En första titt på Baby Jogger City Premier!

av Anna

Baby-Jogger-City-PremierNämen vad har vi här? Är det inte… jo minsann! Till min mycket stora glädje så har ett purfärskt exemplar av Baby Jogger City Premier rullat över min tröskel. Premier kallades tidigare City Metro, och jag har skrivit samt lagt upp en del bilder på vagnen bland annat från mässan i Köln. Men nu har godingen alltså fått sitt rätt namn i Premier och ett fåtal exemplar har flugits till Sverige av Baby Jogger och just jag har fått äran att få testköra ett av dem! Hurra!

City Premier är arvtagaren till den så väldigt populära Baby Jogger City Versa GT, som togs ur produktion för ungefär två år sedan. Precis som sin föregångare bockar också City Premier av några av de mest eftertraktade egenskaper en barnvagn kan ha. Sittdelen är vändbar, maxvikten är högre än standard med sina 23 kg, varukorgen är stor och rymlig, de punkteringsfria däcken med luftkanaler är formade för att tåla terräng och handtaget kan sänkas och höjas i flera steg. Vagnen fälls ihop i ett kompakt stycke oavsett riktning på sittdelen. Till skillnad från Versan så har Premier fjädring både i chassi och framhjul, och vagnen väger cirka 2 kg mindre med sina 12, 9 kg. Över bakhjulen får jag City Premier till att vara 61 cm bred och varukorgen är väldigt generös i sin storlek. Som bilden ovan visar finns det gott om plats för en normalstor tvååring i Premiers rymliga sittdel, som är ergonomisk med sitt-, vilo- och liggläge åt båda hållen. Klädseln är ett helt nytt slags tyg som jag direkt gör två tummar upp för. Det är inte lika glatt och mycket mer mysigt i känslan än Baby Joggers vanliga klädsel.

Baby Jogger City Premier kommer att finnas tillgänglig i butik från mitten av mars. Priset för vagnen med sittdel ligger på 6999 kr, liggdel finns att köpa till separat. För den som inte kan få nog av förhandstittar på City Premier så har jag en video att visa, där man ser både fjädring, handtag, handbroms och hur vagnen fälls ihop!

PremierInActionJag har inte haft möjlighet att köra Premier några länge sträckor ännu, vi rullade några meter i ett köpcentrum i helgen bara. Men det kan jag kan säga direkt är att den inte är vare sig tungkörd eller tung att styra, att köra med en hand var inget problem alls. Jag märker också av en stor skillnad mot Versa GT vad gäller hävkraften i handtaget, den är förbättrad och Premier känns inte alls lika tung. Att ha den med sig i bilen (VW Touran) var ju också sjukt smidigt! Att inte behöva ta loss sittdelen först men ändå få vagnen så här kompakt, det är verkligen en egenskap jag uppskattar. Det ska bli roligt att få köra Premier mer även i terräng och på långpromenad, och få se vad den verkligen går för!

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Emilie Engström 26 februari, 2016 - 14:20

Vad får den för mått ihopfälld? Jag letar som en tok efter en bra bakåtvänd rese/bil vagn som kan trängas med en hundbur i bagaget på vår ford focus. Jag tror att den helst inte får bli längre än 96 cm ihopfälld, har du annars några tips på en annan vagn som kan funka? Vi har en Emmaljunga till promenader så den behöver ju inte vara så terränggående

Reply
Christine lopresti 26 februari, 2016 - 19:17

Ååå älskar baby jogger, har beställt hem min andra city mini 4w som vi ska hämta ut imorgon. (Har haft sand innan men beställde svart/Grey nu) Älskar verkligen hur smidig den är att fälla ihop och hur lite plats den tar. Har även haft en city select innan. Hoppas du blir nöjd med denna ☺

Reply
Anna 28 februari, 2016 - 10:03

Hej! Åh, jag älskar 4W! Och jag hoppas jag ska gilla denna lika mycket!
/Anna

Reply
Emma 26 februari, 2016 - 19:29

Hej!
Detta är en recension som jag har längtat efter. Äntligen! Den enda (!) invändningen jag har mot denna vagn är den ergonomiska sittdelen. Jag gillar vagnar som kan få platt liggläge. Vad ser du för fördelar med den ergonomiska sittdelen? 🙂 Min andra fråga om är hur väl suffletten på Premier täcker vagnen i liggläget? Blir suffletten lika bra som andra babyjoggers eller blir den kortare i liggläget? Tack för fin recension och video. Hälsningar Emma

Reply
Anna 28 februari, 2016 - 10:02

Hej Emma!
Ja du, det där är ju alltid en aktuell fråga känns det som. Jag har egentligen inga preferenser och det verkar mina barn inte heller ha haft. Jag kan i vissa åldrar se att ergosits är bättre för att stötta upp ett barn som nyss lärt sig sitta, kan också se att ergosits ofta – men inte alltid – innebär en mer upprätt sittposition i vagnen. Och att barnet då i vissa sittdelar iaf bättre ser ut åt sidorna.

Den är inte lika bra som på GT tex, men suffletten för godkänt i alla fall!
/Anna

Reply
Kia 27 februari, 2016 - 22:25

Hej!

Åh äntligen!

Är vagnen mörkgrå eller svart? Ser mörkgrå ut men ej läst om att de ska finnas den färgen dock:)

Reply
Anna 28 februari, 2016 - 09:59

Hej Kia,
den är mörkgrå! Jättesnygg färg!
/Anna

Reply
Kia 29 februari, 2016 - 16:14

åh så bra! Mörkgrått är snyggt!
Ska bli spännande att kolla den!

Jag såg en bild på den med liggdel.. liggdelen satt högt. Såg ut som de var en extra adapter.

Vet du om de är så den ska sitta eller går de klicka fast utan adapter tro.

Den kommer garanterat vara för hög annars=/

Reply
Anna 1 mars, 2016 - 10:57

Hej, hm, nej du det vet jag faktiskt inte? Har ju sett den med liggdel på men att den skulle suttit ovanligt högt var nog inget jag noterade!
/Anna

Reply
Annika 1 mars, 2016 - 13:34

Oj vad jag är nyfiken på din rescension!! Hur tror du däcken klarar vagnen i snö o terräng.
Känns som att framåtvänd är lite för tidigt för min dotter o jag tänkte köpa mig en ny vagn när jag åker till UA snart…kanske blir det denna?
När kommer du rescensera denna?
HaD gott!!
//Annika

Reply
Anna 3 mars, 2016 - 23:38

Hej Annika,
ja jag tror faktiskt de kan fixa både lite snö och lite terräng, att fjädringen är bättre än på Versan tyckte jag märktes av direkt. Jag hoppas kunna recensera den innan mars är slut, vagnens säljrelease i Sverige är tyvärr försenad till april!
/Anna

Reply
Kia 1 mars, 2016 - 22:48

Ok. Hoppas verkligen det var en synvilla. Sett på gamla modeller av eliten t.ex att den satt högt. Inte som på versan ovh select t.ex .

Sen är det ej snyggt om den sitter som gamla eliten. Hehe. Ska ju vara snyggt med;-)

Reply
Emelie 13 mars, 2016 - 00:11

Hej Anna, vet du när vagnen finns i butik? Och iså fall vilka återförsäljare som finns i Stockholm?
Tack för en fantastiskt bra blogg! Hälsningar Emelie

Reply
Anna 14 mars, 2016 - 10:05

Hej Emelie, jag vet att den är försenad och ska komma ut i april är det sagt nu. Väntar på att få en lista med återförsäljare från BJ!
/Anna

Reply
Hanna 15 mars, 2016 - 08:40

Vad fin skulle du rekommendera denna istället för cybex ? 🙂 typ Baltik eller priam / Hanna

Reply
Anna 17 mars, 2016 - 08:59

Hej Hanna,
klurig fråga. Skulle ju säga att Balios är i en annan klass, den är mer renodlad sittvagn medan Priam och Premier är duovagnar som har lite fler funktioner och känns mer påkostad. Sen är det som vanligt till stor del en smaksak. Premier vinner ju enkelt i hopfällning och storlek när vagnen är ihopfälld, samt har högre maxvikt. Medan Priam har lite mer fjädring i chassit och kanske lite mer ombonad sittdel, plus snäppet bättre sufflett.
/Anna

Reply
Sandra 18 mars, 2016 - 20:14

Hej Anna!
Jag har idag på UnderbaraBaby mässan förhandsbokat en premier (wohoo!!!). Men nu blev jag lite osäker på färgen. Jag har bokat en mörkgrå, är det den färgen du också har?
Mvh /Sandra

Reply
Anna 18 mars, 2016 - 21:36

Hej Sandra, japp, det är mörkgrå jag har! 😀
/Anna

Reply
sofia 19 mars, 2016 - 18:40

Hej

Du som har testat både denna o easywalker mosey. Vad är skillnaden på dem tycker du? Funderar mellan de två o även buggaboo bee 3 men där beroende på om jag kommer fram toll att jag behöver större hjul.

Reply
Therese 30 mars, 2016 - 16:05

Undrar också vad du tycker om denna jämfört med mosey? 😀
Väntar spänt på en recenssion!

Reply
Turid 1 april, 2016 - 12:09

Hei Anna!

Hvordan er denne sammenlignet med mini gt sammenlagt?

Hilsen Turid

Reply
Anna 3 april, 2016 - 15:03

Hej Turid, den är lite längre men inte nämnvärt högre eller bredare, dvs väldigt snarlik i storlek ihopfälld!
/Anna

Reply
Emma 18 april, 2016 - 08:10

Hej!
Jag tycker att suffletten verkar lite kort på premieren i liggläget. Sedan såg jag en utländsk video som jämförde versan och premieren och då verkade de ha satt bugaboo buffalos sufflett på premieren och det såg riktigt bra ut. Har du bugaboo Buffalo hemma hos dig? Går det att göra?
Är du fortsatt nöjd med din premiere?
Hälsningar
Emma

Reply
Camilla 19 april, 2016 - 17:44

Hej. Vagnen finns att titta på och att beställa på Babyproffsen i Lindhagen i Stockholm. Vi hämtade våran i fredags som vi beställde på premiärdagen i Februari. Vi är sååå nöjda!! Jättefin färg på den gråa, men råkade även se en brun som var riktigt häftig. I skyltfönstret såg jag också att dom har fått in Emmaljungas nya Nxt90 men jag tittade inte närmare på den. Hade ju lixom fullt upp med min Premier 😀

Ha det bäst!
Camilla

Reply
Kia 26 april, 2016 - 22:34

Har idag kollat premie i butiken.

Älskar vagnen!
Både selecten och versans liggdelen passar 🙂

Fanns bara indigo färgern att se.. Men så fin blå!

Reply
Danielle 9 oktober, 2016 - 08:25

Hej, vi funderar på att köpa en city premier men när vi dockade in liggdelen i butiken för att testa den märkte vi att den gungar väldigt mycket. Finns det någon fördel med det eller har det ingen som helst påverkan på bekvämligheten när man ligger där? Det står absolut ingenting om det i recensioner så det verkar inte ha stört testarna. Har du någon kommentar på det? Mycket tacksam är hjälp 🙂

Reply
Anna 9 oktober, 2016 - 22:59

Hej Daniella, det där är en svår fråga att svara på på distans. Det jag kan säga är att ja, det är vanligt och normalt att en liggdel är vickbar. Jag tror alla vagnar jag kört med liggdel har varit så. Tanken, som jag fått det förklarat för mig, är att lite rörlighet i liggdelen ska göra att den är den som vickar istället för att bebis skakar till om man kör över en kant eller annan ojämnhet. Men sen finns det så klart rörlighet som är för mycket, liggdelen ska ju inte gå att röra så man kan vippa på den helt snett! Har aldrig känt på Premier med liggdel så just den kan jag dock inte uttala mig mer specifikt om dessutom. Kolla om du kan maila BJ direkt på FB, de brukar vara duktiga på att svara och kan säkert bättre beskriva vad som är inom normalspannet för just denna liggdel!
/Anna

Reply
Elina 25 november, 2016 - 12:10

Hej, köpte en versa begagnad. Borde inte hjulen passa ifrån premium på versan , chassit är ju lika fast annat handtag ? Mvh elina

Reply
Anna 27 november, 2016 - 21:22

Hej, bra fråga. Jag vet faktiskt inte om det är samma hjulinfästningar. Sittdelarna ska funka på båda chassin dock. Hoppas en BJ-återförsäljare kan svara på din fråga!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar