Babyzen Yoyo+ 0+ med liggdel och babyskydd

av Anna

Minirecension av Babyzen Yoyo 0+

Det här är en vagn jag först fick lägga tassarna på när första Babyzen Yoyo lanserades i Sverige hösten 2012. Senare skrev jag om Babyzen Yoyo som resevagn och våren 2014 fick jag rulla Yoyo 0+ med liggdelen. I början av 2016 släpptes den nya versionen Babyzen Yoyo+ och nu har jag hunnit testa hur Yoyo är i ännu en konfiguration – nämligen som en äkta bilvagn med babyskyddsadaptrarna!

Yoyo 0+ med babyskydd

Till Babyzen Yoyo+ finns alltså babyskyddsadaptrar. De finns mig veterligen i hittills två versioner, där skillnaden är att de nyare även fungerar med Maxi Cosi Cabriofix, vilken de äldsta adaptrarna inte gjorde. Numera är Yoyos adaptrar kompatibla och godkända med följande babyskydd: BeSafe iZi Go & iZi Go Modular, Bébé Confort Pebble & Pebble Plus, Cybex Aton Q and Maxi-Cosi Cabriofix, Pebble & Pebble Plus.

Adaptrarna fäst direkt på chassit men det måste vara en Yoyo+ man har för att de ska funka. De kan fästas oavsett om man kör Yoyo som liggvagn med 0+ eller som sittvagn med 6+. Adaptrarna utgörs av två delar och dras på sidorna av chassit. När vagnen ska fällas ihop får man klicka av de övre delarna av adaptern, de syns på bilden överst till vänster i collaget ovan. Det görs supersnabbt med ett knapptryck. Sen kan vagnen fällas ihop utan problem. För att få babyskyddet att sitta ovanpå liggdelsklädseln så måste man lossa klädseln från handtaget på två ställen, men också det är kvickt gjort. Yoyo+ 0+ ihopfälld med adaptrarna på blir i princip lika liten som Yoyo+ 6+ blir, så den går in i alla bilar.

Jag hade med mig denna kombination till BB när mitt fjärde barn föddes och jag är väldigt nöjd med hur smidigt det var att kunna rulla ut bebis till bilen och sedan snabbt klicka babyskyddet i basen, knäppa av övre delen av adaptrarna och sedan fälla ihop Yoyon. Nu ska man inte förvara lösa, tunga saker inne i bilen men hade jag velat hade vagnen fått plats mellan basens stödben och sätet framför. Snacka om utrymmeseffektiv bilvagn!

Babyskyddet på bilderna är för övrigt ett BeSafe iZi Go Modular-skydd och liggdelsklädseln är i den nya, snygga gröna nyansen som kallas Peppermint, som släppte nu i april.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Köp Babyzen Yoyo+ 0+ hos: Jollyroom
Köp Babyzen Yoyo+ 0+ hos: Babyland

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Lina 3 september, 2017 - 10:00

Hej Anna!
Undrar bara hur man vet vilka adaptrar som är nya o gamla?
Tänkte beställa så jag har till maxicosi cabriofix bilskyddet när vår
4:a kommer om 1 månad
Tack på förhand!!
Mvh Lina

Reply
Lina 2 mars, 2020 - 22:06

Hej Anna!
Vi har beställt en Yoyo2, med sittdel. Nu letar vi en billig liggdels-lösning då vi troligtvis kommer få vänta lite på leverans av vår ”riktiga vagn”, en Donkey3. Därav kollar vi begagnade Yoyo-liggdelar. Frågan är, har man olika sufflett till sitt- och liggdel på en Yoyo2? Det ser ut så när man tittar på Youtube-klipp / vid beställning av nya uppsättningar. Men på Blocket har vi sett varianter utan sufflett. Har du koll på detta?
MVH Lina

Reply
Anna 4 mars, 2020 - 10:33

Hej Lina,
jag har efterfrågat men inte fått någon fördjupa info om Yoyo2 än, så i nuläget vet jag tyvärr inte mer än någon annan!
/Anna

Reply
Lina ullman 5 mars, 2020 - 22:56

Hej Anna,
Tack för svar! Om du ser till den tidigare Yoyo-modellen? Vet du hur det hade funkat då? Har man samma eller olika sufflett då beroende på sitt-/liggdel?
/Lina

Reply
Anna 6 mars, 2020 - 09:41

Hej, ja det har jag – och på den är det olika suffletter. Så mest troligt är det nog samma lösning på Yoyo2!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar