Bugaboo Style Set Track Collection

av Anna

Detta inlägg görs i samarbete med Baby Plus

Bugaboo Fox Style Set Complete Track Collection

Bugaboo Fox Track – stylad och klar!

Få Bugaboo-klädslar har omgående talat till mig på samma sätt som Bugaboo Track Collection gjorde. Det är turkost med detaljer av ljusgrå jersey, what’s not to like liksom!? Det nya med konceptet är att inte bara säljs både Bugaboo Fox, Bugaboo Donkey2 och Bugaboo Bee5 som Track Special Editions, alltså som en komplett vagn med Track-klädsel. Utan man kan också köpa till enbart klädseln – ett så kallat Track Style Set. Jag älskar detta, för det möjliggör även för den som redan har en Bugaboo att göra om sin vagn. Tidigare har dessa klädslar aldrig sålts separat, med undantag för enstaka suffletter. Nu behöver man således inte byta ut hela vagnen för att förnya dess utseende.

Detta inlägg fokuserar endast på Track-klädseln. För en mer ingående beskrivning av själva vagnen hänvisar jag till min recension av Bugaboo Fox.

Vad är skillnaden mellan en Bugaboo Fox och en Bugaboo Fox Track?

Egentligen gäller mitt svar alla vagnar från Bugaboo som ingår i Track Collection – Bugaboo Fox, Bugaboo Donkey2 och Bugaboo Bee5. Det är inga funktionella skillnader på de hårda delarna hos en ”vanlig” Fox jämfört med en Fox Track. Chassit, hjulen, körkänslan – allt sådant är identiskt. Det är endast klädseln som byts ut.

Det handlar alltså främst om estetiska skillnader. En annan design! Men det finns en funktionell skillnad också – suffletten. Track-vagnarna har som första sufflett från Bugaboo fått en kombinerad titt- och vädringslucka, som jag går in på i detalj längre ned i inlägget.

En annan skillnad jag noterat, som förvånade mig, är att varukorgen till Fox Track-klädseln inte är identisk med varukorgen till den Fox Classic jag brukar köra, som ser likadan ut som varukorgen till vanliga Fox. Track-varukorgen har nämligen endast en förvaringsfick baktill, och ingen framtill. Synd, tycker jag.

Bugaboo Fox Style Set Complete Track Collection unboxing

Det här ingår i Fox Style Set Track Collectiom

I samarbete med holländska återförsäljaren Baby Plus så kan jag nu visa upp en Bugaboo Fox uppklädd med ett Track Style Set. För den som undrar så kan man dessvärre inte köpa endast suffletten.

När man köper ett Fox Track Style Set så ingår exakt allt man behöver för en komplett Fox Track, utom hårddelarna. Man får således med följande, allt i Track-färgen djupturkos om inte annat anges:

  • liggdelsklädsel (ej madrass och botten, då detta alltid ingår med Bugaboo Fox när man köper en hel vagn)
  • sittdelsklädsel
  • sufflett
  • svart varukorg
  • blanksvarta navkapslar
  • överdrag (kallade grips) för handtag och bygel i svart läderimitation
  • regnskydd (samma som kommer med Bugaboo Fox vid inköp)

Allting levereras tjusigt förpackat. Enda instruktionen som ingår är för i vilken riktning man ska fästa handtagsöverdragen, enda verktyg som kommer med är den lilla metallbiten man lossar navkapslarna och gripsen med. Har man köpt sin Bugaboo Fox och fått den monterad i butik så är min rekommendation att man byter ut en del av klädseln i taget, och noga innan tittar på hur allt är ihopfäst. Då blir det enklare att sedan montera på Track-klädseln korrekt.

Missförstå mig rätt – det är inte svårt att byta klädseln! Det enda som tog lite tid var att byta ut alla hjulkapslar, då jag under vintern har haft Fox Stellars reflexnavkapslar på min Bugaboo Fox. Att byta klädsel gör man på mindre än 10 minuter.

Bugaboo Fox Style Set Complete Track Collection sufflett med vädringslucka tittlucka

Bugaboo Fox Track – sufflett med tittlucka och vädring

Den här suffletten är så efterlängtad av så många! Bugaboo har alltid samma sufflett oavsett om man använder sittdelen eller liggdelen, samma gäller för Track-suffletten givetvis. Precis som alla Bugaboos suffletter så kan också Track-suffletten förlängas. Det gör man genom att öppna upp en dragkedja som löper tvärs över den. Men det unika med Track-suffletten är förstås luckan. Denna kombinerad titt- och vädringslucka utgörs av ett finmaskigt, svart nät. Locken som täcker för luckan, när man inte vill se in i vagnen eller inte behöver släppa in mer luft, sitter på plats skräddarsytt. Inga magneter eller spännen behövs.

Att dra undan luckan var lite trögt de första gångerna, tyget ville inte riktigt över den mittersta sufflettbågen. Det blev enklare redan vid andra försöket, så troligen är det något som ger med sig med tiden. Tittluckan är placerad på den mittersta sufflettpanelen. Det innebär att man kan använda den både när suffletten är förlängd och när den är kort.

Vädringsluckan tar upp nästan halva panelen. Man ser med lätthet in till barnet. Vid varmt sommarväder kommer man med denna sufflett kunna skapa så mycket bättre ventilation i sitt- eller liggdelen, jämfört med en vanlig Bugaboo-sufflett. Effekten blir inte riktigt lika stor som med en Bugaboo Breezy Sommarsufflett. Men å andra sidan skuggar denna desto bättre. Det skulle inte förvåna mig om Bugaboo kommer få många påtryckningar på att börja göra denna typ av sufflett i alla färger, så man kan köpa till den löst till sin Bugaboo-vagn (oavsett modell).

Bugaboo Fox Style Set Complete Track Collection jerseyfoder

Stiliga detaljer i sufflettfodret och på bygeln

Självklart syns vädringslucka även på insidan av suffletten. Men man tänker då desto mer på det så fina och inbjudande fodret i jersey, i en ljust grå nyans. De insydda sömmarna i fodret matchas sedan stilfullt av ränderna på bygelns och handtagets överdrag i svart läderimitation.

Design är alltid en smaksak och smak är alltid individuellt. Men för mig är Bugaboo Track en estetiskt fullpott. Jag gillar också att även om vagnen är väldigt fin och sticker ut med sin färg, så är den inte helt opraktiskt. Färgnyans är snarlik Bugaboos egen nyans Petrol, men inte identisk. Och jag vet sedan tidigare att det är en färg som kan vara ganska förlåtande mot smuts och fläckar.

Få en Bugaboo Mugghållare+ på köpet när du beställer något ur Track Collection från Baby Plus

För den som är sugen på att göra om sin Fox, Donkey eller Bee5 till en Track-vagn så får man med koden BAM331UYAP en Bugaboo Cup Holder + (senaste versionen av mugghållaren, fästen ingår) på köpet om man beställer någon av följande Track-klädslar från Baby Plus:

Bugaboo Fox Style Set Complete – Track (Klädseln jag visar i detta inlägg.)
Bugaboo Donkey2 Style Set Complete – Track (Track-klädsel för Donkey Mono.)
Bugaboo Donkey2 Duo Style Set Seat – Track (Track-klädsel för Extension Set.)
Bugaboo Donkey2 Style Set Carrycot – Track (Track-klädsel för Donkeyns liggdel.)
Bugaboo Bee5 Style Set Complete – Track (Bee5 komplett Track för sittdel.)
Bugaboo Bee5 Carrycot – Track (Track-klädsel för Bee5s liggdel.)

Koden kan användes både direkt i Baby Plus webshop och om man beställer från dem via e-mail.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar