Vem är barnvagnsnörden?

av Anna

DSC_2359För ett par veckor sedan såg jag någonstans på internet hur en person ställde en fråga om en vagn, varpå någon länkade till ett inlägg här på Allt om barnvagnar. Kommentaren som följde var då något i stil med att ”Jo jag har läst där men jag skulle vilja veta vad en riktig person tycker om vagnen”. Det fick mig att inse att min tanke om att låta barnvagnarna stå i fokus när jag bloggar kanske inte enbart har sina fördelar. Allt om barnvagnar kommer dock inte byta namn till Allt om Anna, men jag tänkte ägna detta inlägg åt att berätta om mig – vem barnvagnsnörden är och att jag faktiskt är en riktig människa. Så riktigt som man kan vara, när man ägt snart 90 barnvagnar och har ett helt rum i sitt hus som ser ut som insidan av valfri barnbutik!

Så – HEJ! Jag heter Anna Lavfors, jag har precis fyllt 30 år och jag har tre barn. I somras flyttade jag och familjen in i ett radhus i Bagarmossen, en förort söder om Stockholm – en tjugo minuters tunnelbanefärd från T-centralen. Min man och jag firar snart 10 år sedan vi träffades, han är DJ och verksam inom socialt arbete. Något jag också borde vara, eftersom att jag är utbildad socionom, men jag har valt en annan väg – mycket tack vare bloggen. Barnen då, de jag kör runt på? Jo, den äldsta, Sigge, är född 2009 och går i skolan nu, han åker inte så mycket vagn men provsitter glatt när jag ber honom. Han gillar att hjälpa med med mitt ”barnvagnsjobb” som han kallar det. När han var yngre svarade han en gång på frågan om mitt yrke, att ”mamma jobbar med Donkey”, haha! Mitt mellanbarn Majken är född i början av 2011 och blir 5 år om några veckor. Hennes ben kan fortfarande bli väldigt trötta, så ibland händer det att hon åker vagn. Det har vare sig hon eller jag något emot. Till vardags är det att gå, cykla eller åka sparkcykel som är storbarnens främsta transportmedel. Sen har vi vår minsting Nils, som fyller 2 år om två månader. Han åker vagn för jämnan och trivs med det, så vi har alla honom att tacka för att jag fortfarande kan blogga! Jag känner mig helt lugn med att det inte kommer vara något problem med testvagnar för åtminstone ett par år framöver.

IMG_7463

Medsols från vänstra, övre hörnet: 1) Nils äter mellis i iCandy Raspberry, vi har ständigt minst 4-5 vagnar i vardagsrummet så han har anammat dem som sina fåtöljer. 2) Jag går en VAB-promenad med Joolz Geo som jag testkört intensivt just nu. 3) Kidsen är vana vid ständiga photoshoots men ibland är det svårt att inte springa framför kameran och ropa HEJ! 4) Jag och min främste barnvagnsåkare!

Den här bloggen är min hobby. Allt kring bloggandet sköter jag på kvällar och helger och varje annan ledig stund. Det handlar om att köra vagnar, fota dem, skriva om dem, svara på alla era mail och kommentarer och ha mailkontakt med många, många återförsäljare och tillverkare. Som man snabbt ser så finns inga annonser på bloggen, jag tjänar inget på bloggen utan jag har ett heltidsjobb jag försöjer mig på. Sen råkar jag tycka att mitt vanliga jobb är väldigt roligt, men det är samtidigt också något som tar mycket tid varför det sällan blir mer än 2-3 blogginlägg per vecka. Mitt minimum är ett inlägg. En bra vecka är tre inlägg, oftast får jag kompromissa med två. Att göra en recension tar ett par månader, och alla vagnar använder jag precis som vem som helst skulle använda dem. Även om jag med åren samlat på mig erfarenhet nog för att oftast rätt snabbt avgöra vad jag tycker om en vagn så känner jag att jag inte kan ge en rättvis bild av den förrän jag verkligen använt den i flera olika slags situationer. Jag packar in dem i bilen, handlar med dem, går i skogen med dem, åker tunnelbana och buss. Hela tiden dokumenterar jag. Det är antagligen inte hittepå om jag skriver att min telefon innehåller fler bilder på barnvagnar än på mina barn, hehe.

I framtiden kanske jag kommer börja med annonsering på bloggen. Inte främst för pengarna, men för att en inkomst via bloggen skulle innebära en möjlighet att frigöra mer bloggtid, genom att kunna gå ned något i ordinarie arbetstid. Om jag hade en vardag per vecka att blogga på så skulle det ske en drastisk förändring av publiceringstakt och innehåll, så det är ett mål jag siktar på att uppnå! Bildkvaliteten skulle dessutom förbättras, att fota kvällstid i december är helt enkelt en utmaning…

Jag hoppas alla som läser bloggen vet om att jag alltid svarar på alla mail jag får, jag brukar försöka ta en bloggpaus fredag kväll – söndag kväll, men ibland är jag för sugen på barnvagnssnack för att kunna hålla mig till mina egna regler. Sen är jag såklart den kanske mest aktive medlemmen i min grupp Barnvagnar! på Facebook, så där hittar man mig alltid. Just nu har vi för övrigt den årliga, helt magiskt bra, (h)julkalendern inne i gruppen. Varje dag ett nytt pris att tävla om och i år är det så bra att jag får nypa mig i armen. Barnvagnsgruppen är för övrigt också något som tar tid av mig, men som kanske också gör mig lite verkligare? För jag kan förstå att jag i bloggen kan framstå som ganska anonym och då blir det osäkert vem jag egentligen är, om det ligger någon agenda bakom mitt bloggande? Det kan jag i alla fall dementera. Jag är en vanlig trebarnsmorsa som få endorfinkickar av att packa upp nya barnvagnar och liksom aldrig, aldrig, aldrig tröttnar på ämnet. Just därför är jag så glad över att få ha lyckan att få tillgång till så mycket vagnar och nyheter tack vare bloggen. Det är fantastiskt, en dröm som gått i uppfyllelse!

Ni får gärna ställa frågor om mig i kommentarerna, om ni vill givetvis. Jag skulle gärna ha mer direktkontakt med er som undrar om barnvagnar. Jag har en tanke om hur det kan uppnås under 2016, som vanligt handlar det om tid för att få till stånd nya projekt men jag tror det är fullt möjligt. Så, vad vill ni veta mer om mig? Vill ni ens det? För jag tycker ju att jag är rätt ointressant med barnvagnarna är superfascinerade! Vill ni ha fler korta inlägg med en snabb tanke om produkter jag tester just nu? Snarlikt hur jag använder instagram? Jag får ibland frågor om att skriva om annat än barnvagnar och tillbehör, vilket inte känns helt rätt just i detta forum men samtidigt finns det ju massa andra produktkategorier jag också brinner för. Kanske finns det intresse för att då och då få läsa lite mer reflekterande barnvagnsinlägg, personliga jämförelse mellan olika vagnar jag kört, mina favoriter, vilka nyheter jag är nyfiken på? All input är värdefull för mig! Så kan jag nästa år utveckla bloggen så att den kanske når ut till fler som behöver guidas i barnvagnsdjungeln. Och så att ni som läser och funderat över vem den där barnvagnsnörden egentligen är, kan förstå att det är ju jag – Anna!

PS; Klassiskt personlighetsdrag hos mig; kan ej fatta mig kort! 😀

 

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Kim 4 december, 2015 - 09:00

Så kul att läsa om DIG När jag är i vagntankar går jag alltid in här och läser och skaffar info. Har ställt frågor både här i bloggen och på fb och får bra riktiga svar.

Reply
Joanna 4 december, 2015 - 09:27

Hej,
Du är helt vanlig men ovanligt snäll, duktig och fantastisk människa !
Du som har 3 barn, heltidsjobb alltid svarar på frågor, alltid är till hjälp för oss, som tack vare din blogg älskar och sköter rätt sina vagnar . Skulle vilja vara som du !
Tack för att du finns och lycka till med allt !
Med hälsningar
Joanna

Reply
Anna Corbeek 4 december, 2015 - 09:32

Haha nej inte kan du vara en riktig människa!!! 😉
Om jag funderar på en ny vagn (vilket händer allt för ofta) läser jag alltid dina inlägg först. Dels för att du vet. Och dels för att vi brukar ha samma smak i vagnar för det mesta. Tack för all tiden du ger detta, det hjälper många!
Kanske att du kunde ha ett ”personliga favoriter” tema då och då, så att folk ser dig som mer mänsklig och inte bara saklig om du förstår vad jag menar.
Ha en bra dag! Nu ska jag vänta in min Orbit som jag tror kommer idag (och som jag redan nu tror jag kommer delvis älska och delvis avsky. Men bara den som testar vet ;))

Reply
Marie-Louise 4 december, 2015 - 10:45

Härligt inlägg Anna! 😀

Reply
Cilla 4 december, 2015 - 11:04

Jag skulle gärna läsa mer om dig, personliga inlägg och andra saker du gillar och testar 🙂 Jag tänker att det blir en finfin kombo med det mer sakliga om vagnarna.

Reply
Hanna Samuelsson 5 december, 2015 - 12:31

Hej Anna! Du känns som en glädjespridare! Ditt Instagramkonto är ett av mina favoriter med den vinkande Nils och dina leende bilder och alla snygga, stilrena vagnar.

Jag som kör en beg. Brio Happy känner mig inte helt hemma på din blogg – upplever ibland min vagn som en relik jämfört med de strömlinjeformade vrålåken du kör ;-). Men, då jag är intresserad av att investera i nåt modernare men liknande i framtiden skulle jag Jättegärna vilja kunna hitta alla dina recensioner av sittvagnar som en lätt kan ändra till plant liggläge medan barnet sover i vagnen. Om du kan visa mig hur jag söker fram dessa eller om de kan taggas med ett visst ämnesnamn. Ja, det vore jättegivande för mig.

Mvh Hanna

Reply
sofie/diktera 5 december, 2015 - 22:04

älskar din blogg!!!! de första jag gör när jag går in på internet är att läsa din blogg och bloggen barnvagnsblogg.se

det skulle ju vara jätteroligt att läsa vad du tycker om olika barnsaker hur du uppfattar tillbehör till vagnar ect.
lite blandat liksom
tex om du hittar något som verkligen är jättebra så skulle du kunna skriva om den grejen sådanna småsaker som man kanske inte tänker på

Reply
Maria 11 december, 2015 - 11:17

Hej! Så härligt inlägg!
Måste bara fråga.. jag står mellan stokke trailz och buggan buffalo.. what to do? vilken är största skillnaden tycker du och vilken väger tyngst? om man bara ska dra frågan utan att gå för ingående i detaljer… HJÄLP! Mvh Maria

Reply
Anna 13 december, 2015 - 23:41

Hej Maria!
Det är ändå två rätt snarlika vagnar. Jag tycker Trailzen känns väldigt stor, lite för hög för mig som är 170 cm. Men är man längre än jag är ju det ett stort plus. Vad de väger är jag lite osäker på tyvärr. Det är två bra vagnar, jag skulle provköra båda och ta den jag gillar körkänslan bäst hos!
/Anna

Reply
Jenny 12 december, 2015 - 00:07

Hej!
Du har ingen erfarenhet av någon Cosatto-vagn?! Både jag och sambon har förälskat oss i deras design, mest för att vi vill ha något riktigt färgsprakande och det existerar ju tusan inte på svenska marknaden.. Nu ska dom dessutom släppa in ny kollektion men denna är trehjulig, jag gar alltid varit skeptisk till trehjulingar men börjar nu vackla 😉 jobbigt att köpa vagn utomlands utan att få klämma på den innan eller höra någon annan än britter tycka till, tänjer att deras preferensramar är ganska annorlunda eftersom ”alla” kör främst sulkys där. Har du några tankar som jan hjälpa på vägen vore det fantastiskt att höra 🙂

Reply
Anna 13 december, 2015 - 23:45

Hej Jenny!
Tyvärr! Har sett Cosattos vagnar live på mässan i Köln flera gånger och de är ju supersnygga, färgglada och väldigt roliga – men de har varit rätt strikta i den montern så jag har tyvärr inte ens kunnat provköra en. Men jag såg faktiskt en trehjulig Cosatto inne i Stockholm city igår, så du skulle inte vara den första att importera en i så fall!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar