Cab-on Wind

av Anna

Cab-On-Wind-FrontJag tänker inte påstå att våren har nått Stockholm för det vore verkligen att tänja på begreppet ”vår”, men kanske kan man i alla fall få hävda att vintern börjat ta farväl? För den som vill göra sig redo för att köra barnvagn utan åkpåse så tänkte jag därför lite lägligt äntligen publicera denna recension av Cab-On Wind, en slags universal fotsack som både värmer och skyddar mot regn och vind. Detta exemplar är ett recensionsex från Cab On och jag har använt den både under hösten och nu efter att snön dragit sig tillbaka. Fotsack är ett tillbehör som till vissa barnvagnar medföljer eller finns att köpa separat som originaltillbehör, men de brukar oftast vara unika för en särskild modell av barnvagn. Cab On är en fotsack enligt samma princip, men med fästen som gör att den funkar på så gott som alla barnvagnar. Skillnaden mellan åkpåse och fotsack är att en fotsack endast är ett framstycke som fästs runt vagnen när barnet sitter i, och att en fotsack inte alltid är fodrad medan en åkpåse alltid har som syfte att hålla barnet varmt.

Cab-on-Wind-detaljerSom bilderna ovan visar så utgörs framsidan av Cab-on Wind av ett vind- och vattenmaterial försett med reflex. Den har en nedvikbar överkant och är fodrad med tjock fleece, utom nere i fotändan där den har samma smutståliga material som den har på utsidan. Detta för att fotsacken inte ska behöva rengöras lika mycket om den använts när barnet suttit med smutsiga skor i vagnen. Hela kanten är sydd med stretchig resår så att Cab-on Wind ska kunna sluta mer tätt runt barnet och kalla vindar inte ska kunna slinka in, och det fungerar som avsett. Fästningen av Cab-on Wind sker på två punkter och är lika enkel som den är genial. En elastisk snodd och en duffelknapp. Snodden ska sedan dras runt exemplevis ramen om det är en ergonomisk sittdel och klädseln inte täcker för, eller runt sufflettfästet eller någon annan punkt på lagom höjd.

Cab-On-barnvagnCab-on Wind har gått att fästa på alla vagnar jag har testat den; bakåtvända ergonomiska och vanliga sittdelar, framåtvända vagnar med fyra hjul och på trehjulingar. Ibland har jag behövt vara lite mer kreativ för att hitta ställen att fästa fotsacken på medan det ibland har varit väldigt enkelt att finna ett lämpligt hålrum att dra snodden genom eller runt. För att funka väl även för större barn och på större vagnar så är Cab-on Wind rymlig i passformen. Detta innebar att den på Bugaboo Donkey, med sittdelen bakåtvänd i sittläge, först hängde ned så mycket i fotändan att den släpade emot bakhjulet. Då fick jag helt enkelt fästa om den lite högre upp för att hjulet inte skulle nöta på tyget på Cab-on Wind. Jag kan verkligen se många bra användningsområden för den här universala fotsacken. Dels för lite större barn som har full mundering ytterkläder men som när de ska sitta still i en vagn kan behöva ett extra lager. Dels för den där perioden på året då vädret växlar kraftigt och en åkpåse känns för mycket medan en filt kanske släpper igenom för mycket kallt luft eller känns bökig för att den glider ned eller kastas bort av barnet. Jag tycker också att det är ett stort plus att Cab-on Wind kan rullas ihop till ett kompakt litet paket som kan förvaras i vagnens varukorg, så att den alltid finns med om man känner att det finns behov av den.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar