Bugaboo Bee3 Van Gogh Breezy Sun Canopy

av Anna

Den som tycker att en bra bloggrubrik ska vara en tungvrickare är nog nöjd just nu, skulle jag tro. Men någon mer som är nöjd, det är jag när jag tittar på den vackra solsufflett som pryder mitt Bee3 just nu! Jag har tidigare skrivit ett inlägg om Bugaboos special edition Bugaboo Bee3 + Van Gogh och kände mig därefter oförmögen att inte beställa solsuffletten för eget bruk. I mitt tycke är det inte riktigt Bee-väder här i Stockholm än, och verkligen inte Breezy-väder. Men när termometern kämpat sig upp en ytterligare 10 grader så ser jag verkligen fram emot att göra promenadpremiär men den här vackra barnvagnen!

Eftersom att produktbilderna i vanlig ordning inte säger särskilt mycket, något som gäller för i princip alla barnvagnstillverkare, så bjuder jag på mina egentagna bilder. Först av allt: materialet. För vanliga suffletten till Bee3 + Van Gogh så har Bugaboo valt ett glansigt, silkesaktigt tyg. Jag vågar inte uttala mig om dess slitstarkhet eller hur det ser ut om det skulle få sig en reva, men det ger mönstret i trycket en väldigt vacker lyster. Åkpåsen som finns att köpa till har en utsida i samma material (och en insida som är helt offwhite utan smutståligt material i fotändan, så jag skulle säga att den funkar bäst till barn som inte börjat gå än). Men Van Gogh Breezy Sun Canopy är tillverkad i samma material som övriga solsuffletter från Bugaboo, så den är alltså inte glansig. Som vanligt är det UPF 50+ UV-skydd i det tjocka tyget, och 5 i nätdelarna. Van Gogh-trycket på suffletten är väldigt fint omvandlat från canvas till tyg, man ser precis hur tjock färgen har varit och i vilken riktning penseln har dragits. Så väldigt mycket finare än ett platt mönster som tagits fram i en datorn, tycker jag. Den gamla bildesteten i mig klappar händerna. På insidan av suffletten, på bilden längst ned till höger i collaget ovan är den fullt utfälld med förlängningen, så är Van Gogh Breezyn ljus och fotar man med blixt så ser man att med rejält med solljus utifrån så blir suffletten lagom transparent för att mönstret ska skina igenom. Det måste vara fint att som barn få ligga och titta på!

Bee3 Van Gogh_1


Sen återstår förstås den största frågan – hur matchar man detta bäst? Ja, åkpåsen i samma mönster är förstås en klockren matchning men eftersom att jag inte kör Bee särskilt mycket vintertid så har jag fokuserat mer på sittdynor. En sak väl värd att notera är att Bugaboo i höstas släppt en ny variant av sittdynan som säljs i butik nu. Först kom den ju med vanliga selhål, sen med kardborreöppningar för selhålen istället och den senaste nu har horisontella skåror i selhålen för att den ska funka med Bee3-selen. Den skåran syns väldigt väl på min bild högst upp till höger i collaget ovan. Den svarta dynan jag själv hade hemma saknar den skåran och det finns inget annat ord än fult för att beskriva hur den dynan såg ut i en Bee3-sittdel. Yikes. Samma gäller tyvärr Wool-dynan från Bugaboo. Den saknar ju dessutom av någon outgrundlig anledning de två resåröglorna för att haka fast sittdynan i sufflettknapparna på Bee, så den sitter ändå inte särskilt bra i vagnen. Men den var rätt snygg rent färgmässigt mot Van Gogh-breezyn. De tre sittdynorna jag i butik la fram bredvid suffletten är Petrol, Soft Pink och Off White. Alla skulle bli fina till och för min egen del så lutar det åt att jag ska byta min svarta dyna mot en i Petrol.

Sen behöver man förstås inte ha en dyna i vagnen om man inte vill. Jag är fortfarande tokkär i Grey Melange och ihop med suffletten i samma färg är det en riktigt stilren vagn man får som resultat, men jag tycker det gråa skär sig lite, lite mot det turkosa i suffletten. Så, eh, jag har beställt ett svart sittdelstyg till vagnen istället. Det tror jag kan bli riktigt snygg!
/barnvagnsnörden over and out


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboos barnvagnar och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Helene 14 april, 2015 - 20:22

Hej

Var hittar man sittdynorna som passar bee3. Hittar bara den vanliga modellen.

Mvh Helene

Reply
Anna 14 april, 2015 - 21:21

Hej Helene,
det är den vanliga modellen, enda ändringen är just den där horisontella skåran upptill! Men jag tycker att alla butiker bör ha fått in den, så köper du en ny nu så ska det vara den du får. Om inte – klaga!
/Anna

Reply
Helene 15 april, 2015 - 08:23

Det kanske är bilderna som inte är uppdaterade i webshopparna, men borde kanske köpa i butik för att vara på den säkra sidan. Tack för svar!

Reply
Anna 15 april, 2015 - 08:26

Med väldigt stor sannolikhet har de inte uppdaterat bilderna i webshopparna!
/Anna

Reply
Sophie 24 juli, 2015 - 05:26

I have a funny question. Can the Van Gogh breezy canopy fit onto Easywalker Mosey stroller?
Thanks!

Reply
Anna 24 juli, 2015 - 10:56

Hi Sophie,
I have tried the Breezy Canopy for Bugaboo Donkey on Easywalker Mosey. It fit but it wasn’t a perfect match. Let me know if you want me to send you a picture.

I haven’t tried a Bee Breezy on the Mosey, but I can give it a go as soon as I’ve returned home from my vacation. Please give me a reminder if you haven’t heard from me in like a month (wont be home until 2 weeks from now).

/Anna

Reply
Sophie 24 juli, 2015 - 17:51

Hi Anna,
Thanks for your response. I saw your picture on Instagram of Donkey canopy on Mosey.
When you have a chance, if you can try the Van Gogh canopy on Mosey,
I’d love to see the result.
Thanks!

Reply
Sophie 29 oktober, 2015 - 02:59

Hi Anna,

Wondering if you had a chance to try the breezy Van Gogh canopy on Easywalker Mosey? I’d love to know if it fits. Thanks!

Reply
Karin 24 november, 2015 - 20:51

Hej Anna!
Är också intresserad av om Breezyn till Bee funkar på Moseyn. Det verkar ju vara en toppenvagn men jag är rädd att den blir för varm på somrar och solsemestrar pga sufletten. Fungerar Donkeyns Breezy anbars ”tillräckligt bra”?
Mvh
Karin

Reply
Karin 24 november, 2015 - 20:53

Ursäkta stavfelen. Skriver från mobilen lite stressad.

Reply
Stina 12 januari, 2017 - 17:55

Hej! Passar sun canopy även till Bee plus?

Mvh Stina

Reply
Anna 12 januari, 2017 - 18:26

Hej, ja, det gör den! Alla Bee+-suffletter passar på Bee3 och alla suffletter för Bee3 passar på Bee+!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar