Baby Jogger City Select Lux

av Anna
Recension av Baby Jogger City Select Lux

Recension av Baby Jogger City Select LUX

Inköp: Ordinarie inköpspris för vagnen med sittdel är cirka 9500 kr. Syskonpaket med en liggdel, en sittdel samt adaptrar kostar cirka 14000 kr. Detta är ett recensionsexemplar direkt från Baby Jogger.
Tillbehör: Inga tillbehör medföljer men det finns många olika som kan köpas till.
Typ av vagn: Syskonvagn och singelvagn.

Två av de syskonvagnar jag oftast fått frågan om varför jag inte har recenserat dem på bloggen är Baby Jogger City Select och Baby Jogger City Mini GT Double. Nu kan vi äntligen sätta check för den första. Och för den som är nyfiken på Baby Joggers andra, mycket populära syskonvagn så finns en recension av Baby Jogger City Mini GT Double att läsa här.

Den version av City Select som jag har kört är den senaste, som kallas LUX. Jag har inte kört vanliga City Select och kan därför inte bjuda på någon jämförelse de två emellan. Det jag vet ska skilja dem åt är att LUX har bättre fjädring, annan form på handtaget och att den blir 30% mindre ihopfälld. För den som tycker att LUX sittdel ser bekant ut så beror det på att den delar form med sittdelen till Baby Jogger City Premier. De två har därför också samma bygel.

Jag har testat City Select Lux främst som singelvagn. Samt ihop med dess jump seat, som jag redan nu kan avslöja är inget annat än genialiskt. Jag har även kört vagnen med två sittdelar, men inte alls i samma utsträckning som LUX rullats som singelvagn. Dock ville jag använda den även som syskonvagn för att få en känsla för hur det påverkar vagnens balans och körkänsla.

Snabba fakta om City Select Lux

Baby Jogger City Select LUX är alltså en singelvagn som kan göras om till syskonvagn på längden. LUX är en rejäl vagn. Sittdelen är vändbar och tar 20kg. Liggdelen som köps till är inget jag har testat, det råder numera brist på bebisar i mitt hus. Men jag har sett och klämt på den vid tidigare tillfällen och har uppfattat den som rymlig och ombonad på samma gång. Vagnen är 62 cm bred. Alltså lika bred som en normalstor singelvagn.

Baby Jogger City Select Lux har en vändbar, ergonomisk sittdel

Vändbar, ergonomisk och rymlig sittdel

Sittdelen till CS LUX är ergonomisk. Den kan vinklas i fyra olika lägen, från sittläge, förbi två vilolägen och ned till liggläge (1). Selen i sittdelen är enkel att ha att göra med. Selbanden kan lätt delas i fyra separata remmar (2), vilket underlättar när man ska sätta i dynor eller åkpåsar i vagnen. Och de delar sig precis lagom lätt, det krävs inte att man anstränger sig men jag tycker inte heller att selspännens glider isär av sig själva när man ska knäppa ihop selen.

Bygeln till sittdelen är ett tillbehör som säljs separat (3). Jag skulle inte påstå att en bygel är en nödvändighet. Men för äldre barn kan den vara bra att ha om de vill luta sig framåt mot den. Och med mindre barn använder jag ofta bygeln för att fästa barnvagnsleksaker på så min bebis ska uppskatta åkturen lite mer. För det växande barnet så kan selen i CS LUX justeras i flera olika höjdlägen (4). Selremmarna kan också enkelt förlängas och dras åt igen.

Baby Jogger City Select Lux har suffletter med smarta, tysta vädringsluckor

Snygg sufflett som skulle kunna vara längre

Suffletten är bra, men inte wow. Jag gillar verkligen materialet på klädseln. Det är inte glansigt utan matt och har mer struktur i sig. Men jag förstår inte varför Baby Jogger inte bara kan smacka dit en infällbar, mjuk solkeps på suffletten. Det skulle göra solskyddet så många gånger bättre när sittdelen är i liggläge. Den har i alla fall en rejäl vädringslucka med meshnät med, så när det är varmt kan man lätt släppa in mer luft till barnet i vagnen. Luckan hålls i båda lägena på plats med magnetfästen, som är helt ljudlösa. Hurra för det! Kardborrefästen till sufflettluckor känns verkligen så väldigt passé med tanke på vilken förmåga det ljudet har att väcka sovande barn.

Den bakre delen av suffletten, som går ner över ryggstödet, är en elastiskt meshnät. För att vinkla ryggstödet på City Select Lux så håller man helt enkelt in den gråa spärren överst på ryggstödet och fäller ned sittdelen till önskad position. På ryggsidan baksida finns också en praktisk förvaringsficka. Jag hade mycket glädje av den i vintras som dedikerad plats att stoppa ned mitt barns mössa och vantar på när vi var inomhus.

Baby Jogger City Select Lux har en mycket rymlig sittdel med suffletter som kan höjas

Genomtänkt, förhöjningsbar sufflett

City Select Lux sittdel har en del riktigt praktiska funktioner. Dels kan den enkelt vikas ihop till ett riktigt platt paket, något man gör som ett första steg när vagnen ska fällas ihop med sittdelarna på. Men sittdelen kan också växa med barnet i och med att suffletten kan fästas på sittdelsramen i två olika lägen. Den övre bilden på en tom sittdel i collaget ovan visar suffletten i det övre läget, som alltså ger minst 5-7 cm extra i höjd. Den nedre bilden på tom sittdel visar att sufflettfästena är fästa runt ramen i de lägre hålen i sittdelsklädseln. På bilden överst till höger i collaget så syns min 102 cm långa fyraåring i sittdelen, med vinteroverall och luvan uppdragen. Suffletten är i det övre läget. Den gick med lätthet att fälla ut över honom utan att den tog i vare sig huvud eller luva.

Baby Jogger City Select Lux har rejäl handbroms och stora hjul

Rejäl handbroms och tåliga hjul som fixar terräng

Baby Jogger City Select LUX har svängbara framhjul som enkelt kan låsas i fast läge (1). De här hjulen imponerade på mig. De är inte supersmå men inte så jättestora heller, speciellt inte i förhållande till de väldigt väl tilltagna bakhjulen (2). Men ändå klarade de av mycket terräng och hinder som jag hade förväntat mig kunde bli ett problem. Handtaget på LUX kan höjas och sänkas i flera steg (3).

Vagnen är utrustad med en handbroms. Man pressar ned det gråa handtaget för att låsa bromsen och drar i den svarta spärren för att låsa upp bromsen (4). Det fungerar klockrent. Och med tanke på möjligheten att ha Baby Joggers jump seat på CS LUX så hade en fotbroms inte varit en god idé. Varför syns bättre på en bild längre ned i denna recension, men man hade fått stå och fumla mycket med foten i så fall. Vad jag däremot inte riktigt gillar med bromsen är hur mycket utrymme den tar upp på handtaget. Den är som en stor klump på höger sida. Och det gör det svårare att hålla båda händerna lika långt ut på handtaget. Ibland tyckte jag att det påverkade körkänslan (om än ytterst marginellt) att jag inte kunde ta ett bredare grepp om handtaget.

Ett grepp som dock funkade toppen är det för att lossa sittdelen från chassit (5). Bara att trycka in den grå knappen och lyfta rakt upp, den svarta kanten ger ett bra grepp för fingrarna att hålla i. Varukorgen på City Select LUX är också fenomenal, en av de rymligaste jag har varit med om (6). Även med en stor, fullpackad skötväska och en bärsele inpackade så kändes varukorgen max halvfull.

Så stor blir Baby Jogger City Select Lux ihopfälld

Så stor blir Baby Jogger City Select Lux ihopfälld

Ihopfällningen av City Select LUX är riktigt okomplicerad. Har man sittdelen på får man först vika ihop den genom att vika fotstödet inåt. Sen greppar man tag i handtaget mitt på chassits nav, ett på vardera sida, och drar uppåt så att chassit fälls ihop. På bilderna har jag fällt chassit separat och sedan staplat en eller båda sittdelarna ovanpå. Detta eftersom att jag kört vagnen med Baby Joggers jump seat. Har man sittdelen ovanpå jump seatet så kan vagnen inte fällas ihop hela vägen. Då får man först ta av sittdelen, fälla över sittplattan till jump seat och sen sätta på sittdelen igen. Det kändes som ett onödigt moment, och därför har jag inte fällt vagnen med sittdelen på när jag haft jump seatet monterat.

Att fälla chassit med adaptrarna för den andra sittdelen eller shoppingkorgen på är inget problem. Bilden längst ned till vänster i collaget ovan visar hur sittdelen kan fällas ihop innan hela vagnen fälls. Chassit har automatiskt lås som klickar i när vagnen är helt ihopfälld. Det gör det enklare att lasta in City Select LUX i bilen. Detta eftersom att chassit då inte kan börja fälla ut sig igen av att man lyfter upp det.

Baby Jogger City Select Lux med JUMP SEAT

Jump seat – ett genialt tillbehör till City Select Lux

Detta är Baby Jogger City Select LUX Jump seat. Man kan antingen se det som en väldigt förenklad sittdel, eller som en riktigt avancerad ståbräda. Jump seatet, en fras som är omöjlig att böja på svenska utan att det känns fel, utgörs av två delar. En sittplatta och ett fotstöd. Det är mycket enkelt att montera på chassit. Det behövs inga adaptrar. Det fästs direkt på och samma gäller fotstödet.

Väl på plats så kan jump seatet i princip stanna på chassit permanent. Det går nämligen alldeles utmärkt att fästa en sitt- eller liggdel ovanpå, och chassit kan som sagt fällas ihop med det på. Baby Joggers jump seat har en maxbelastning om 29 kg. Det är alltså riktigt stora barn som kan åka på denna. På sittplattan finns en enkel trepunktssele monterad, och min rekommendation är att man använder den. Så slipper man riskera att barnet glider av framåt vid plötsligt stopp eller när vagnen ska hävas över en kant.

Så bra funkar Baby Jogger City Select Lux jump seat

Jump Seat är ett av de bästa tillbehören jag testat

Hela hösten körde jag City Select LUX med jump seat. Jag har 2,5 km till förskolan och en 3,5-åring som kan gå den biten, men inte alltid är på humör. Och som dessutom så gott som aldrig kan gå i mitt tempo för att även hinna hämta storasyskonen på skolan i tid. För mig så har denna lösning varit klockren. Mer än klockren – genial! Hela dagen har jag kunnat köra runt med City Select LUX som singelvagn, jump seatet gömt under min bebis sittdel. Väl framme på föris så lyfter jag snabbt och enkelt över hennes sittdel till den främre positionen, efter att ha klickat i adaptrarna i chassit. Vips har jag då trollat fram en sittdel för min treåring. Han behöver inte ett ryggstöd. Han ska inte sova i vagnen utan vill kunna sitta och vila benen bara.

Och något jag först efter ett tag insåg att jag verkligen uppskattade var att jag med sittdel + jump seat har båda barnen vända mot mig OCH kan se båda i ögonen samtidigt. Något som inte är möjligt på samma sätt med sittdel + sittdel. Ett annat plus är att den här lösningen naturligt gör så att det tyngsta barnet hamnar närmast handtaget. Vilket gör under för både styrförmågan och häveffekten. Har man det tyngsta barnet längst fram så kan det påverka körkänslan väldigt negativt är min erfarenhet. Det här är faktiskt den ultimata lösningen för alla som ska få tillskott till familjen. För den som velar mellan att ha syskonvagn eller inte och så kan jag meddela att City Select Luc räddade mig så många gånger under hösten och vintern att jag inte kan lovorda den för mycket.

Baby Jogger City Select Lux Shoppingväska

City Select Lux shoppingväska

Ett annat tillbehör som jag initialt inte var lika begeistrad över men snabbt ändrade åsikt om var City Select LUX shoppingväska. Den kan fästas i samma positioner som sittdelarna kan fästas, med samma adaptrar. Väskan har en axelrem och öppningen har en bred kant, Denna kan antingen knäppas ihop med tryckknappar eller så kan man vika upp kanterna så skapar man ännu mer förvaringsutrymme i shoppingväskan. Bilden längst ned till vänster i collaget ovan visar också de små krokarna för att haka fast väskan på chassit (klicka på bilden för att förstora den). Jag använde dock aldrig väskan så och kan inte riktigt utvärdera det.

Så funkar Baby Jogger City Select Lux shoppingväska

Så funkar City Select shoppingväska

Jag har gjort en hel del seriös shopping med City Select LUX som kompanjon och den här vagnen har aldrig gjort mig besviken. När den vanliga varukorgen kombineras med shoppingväskan så kan man få med sig allt man behöver och mer därtill. Ett stort plus för den vanliga varukorgen är att den är lätt att packa från alla håll. :ppningen är så vid att man även kan få med sig större saker som sticker ut lite uppåt.

Det finns mig veterligen inget regnskydd för shoppingväskan och även om man stänger igen den så är den långt ifrån vattentät. Jag upptäckte dock att med lite våld och vilja så kan man få ett universalregnskydd, på bilderna ett från Elodie Details, att täcka båda sittdel och övre delen av shoppingväskan. Som en bonus täcks då även varukoren för. Vilket var positivt när jag tillbringade en hel dag inne i stan, springandes ärenden i en riktig snöstorm.

För att knyta an till det jag skrev ovan om jump seat så gick det riktigt bra att inkludera shoppingväskan i den kombinationen. Med ett barn i vagnen hade jag shoppingväskan framtill. När det blev dags att hämta på förskolan flyttade jag fram sittdelen till adaptrarna där shoppingväskan suttit. Sen placerade jag väskan i varukorgen, under jump seatet, där den passade perfekt. Därefter satte jag bara treåringen på jump seatet och så var det dags att rulla vidare.

Alla möjliga kombinationer för Baby Jogger City Select Lux

City Select Lux erbjuder alla kombinationer man behöver

Det finns så många sätt att kombinera Baby Jogger City Select LUX att jag kände att jag blev svettig bara av tanken på att fota alla positioner själv. Så istället för att slita med det så infogar jag Baby Joggers egen kartläggning av hur City Select LUX kan konfigureras. Själv har jag inte använt vagnen vare sig med babyskydd eller liggdel. Jag har främst kört den som singelvagn eller som syskonvagn med jump seat. När jag använt vagnen med två sittdelar så har jag varje gång haft båda sittdelarna vända mot mig, då det är så jag föredrar att ha barnen. Men det går att ha dem på många olika sätt. Och det är det jag gillar med syskonvagnar som City Select Lux och UPPAbaby Vista, man blir inte låst till bara ett par stycken olika lösningar.

Så funkar Baby Jogger City Select Lux som syskonvagn

Så funkar City Select Lux som syskonvagn

Den största skillnaden i körkänsla när man har två jämfört med ett barn i City Select LUX är att häveffekten påverkas rejält. Med ett barn i vagnen får man ta i lite men inte onormalt mycket för att få vagnen över trottoarkanter. Med två barn i, och i synnerhet med det äldre och tyngre barnet längst fram (eftersom att jag prioriterar att se mitt yngre barn bäst då hon inte kan kommunicera lika enkelt om något skulle hända) så får man mer hänga sig på handtaget för att få upp vagnen.

LUX rullar dock väldigt bra även med två barn i vagnen. Och utrymmet för barnen kan man inte klaga på. Det finns gott om space mellan sittdelarna och man kan ha båda suffletterna fullt utfällda. Det går även att vinkla den övre sittdelen trots att man har en till sittdel framtill på chassit. Packutrymmet i varukorgen försvinner till stor del när man kör vagnen med två sittdelar. Men lite grejer ryms ändå vid barnets fötter så en snabb tur till mataffären går att genomföra.

Körkänslan i Baby Jogger City Select Lux

City Select Lux körkänsla och användning i vardagen

Det är nästan ovanligt att jag har använt en vagn så mycket innan recension som jag har använt Baby Jogger City Select LUX. Men dess mångsidighet gjorde att det krävdes tid för att vänja sig vid alla olika funktioner och konfigurationer. Jag har kört den sommar, höst och vinter. Vagnen har rullat riktigt bra på asfalt, på grusväg, på gräsmatta och i djup snö. Den har tagit mycket mer terräng än jag trodde att den skulle göra. Och det utan att bli stötig och studsig. Det finns fjädring i chassit. Det ger inte vagnen något gung direkt men det räcker för att stötdämpa vid ojämnheter i underlaget.

Både min 183 cm långa man och jag på 170 cm har kunnat köra vagnen bekvämt. City Select LUX-delen kan tack vare den ställbara suffletten passa en 6-månaders/ettåring lika bra som en 3,5-åring/4-åring. Skulle jag ändra något på City Select LUX så skulle jag göra suffletten ännu lite längre. Jag skulle även minska ”klumpen” som handbromsen sitter fast i. Allt annat gillar jag med den här vagnen. Och lösningen med jump seat + sittdel absolut älskar jag.

Mitt omdöme av Baby Jogger City Select Lux

Jag får så ofta frågor om hur man ska göra med syskonvagn när man har omkring tre år mellan barnen. Främst beror det förstås på hur ens liv ser ut. Jag har två gånger fått syskon med tre år emellan och har tyckt att syskonvagn varit absolut oumbärligt båda gångerna. Bland annat för alla gånger den äldre är sjuk och måste stanna hemma men jag kanske ändå vill komma ut, kunna gå och handla och så vidare. Och från och med nu tror jag att det är City Select LUX med jump seat som jag kommer rekommendera som min favoritlösning för barn som inte behöver en hel sittdel. Men som samtidigt kanske är lite för trötta, lite för små, för att alltid orka stå på ståbräda.

Och visst, det finns ståbrädor med sittpall numera. Men problemet som ofta blir med ståbrädor är att de påverkar hur nära man kan komma vagnen när man kör den. Ofta är det den egna ryggen som får ta stryk. Men med en City Select Lux med jump seat så kan man gå precis som vanligt. Visst blir vagnen längre. Men under vanliga promenader är det inget som stör. Ska man ombord på bussen är det dessutom ruskigt enkelt att lyfta upp sittdelen ovanpå jump seatet igen. Då kan man låta det äldre syskonet sitta på ett bussäte eller stå bredvid vagnen.

Jag vet inte riktigt hur brett genomslag Baby Jogger City Select LUX har fått. Men av de syskonvagnar jag har provat så är det här en av de bästa och mest flexibla alternativen. Jag är riktigt nöjd med hur City Select Lux har lyckats lösa problem åt mig i vardagen som småbarnsmamma.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Baby Jogger City Select Lux hos: Babyland
Se pris för Baby Jogger City Select Lux hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

27 kommentarer

Erika 3 april, 2018 - 08:47

Den där vagnen verkar lovande om vi behöver syskonvagn i framtiden! En fråga om en annan vagn: city tour lux – har du någon aning om vilken alrshell-väska som skulle kunna passa bäst för den vagnen? Har fått för mig att väskorna överlag är väldigt stora.. Aldrig rest med vagn förut!

Reply
Anna 3 april, 2018 - 10:22

Hej!
Oj, nej tyvärr inte. Men Tour LUX blir ju pyttliten så jag skulle satsa på den minsta. Visst finns det en för paraplyvagn? Frågan är bara om den kanske är mer lång och smal, LUX form är ju mer fyrkantig…
/Anna

Reply
Therezia 8 april, 2018 - 09:26

Hej, har just nu en city versa som vi använder dagligen.. Nu väntar vi tillökning och funderar på en select lux. Är den lika stor i sitsen som versan? Kan man annars ha versans sits på Selecten?
Finns det någon annan vagn du skulle rekommendera med hög lastvikt och stora säten för äldre barn? / Therezia

Reply
Anna 8 april, 2018 - 10:08

Hej Therezia!
Jag har ingen egen erfarenhet av detta men har sett bilder på Versans sittdel på City Select (ej Lux) och det såg ju ut att funka bra. CS LUx-sätena ska vara lika stora som Premiers sittdel, och den ska ju i sin tur vara lika stor som Versans sittdel så jag antar att de har lika eller åtminstone mkt snarlika mått!

Kanske UPPAbaby Vista, om du tänker syskonvagn på längden? Annars BJs syskonvagn på bredden eller en begagnad MB Duo.
/Anna

Reply
Jenny 11 november, 2018 - 15:38

Hej. Jag står och velar mellan Emmaljunga super viking och denna. Vilken hade du rekommenderat av dem? Hälsningar Jenny

Reply
Anna 11 november, 2018 - 16:54

Hej Jenny!
Nu utgår jag från att du menar som syskonvagn. Men även då är det lite svårt att säga, då åldersskillnaden mellan barnen, hur man bor och på vilka slags underlag vagnen ska köra är sånt som bör vägas in. Men jag skulle nästan oavsett ha valt City Select Lux. Jag upplevde Super Viking som syskonvagn som väldigt svårhävd och svårstyrd och att det var väldigt tight mellan liggdelden för bebis och sittdelen för det äldre syskonet. Dessutom är det väldigt få olika kombinationer av sitt- och liggdelarnas placering på chassit som är godkända av Emmajunga. Med CS Lux får du högre maxvikter, mer utrymme för barnen och många, många fler olika godkända kombinationer.
/Anna

Reply
Emmie 21 november, 2018 - 18:38

Hej!
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja.. haha! Jag kan inte längre disskutera vagnar med min sambo för han börjar bli tokig på mig. Han tycker att vi har haft tillräckligt med vagnar, men jag är inte nöjd. Första barnet fick åka 3 olika vagnar, ända tills jag blev gravid med lillebror. Nästan direkt bytte vi till en bugaboo donkey och körde länge som singelvagn innan lillebror kom. Älskade den vagnen! Bästa jag haft! Sån körkänsla! Så lätt! Men eftersom storebrors åkande började avta så kändes en sån dyr vagn (dumt nog) lite onödig att ha. Så vi sålde den till en kompis som väntade syskon. Den ångesten! Jag ångrar mig fortfarande! Vi fick köpa en annan syskonvagn bara för att det ändå va bra att ha vid längre promenader och utflykter. Lillebror åker just nu en super viking och vi har även en emmaljunga scooter 4s hemma. Storebror får då åka ståbräda de få gånger han inte cyklar. Men han orkar inte alltid cykla överallt och snart kommer vintern och snön. MEN ståbrädan är i vägen och den passeringen allsång scootern.. SÅ nu skulle jag vilja ha dina bästa tips på syskonvagn för en ettåring och en treåring som åker fåtal gånger. Är BJ city selet lux det bästa alternativet? Hur är den att köra på vintern? Och hur svårstyrd är den om lillebror ska åka där framme och storebror sitta på jump seaten? Detta är så svårt! Och jag är så kräsen sen donkeyn!

Tack för denna fina recension! Blir så sugen på denna men vill inte förhasta mig. Här i närheten finns ingen barnbutik som säljer denna så jag själv kan provköra.
Tack på förhand för svar! Kram

Reply
Anna 21 november, 2018 - 23:18

Hej Emmie, haha! Tur du hittade mig då! 😀
Nu ska jag säga vad det första jag tänkte var när jag läste ditt meddelande: köp en ny Donkey. Du saknar din gamla Donkey, och det finns ingen vagn som har bättre ståbräda än Donkey. Den har sittpall, så storebror kan sitta, och den sitter ju till höger på chassit så man kan gå nästan helt normalt. Dessutom är det den av alla ståbrädor på hela marknaden som fixar snö bäst, tack vare att den är så hög och att den bara har ett hjul. Känns ju som att en ny Donkey egentligen är vad du själv vill ha också? 😉 Du får slå till på en på Black Friday.

Men annars så tyckte jag inte Lux är svårstyrd alls med en liten framme och ett syskon på jump seat. Dock ganska tunghävd!
/Anna

Reply
Maria 5 maj, 2019 - 18:59

Hej Anna o tack för denna utförliga recension! Jag har en funktionshindrad 5-åring dotter o en på väg så tänker att denna vagn kanske kan vara ett alternativ med jump-seaten Kanske även med sittdelen men kanske blir för tungt med tanke på att hon väger runt 23kg.. Kanske dum fråga, men jar inte sett denna kombon på bild någonstans; man kan väl ha jump-seaten på med liggdelen på..??
/Maria

Reply
Anna 9 maj, 2019 - 20:53

Hej Maria, jag svarade på ditt mail! Men för andra som läser: Ja, det går att använda Jump Seat ihop med liggdelen!
/Anna

Reply
Therese 18 januari, 2019 - 22:51

Hej! Går det att använda sits och liggdel från city select till city select Lux?
Mvh Therese

Reply
Anna 22 januari, 2019 - 14:41

Hej Therese,
jag dubbelkollade med Baby Jogger och rent tekniskt så passar de ihop MEN det är tydligen inte testat och godkänt att kombinera delarna.
/Anna

Reply
Carmen 27 juni, 2019 - 06:07

Hej Anna
Tack för dina recensioner, läst några nu. Jag har en baby jogger city mini gt. Sittdelen på den blir inte helt rakt och min son håller byggeln för att sitta rak och gnäller. Jag gillar baby jogger för att den är lätt och lättstyrd men just med hjulen/däcken på baby jogger city mini gt. Jag har läst om många vagnar och provat och det jag fastnade för var just bugaboo vagn men onödigt att betala över 12 tusen tycker jag eller baby jogger city tour lux då den är rak i ryggen men den är ingen vagn man kan alltid ha eller överallt så jag har letat vidare och fastnat för baby jogger city select lux. Hur är sött sen på den? Och är den lika lättkörd som en baby jogger city mini gt? Den finns inte i butikerna här för att prova. Är sittsen rakare än på en baby jogger city mini gt?

Reply
Anna 28 juni, 2019 - 09:55

Hej Carmen!
Inte vad du frågade efter, men känner du till att det finns Sit-up Straps för Baby Joggers City Mini-modeller? Det är en rem du fäster bakom ryggstödet för att få det mer upprätt. Jag har inte använt denna rem själv men de som gjort det verkar vara väldigt nöjda med resultat. Den är dessutom väldigt billig: https://www.babyland.se/ps-selection-sit-up-straps-svart

City Select Lux är en toppenbra vagn, men den har inte samma känsla som GT (är inte lika lättkörd). Ryggstödet är mer upprätt men det är ju en ergonomisk sittdel, så en helt annan sittupplevelse än GT också.
/Anna

Reply
Johanna 13 januari, 2020 - 14:21

Hej! Jag är på jakt efter en syskonvagn och väljer mellan Baby Jogger City Select Lux och Uppababy Vista, vilken skulle du rekommendera? Priset är oväsentligt. Det kommer vara 2 år mellan barnen och vi kör mycket i snö och på grusvägar, inte så mycket i stan. Till första barnet har vi haft en Emmaljunga Mondial de Luxe med Classic-chassi så vi är van vid en stor vagn.

Reply
Anna 14 januari, 2020 - 09:45

Hej Johanna!
Ingen av vagnarna har någon superdämpning. Men Vista V2 kommer senare i vår och den kommer ha en riktigt bra fjädring. Visserligen kan man aldrig veta hur en vagn är innan man har testat den, men är den så bra på riktigt som den kändes när jag såg den på mässan i höstas så tror jag att den kan vara vagnen du trivs mest med. Som vagnarna är idag skulle jag föredra Select Lux, den känns lite mer rejäl. Jag körde den på vintern och blev väldigt glad, som sagt, över hur bra den fixade både snön och annan mellanterräng.
/Anna

Reply
Johanna 14 januari, 2020 - 10:56

Hej. Tack för svar! Finns det någon annan syskonvagn du skulle rekommendera utifrån mitt behov eller är det dessa två som är ”bäst”? Vi har inte möjlighet med en vagn på bredden och önskar vändbara sittdelar.

Reply
Lisa 23 maj, 2020 - 12:18

Taaaack för fin recension, du har varit en klippa i barnvagnsdjungeln!

Väntar nummer 2 i december och då blir stora tjejen 2år och 3månader.

Tittar på bugaboo Donkey men kan inte riktigt acceptera att den blir så stor ihopfälld. Vi använder bilen en hel del för att ta oss till platser och utflykter och hade varit trevligt med en nättare vagn.

Kommer inte behöva ha stora tjejen sovandes i vagnen men behöva köra till/från förskola, parker och mataffären när jag är föräldraledig och båda är hemma. Kan detta vara svaret på rätt vagn kanske?

Idag rullar vi en NXT60 outdoor från 2018 som jag är sådär nöjd med, väldigt lite och knölig att komma åt varukorg och haft problem med däcken en del Och den är fruktansvärt tung i backar om man jämför med kompisars Tex Bugaboo Fox. Kommer bli en hel del vagnrullande med lilla i liggdel och då troligen lite snö och grusvägar. Tror du select lux hade klarat det? Eller är Donkey bättre där? Eller andra alternativ?

Sammanfattningsvis:
Vill gärna kunna använda vagnen både som singel och dubbel.
Relativt liten ihopfälld
Större varukorg
Rulla en hel del både snö och grusunderlag

Hoppas du tar dig tid att svara, finns ingen bättre guide :))

Reply
Anna 31 maj, 2020 - 21:30

Hej Lisa!
Jag körde ju Select Lux under en vinterperiod men väldigt mycket snö, och det gick så himla bra. Minns att jag var överraskad av hur väl vagnen fixade det vädret. Och den kan absolut fås väldigt kompakt i bilen, bara man fäller den lite del för del och packar rätt liksom! Varukorgen är amazing. Sen är Select Lux absolut inte lika lättrullad som tex Donkeyn som du nämner, den känns mer tung och även mer tunghävd. Men det är i jämförelse, för sig så tycker jag den är bra!
/Anna

Reply
Amanda Insulan 4 december, 2020 - 21:02

Gammalt inlägg men hopps du ser och kan hjälpa mig.
Ser ugnsform du har en vanlig bygel på sitsen, inte brickan, vilken bygel är det? Precis köpt en city select lux men hittar ingen bygel som står skall passa.
Hopps på svar!
Tack på förhand

Reply
Anna 6 december, 2020 - 16:50

Hej Amanda, om jag minns rätt så har Select Lux och gamla BJ Premier samma bygel, det vill säga denna: https://www.kopbarnvagn.se/sv/artiklar/baby-jogger-premier-frambage.html?
/Anna

Reply
Emelie 2 maj, 2021 - 08:02

Hej.
En sen kommentar i denna tråd men som kan vara värdefull för långa föräldrar, lååånga barn samt kortare familjemedlemmar och vänner som också vill kunna köra vagnen.
Jag är 1,86m och min man 2,02m.

Till vår son född år 2013 hade vi först en Emmaljunga enkelvagn med teleskopstyre. Vi provkörde flera olika vagnar innan och fann inget alternativ för längden.
Jag hade fortfarande ont i kroppen efter foglossning samt ont i handlederna så jag var kanske extra känslig men jag upplevde vagnen tung och svår att styra. Min man slog i fötterna och jag hade svårt att lasta i och ur bilen för vagnen kändes så tung.
Vet att många är nöjda med Emmaljunga men det var inte den rätta vagnen för oss.

När vår andra son föddes år 2015 behövde vi en syskonvagn. Vid andra barnet hade jag också värk från foglossningen långt efter förlossningen så en bred vagn som kändes otymplig att köra / montera / justera var uteslutet.

Vilken överraskning det blev för oss när en babyjogger city select både vägde mindre, tog mindre plats i bilen än Emmaljungan och klarade allt från landsbygden, stan, affärer, grusväg och snö. Gick att lasta både matvaror och barn, blev lite tyngre men allt fick plats 🙂
Enkel att svänga samt att ha framhjulen låsta eller rörliga.
När någon kortare person kör vagnen så var det bara att sänka styret och sedan kunde de promenera bekvämt.

En annan aspekt som du tar upp i recensionen är hur enkelt det är att skapa en enkelvagn/dubbelvag. Likaså alla valmöjligheter av monteringskombinationer, det är enkelt att snabbt justera och promenera vidare.
Min stora son ville ofta sitta ifred från omvärlden och lillebror ville upptäcka världen. Ibland ville de sitta mot varandra och prata och ibland var de ovänner. Inte alltid en enkel kombination, men med denna vagnen var det lätt att tillgodose.
Ja vissa kombinationer var tyngre än andra men det var inget hinder.

Vi hade vagnen tills vår andra son inte längre behövde åka, kombinerat med en ståbräda till den store vid behov.
Dvs inget behov av en sulky.

Nu väntar vi vårt tredje barn i slutet av år 2021 och jag snubblade in på denna sidan. Tack för all bra info!
Det blir helt klart en babyjogger city select tour som enkelvagn denna gången.

/Emelie

Reply
Anna 9 maj, 2021 - 16:08

Tusen tack för din så utförliga kommentar, jättebra feedback!
/Anna

Reply
Emelie 2 maj, 2021 - 08:08

Menar en babyjogger city select lux såklart 🙂

Reply
Rita 4 juni, 2021 - 13:07

Hej, jag undrar om du vet hur mycket vagnen väger med chassi, hjul samt med/utan sittdel. Försöker leta med hittar inget om det på nätet.

Reply
Anna 4 juni, 2021 - 13:20

Hej Rita!
Nej den enda uppgift om detta som jag kan hitta är att vagnen, med hjul och sittdel på, väger 13,8 kg.
/Anna

Reply
Jennifer 7 juli, 2021 - 17:13

Hej!
Jag inser att det här är ett gammalt inlägg men hoppas att du ser och har tid att svara ändå. Vi har en Bugaboo donkey och en Thule sportvagn (som vi använder för löpning och cykling). Vi har dock varit på jakt efter en bra resevagn där mitt krav är att den ska ha liggläge och vara vändbar efter som vår dotter sover i vagnen på dagarna. Jag har varit lite sugen på Baby jogger city tour lux. Nu väntar vi dock ett barn till och det kommer vara två år emellan dem. Jag har därför sneglat på dubbelvagn istället och hittade Baby jogger city select lux men inser när jag läser mer om den att det kanske inte är en resevagn som kompletterar Bugaboon utan något man köper istället för Bugaboo, dvs vill vi ha en resevagn borde vi leta efter ngt mindre och smidigare? Det kanske inte är en bra idé att köpa en dubbelvagn som resevagn? Tanken är att den ska användas till och från förskola, kortare resor med bil och semesterresor utomlands. Vi kommer troligtvis mest ha den som singelvagn tills dess att lillasyskonet blir lite större.
Verkligen tacksam för svar och tips för jag tycker att det är en djungel med alla barnvagnar och olika sorters resevagnar.

Reply

Lämna en kommentar