Joolz Geo Ridge

av Anna
Joolz-Geo-Ridge-ett

Ta daa! Joolz har släppt en special edition av sin barnvagn Joolz Geo som jag skrev om i vintras. Alla funktioner, egenskaper och all körkänsla är precis densamma. Det är bara utseendet som förändrats. Och Ridge, som vagnen heter för att handtag och bygel är räfflade eller ribbade kanske är ett bättre ord, är en ganska modest förändring av vanliga Geo. Men jag tror jag gillar det. Vagnen kan fortfarande matchas med vanliga tillbehör, den behöver inte bli ett rullande koncept. Jag lånade vagnen för en vecka, tog en testpromenad och gick igenom alla estetiska detaljer i Ridge utseende. Vagnen kommer finnas i begränsad upplaga hos utvalda återförsäljare. Geo Ridge i Mono kostar 12000 kr, då ingår en matchande skötväska. Matchande åkpåse kan köpas till separat för 1300 kr. Vagnen finns tillgänglig för försäljning från den 18e juli.

Joolz-Geo-Ridge-detaljer

Kom ihåg att bilderna går att klicka på för att ses i störra format, för den som verkligen vill insupa detaljerna i sin helhet är detta verkligen att rekommendera! Handtaget är precis som bygeln (1) tillverkat av konstläder och ribbat, det ger ett bra grepp men är framför allt en snygg detalj. Insidan av suffletten är klädd med ett mjuk med sömmar som matchar den ribbade looken (2). Klädseln är svår att fånga på bilden men jag tycker närbilden känns ganska rättvis. Tyget har ett denimaktigt utseende med sin gråblåa färg och alla remmar är riktigt fina i sin bronsfärg (3), som väldigt snyggt accentuerar konstläder. Och då menar jag alla remmar! Även bärremmarna i varukorgen är bronsfärgade (4). På baksidan av ryggstödet finns en öppning för att komma åt att justera selen i sittdelen. På Geo Ridge är denna öppning dold bakom en liten fickflärp (5).

Joolz-Geo-Ridge-skotvaska

Med vagnen följer en riktigt fin skötväska, vars axelrem kan tas av helt, användas som vanlig axelrem men också träs på baksidan så att skötväskan kan bäras som en ryggsäck. Mångsidigt och riktigt smart! Jag blev snabbt mycket förtjust i den här skötväskan. Jag gillade både formen och storleken men framför allt utseendet, en skötväska så stilren att jag tror den skulle funka bra att sälja separat också. Det ingår även skötbädd och en flaskhållare. Men bäst av allt är nog i mitt tycke att det på insidan av Geons handtag finns knoppar som funkar som väskupphängning. Hurra för sådan klipskhet! På sidan av skötväskan finns förstås två som öglor som passar perfekt på knopparna och vagnen är godkänd för att skötväskan hängs upp på det här sättet. Alltid ljuvligt att slippa remmar som glider ned längs handtaget.

Joolz-resvaska

En annan relativt färsk nyhet från Joolz är deras transportväska Traveller. Den funkar för förvaring men också för resor och är kompatibel både med Joolz Day och Joolz Geo. Väskan är mjuk men vadderad. Ska man packa Geo i väskan får man ta av hjulen först men vagnen går in både med ligg- och med sittdelen på.

Joolz-resvaska-detaljer

Joolz Traveller spänns ihop med vanliga remmar som kan tightas till och väskan har hjul som gör det enklare att dra den bakom sig när den är packad. Utseendet är dessutom kanske det snyggaste jag sett på en transportväska, vilka annars ofta saknar designdetaljer. Jag gillar speciellt den fina fickan för adresslapp och det quiltade locket. När Joolz Traveller inte används så kan den vikas ihop till ett kompakt paket och hålls ihopfälld med en tryckknapp. Storleksmässigt blir den precis lagom för att passa in i Geons varukorg. Och det tycker jag är toppen. För alla som har flugit med en barnvagn vet att man behöver så många händer fria som möjligt och att resväskan för vagnen är liten nog att packas in under vagnen är då ett starkt plus.

Det var sommarens nyheter från Joolz, men jag har hört att en del annat finns att se fram emot redan till hösten!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Joolz Geo2 hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar