Easywalker Mosey by Mini

av Anna

Easywalker-Mosey-by-Mini-1Sen hösten 2014 har Easywalker Mosey varit en av mina mest använda barnvagnar här hemma. Den har lyckats med bedriften att passa in så perfekt, både i vårt hem, i vår bil och efter våra barns behov av barnvagn. I min recension av Easywalker Mosey framhävde jag framför allt att det finns få andra vagnar i samma lilla storlek, som ändå har en så pass rymlig sittdel, hög maxvikt och som kan klara av både terräng och vinterunderlag. Mosey är inte jämförbar med en fullstor duovagn i köregenskaper men andra vagnar som är lika små brukar göra sig bäst på asfalt och få kämpa en hel del på övriga underlag. Att det dessutom finns en liggdel till Moseyn som faktiskt är riktigt fin och ombonad är ett extra plus.

Så i år så släppte Easywalker en designeredition av Moseyn, som heter Mosey by Mini. Vagnen har kommit till mig via BabyPlus, som just nu har erbjudande på tillbehör som medföljer vid beställning av Mosey och Mosey by Mini – har själv åkpåsen och den är helt perfekt för höst och vår. Denna isblå Mosey By Mini är en riktig fröjd för ögat. Låt er dock inte förvirras av namnet! Mosey by Mini är till funktionerna identisk med en ”vanlig” Easywalker Mosey, medan modellen Easywalker Mini fortfarande finns kvar med en del andra egenskaper – t.ex. lufthjul när Moseyn har punkteringsfria hjul.

Easywalker-Mosey-by-Mini-2Allt jag gillar med Moseyn finns det som sagt att läsa om i recensionen av vagnen, så fokus nu är på vad som särskiljer Mosey by Mini designmässigt. Med vagnen medföljer ett kit med sufflett och matchande sittdyna. Inspirationen är förstås från bilmärket Mini, det syns i ränderna på dynan och materialvalet på axelbandskuddarna – brun mocka precis som på ett klassiskt bilsäte. I vagnens läderhandtag finns Mini-loggan instansad och på fotstödet finns den tryckt på klädseln. Mosey by Mini finns i flera olika färgutföranden och är estetiskt lite roligare än de vanliga Mosey. Visserligen är det ett stort plus att suffletten är utbytbar på vagnen men de klädslarna är vanligt enfärgade och med Mosey by Mini får man in lite mer lekfullhet i looken. Även tillbehör såsom åkpåse finns med Mosey by Mini-look såklart.

Avslutningsvis kan jag meddela att jag efter 1,5 år med Easywalker Mosey fortfarande använder vagnen och fortfarande tycker att den står sig väldigt bra i konkurrensen, har fortfarande inte hittat någon annan vagn i samma storlek som både har vändbar sittdel och klarar av alla de fyra svenska årstiderna så pass bra.

Du kanske också gillar

17 kommentarer

Hanna Samuelsson 16 december, 2015 - 08:50

Hej!

Jag är sugen på att köpa en Easywalker Mosey (efter din recension och flitiga användning av vagnen) och funderar på hur en går tillväga om reservdelar behövs till vagnen. Jag besökte Easywalkers webbsida igår där jag uppmanades kontakta dem via e-post vid behov av sådant till Mosey. Min fråga till dig: känner du till fraktkostnad och hur smidigt det är samt hur lång tid det tar att beställa och få hit varor från dem?

(Jag har för mig att du importerade din vagn genom en återförsäljare så kanske har du inte alls svar på mina frågor.)

Vänliga hälsningar Hanna i Västerort

Reply
Anna 20 december, 2015 - 23:08

Hej Hanna, se Emmas kommentar under detta inlägg!

Vet inte varför jag missat din kommentar, men nej jag har inte riktigt koll, jag har fått hem Mosey via återförsäljare precis som du skriver. Men har de vagnen i lager lär det inte ta mer än 5 arbetsdagar innan du får hem den!
/Anna

Reply
Emma 20 december, 2015 - 21:02

Kommentar till Hanna Samuelsson;
Jag köpte en Easywalker Mosey visa Babyplus hemsida och den kom snabbt, inom en vecka om jag inte minns fel. Om du sedan har några frågor eller behov av reservdelar så kan du ordna med det genom dem. Jag kan också tillägga att jag använt vagnen nu sedan bebis kom. Vi är klara med liggvagnen (har en liggdel till salu billigt om du är intresserad) och har nu börjat använda sittdelen och vi är mycket nöjda alla tre. Så oerhört skönt att kunna få plats överallt med vagnen, får många positiva reaktioner när vi rör oss runt i staden. Den är lätt att köra, funkar även på skogsstigar om det behövs och tycker också att den är snygg designmässigt. Det var alles. Ha det gott – och hör av dig om du är intresserad av en svart liggdel i prima skick. Emma i Bagarmossen

Reply
Linn 22 december, 2015 - 20:47

Hej, jag är på jakt efter resevagn eftersom vi ska tillbringa nästan hela februari och mars i Thailand. Våra barn kommer då vara 10,5 månad och nästan 4 år och vi skulle vilja att båda kan åka vid behov. Jag hade först bestämt mig för att skippa kravet på bakåtvänt och köpa en BJ city mini GT men min bebis tittar fortfarande alltid på mig när hon somnar så jag börjar tänka om och är nu tillbaka till bakåtvänt. Moseyn uppfyller egentligen alla krav jag har (bakåtvänt, 20 kg maxvikt, smidig, bra i terräng, hyfsat lät) men jag är lite orolig att det blir väldigt varmt att sova i den i 30+ värme med suffletten nerfälld eftersom den är så nära. Vi kommer också behöva bära vagnen upp och ner för trappor varje dag och jag är lite osäker på hur lätt den är att släpa på? Vikten verjar inte så farlig men fördelen med GT:n är ju att den är så lätt att fälla ihop och bära. Har du några experttips? Vad hade du valt att ta med? Den vagn vi köper har jag tänkt kommer få fortsätta vara vår bil/shoppingvagn så jag har inget emot att lägga några tusenlappar på den. Tror du moseyn är vårt val? Antar att man inte kan ”lufta till den” genom att sätta på breezy som man kan på balios eller hur?

Egentligen skulle jag vilja ha en vagn med så rejäla hjul att den funkar bra att dra i sand men jag har nästan gett upp det ihop med alla andra krav så det kommer rätt långt ner på listan nu. Jag räknar med att bära barnen mycket i sele/sjal men skulle vilja få till dagsvilorna i vagn åtminstone och kanske dra hem stora barnet på kvällen.

Tacksam för hjälp!

Reply
Anna 28 december, 2015 - 00:28

Hej Linn, knepig fråga! Moseyn stämmer ju väl överens på allt du vill ha, men det stämmer ju att den kanske inte är den svalaste vagnen med suffletten uppfälld. Ett alternativ kan ju vara att använda den med parasoll och bara fälla upp suffletten lite? Då blir ju luftcirkulationen bättre? Men jag hade absolut valt en vändbar vagn i ditt läge, och GTn är ju inte heller superluftig, jo du kan ju öppna upp suffletten/ryggstödet baktill och det är ju perfekt, men materialet är lite svettigt kan jag tycka. Dock smidigare att fälla ihop.

Du har inte funderat på en Baby Jogger City Versa GT då? Det är ju lite som en blandning mellan Mosey och GT?
/Anna

Reply
Hanna Samuelsson 25 december, 2015 - 12:50

Tack snälla Emma för din kommentar! Och tack Anna. God fortsättning på julen.
/Hanna

Reply
Anna 26 december, 2015 - 01:10

Hej!

Jag vill klicka hem en Mosey men tvekar eftersom jag inte någonstans kan hitta om det kommer ut en ny modell inom kort. Vet du? Vad jag förstår så finns Mosey endast i 2015-modell. Vet du vilka förbättringar en ev 2016-modell kommer ha eller om det endast hamdlar om nya textilfärger? Tack!

Reply
Anna 28 december, 2015 - 00:24

Mailade dig!

Reply
Linn 4 januari, 2016 - 20:41

Tack så mycket för bra svar! Jag är inte så sugen på versa, det verkar ha varit en del problem med den och så tror jag att den är lite för stor och tung för vad jag letar efter. Parasoll till moseyn verkar däremot vara en bra idé, råkar du veta något som passar? Har aldrig haft parasoll till någon vagn förut.

Tror du man fixar att bära den upp för trappor varje dag förresten?

Reply
Anna 22 januari, 2016 - 16:14

Hej!

Jag är sugen på att beställa en Easywalker Mosey men undrar det tillhörande regnskyddet är så bra att man ska beställa ett sådant också. Har idag en Bugaboo Donkey och en Buffalo och tycker deras regnskydd är väldigt jobbiga och har därför köpt en annan modell.

Undrar också om det är någon åkpåse som passar bra i sittdelen, förutom deras egna.

Mvh
Anna

Reply
Anna 23 januari, 2016 - 21:33

Hej Anna,
jag har bara använt Elodie Details regnskydd på Moseyn, och jag använder aldrig någonsin Bugaboos originalregnskydd för jag tycker de är helt hopplösa. ED på Moseyn sitter kanske inte helt perfekt men det har funkat bra nog för mig!
/Anna

Reply
Sofia 21 april, 2016 - 21:30

Hej

Vet du om man kan ha chassit till minimera sufflett, liggdel o så från mosey? Gillar de vita mini hjulen men inte helt såld på klädseln.

Tack!

Reply
Sofia 21 april, 2016 - 21:32

Vart nå rättstavning ovan ska stå: Vet du om man kan ha chassit till mini med sufflett, liggdel o så från mosey? Gillar de vita mini hjulen men inte helt såld på klädseln.

Tack

Reply
Anna 22 april, 2016 - 09:54

Hej Sofia, jag har för mig att du på Mosey by Mini kan välja vita hjulet? I övrigt är jag tyvärr inte helt säker på vilka delar som funkar mellan de olika modellerna, tyvärr.
/Anna

Reply
Linn 19 juni, 2016 - 22:55

Kan inte bestämma om jag ska köpa en mosey eller cybex balios m, hur stor skillnad är det på terrängkörning? Stör man sig på att sittdelen i moseyn är så låg? Hur högt måste man ha i bagageutrymmet för att slippa fälla ihop moseyn?

Reply
Sonia 23 januari, 2021 - 20:19

Hej, står i valet och kvalet om ny begagnad vagn. Idag har vi en Trille Viper 4s och den är bra på flera vis, men lite stum, tung och stor. Vi bor i ett område med skog runt så det behöver klara det. Men även kunna följa med i bilen som är rätt liten, en Renault Zoe. Trillen tar upp hela bagaget och är väldigt tung. Därför överväger jag byta till antingen en Easywalker Mosey by Mini eller Cybex Balio S. Vi behöver ngt som kan köra hela den bakåtvända perioden på ca 2 år (har framåtvända att växla till senare), liten som ihopfälld, bra fjädring (Trillen är ändå något stum), orka skog men vara smidig i stad och butik och har bra suflett (vilket alla dessa tre har). Lutar lite åt Balio S men det med hjulen avskräcker lite. Går det idag byta de? Förstår EW är rätt låg också. Har förut gillat högre vagn (haft en gammal Teutonia Cosmo som var rätt ok höjd). Hur är Balio i höjd?
Bebis är snart 5 mån och har fått prova sittdelen med inovi L och åkpåse. Trille funkar men ogillar de konstiga låga axelbandsfästena.

Reply
Anna 29 januari, 2021 - 16:24

Hej Sonia!
Mosey har ju ingen fjädring alls, men jag tycker ändå den är väldigt skön att köra. Är du ute efter gung är den fel val. Då är Balios S bättre, absolut. Men hjulen har en tendens att det fastnar sten i dem och det gå tyvärr inte att byta ut dem mot andra hjul heller. Det låter som att du skulle gilla Cybex Talos S Lux mycket men den är ju tyvärr rätt ny och i en helt annan prisklass. Kanske en beganad Britax Go Big skulle kunna vara något? Lite lik Trille men mycket smidigare, framför allt när den fälls ihop.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar