Brios sulkys

av Anna

Jämförande bild på Brio Spin, till vänster, bredvid Brio Race. Ihopfällda bägge två, och de dedikerade tjejerna packade upp en helt ny Race för jämförelsen eftersom att den som fanns i butik hade en ratt fastmonterade i bygeln vilket gjorde den något större än de behövde vara. Siffrorna som följer är tagna från Briokatalogen för 2012 och anger vagnarnas storlek ihopfällda:

Brio Spin: 89 x 53 x 35  cm, vikt 11,1 kg.
Brio Race: 92 x 53 x 35 cm, vikt 11 kg.
Brio Sitty: 81 x 49 x 32cm, vikt 8,8 kg.

Spin och Race är i princip samma vagn, det enda som skiljer dem åt är framhjulen. Jag trodde att Spin skulle vara den lättare av de två men det visar sig att stången mellan framhjulen är grövre på Spin än på Race, vilket antagligen förklarar det extra hektot.

Och så en jämförelsebild på alla Brios sulkys bredvid varandra. Skillnaden mellan Spin och Race är knappt märkbar med blotta ögat, medan Sitty är klart mindre på både längd, bredd och höjd. Samtidigt har ju Sitty färre finesser än de andra två, inget liggläge utan bara ett ganska modest viloläge. På frågan om vilken vagn som säljer bäst så visade det sig att Race är en riktig klassiker.

Både Brio Spin och Brio Race har en maxvikt på 15 kg men Sitty tar hela 20 kg. Jag är personligen helt övertygad om att alla barnvagnar har en något högre kapacitet än vad som anges och Brio Stores blivande butikschef berättade att såvitt hon kunde minnas hade de aldrig fått in en vagn som reklamerades (inom reklamationstiden, en vagn med tio år på nacken är en annan sak) för att den blivit överlastad. Samtidigt så finns viktangivelsen där av en anledning och det ska man förstås inte ignorera. Och ja, självklart frågade jag dem om när, ack, när Brio ska lansera en bakåtvänd eller vändbar sulky? Problemet verkar handla om framför allt vagnens balans och säkerhetstänket kring detta. Jag är övertygad om att det barnvagnsmärke som blir först med en vändbar sulky kommer slå försäljningsrekord, det är bara att hoppas att det inträffar medan jag fortfarande har barn i barnvagnsålder.

 

 

Du kanske också gillar

3 kommentarer

susanne 13 juni, 2012 - 19:20

Hej har hört att crescent kommer med en vändbar sulky i höst.Pratat med dom på crescent om crescent compact o då nämde hon det med den vändbara.Kan ni inte göra en sån här jämförelse med scooter,race.Snälla står mellan dom.Önskar brio kunde ha lite suflett fack,tittlucka.

Reply
alltombarnvagnar 14 juni, 2012 - 19:55

Hej Susanne, jag ska se vad jag kan göra. Har själv ingen av de två vagnarna, fyra fasta hjul är inget för mig personligen, men jag ska se om jag kan hitta någon som har/har haft bägge. Det jag kan säga direkt är att många verkar likna Scooter mer vid en vagn och Race mer vid en sulky, om du förstår hur jag menar.
/Anna

Reply
Kristina 18 februari, 2013 - 21:15

Hej!
Har en granne som köpt en sulky med vändbar sits. En Graco. Jag är mäkta avundsjuk! Det är ju det ultimata!
Mvh Kristina

Reply

Lämna en kommentar