Outlook sittdyna

av Anna

outlook_sittdyna

Igår la jag undan alla åkpåsar för den här säsongen. Och det känns så skönt! Som en symbol för att vintern faktiskt är över på riktigt nu. Och som en helt annan barnvagnssymbol, så dammade jag av några gamla sittdynor och har äntligen fått ta tillfället i akt att börja utvärdera lite nyheter. Först ut är Outlooks sittdyna. Den finns givetvis i flera färger och mönster, jag valde ett säkert kort med svart botten men ändå med ett mycket vackert mönster med små vita svalor som flyger. Jag har tidigare testats Outlooks fårskinnsdyna, men jag måste säga att jag föredrar den här bomullsdynan om jag måste välja. Dynans främsta fördel är nog att man inte behöver öppna upp selen för att kunna montera den. Alla selhålen öppnas och fästs nämligen ihop med kardborre. Genialiskt smart, säger jag som har monterat ihop och isär barnvagnsselar fler gånger än vad som borde vara lagligt. Outlooks dyna kan därmed inte bara snabbt tas ur vagnen om en kladdolycka skulle inträffa – den går att tvätta i maskin också!

outlook_sittdyna_iolikavagnarDynan är en extra lång modell, och det märks. Inte i någon av vagnarna jag testat den i har den varit för kort i ryggstödet, faktiskt inte i fotstödet heller. Det främsta problem som uppstått är att det varit tightare mellan axelbanden än vad selhålen i dynan vill medge, men oftast var inte det heller ett problem. Bilden ovan går att klicka på för att förstora upp den, så ser man lite tydligare hur det är med passformen. Jag skulle säga att den satt allra bäst i Bugaboo Donkey, Orbit Baby G3, medan den satt lite mindre bra i Teutonia Fun och Bugaboo Bee3. Och då enbart för att de har tätt mellan axelremmarnas fästen. I Fun har jag ändå hoppat över axelbanden och haft dem bakom dynan, och bara knäppt ihop selen över höfterna. Samma lösning funkar ju även i Bee3.

Det jag gillar bäst med dynan är att den är enkel att använda, men också att den är så pass tjock och därmed gör sittdelen mycket mer ombonad. Det enda jag saknar är en fick att trä över ryggstödets kant, så att dynan aldrig kan glida nedåt. Den har visserligen inte gjort det så mycket ändå, men om ens barn har en annan åsikt kring att sättas i vagnen så kan man ibland behöva dra dynan uppåt och på plats, vilket en bättre upphängning hade kunnat avhjälpa. I övrigt är den i mitt tycke en riktigt bra universaldyna som sitter godkänt eller bättre i alla vagnar jag testat den i!

 

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Anna Corbeek 8 maj, 2015 - 09:36

Hur tror du den är en varm sommar? Vill gärna ha en men tror inte den funkar på mallorca?! Fast det gör i och för sig ingen vad det verkar… 😉

Reply
Anna 8 maj, 2015 - 10:12

Hej Anna,
jag tror den skulle funka? Den känns inte så svettigt i materialet, är inte glansig som tex EDs dynor är.
/Anna

Reply
Viviana 13 maj, 2015 - 12:16

hej

har du provat dynan på en brio/britax go next?

Reply
Anna 17 maj, 2015 - 20:52

Hej, jag har bara lagt den i sittdelen på en Go Next, men trädde aldrig igenom selen. Det såg ut att funka bra!
/Anna

Reply
Elin 6 januari, 2016 - 11:45

Har du provat dynan i bj city lite?

Reply

Lämna en kommentar