Barn & Baby-mässan i Kista – del 1

av Anna

Det är ju på egen risk man släpper loss en barnvagnsnörd på den här typen av mässa, men Allt för föräldrar var så snälla och bjöd in mig trots risken att de skulle behöva bända loss mig därifrån. Tack AFF och tack Lovisa som tipsade om mig! Nu kom jag visserligen iväg därifrån helt utan att våld behövde tillgripas, men tre timmar senare än beräknat och jag hade lätt kunnat övernatta i ett hörn av utställningshallen bara för att få gå runt där inne en dag till. Här kommer en liten glimt av allt jag fick se, köra och klämma på igår! (PS – varning för långläsning!)

Första gången jag hörde talas om Mimas barnvagnar var någon gång innan sommaren och jag fastnade direkt för chassit, som inte liknar något annat jag har sett. Överst till vänster i collaget ovan ser ni en vit Mima Kobi och bredvid den har vi Mima Xari i silver. Urvalet av färger på både in och utsida av Mimas vagnar är väldigt stort och materialet vagnarna är gjorda i tydligen samma slags material som används i fotbollar. Det känns! Det är styvt och hårt samtidigt som det är mjukt och helt uppenbarligen har gått att forma i de här himla fina äggformerna. Mima Kobi syns även i svart och då med ett andra säte på, vagnen går alltså att omvandla från singel- till syskonvagn. Även om Mima inte själva rekommenderar det så ser ni på bilden ovan att det är fullt möjligt att ha det äldre syskonet sittande, eller åtminstone vilande, mot sig samtidigt som det yngre sover i liggdelen underst. På Kobi går bägge sätena att justera i olika höjdpositioner vilket ger barnvagnsföraren en möjlighet att modifiera vagnen så att den funkar som allra bäst för den konstellation som familjen utgörs av just då. Åtminstone på slätt mässgolv rullade vagnen på väldigt bra och handtaget kändes riktigt skönt. Vagnen ser kanske stor ut men den är endast 63 centimeter bred och jag uppfattade den som välbalanserad, trots att chassits vinklar kan lura ögat att den inte är det.

Bägge vagnar kan fällas med sittdelen på, om sittdelen är framåtvänd. Sittdelarna har tre lägen: sitt-, vilo- och liggläge. Jag vet inte hur väl det syns på dessa bilder men suffletten är riktigt unik. Den är inte i ett stycke utan utgörs av tre böjda skivor som känns lite vinylartade i spänsten. Givetvis kan jag inte uttala mig om hur den här vagnen funkar i vardagen men oj vad den ser häftigt ut och för den som vill ha något ingen annan har men ändå få de där funktionerna som en ”helt vanlig” vagn har – kolla in Mimas vagnar! Det finns ingen svensk återförsäljare än men jag har svårt att tro att ingen skulle nappa på det här.

Mimas singelvagn, Xari, är 61 cm bred väger 13,4 kg med sittdelen på – ett par kg mindre med liggdelen. Den har två separata varukorgar med lock som går att fälla upp så att förvaringsutrymmet ökar. Och för att kasta in ytterligare något som gör Mima vagnar så iögonfallande så har jag med de två nedersta bilderna till höger i collaget försökt illustrera det faktum att liggdelen finns inuti sittdelen. Det hårda skalet öppnas upp och läggs åt sidan, och sedan är det bara att veckla ut sittdelen. Det är samma sufflett till liggdelen som till sittdelen och även på Xari kan sittdelen regleras i höjd på chassit.

Baby Jogger Versa stod och sken i sin monter i olika utföranden och bredvid fanns liggdelar i två olika färgsättningar uppställda. Eftersom att jag redan har skrivit en recension av Versan så går jag inte in mer på den här, förutom att notera att silverfärgen verkligen är snygg. I samma monter fanns även ett väldigt roligt och färgglatt utbud av skötväskor, väskor för barn och små resväskor.

Och apropå snygga färger så tycker jag att Stokkes nya vagn Crusi är riktigt snygg i det här gråmelerade, kostymliknande utförandet! Jag hade tyvärr inte samma möjlighet att undersöka Crusi grundligt men det var snabbt konstaterat att liggdelen är helt gigantiskt och otroligt ombonad, fluffig och vitt som ett moln – tänk att få köras runt i en sådan, det skulle nog ingen bebis ha något emot. Singelvagnar som kan modifieras till syskonvagnar verkar vara väldigt up and coming, även Crusi kan göras om men jag är lite tveksam till hur mycket utrymme det undre barnet faktiskt har. Om man har väldigt tätt mellan barnen eller väldigt små barn kan det säkert funka men i mina ögon verkar Crusi mer funktionell när den används till ett barn enbart. Till skillnad från Stokkes vagn Xplory så tror jag att Crusi uppfattas som mer normal av konsumenterna, utseendet är ju lite mer klassiskt även om sittdelens utformning är snarlik sittdelen på Xplory, i grunden. Vagnen kändes lätt och har en helt normal bredd på 62 centimeter, sittdelen ser ut att vara något som barn som vill se ut ordentligt skulle uppskatta!

Tillägg i efterhand: För att förtydliga så är vagnen längst ner till höger på bilden ovan Stokke Scoot. Men samma snygga gråa färg!

Del 2 om mitt besök på Barn & Baby kommer upp om några dagar!

Du kanske också gillar

9 kommentarer

irini 19 oktober, 2012 - 09:11

Denna vagn har Kourtney Kardashian! Så elegant vagn!

Reply
alltombarnvagnar 19 oktober, 2012 - 21:33

Aha, vad kul! Det hade jag ingen aning om, ska kolla om jag hittar någon bild på det.
/Anna

Reply
Joakim D 20 oktober, 2012 - 11:00

Anna,
Jag har lagt ut lite bilder på Kourtney Kardashian med sin Mima Xari på vår facebooksida. http://www.facebook.com/mimascandinavia.
Tack för ert besök i vår monter på B&B och en bra bloggpost om Mima.
/Joakim, Mima

Reply
Elin 19 oktober, 2012 - 19:57

Hej! Tack för en otroligt bra blogg! Jag tittar in här ofta. Jag är på jakt efter en ny barnvagn. Jag har haft en begnagad Emmaljunga City Cross. Har varit nöjd med den. Tyvärr är vagnen sönder. Jag vill gärna ha en vagn som tål terräng, eftersom vi är ute på promenad i skogen ofta. Ofta på stigarna som inte alltid är lätt. Vagnen får gärna vara liten när den är ihopfälld, men det allra viktigast är att den ska vara lätt att styra och tål terräng. Vi har nu tillfälligt en gammal brio flex. Jag avskyr den! Den är svårt att styra och har dålig fjädring. Jag vill ha vagnen som jag kan använda ett tag till. Jag märker att sonen är nu för lång för brio flex, speciellt när han sover. Sonen är 18 månader och 90 cm lång. Så jag undrar om du har några vagnar att rekommendera? Hälsningar Elin

Reply
alltombarnvagnar 19 oktober, 2012 - 21:34

Hej Elin!
Har du tittat något på Mountain Buggys vagnar? Det tycker jag är bra vagnar, MB (Urban Jungle) Single är ganska rymlig också. En riktig terräng, och det finns gott om den begagnad så den går att hitta i alla prisklasser!
/Anna

Reply
Elin 20 oktober, 2012 - 13:38

Tack för svaret! Jag har faktiskt inte tittat på mountain buggy jungle. Ska ta en titt och provköra vagnen! Den ser väldigt intressant ut tycker jag. enda nackdelen är att den är 63 cm bredd. Vi vill helst att vagnen ska vara max 60 cm bredd pga vi har hundburen i bilen… Kanske det kan ändå lösa sig… Tack återigen för tipset! Jag har tidigare tittat på emmaljunga classic sport och brio happy. / Elin

Reply
Erica 26 oktober, 2012 - 14:02

Kul att få se lite bilder på alla nyheter som kommer!

Reply
Angelica 30 oktober, 2012 - 13:48

Hej, läser ofta och fastnade för de fina resväskorna i inlägget, vilket märke är det?

Reply
UnderBara Barn 2013 7 oktober, 2013 - 19:48

[…] vagnar att få undersöka i detalj. Förra årets rapporter från mässan finns här på bloggen, del 1 och del 2, och självklart kommer jag även skriva om årets mässa och förhoppningsvis hittar ni […]

Reply

Lämna en kommentar