Elodie Details Stockholm Stroller

av Anna

I morse var på pressvisning hos Elodie Details som nyss har släppt sin första barnvagn, en paraplyvagn de kallar Stockholm Stroller. Vagnen kommer i tre färger: den prickiga Rockabilly, glattmönstrade Retro Revolution och en stilren helsvart modell som heter Black. Vagnen säljs för 2399 kronor, tar upp till 15 kg, väger själv 8,5 kilo och har följande mått uppfälld respektive ihopfälld: 50x60x118 cm och 28x33x110 cm. Som ni ser på bilden ovan så finns det förstås matchande åkpåsar till alla vagnsmodellerna och glädjande nog kommer Elodie Details åkpåsar till hösten ha uppdaterats med en kant som kan vikas över sittdelens rygg för att få den att sitta på plats bättre. Det är en väldigt välkommen finess för alla som gillar Elodies mönster men som upplevt att åkpåsen glider i vagnens sittdel.

Som ni ser ovan har vagnen en imponerande sufflett! Med en dragkedja öppnar man upp den för att få den i helt utfällt läge och då blockerar den det mest av sol och vind som kan tänkas försöka nå in till barnet som sitter i vagnen. Suffletten är utrustad med nätförsedd tittlucka och en fick baktill där den som kör vagnen kan stoppa ned lite smått och gott. Fotstödet är ställbart och vagnen har ett sittläge, ett viloläge och ett bra liggläge. Det är inte helt plant men nära på, även småbarn borde kunna sova gott i vagnen.

Och så slutligen bilder på vagnen ihopfälld, nedstoppad i det medföljande fodralet samt en närbild en smart detalj i form av ett bärhandtag på chassit. Vagnen går att låsa ihop i hopfällt läge. Vagnen finns redan hos återförsäljare och något vi tyckte var riktigt roligt är att den även kommer säljas av utvalda Åhléns-butiker. Barnvagnarna får en allt större plats på marknaden och det uppmuntrar förstås vi barnvagnsnördar extra mycket! Inom en snar framtid kommer det komma en utförlig recension av Elodie Details Stockholm Stroller då vi fått äran att provköra ett exemplar, snygga Retro Revolution!

Uppdatering:
Här kommer en liten video på hur suffletten på Stockholm Stroller fungerar och ser ut i hopfällt och helt utfällt läge.

 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Camilla 9 februari, 2012 - 11:28

Åååh vad jag är döförälskad i Rockabilly! Så mycket att jag t.o.m. funderar på att byta ut min Bugaboo Bee+ (som jag tyvärr inte fallit för) mot denna.
Väntar med spänning på en vidare utvärdering så att jag kan jämföra.

Reply
Sarah 1 maj, 2012 - 15:39

Den går inte att vända den så att barnet sitter bakåt?

Reply
alltombarnvagnar 1 maj, 2012 - 19:24

Nej, den är tyvärr inte vändbar!
/Anna

Reply
frida 18 maj, 2012 - 15:11

Hej tycker det verkar som en toppenvagn att resa med. vet ni om den finns som syskonvagn? Eller kan rekommendera ngn annan syskonvagn att resa med. Skulle behöva lite ordenligare hjul som denna verkar ha. Och suufletten var pckså något jag tycker verkar toppen. Har en 1 åring och en som är 2,5 år. Tack för en fin sida

Reply
alltombarnvagnar 18 maj, 2012 - 15:27

Hej Frida!
Tyvärr, än så länge finns Sthlm Strollern inte som resevagn. Jag vet att Maclaren har flera syskonversioner av sin populära paraplyvagn och de är ganska robusta. Annars är det ont om tåliga resevagnar. Mountain Buggy Duet blir ganska liten och kompakt ihopfälld och har bra hjul men det är ju kanske inte riktigt vad du menar med en resevagn?
/Anna

Reply

Lämna en kommentar