Vändbar sittdel till Mountain Buggys (och P&Ts) vagnar

av Anna

Till alla som älskar Mountain Buggys suveräna vagnar men alltid saknat och efterfrågat möjligheten att ha sin bebis vänd mot sig även ett tag efter att hen har vuxit ut liggdelen – glöm inte bort att andas medan ni läser det här! Jag kan nu bekräfta de rykten som huserat på internet ett tag, ja det är faktiskt sant. Som ni ser på bilden ovan så kommer MB efter sommaren/i början av hösten att släppa en lös sittdel som är konstruerade för att ha vänd mot föraren. Sittdelen att ha sin egen sufflett och det verkar som att den kommer att funka på alla singelmodeller av både Mountain Buggys OCH Phil&tTeds barnvagnar.

Sittdelen kommer ha en maxvikt på 9 kg. Det kommer alltså fortfarande att vara under en relativt begränsad tidsperiod som man kan ha sitt barn mot sig, men betydligt längre än tidigare. Sittdelen ska även gå att använda som babysitter när den inte är monterad på vagnen. Den har ett fast läge, en bakåtlutning på 45 grader samt inbyggd sele. Pris är även okänt än så länge men det sägs att sittdelen kommer att komma ut på marknaden inom ett par månader så jag bör ha mer information redan i slutet på juli.

Vad tycker ni? Själv känner jag mig helt överväldigad av barnvagnskänslor, det här öppnar upp för en helt ny användning av MBs vagnar, som jag hittills främst rekommenderat till de med större barn. Jag är otroligt sugen på att testa själv men jag får väl låna ett kompisbarn modell mindre för mina bjässar är tyvärr redan långt förbi 9 kilo. Min bedömning är att den här sittdelen kommer bli en riktig hit! Jag har nämligen svårt att se att den inte skulle tilltala väldigt många i Sverige, här där vi värnar så starkt om att kunna ha ögonkontakt med barnen under barnvagnspromenaden. I och med att både MB och P&T nu kan sätta ett litet kryss i rutan för vändbar sittdel har antalet intressenter antagligen fördubblats. Säkerligen finns det många som önskar att maxvikten hade varit högre men för att vara en kompromiss så tycker jag att det här verkar vara en lyckad sådan!

Du kanske också gillar

14 kommentarer

littlemama 26 juni, 2012 - 16:24

Vilken mysig blogg 🙂

Reply
clara 26 juni, 2012 - 19:21

9,1! Haha!

Reply
alltombarnvagnar 27 juni, 2012 - 07:24

Hehe, typiskt!

Reply
Jessica 26 juni, 2012 - 23:20

Wiieeee! Det är ingen hemlighet längre och jag gissar på MB kommer sälja det dubbla nu, en toppenbra ide!
Kram igen/J

Reply
Sofie 13 juli, 2012 - 14:44

Härlig & efterlängtad nyhet!ser fram emot när det går att klämma & känna på den i butik.. Någon som vet om Uj kommer att ändra sina handtag till 2013? Tycker att de ”räfflade” gör ont i händerna.. /s

Reply
alltombarnvagnar 13 juli, 2012 - 17:38

Hej Sofie!
Har tyvärr inte hört något om ett förnyat handtag på MBs vagnar!
/Anna

Reply
Sandra 6 september, 2012 - 13:42

När kommer detta i butik och kommer de även kunna användas på äldre modeller av MB?

Reply
alltombarnvagnar 6 september, 2012 - 13:43

Hej Sandra!
De ska komma till butik nu i dagarna, eller kanske i nästa vecka, enl de uppgifter jag har fått. Och ja, den kommer att funka även på äldre modeller av MB Single!
/Anna

Reply
Carolina 4 oktober, 2012 - 18:34

Blev jätteglad när jag läste rubriken men sen, bara 9 kg, neej vad synd, min kille är bara sex månader och väger redan 8,5 kg. Vill absolut kunna ha honom mot mig. Har du något tips på en riktigt smidig vagn som går att vända alt är fast åt ett håll – den som kör? Åker mycket bil och vagnen måste passa i baksätet då våra tre hundar tar upp hela bagageutrymmet (de är ofta med). Bebisen sitter fram. Tack fö en jättebra och informativ blogg! Mvh Carolina

Reply
alltombarnvagnar 4 oktober, 2012 - 18:58

Hej Carolina!
Jaa, det kanske jag har, men jag måste nog veta lite om hur och var du vill köra vagnen (skogen, i city) och vilken budget du har?
/Anna

Reply
Eleni 31 januari, 2013 - 08:41

Hejsan, vetdu vart man kan köpa den? har letat överallt på nätet utan framgång! Tack för en bra blogg

Reply
alltombarnvagnar 31 januari, 2013 - 15:04

Hej Eleni!
Ja, du hittar t.ex. Face to face-sittdelen här: http://kidzshop.jetshop.se/mountain-buggy-face-to-face-p-5348-c-771.aspx 🙂
/Anna

Reply
Anna 17 februari, 2015 - 12:27

Hej!

Har du, eller någon annan som är inne och läser på bloggen någon erfarenhet/uppfattning om UJ Face to face? Vår son är 6.5 månader (väger 7kg) och vill gärna sitta upp i vagnen. Eftersom det är så kallt ute hade jag såklart velat använda liggdelen ett litet tag till, vill inte avvända sittdelen ännu. Kan Face to face vara ett alternativ? Kan man använda åkpåsen (Elodie details) eller måste man komma på en annan lösning? Tycker nämligen den ser smal ut!

/Anna

Reply
Anna 17 februari, 2015 - 16:47

Är det någon som använt Face to face och vad tycker ni i så fall om den? Värd att köpa? Har någon använt den vintertid och i så fall hur har ni då ”packat” in er bebis?

Är så kluven om vi ska köpa en till vår 6-månaders son som börjar tröttna på liggvagnen!

Tack och hej 🙂

Reply

Lämna en kommentar