Britax Go Big – en första titt!

av Anna
BRITAX-GO-BIG

I augusti såg jag Brio Go) och Britax Go Next (tidigare Brio Go Next) är att Britax uppdaterat just de tre vanligaste ”klagomålen” på de andra modellerna: större framhjul, plant liggläge på sittdelen och andra vinklar på fotstödet. Go Bigs framhjul är ungefär 1,5 gånger så stora som Go och Go Nexts hjul, de är 23 cm i diameter. Sittdelen har samma storlek med ryggstödet kan fällas ned till liggläge, plant liggläge tack vare att fotstödet nu kan vinklas helt vågrätt. Detta gör också att liggdelen kan användas med mjuklift i. Hjulen är punkteringsfria och vagnen är 61,5 cm bred över bakhjulen. Fjädringen är minst lika amazing som på Go Next, som ju enligt mig har snäppet skönare körkänsla än vanliga Go. Jag har mest kört i stadsmiljö och enklare terräng hittills men det känns riktigt bra, de större framhjulen bidrar mycket positivt till hur vagnen tar sig fram och hur den hanterar ojämnheter i väglaget. Go Big kommer säljas med sittdel för 8495 kr, liggdel köps till separat och likaså sittdelen. Jag kommer testa Go Big under sommaren och ha en recension färdig för bloggen lagom till att Go Big når butik i slutet av augusti!

Britax-Go-Big-visning

Bilden längst ned till vänster i collaget ovan är på min tvååring i Go Bigs sittdel, han njöt av åkturen och sov även riktigt fint i det plana liggläget senare på dagen. Igår fick jag dessutom i samarbete med Britax vara med och presentera Go Big för ett gäng härliga bloggare som ska få testa Go Big med alla tillbehör (samt även med Britax nya babyskydd Babysafe iSize). De fick klämma och känna medan jag berättade om Go Bigs egenskaper och lite om hur jag tyckt att Go Big varit att köra och använda hittills.

Jag vet att villhöver suget (när man inte behöver något egentligen men vill ha det så mycket så det känns som att man behöver det) för en Go Big är stort hos många och därför känns det extra kul att kunna tipsa om att Britax under sommaren har en kampanj där 10 familjer får chansen att bli testfamilj och själva få köra Go Big med både liggdel, mjuklift, sittdel och nya babyskyddet och då också få träffa mig för en första genomgång när vagnen lämnas över. Vilket ska bli superkul! För mer information och tävlingsvillkor, läs på Britax Facebook-sida. Kampanjen genomförs där och på Instagram. Hoppas verkligen att vi ses i september i närvaro av ett helt gäng sprojlans nya Go Big redo för överlämning!

För den som inte kan hålla sig till dess så kan man alltid, så länge, håll till goda med en video på när jag packar upp och monterar Britax Go Big – uppspeedad för bästa underhållning! 😉

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Isabelle 5 juni, 2016 - 18:24

Hej!

Hur stor blir Go Big när den är ihopfälld? Är den större än Go Next? Varken Britax eller återförsäljare kan presentera någon specifikation än och jag vill gärna veta att den går in i bilen innan jag beställer en 🙂

Reply
Anna 10 juni, 2016 - 12:01

Hej Isabelle, jag har inte mätt Go Big ihopfälld men kan förstås göra det. Upplever den precis lika stor som Go Next ihopfälld, kanske en aning högre men det måste vara en marginell skillnad. Antar att det är höjden du tänker på?
/Anna

Reply
Emma 17 juni, 2016 - 14:37

Hej! Väntar bebis till november och är just nu i barnvagnsdjungeln och funderar för fullt. Har besökt butiker och kännt på olika, men det ger mig bara ännu fler funderingar… Vi bor i en liten villaförort omgärdad av hästgårdar med grusvägar samt ett naturreservat med skogsgångar så vagnen vi väljer måste klara alla miljöer. Vi vill kunna packa vagnen i bilen, men det blir inte ett dagligt moment. Hursomhelst, Britax go big börjar kännas som ett lämpligt val utifrån möjligheten att köra i olika sorters terräng. Undrar dock om det kommer medfölja t.ex. fotsack eller annat, för det är ju en rätt dyr vagn jämfört med många andra modeller. Jag har några andra alternativ i åtanke och undrar om du har några synpunkter och jämförelser som skulle kunna vara av värde? Modellerna som är i åtanke är utöver go big, EL super viking, kronan duo s samt MB UJ med extra sittdel mot en.

Reply
Linda 19 juni, 2016 - 17:01

Hej!

Är väldigt ny i barnvagns djungeln och det är ett bra tag kvar tills vi måste komma till skott med inköpet så hinner vänta på go Big… Jag undrar främst om man skulle kunna ha go Bigs sittdel och mjuklift typ som kombivagn till en nyfödd (0-6 mån) istället för att köpa den separata liggdelen?

Tack på förhand! /Linda

Reply
Anna 20 juni, 2016 - 10:16

Hej Linda!
Absolut, det är så det är tänkt att man ska kunna använda Go Big, så det funkar superbra!
/Anna

Reply
Ellen 24 juni, 2016 - 15:41

Hej! Vad praktisk och fin den verkar, jag blir så väldigt nyfiken på om den går in i en liten hiss. Skulle du kunna tänka dig att berätta längd och bredd (med sittdel) med handtaget nedfällt (så som man har den på bussen t ex)? Vore så glad och tacksam! Vill passa på att tacka för en himla trevlig och bra blogg!

Reply
Lisa Olsson 4 augusti, 2016 - 09:30

Hej Anna!
Vill bara säga att jag är så HIMLA glad att du testkör Britax Go Big och delar med dig av dina åsikter om denna barnvagn! Vi väntar barn i januari 2017 och jag blir mer och mer övertygad om att denna är vagnen för oss! Vi funderade först på Go Next eftersom vi behöver en vagn som kan klara både stadskörning och riktig terrängkörning och dessutom enkelt kunna följa med i båten ut i skärgården i Norrbotten. När jag fick se nya Go Big blev jag ännu mer såld! De större framhjulen verkar fantastiska! Jag har en fråga som jag hoppas att du kan svara på. I dina tidigare recensioner av Go Next förklarade du varför vagnen inte hade fullt liggläge pga lutningen med barnets huvud. Go Big har fullt liggläge med möjlighet att använda mjuklift, har du några tankar kring den funktionen? 🙂

Tusen grattis till er graviditet det ska bli SÅ kul att följa dina barnvagnsäventyr ett par år till!! Hoppas också att din recensionsvagn lottas ut här på bloggen 😉
Kramar från Pite!

Reply
Anna 6 augusti, 2016 - 20:03

Hej Lisa!
Grattis till kommande bebis, och tack! Januaribebisar blir det bra barn av. 😉 (Jag har ju en sen innan!)

Ja, det har Britax löst genom att placera sittdelsfästena längre ned och därmed längre fram på chassit. Det gör att sittdelens ryggstöd balanseras upp bättre, så det inte kan luta bakåt när fjädringen i chassit maxar. Eftersom att hjulen är större så tycker jag dock att sittdelen trots den lägre placeringen ändå hamnar typ lika högt upp från marken som på vanliga Go/Go Next!
/Anna

Reply
Sandra 21 augusti, 2016 - 09:30

Hej Anna!

Vi väntar vårt första barn i februari och har nu börjat leta efter den rätta barnvagnen för oss. Herre vilken djungel det är!
Vi har tusentals frågor och jag hoppas att du kanske kan hjälpa mig med några av dem 🙂

För det första undrar jag om det kommer en ordentlig reception av Britax go big nu när den har kommit ut i butik?

Vi vill ha en smidig vagn samtidigt som den ska fungera i lättare terräng. Så just nu funderar vi på Britax go big, Emmaljunga super Viking, Emmaljunga NXT och Bugaboo Buffalo.
Jag undrar om du kan hjälpa oss lite med vad som är bättre/sämre om man jämför dessa vagnar? Eller är det någon som vi borde välja bort på direkten?

Som du märker är det mycket frågor men jag hoppas du har tid och möjlighet att hjälpa oss!

Tack för en mycket bra blogg för en som är helt ny i denna värld!

Reply

Lämna en kommentar