Ihopfällda vagnar

av Anna

Produktbilder och mått i alla ära, men när man söker information om barnvagnar så har kunderna oftast fler frågor än vad företagen är förberedda att svara på. En vanlig fråga är hur vagnen ser ut ihopfälld i förhållande till något annat, så man har möjlighet att själv bilda sig en uppfattning om exempelvis bagageluckan är stor nog. (Är den inte det så köper man en ny bil, valet av barnvagn är alltid viktigast. Hehe.) Här kommer en bildkavalkad på diverse vagnar i ihopfällt tillstånd.


Mountain Buggy Duet ihopfälld bredvid Bugaboo Donkey ihopfälld (Tack Mikaela!)
Donkeyn går att fälla ihop med sittdelarna på men det blir inte alls särskilt liten då. Som synes på bilden blir Dueten plattare men en aning längre. Dueten fälls i ett stycke.


Bugaboo Cameleon ihopfälld bredvid Bugaboo Bee + (Plus) ihopfälld (Tack Jessica!)
Vagnarna är placerade sida vid sida i bakluckan på en Volvo V70, och ryms som ni ser helt utan problem. Bägge vagnarna är så långt inskjutna som det går, Bee sticker således ut lite längre än vad Cameleon gör men är i gengäld både smalare och väldigt mycket plattare.

Bugaboo Cameleon ihopfälld bredvid en Bugaboo Donkey Mono ihopfälld (Tack Erika!)
På översta bilderna är endast chassit ihopfällt. Det faktum att Cameleon ser ut att vara avsevärt mycket smalare än Donkeyn är framför allt en synvilla. Enligt Bugaboo har Cameleon och Donkey samma mått på bredden men de som mätt själva hävdar att Cameleon snarar äe 58-59 cm bred medan Donkeyn är 60 cm. Det som lurar ögat är att Donkeyn är jämnbred medan Camen är smal överallt utom över bakhjulen. På de två nedersta bilderna är sittdel och även Donkeyns sidokorg med, sittdelarna ligger löst ovanpå chassit för bästa jämförelse eftersom att Cameleon inte går att fälla med sittdelen på.
/Anna

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Jenny / Ekomamma i stan 17 december, 2011 - 18:12

Vilken bra jämförelse!

Och 1-2 cm kan ju göra stor skillnad i vissa fall, så vad bra att få lite expertråd från några som mätt för jag har funderat som tusan på det där. Det är ju en jäkla synvilla! Vi kollade på en lägenhet idag där vår vagn PRECIS gick in i hissen – jag är tveksam om en centimeter till hade funkat. Och jag som vill ha en åsna när/om vi får ett barn till!

Reply
lofsan 17 december, 2011 - 18:16

Anna gör arbetet år dig! 🙂

Reply
susanne 21 april, 2012 - 09:59

Hej snälla skulle vilja se brio spin ihopfälld ijämte en brio race ihopfälld.

Reply
alltombarnvagnar 21 april, 2012 - 22:09

Hej! Det ska jag försöka ordna fram åt dig! 🙂
/Anna

Reply
Josefine 12 juli, 2012 - 20:25

Hej!

Tack för en underbar sida!!

Jag undrar hur mycket bredare en ihopfälld bugaboo donkey är än en ihopfälld mountainbuggy duet? Man kan ju se höjden på bilden, men inte bredden? Vi har en bmx x1 och där går vår nuvarande duet in perfekt men vill gärna ha en donkey istället! Är det lika breda på den bredaste punkten?

Mvh
Josefine

Reply
alltombarnvagnar 13 juli, 2012 - 17:39

Hej Josefine! Bredden ihopfälld är ju samma som utfälld. Duet är 63 cm bred och Donkeyn är 74 cm bred i duo, samt 60 cm bred i mono!
/Anna

Reply
Josefine 14 juli, 2012 - 18:38

Åh, tack för svar!!

Bara en fråga till så är mitt problem nog löst 🙂 Våran duet får plats med ytterst lite marginal så är osäker på om donkey får plats. men om man har en donkey med två sitsar kan man väl ta av sitsarna, trycka ihop chassit till en mono och lägga sitsarna på vagnen?

Reply
alltombarnvagnar 16 juli, 2012 - 08:37

Absolut! Det är så jag gör. Och vill du ha Donkeyn ännu mindre kan du dessutom ta av hjulen. Lite längre tid för att ”montera” ihop den igen med vid långresor är det ju klart värt det!
/Anna

Reply
Elin 23 april, 2013 - 12:25

Hej. Hur hög blir donkey mono ihopfälld. såg att den var 60 bred men såg inget om höjden. ska eventuellt köpa men osäker på om den går in i våran nissan primera. uppskattar väldigt mkt om du kan hjälpa mig!!

//Elin

Reply
alltombarnvagnar 23 april, 2013 - 20:46

Hej Elin, menar du ihopfälld med en sittdel på då? Jag brukar fälla Donkeyn i flera delar, chassits mått kan du se här: http://blogg.alltforforaldrar.se/alltombarnvagnar/files/2012/07/uppdateringarbugaboo.jpg
/Anna

Reply
Veronica 11 juni, 2013 - 15:52

Hej!
Vilken kanonsida för en barnvagnsgalning som man är 🙂
Jag undrar om du vet vad en mountain buggy duett har för mått ihopfälld??
Jättetacksam för svar!
Med vänlig hälsning,
Veronica

Reply
alltombarnvagnar 11 juni, 2013 - 21:19

Hej, och tack!
Har tyvärr inga egna mått men de mått jag hittar är att Dueten är 32 hög, 96 lång och 63 cm bred ihopfälld.
Och det kan nog stämma!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar