Universalregnskydd för en mulen dag – Elodie Details och Vinter & Bloom!

av Anna

Regnskydd-ElodieDetails-VinterBloomInte ett moln, så långt ögat kan nå, inte en droppe regn, på flera dar… Här på min sommarö är de orden inte riktigt sanna längre. Det blåser kyliga höstvindar och vi har haft flera regnskurar den senaste veckan. Sommaren börjar gå mot sitt slut. Men istället för att deppa ihop över det kan vi fokusera på alla fantastiska regnskydd som kommer kunna användas nu under höstsäsongen! I det här inlägget jämför jag två väldigt snarlika universal regnskydd. Det ena från Vinter & Bloom och det andra från Elodie Details. Sedan jag la tassarna på mitt första regnskydd från ED för kanske fyra år sedan så har jag knappt använt ett enda originalregnskydd jag fått med till de nästan hundra vagnar som passerat genom mitt hem sedan dess. Ofta är originalregnskydd välkonstruerade och med bra passform för just den barnvagnsmodellen, men nästan alltid är de dessutom stora, otympliga och tar tid både att få på plats och packa ihop. Vinter & Bloom är ett nyare märke, deras regnskydd är mycket snarlikt EDs men inte helt identiskt.

Båda regnskydden kommer i en praktiskt förvaringsväska. Regnskydden kan antingen vikas ihop lite prydligt, eller knölas ned i en boll. Jag har testat – både teknikerna funkar. Men det blir lite snyggare om man viker. Förvaringsväskorna är tillverkade i samma material som regnskydden och stängs med dragkedja. Vill man spara på utrymmet i varukorgen, och det vill man ju, så är väskorna smart utrustade med kardborreförsedda remmar, som gör att regnskyddet kan hängas upp direkt på chassit. På bilderna ovan sitter regnskydden på sittdelen till Britax Go Big.

ElodieDetails-regnskyddElodie Details regnskydd, här i mönstret Colors of the Wind, är rymligt i modellen. En del kan tycka tat det sitter pösigt på mindre sittdelar och på liggdelar, men det är inte något som jag har stört mig på. Snarare tycker jag om när regnskyddet har lite extra material att ta av, då behöver det inte sitta på helt perfekt för att passa. Jag har aldrig varit med om läckage när jag använt Elodie Details regnskydd, och då har jag använt tre, fyra stycken regnskydd – vissa av dem nu med flera år på nacken utan att ha slitits eller fått försämrad funktion. Framtill kan regnskyddet öppnas upp med dragkedja, för att man enklare ska kunna sätta i eller lyfta ur barnet utan att ta av hela skyddet. Öppningen framtill har en stormlucka som sitter fast med tryckknappar. När jag vill använda regnskyddet utan stormluckan så viker jag bara in den på insidan. Baktill på regnskyddet finns en öppning för handtaget. Om skyddet ska användas på en fast framåtvänd sulky så träs alltså regnskyddet över handtaget.

VinterBloom-regnskyddVinter & Blooms regnskydd, här i mönstret Mini Dots, har också en dragkedja framtill för att man ska kunna ta ur barnet ur vagnen och låt regnskyddet förbli på. Dragkedjan täcks av en remsa som fästs med kardborre upptill. Stormfönstret på Vinter & Blooms regnskydd är fäst med flera tryckknappar och kan vikas in på insidan eller också tas loss helt. Regnskyddet har reflexränder. Baktill finns en lucka som kan öppnas upp för handtaget om man vill använda regnskyddet på en sulky eller annan framåtvänd vagn. Vinter & Blooms regnskydd har effektivt hållit vagnen torr, tyget har aldrig släppt igenom väta eller på annat sätt inte uppfyllt sin funktion.

VinterBloom-och-ElodieDetailsMin uppfatning är att båda regnskydden är riktigt bra. Kanske tycker jag att Elodie Details är något rymligare, vilket gör att det funkar snäppet bättre på de större sittdelarna medan Vinter & Blooms kanske sitter något mindre pösigt på en slimmad vagn eller en liten sittdel. Vinter & Bloom får ett plus för reflexranden på regnskyddet. I övrigt tror jag att jag skulle vara nöjd oavsett vilket regnskydd jag hade om jag bara fick ha ett. Utbudet av mönster och färger är förstås mycket större hos Elodie Details, och det är ju alltid kul att kunna förnya sig.

Låt oss nu hoppas på en lagom regnig höst!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla regnskydd hos: Babyland 

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Emelie 11 augusti, 2016 - 16:43

Hej Anna!
Tack för en kanon blogg! Jag är oxå en riktig barnvagnsnörd! Äger alldeles för många!
En snabb fråga, jag ska flytta norr över och undrar vad du tror om britax Go Big i snö? Annars en Emmaljunga super Viking? Jag har en Buffalo men stör mig lite på att det inte är nån skön fjädring/gung i den! Några förslag? Framhjulen får inte vara fasta då jag även vill kunna använda den i stadsmiljö!

Tack!

Emelie

Reply
Anna 16 augusti, 2016 - 09:08

Hej Emelie,
jag tror den kommer klara snö rätt bra. Kanske inte lika bra som en vagn med riktigt stora, luftfyllda hjul men klart godkänt och hjulen kan ju låsas i fast läge – då blir ju framkomligheten ännu ett snäpp bättre. Super Viking vet jag fixar rätt bra med snö! Men jag tycker inte riktigt att den har så mycket gung heller faktiskt…
/Anna

Reply
Vårnyheter från Elodie Details! 16 februari, 2017 - 07:15

[…] mönster återkomma på regnskydd och sittdynor – och så är även fallet 2017. Tre nya regnskydd från Elodie Details har nu sett dagens ljus, och det är förstås precis samma smarta konstruktion men uppdaterade […]

Reply
Sandra 25 juni, 2018 - 13:19

Ett gammalt inlägg men passar på att fråga ändå;

Passar båda modellerna regnskydd även på britax go big i fullt liggläge?

Reply
Anna 25 juni, 2018 - 15:57

Hej Sandra,
jag det tycker jag att de gör men minns jag rätt så kan du då inte ha solkepsen helt utfälld utan att kanten sticker ut. Dock kan det funka ändå iom att stormfönstret kan täcka solkepsen men det ser kanske inte lika snyggt ut dock.
/Anna

Reply
Jenny 21 oktober, 2018 - 09:35

Hej! Passar också på att fråga här trots gammalt inlägg 🙂 funkar Elodie details regnskydd bra på bugaboo donkey sittdelarna?

Hälsar Jenny

Reply

Lämna en kommentar