Bugaboo leather-look upgrade set – handtag och bygel i läderimitation

av Anna
Recension av Bugaboo Leatherlook Upgrade Set

I flera år nu har hobbyskräddarna med inriktning på barnvagnar haft som sitt främsta levebröd att sy snygga bygel- och handtagsöverdrag, något som bland annat varit oerhört populärt hos ägarna till Bugaboos vagnar. Kanske för att de är mer benägna att lägga tid och pengar på att pimpa sin vagn? Kanske för att Bugaboos bygel- och handtagsskum faktiskt varit ett rätt känsligt material. Byglar som barnen tagit ett bett i och handtag som kommit åt en vass kant och skrapats upp är ingen ovanlig syn. Med skydd över handtag och byglar har man kunnat förebygga att gråta över trasigt skum. Och nu har Bugaboo också snappat upp att skum verkar vara ett material som tillhör det förgångna i barnvagnsbranschen. Fler och fler tillverkare har börjat övergå till andra material: läderimitation, gummi och till och med handtag i trä vet jag är på gång!

För några veckor sedan frågade Bugaboo mig om jag vill testa deras nya leather-look upgrade set och jag svarade förstås direkt med ett ”har påven en lustig hatt?”. Självklart var jag på! Detta uppgraderingsset i läderimitation finns till Cameleon, Buffalo och Donkey och detta sedan alla dessa vagnar med start nu hösten 2016 har börjat säljas med läderimitationshandtag. Skumhandtagen tillverkas alltså inte längre. Men för alla oss med en Bugaboo-vagn som redan har några år på nacken så kommer så denna DIY-lösning. Min Donkey fyller 3 år om några veckor och handtaget hade onekligen fått sig några jack, medan byglarna varit skyddad just av bygelskydd. Den kunde må bra av en uppgradering. Dessa överdrag finns att köpa hos Bugaboos återförsäljare, priset för att uppgradera sin Donkey Duo (handtag + två byglar) är 500 kr, Donkey Mono kostar 450 kr. Priset för Buffalo och Cameleon3 ligger också på 450 kr. Mig veterligen finns överdragen endast i svart.

Så monterar man Bugaboo Leatherlook Upgrade Set

Den som vill uppgradera sin Bugaboo får dock inte vara rädd för lite demolering! Såhär går proceduren till, steg för steg:
1 – Packa upp läderimitationsöverdragen. Överdraget för handtag är tvådelat, se till att dubbelkolla vilken del som ska sitta på vilken sida av handtaget.
2 – Ta fram saxen och ta ett djupt andetag. Skummet från handtag och byglar ska nu klippas bort. Jag tyckte det var svårt att inte samtidigt råka repa chassit under med saxen, men samtidigt – vem ska titta där? Vill man undvika repor från saxspetsen så kan man alltid bara klippa upp ett litet jack i ena ändan och sen riva upp resten av skummet.
3 – Såhär ser en naken bygel ut! Skummet är det bara att göra sig av med.
4 – Inuti läderimitationsöverdragen sitter små klisterremsor med skyddsplast över. Tyvärr satt dessa klisterremsor inte fast så bra. Dels fanns det en tendsen till att man råkade riva loss allt istället för bara skyddsplasten om man inte var försiktig och hade bra naglar att pilla med, dels så var vissa klisterremsor redan lösa i ändarna när överdragen levererades och började korva sig vid monteringen. Då klippte jag försiktigt bort det korviga och behöll de bitar av klisterremsorna som satt ordentligt fast vid överdraget.
5 – Överdragen monteras sedan på med dragkedja. På byglarna kan man starta i vilken ända man vill.
6 – När man sätter på överdragen på handtaget är det dock viktigt att börja på mitten så att dragkedjornas dragbitar befinner sig längst när på sidan av handtaget när överdraget är monterat. Man vill inte ha de precis där man håller händerna.

Var lite petigt och se till att överdraget sitter kant i kant när du börjar montera, för det är svårt att efterjustera om man vill behålla klisterremsorna inuti.

Bugaboo Leatherlook Upgrade Set - före och efter på Bugaboo Donkeys handtag

Både vad gäller utseende och fräschör blev det en enorm skillnad på handtaget! Läderimitationsöverdragen är vadderade och precis lika mjuka och sköna, om inte skönare, än vad skummet är. Men de suger inte åt sig av smuts och vatten, så de känns renare. Dessutom är de enklare att torka av med en fuktig trasa!

Bugaboo Leatherlook Upgrade Set monterad på bygel och handtag

Att montera på överdrag på handtag och en bygel tog mindre än 10 minuter allt som allt och skillnaden var enorm. Att det är en dragkedja på insidan av handtaget känns inte alls obekvämt när man kör med vagnen och jag är förvånad över hur enkelt min Donkey blev flera nivåer snyggare. Överdraget känns dessutom stabilt och passformen är perfekt. Förhoppningsvis finns det därmed ingen risk för att de ska rotera runt handtaget med tiden. Dessutom kräver dessa originalöverdrag inte att handtaget skruvas av, vilket ibland varit fallet med andra handtagsöverdrag. Snyggt utfört av Bugaboo och extra pluspoäng för att vi med äldre Bugaboos överhuvudtaget får möjligheten att uppgradera våra vagnar till samma design som de nyare versionerna!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla barnvagnstillbehör för Bugaboo hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Pauline 15 november, 2016 - 07:53

Vilken toppengrej! Men ingenting till Bee alltså?

Reply
Anna 15 november, 2016 - 11:33

Hej Pauline, det stämmer – ingenting till Bee nu iaf!
/Anna

Reply
Cecilia 11 december, 2016 - 10:22

Hej! Har du hunnit uppfatta om handtagsskyddet håller sig på plats eller vrider sig?
Mvh, Cecilia

Reply
Anna 13 december, 2016 - 13:53

Hej Cecilia!
För mig har det inte rört på sig alls och jag har inte heller hört någon annan nämna det, och jag håller ändå öronen öppna för just sånt. Så det verkar vara bra kvalitet!
/Anna

Reply
Cecilia 21 december, 2016 - 03:02

Ok, vad bra! Tack för svar. Det blir nog till att pyssla om vagnen i mellandagarna 🙂

Reply
Maja 1 januari, 2017 - 17:05

Funkar den till cam+? Eller bara cam3?

Reply
Anna 3 januari, 2017 - 21:23

Hej Maja, det var en jättebra fråga som jag inte känner mig 100% säker vad gäller svaret, tyvärr. Men en Bugaboo-återförsäljare borde kunna svara på den frågan hoppas jag!
/Anna

Reply
Julie 27 januari, 2020 - 23:06

Hejsan! Verkar att det finns inte det uppgradering set till salu just nu, typ slut överallt och ännu på deras egna websidan. Vet du kanske om det ska inte säljes längre?

Reply
Anna 28 januari, 2020 - 12:17

Hej Julie, som jag förstått det såldes de endast i en övergångsperiod, när Bugaboo precis börjat med handtag och bygel i fejkläder. Så jag tror inte att de kommer komma in i lager igen.
/Anna

Reply
Marie 15 februari, 2021 - 13:15

Så trist jag har oxå letat. Betydligt billigare än att köpa nya byglar och handtag

Reply

Lämna en kommentar