Snyggt och smart med sittdyna!

av Anna

Åkpåsesäsongen är i stora delar av landet officiellt över. En vagn som känts ombonad under vintern kan plötsligt uppfattas som kall och omysig, det är där sittdynan kommer in i bilden! Förutom att göra barnvagnen lite mjukare och trevligare för barnet så är sittdynan ett bra sätt att skydda vagnen från smuts och blekande solljus. Jag är alltid en påivrare av mer färg till folket så här kommer tips på glada sittdynor perfekta nu till våren.

Bugaboo har sittdynor nästan i regnbågens alla färger. Bäst sitter de förstås i de egna vagnarna men de funkar även fint i Urban Jungle Single, vissa Brio-vagnar och i Orbit G2. Elodie Details universaldyna är mjukt stoppad och finns i flera glada mönster. Även Brio har ett gediget sortiment av sittdynor, dessa är vändbara med en sida i fleece och en sida i mer slitstark textil. Add Baby gör sittdynor i lite tuffare stil och med praktisk inplastning där barnet placerar sina fötter. Vill man ha en alldeles unik dyna uppsydd precis efter sin egen smak vad gäller färg och mönster så kan jag tipsa om både 32GÅ och Peccolina. När du låter sy upp en dyna är det verkligen bara din egen fantasi som begränsar hur snygg din vagn kan bli!

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Jessica 26 mars, 2012 - 10:45

Åh, då kanske du vet vilken dyna jag ska satsa på till vår BJ Summit XC? Jag upplever att den är ganska lång och jag undrar därför vilken modell som kan tänkas passa? Har letat men inte hittat. Måste kanske be att få uppsytt, eller? Tack för en superbra blogg!

Reply
alltombarnvagnar 26 mars, 2012 - 13:40

Hej Jessica! Om du låter sy upp en så får du ju definitivt en med rätt mått. Annars vet jag att Phil&Teds sittdyna för huvudsitsen på Explorer och Hammerhead är rätt lång, du skulle ju kunna prova en sådan i din vagn? Såhär ser den ut: http://shop.alltforforaldrar.se/phil-teds-sittdyna-stor-explorer-hh-rod.html
/Anna

Reply
Jeanette 26 mars, 2012 - 12:08

Hej! Superfina!

En annan fråga. Vår dotter är 2,5 år och har vuxit ur sin barnvagn. Då vi bor mitt i city och inte har bil kommer vi behöva vagn ett bra tag till, i alla fall till längre utflykter, resor, shoppingturer etc. När jag tittat efter sulky bland svenska tillverkare, Brio, Emmaljunga, Kronan står det att de alla har en maxvikt på 15 kg. Det kommer vår dotter vara när hon blir 3 år, vilket är normalvikt då. Stämmer det verkligen? Det verkar som att Phil & Ted och Babyjogger håller för högre maxvikt (upp till 5 år skriver de). Vilken skulle ni köpa? Egentligen vill vi inte lägga jättemycket pengar, men hon måste ju sitta säkert. Hälsningar Jeanette

Reply
alltombarnvagnar 26 mars, 2012 - 13:42

Hej Jeanette! Om du inte har något emot att ha henne framåtvänd så skulle jag satsa på en Urban Jungle Single i så fall. Den tar 35 kg så då kan hon ju sitta riktigt länge! Och en UJ Single kan man hitta begagnad på Blocket i alla prisklasser, från 500 kronor och uppåt. Om ni har en budget på cirka 2000 kr blir det inte svårt att hitta en fin!
/Anna

Reply
Jeanette 26 mars, 2012 - 13:49

Tack för tipset! Då ska jag kolla in den. Vi kan tänka oss upp till ca 3000 kr.

Reply
Jeanette 27 mars, 2012 - 12:33

Nu har jag kollat runt lite och det lutar åt en begagnad UJ. Såg också att det finns en modell vid namn Baby Jogger City Elite som också tar ca 35 kg totalvikt. Är de likvärdiga eller skulle du säga att UJ är mer passande för större barn?

Reply
alltombarnvagnar 27 mars, 2012 - 12:42

Hej, jag har inte ägt någon av dem själv men av det jag vet så är det inte någon större skillnad storleksmässigt. Har man ett väldigt långt barn så är dock Phil&Teds vagnar kända för att de har lång/hög rygg.
/Anna

Reply
Susanne 8 april, 2013 - 03:36

Vet du någon dyna som passar till Trille viper??

Reply
alltombarnvagnar 8 april, 2013 - 20:02

Hej Susanne! Har inte hunnit prova någon dyna i Trille Viper än, men jag tror Elodie Details skulle passa ganska bra!
/Anna

Reply
Anne-Sofie 16 april, 2013 - 20:10

Hej Anna!
Tror du att en elodie sittdyna passar till en emmaljunga city cross? Tacksam för svar 🙂

Solig hälsning, Anne-Sofie

Reply
alltombarnvagnar 18 april, 2013 - 19:14

Hej Anne-Sofie, det kan jag tyvärr inte svara på för jag har inte testat själv och kan inte heller minnas att jag har sett någon bild på det. Men det ska ju vara en universaldyna, så gissningvis passar den åtminstone helt ok!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar