Cybex Talos S Lux 2023

av Anna
Recension av Cybex Talos S Lux 2023 - uppdaterade Talos.

Recension av Cybex Talos S Lux

Pris: Ordinarie pris för Cybex Talos S Lux är cirka 6500 kr. Som komplett duovagn, med liggdel, kostar Talos S Lux cirka 9500 kr. Denna vagn är ett recensionsexemplar från Cybex.
Tillbehör: Fotsack medföljer. Babyskyddsadaptrar, mugghållare, regnskydd, åkpåse och andra tillbehör köps till separat.
Typ av vagn: Duovagn, vändbar sittvagn.

En ny version av Talos S Lux har sett dagens ljus! Jag ska börja med att säga att jag verkligen önskar att Cybex hade uppdaterat inte bara modellen utan även modellnamnet. För det är en aning förvirrande att jämföra nya Cybex Talos S Lux med gamla Cybex Talos S Lux, när de kallas precis samma sak. Men Cybex verkar inte jobba med versioner av modellnamn. Även deras flaggskeppsmodell Cybex Priam har fram till Priam 4 hetat samma sak genom alla år och alla versioner.

Den första versionen av Cybex Talos S Lux kom år 2020. Jag var själv väldigt positivt inställd till en vagn av den storleken, där man för en gång skull satsade på lite mer rejäla hjul. Talos S Lux lyckades väl med att leva upp till mina förväntningar och jag har tipsat många om den under de senaste åren. Framför allt till de som vill ha en smidig bilvagn som ändå ska funka i lite snö eller i lite terräng. Nu har Cybex lyssnat på den feedback som första Talos S Lux fick, och lanserar nu nya Cybex Talos S Lux 2023.

Cybex Talos S Lux i siffror

Alla mått har jag mätt själv, med måttband. Räkna därför med en liten felmarginal. Cybex Talos S Lux är 60 cm bred över bakhjulen. Cybex säger 60,5 cm men när jag mäter är vagnen alltså några mm smalare. Handtaget kan ställas i fyra olika lägen, och justeras mellan att vara 102 till 112 cm högt. Då mäter jag från golvet till handtagets övre kant. Det jag kallar hissmått är hur kort vagnen kan bli utan att man fäller ihop den. Talos S Lux är 80 cm lång med sittdelen på och vinklad i sittläge, oavsett om sitsen är framåtvänd eller bakåtvänd. Har man sittdelen bakåtvänd i liggläge är Talos S Lux 93 cm lång. Med liggdel på är vagnen 81 cm lång.

Cybex Talos S Lux kan fällas ihop med sittdelen på. Har man sittdelen framåtvänd får jag vagnen till att vara 60 x 83 x 45 cm stor. Har man sittdelen bakåtvänd får jag den till 60 x 83 x 36 cm. Talos S Lux blir alltså något mindre när den fälls ihop med bakåtvänd sittdel. Vill man fälla ihop chassit separat så är det 60 x 76 x 35 cm.

Mått på Talos S Lux liggdel

Talos S Lux har en liggdel med ett bäddmått på 78 x 32 cm. Bredden är mätt mitt på liggdelen. Liggdelen är 20 cm djup i huvudändan, och 15 cm djup i fotändan. Att liggdelsdjupet kan variera lite är inget ovanligt men en skillnad på fem centimeter sticker ut lite från vad man vanligtvis ser. Liggdelens botten är 58 cm från marken. Från golv till liggdelens kant mäter jag till 80 cm. Liggdelen har en maxvikt på 9 kg.

Mått på Talos S Lux sittdel

Sittdelen har ett ryggstöd som är 50 cm högt. Egentligen är utrymmet för barnets huvud lite bättre än så, då suffletten går upp ytterligare en bit. Men det ryggstöd som barnet kan luta sig mot är alltså 50 cm högt, och 28 cm brett. Bredden är mitt innanför sömmarna på en uppbyggda, vadderade sittdelsklädseln. Sittytan är 27 cm djup och 30 cm bred, mätt mitt på. Fotstödet får jag till omkring 22 cm högt (när det är nedfällt) och 28 cm brett. Vinklar man ned ryggstödet till liggläge och har fotstödet i vågrätt läge så är den totalt ligglängden i Talos S Lux cirka 88 cm.

Höjden från sittyta till bygel är 22 cm. Och avståndet mellan bygeln och ryggstödet är 30 cm. Det ger bra med utrymme för en vinteroverall eller en åkpåse i sittdelen. Avståndet från sittytan till insidan av den utfällda suffletten är 59 cm. Sittdelens sittyta är placerad 57 cm från marken. Sittdelen har en maxvikt på 22 kg.

Skillnaden mellan gamla och nya Talos S Lux

Skillnaderna mellan gamla och nya Cybex Talos S Lux.

Cybex Talos S Lux har fått ett flertal uppdateringar. Chassit har fått en ny design, med förbättrad fjädring och mjukare linjer. Även hjulen har fått en uppdaterad design och bakhjulen har blivit lite mindre. Cybex motiverar det med att mindre hjul ger vagnen bättre terrängegenskaper och bättre proportioner. Varukorgen har blivit större och tål 10 kg. Talos S Lux har numera skinnhandtag på alla designversioner av vagnen.

Sittdelen har fått en ny sufflett, nog den del på Talos S Lux som flest har velat se ändras. Suffletten har nu helt stängd men har två ventilationsluckor. Sittdelsklädseln har meshtyg för att bli mer luftig. Sittdelen har även fått Cybex One Pull Harness, en sele som liknar den sorts sele man ofta ser i bilbarnstolar. Hela sittdelen har även fått ny design och fler detaljer.

Den nya liggdelen till Talos S Lux är cirka 5 cm högre och har gjorts rymligare än tidigare. Liggdelen är nu godkänd som säng och kan används som resesäng. Den har fått ventilation i bottenplattan, större vädringslucka i suffletten och en ny design överlag.

Mysig liggdel med bärhandtag i suffletten

Talos S Lux med mysig liggdel som kan plattas ihop.

Min känsla är att Cybex vill sälja in Talos S Lux mer som en duovagn än som en vändbar sittvagn man kan köpa till en liggdel till. Därför har de satsat mer på liggdelen till Talos S Lux 2023, och jag tycker det är en lyckad uppdatering. Den här liggdelen känns lika gedigen och ombonad som vilken liggdel till en duovagn som helst. Liggdelen kommer tillplattad, och vill man resa med vagnen så går det att hyfsat enkelt få den lika platt igen. Madrassen är mjukt vadderad och det avtagbara fodret känns även det lent och mjukt mot handen. Längst ned i fotändan finns två små fickor för förvarings av småsaker, typ napp.

Suffletten kan fällas upp och ned, men går inte att förlänga. Inbyggt i suffletten finns ett bärhandtag. Liggdelens maxvikt är 9 kg och upp till den vikten kan bebisen ligga i Talos S Lux, och då även bäras ihop med liggdelen. Liggdelslocket sitter fast med ett flertal tryckknappar. Jag hade föredragit att några av dem byttes ut mot magnetlås, då det är rätt pilligt att trycka fast och lossa alla små tryckknappar. Men det är en lösning som funkar. Liggdelslocket sitter stabilt på plats och knäpper man även fast kanten mot insidan av suffletten har man ett bra skydd mot kalla vindar.

Kortare sufflett men bra vädringslucka

Liggdelen har vädring i suffletten och är lätt att klicka av chassit.

För att tillhöra en liggdel så är suffletten helt okej. Men om den haft en utvikbar solkeps hade solskyddet blivit snäppet bättre. Tyvärr är det väldigt vanligt med något för korta suffletter på liggdelar, så Talos S Lux sticker inte direkt ut i det avseendet. Något som jag tycker är bra med suffletten är den rejäla vädringsfickan. Hela den bakre panelen kan vikas upp, så en stor lucka med meshnät blottas. Har man suffletten öppen (och liggdelslocket avtaget) så får man en bra cirkulation av sval luft genom liggdelen under varma sommardagar. När man vill fälla ned suffletten igen så knäpps den fast med en liten tryckknapp. Det hindrar luckan från att kunna råka blåsa upp.

Cybex har hittat en bra lösning för när man vill lossa liggdelen från chassit. Precis vid liggdelens fästen sitter små vita knappar. Dessa knappar är memory-knappar. Det går alltså att trycka in knapparna en i taget. Sedan lyfter man liggdelen rakt upp med hjälp av bärhandtaget i suffletten och vips har den lossnat från chassit.

Talos S Lux har fått samma sele som andra Cybex-vagnar

Cybex Talos S Lux har fått en uppdaterad sele, samma som i Cybex Priam.

Precis som Cybex Priam 4 har alltså Cybex Talos S Lux 2023 fått Cybex nya One Pull Harness. Titta gärna på min YouTube-video för hur Cybex One Pull Harness funkar. Jag är lite kluven till den här selen. Den funkar inte dåligt. Tanken är att den ska vara enklare att dra åt, så den sitter lagom tight och tryggt runt barnets kropp. Man knäpper alltså ihop selen som vanligt och sen drar man i rummen mellan barnets ben, så selen dras åt. Det funkar smidigt, inga problem alls.

Men jag förstår inte riktigt varför man vill ha den här funktionen. Jag tycker aldrig det varit svårt att dra åt en sele på det vanliga sättet. Barn växer långsamt, ofta räcker det att justera selen några gånger om året under barnets första tid i sittdelen, därefter ännu mer sällan. Selen i en barnvagn behöver heller inte dras åt lika tight som man ska spänna åt selen i en bilbarnstol eller i ett babyskydd. Så vitt jag vet kan man inte enkelt dela One Pull Harness i flera delar, vilket innebär att alla åkpåsar och sittdynor inte kommer passar i Talos S Lux 2023. Det går inte heller att bara spänna fast barnet över höfterna, hela selen måste alltid användas. Man kan dock enkelt höjdjusteras selen vid barnets axlar.

Precis som tidigare har Talos S Lux en svängbar bygel. Bygeln kan tas bort helt från sittdelen. Man kan även välja att öppna upp den i ena eller andra sidan, genom att trycka in den vita knappen, dra ut bygeln och vika den åt sidan.

Vändbar, vanlig sittdel med ett bra liggläge

Cybex Talos S Lux har en vändbar, vanlig sittdel med bra liggläge.

Cybex Talos S Lux har en vanlig, vändbar sittdel. Och den är verkligen superenkel att vända. Inget pill med små reglage, inga hård och obekväma spärrar som ska pressas in. Talos S Lux sittdel har ett handtag på vardera sidan av sitsen, tydligt inringade med vitt. Med en hand på varje handtag trycker man in spärren och lyfter upp i samma rörelse. Sen vänder man sitsen och klickar fast den i chassit igen. Att vända Talos S Lux sittdel tar bara ett par sekunder.

Ryggstödet på sittdelen kan vinklas mellan tre olika lägen. Man ändrar läge på ryggstödet med hjälp av spärren högst upp på dess baksida. Sitsen har ett upprätt sittläge, som är mer upprätt än man först tror. Ögat luras av suffletten, som lutar bakåt. Men själva ryggstödet är bara svagt, svagt tillbakalutat – jag tycker Talos S Lux har ett bra sittläge. Därefter kan man fälla ryggstödet till ett viloläge, och slutligen ner till liggläge. Liggläget är inte helt plant, men det är mer plant än på min bild ovan då det tyngs ned en bit till om man har ett barn i vagnen. I mina ögon är liggläget så gott som plant och utan tvekan bra nog för att alla barn ska kunna sova bekvämt i Talos S Lux.

Talos S Lux har en förlängningsbar sufflett som ger bra solskydd

Förlängningsbar sufflett som ger ett bra skydd mot sol och väder.

Den enskilt främsta kritiken mot gamla Talos S Lux handlade om suffletten. Den första versionen av vagnen hade visserligen även den en riktigt lång sufflett. Problemet var bara att den hade fönster av klarplast i sidorna. Så även om man fällde ut hela suffletten så kom det ändå in ljus till barnet. Det var inte alls en populär funktion och jag förstår varför.

Men detta har Cybex tagit till sig. Nya Talos S Lux har fått en uppdaterad suffletten som man faktiskt inte kan klaga på vad gäller ljusinsläpp. Suffletten kan fällas ut i flera steg. Fullt utfälld ger den ett jättebra solskydd i sittläge och viloläge. För liggläget så är det toppen att suffletten även kan förlängas. Öppnar man upp blixtlåset och drar ut förlängningen så går suffletten ändå fram till Talos S Lux bygel. Det blir en bra skugga över barnets överkropp med den här suffletten.

En lite ovanlig sak med Talos S Lux är att suffletten bara kan förlängas när man har ryggstödet nedfällt. I sittläget så går det inte att dra ut hela suffletten, med förlängningen öppen. Då tar den i bygeln och studsar tillbaka. Detta är dock inget problem tycker jag. De solskydd man får i sittläget är utan tvekan bra nog utan förlängningen.

Sufflett med två vädringsluckor

Cybex Talos S Lux har två vädringsluckor i suffletten.

Suffletten har två, stora vädringsluckor. De kan användas separat från varandra, men fungerar likadant. Båda luckorna kan användas utan att man har sufflettens förlängning utfälld. Nedfällda hålls luckorna fast med små magnetfästena, som är helt tysta när de öppna och stängs. Vill man maximerar vädringen i sittdelen så öppnar man upp båda vädringsluckorna. Meshnätet under släpper genom luft men håller insekter ute. Luckorna kan rullas ihop och fästas upp med en tryckknapp.

Ställbart fotstöd och handtag som justeras i fyra lägen

Ställbart fotstöd och ett teleskophandtag som justeras i fyra steg.

Sittdelen har ett ställbart fotstöd. De tre övre bilderna visar de tre lägen som Talos S Lux klickar i. Vill man vika undan fotstödet mer så går det, men då låser det sig inte i det läget. Tittar man på bilden längst ned till vänster så ser man fotstödet böjt en bit in under sitsen. Ett läge som är bra om man har ett längre barn som ska sitta i vagnen, och som hellre stöttar fötterna mot den främre stången på chassit. För att fälla fotstödet nedåt måste man trycka in de två vita knapparna på dess sidor. För att vinkla fotstödet uppåt kan man bara pressa det uppåt med handen.

Talos S Lux har ett teleskophandtag som kan justera i fyra olika höjdlägen. Det lägsta läget är 102 cm högt, från handtagets över kant till golvet, och den högsta läget är 112 cm. För att ändra höjdläge på handtaget så trycker man in den stora vita knappen på handtagets undersida. På utsidan av handtaget finns inbyggda fästen för Cybex mugghållare. Handtaget har en i mitt tycke bekväm form, varken för smalt eller för brett.

Talos S Lux har punkteringsfria hjul och en rymlig varukorg

Cybex Talos S Lux har punkteringsfria hjul och en rymlig varukorg.

Precis som tidigare har Talos S Lux punkteringsfria hjul. Cybex anger att den uppdaterade versionen fått mindre bakhjul för att funka bättre i terräng. Jag hänger inte helt med i det resonemanget. Men under de promenader jag tagit med Talos S Lux så tycker jag den rullar lika bra i lite snö eller enklare terräng som den äldre versionen gjorde. Alla fyra hjul kan lätt lossas från chassit. Framhjulen har fjädring och på insidan av hjulfästet finns en liten vit knapp. Drar man den åt sidan så kan man låsa framhjulen i fast läge. Det är att rekommendera om man kör i snö, lera eller på en gropig gräsmatta.

Nya Talos S Lux har fått en större varukorg, och jag tycker den här varukorgen har en bra form. Den är tillräckligt djup för att packningen ska hållas på plats utan problem. (Man behöver dock ta ur det mesta innan man fäller ihop vagnen.) Har man sittdelen bakåtvänd är varukorgen klart mest lättåtkomlig framifrån. Men det går att packa i och ur föremål från sidan också.

Fotbromsen på Cybex Talos S Lux är av den bra sorten. Bromspedalen mellan bakhjulen trampas nedåt, bakåt när man vill parkera vagnen. Och när man vill börja promenera igen så trycker man bromsen nedåt, framåt. På så sätt slipper man trycka med tåspetsen när bromsen ska läggas ur.

Talos S Lux med babyskyddsadaptrar och med fotsack på sittdelen

Babyskyddsadaptrar för babyskydd med Maxi Cosi-fästen och fotsack för Talos S Lux.

Vill man använda Cybex Talos S Lux som duovagn från födseln, och då även ha med vagnen i bilen, så är det väldigt populärt att köpa till babyskyddsadaptrar. Cybex skriver på sina adaptrar att de passar alla Cybex babyskydd (utom ett). Eftersom Cybex har samma fästen för babyskydd som Maxi-Cosi, BeSafe, Nuna, Joie och numera även Britax nya babyskydd, så innebär det att många babyskydd också från dessa märken kan användas med adaptrarna. Adaptrarna är jättenkla att sätta på chassit, och lika lätta att ta loss.

Fotsacken som tillhör Talos S Lux är väl ungefär som de flesta andra fotsacks. Den är inte vadderad utan ger främst ett vindskydd runt barnets ben. Om jag låter oimponerad så är det för att jag tycker att fotsack är en stark utmanare till barnvagnsparasollet i tävlingen om mest onödiga barnvagnstillbehör. Jag har helt enkelt aldrig riktigt förstått poängen med dem? Men Talos S Lux fotsack har en bra passform och kan knäppas fast runt vagnens bygel.

Så fäller man ihop Cybex Talos S Lux

Så fäller man ihop Cybex Talos S Lux.

Jag gillar alltid en barnvagn som kan fällas ihop med sittdelen på. Extra mycket gillar jag den om den kan fällas med sittdelen på oavsett åt vilket håll sitsen är vänd. Och det an Cybex Talos S Lux! Processen för att fälla ihop vagnen är likadan oavsett sittdelens läge. Det först man gör är att vinkla ihop sittdelen. Man använder sig då av samma spärr på ryggstödets baksida som när man ska vinkla ryggstödet mellan sitt- och liggläge.

Därefter trycker man den vita spärren på handtagets ovansida åt sidan, samtidigt som man trycker in den vita knappen på handtagets undersida. Sedan trycker man handtaget in mot vagnen, varpå chassit börjar vika ihop sig. Oavsett hur sittdelen är vänd så är Talos S Lux självstående. En spärr på chassit låser automatiskt ihop handtaget med chassit, så att vagnen enklare kan lyftas upp och packas in i bilen utan att den börjar fälla ut sig igen.

Mått på Cybex Talos S Lux ihopfälld

Mått på Cybex Talos S Lux ihopfälld
Hopfälld med framåtvänd sittdel60 x 83 x 45 cm
Hopfälld med bakåtvänd sittdel60 x 83 x 36 cm
Endast chassit60 x 76 x 35 cm

Kvarstående problem med fotstöd som fastnar i varukorgen

Bärhandtag och ett kvarstående problem med fotstöd som fastnar i varukorgen.

Att fälla ihop Cybex Talos S Lux är enkelt. Att fälla upp vagnen är en aning krångligare, åtminstone ibland. När vagnen ska fällas upp pressar man först lätt in handtaget, så att man kan lossa på spärren och sen lyfter man upp vagnen i handtaget så chassit kan fälla ut sig. Men om man har sittdelen bakåtvänd, så händer det ibland (men inte alltid!) att fotstödet fastnar i varukorgen. Och då fastnar hela Talos S Lux i ett halvt utfällt läge. Det är ganska lätt att åtgärda. Man får med handen trycka ned varukorgen runt fotstödet och sen lyfta upp vagnen igen.

Det här är dock inget nytt problem för Cybex. Jag har med exakt samma krux på bild i min recension av Cybex Balios S Lux som kom våren 2020. Trots att det fotstödet såg annorlunda ut, och trots att Cybex uppdaterat chassit på Talos S Lux, så är fotstöd som hakar fast sig i varukorgen fortfarande ett aber. Men som sagt, det händer inte varje gång och det är inte ett stort problem. Bara lite irriterande.

För att underlätta hanteringen av Talos S Lux så har vagnen ett bärhandtag i plast på sittdelens undersida. Det gör en ett bra ställe att greppa tag i, när vagnen ska lyftas in i bagageutrymmet. Fäller man ihop chassit för sig så är Talos S Lux ändå enkelt att lyfta upp och lassa in i bilen.

Körkänslan i Cybex Talos S Lux

Körkänsla i och mitt omdöme av Cybex Talos S Lux.

Jag har lusläst min egen recension av den första versionen av Cybex Talos S Lux. Jag har även letat i minnet efter hur jag uppfattade den var att köra. Anledningen till detta är för att jag upplever att det är lite snålt med benutrymme för den som går med vagnen? Och jag är uppriktigt sagt osäker på om Cybex ändrat något på nya Talos S Lux, typ vinkeln på handtaget, eller om det är jag som går annorlunda nu?

För något är det. Även när jag har handtaget i högsta läget är mina tår och sniffar vid stången mellan bakhjulen och tar jag ut kliven rejält så händer det ibland att jag sparkar i. Jag kan inte minnas att det hände med gamla Talos S Lux. Men samtidigt har handtaget samma höjd som tidigare och vinkeln ser snarlik ut. Kan det vara något med staget som ändrats? Jag är djupt osäker. Men jag är säker på att jag har lite kort om utrymme för benen när jag kör nya Cybex Talos S Lux.

I övrigt är körkänslan mycket snarlik. Även om Talos S Lux har hjul som tål mer terräng än många, de flesta, andra vagnar som har samma storlek ihopfälld så är detta inte en fullfjädrad terrängvagn förstås. Men för en viss mängd snö, på grusväg, och i lite annan blandad men inte grov terräng, så funkar Talos S Lux bra. Det finns fjädring i chassit men inget supergung. Men vagnen är inte heller hård och stötig. Den gör sig bäst i stadsmiljö, då den är lättsvängd. Men Talos S Lux funkar även fint för områden liknande det där jag bor: där promenaderna är lika delar asfalt som elljusspår i skogen.

Mitt omdöme av Cybex Talos S Lux

Den viktigaste frågan är väl om Cybex Talos S Lux 2023 är bättre än den första versionen av vagnen? Och det är väldigt lätt att svara ja på den frågan. Framför allt har den nya suffletten gett hela vagnen ett stort lyft. Jag tror att tittluckorna i klarplast som fanns där tidigare skrämde bort många, som kommer gillar Talos S Lux 2023 betydligt mer. Övriga uppdateringar är också bra. Även om jag personligen gärna hade varit utan One Hand Pull Harness, som känns som överkurs för en barnvagnssittdel. Min gissning blir alltså att Cybex Talos S Lux kommer fortsätta vara populär hos familjer som i samma barnvagn vill få in egenskaperna ”smidig i bilen” och ”kan köras på olika underlag”.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd.

Se pris för Cybex Talos S Lux hos: Jollyroom
Se pris för Cybex Talos S Lux hos: Babyland

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Caroline 28 mars, 2023 - 07:41

Jättebra recension! Jag köpte en Cybex Talos S Lux för några år sen efter att ha rådfrågat dig om vilken vagn som uppfyller mina önskemål och har varit så nöjda med den. Vi ska nu köpa en ny vagn och det kommer helt klart bli den nya Cybex Talos S Lux. ⁠

Reply
Anna 30 mars, 2023 - 17:59

Hej Caroline!
Vad kul att höra, hoppas ni kommer gilla nya Talos minst lika mycket då!
/Anna

Reply
Sandra 30 mars, 2023 - 08:28

Tack snälla för alla dina recensioner och svar!

Jag har en fundering kring byglar till vagnar. Jag har ärvt systerns Bugaboo Buffalo och min pojk har bitit sönder bygeln, så den behöver jag byta. Just att hitta reservdelar till Buffalo har varit svårare än jag trott (särskild på andrahandsmarknaden):

Kan jag köpa en bygel från Cameleon, Fox eller Donkey som bör vara kompatibel med min Buffalo?

Reply
Anna 30 mars, 2023 - 18:02

Hej Sandra!
Det här är lite rörigt, det är nämligen inte bara vagnsmodell som avgör utan även vilken version av den vagnen det är. Men såhär:
– Ingen bygel till Donkey funkar på Buffalo
– Bugaboo Fox-bygeln funkar inte på Buffalo, inte heller bygeln till Fox 3 eller 5
– MEN – bygeln till Fox 2 funkar på Buffalo
– Och det är även samma bygel som till Bugaboo Cameleon 3

Här är en länk till en cachad sida där du kan se hur den bygeln ser ut:
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:XGLHjJFhGr4J:https://www.pyretosnackan.se/tillbehor/tillbehor-barnvagnar/barnvagnsdelar-chassi/bugaboo-fox-2-cameleon-3-buffalo-bygel&cd=2&hl=sv&ct=clnk&gl=se
/Anna

Reply
Daniel 10 juli, 2023 - 14:18

Jättebra recension!
Jag ska välja mellan Talos och britax 5z som är lite dyrare. Vad rekommenderar du?
Tack
Mvh

Reply
Anna 11 juli, 2023 - 11:27

Hej Daniel!
Det är tyvärr omöjligt att ge en rekommendation bara sådär. Det finns ingen vagn som är bäst utan det handlar om att försöka hitta den som bäst matchar ens egna förutsättningar och önskemål. Av Smile och Talos så skulle jag säga att Smile är bättre i snö och terräng, men Talos är smidigare att fälla ihop och att hantera i bilen. Smile har också lite mer fjädring och mjukare körkänsla.
/Anna

Reply
Johanna 31 juli, 2023 - 10:22

Hej! Tack för många bra recensioner! Vilken skulle du rekommendera, Talos eller Priam? Funderar även lite på Bugaboo Fox 5, men är tveksam till Ergo sits. Vi bor i stan, viktigt att den är smidig och lätt att fälla ihop, men ska såklart klara kullersten och lite grus utöver asfalt. Tycker inte Priams sittdel ser så ”ombonad” ut, men går kanske att fixa med dyna?

Reply
Anna 31 juli, 2023 - 18:20

Hej Johanna!
Jag skulle nog valt Priam, om det stod mellan den och Talos. Jag tycker den är lite härligare att köra, men den har klart kortare sufflett så det är ett minus. Det är dock inget fel på Talos alls, och på många sätt (nästan alla) tycker jag att Talos är en mycket mer prisvärd vagn. Priam är rätt dyr och det är framför allt designen som är skillnaden typ.

Om du vill ha en vagn för både stan och lite terräng, som har vanlig sittdel, så kanske du skulle gilla Britax Smile 5Z? Den låter lite som precis vad du är ute efter!
/Anna

Reply
22 november, 2023 - 23:22

Hej!
Tack för bra recensioner!
Vi har haft en Britax affinity till 2,5 barn, gick sönder nu när trean är 9 månader så letar efter ny. Vi behöver en som går att köra på grusväg, skogsväg evt lite snö, troligen mest slask.. men även som är lätt att ta sig fram med i butiker. Har stor bil men den får gärna vara lätt att fälla ihop och upp. En butik rekommenderade talos s lux. Jag har också kikat på smile III. Ny smile tycker jag är för dyr så nu undrar jag:
Hur bra terräng klarar egentligen talos? Begagnad smile kostar ca lika mycket som ny talos så vilken av de två (eller någon helt annan) skulle du rekommendera?
Tack på förhand!

Reply
22 november, 2023 - 23:27

Ps
Jag läste i en annan kommentar om talos kontra smile att du svarat:” Vill du ha en vagn med rimlig användningstid så skulle jag inte köpa Smile för ett barn som redan är ett år eller äldre.”
Men jag förstod inte riktigt vad du menade? Har du möjlighet att utveckla?
Tack igen!

Reply

Lämna en kommentar