Bugaboo Ant med fotstöd

av Anna
Bugaboo Ant med Bugaboos fotstöd för Ant

Så funkar Bugaboo Ant med fotstöd

I min recension av Bugaboo Ant raddade jag upp en bra egenskaper jag tycker var mycket bra hos denna fenomenalt lilla men ändå vändbara sittvagn. Vad jag främst tyckte kunde förbättras var att selen ofta fastnar när vagnen fälls ihop, att suffletten är lite kort – och att vagnen helt saknar fotstöd. En detalj jag knappast var ensam om att ha adderat till minuslistan. för Bugaboo agerade ovanligt snabbt och bara ett drygt halvår efter att nyheten om Bugaboo Ant släpptes så kom så ett fotstöd, att köpa till som tillbehör.

I samma veva åtgärdade Bugaboo en annan efterfrågad detalj – en bärrem. Ant blir väldigt liten när den fälls ihop, och kan förstås bäras direkt i handtaget. Men med en bärrem kan man få upp vagnen över axeln och på så sätt få båda händerna fria, vilket är praktisk om man är ute och reser med barnen.

Så fungerar Bugaboo Ants fotstöd

Ants fotstöd är enkelt att montera

Bugaboo Ants fotstöd ser inte mycket ut för världen när det levereras i en liten kartong. Fotstödet utgörs av en ram av hårdplast, samt en platta täckt av tyg. Fotstödet var enkelt att montera på Ant. Fästena finns redan där om man bara kikar under sittplattan. Jag antar att ett fotstöd för Bugaboo Ant hela tiden fanns med i planerna. Men att det kanske inte hann färdigställas innan vagnen hade sin release.

För att fästa Ants fotstöd på sittdelen så passar man in fotstödets fästen med öppningarna under sittytan. Sen drar man fotstödet i läge så att det klickar i rätt position.

Bugaboo Ant har ett fotstöd som kan vinklas i flera olika lägen

Ants fotstöd kan vinklas i flera lägen

Mitt yngsta barn är tre år gammal. När jag kör Ant med henne i sittdelen så har jag hela tiden föredragit att ha henne framåtvänd. Då kan hon nämligen få stöd för fötterna mot chassit framtill på vagnen. I bakåtvänt läge blir hennes ben hängandes och dinglar. Något hon tycker är sådär och jag tycker inte heller det ser så väldigt bekvämt ut.

Fotstödet till Bugaboo Ant kan vinklas mellan olika lägen. Har man ett barn som ska sova i vagnen så är fotstödet i princip ett måste. I vågrätt läge gör det under för barnets sovkomfort. Men även min minsting, som slutade sova dagtid för ett bra tag sedan, har haft stor glädje av fotstödet. Vi använder det i nedfällt läge. Och trots att fotstödets nedre del bara utgörs av en smal ram så är det precis lagom för att stötta fötterna mot. Man slipper helt känslan av att benen dinglar fritt, så att barnet nästan glider framåt i sittdelen av det.

För att ändra vinkel på fotstödet får man använda båda händerna. Med pek- och långfingret trycker jag in de vita knapparna på sidorna av fotstödet, och med tummarna trycker jag fotstödet uppåt eller nedåt.

Med fotstödet får Bugaboo Ant förlängt liggläge men blir inte större hopfälld

Förlängt liggläge och oförändrad hopfällning

Bugaboo Ant är en väldigt liten vagn, som ändå på ett förvånande bra sätt rymmer relativt stora barn. Min sexåring kan sitta bekvämt i Ant, i framåtvänt läge och om jag inte fäller ut suffletten. Men treåringen sitter förstås bättre. Och jag tror det är just för mindre barn, upp till 2-3 års ålder och som man vill kunna ha vända mot sig, som man väljer en Bugaboo Ant.

Små bebisar sover ofta och mycket i vagnen. Och i det läget är det som sagt verkligen ett lyft för Bugaboo Ant när fotstödet har tillkommit. Det gör att liggytan inte slutar efter barnets rumpa, utan att det faktiskt finns stöd för benen också. Sovytan blir inte extremt mycket längre. Men det gör stor skillnad för hur länge liggläget funkar.

Fotstödet kan förstås även använda i framåtvänt läge. Det blir ett bra stöd för ben och fötter för de barn som vill åka framåtvända men som ännu inte är långa nog för att ta stöd mot chassit. Oavsett hur man har sittdelen vänd så kan Bugaboo Ant fällas ihop med fotstödet på. Utan att vagnens storlek ihopfälld påverkas. Fotstödet adderar förstås ett till steg till den redan ganska invecklade hopfällningsprocessen av Ant. Men jag tycker inte det gör något. Jag föredrar ett moment till men att fotstödet sitter kvar många gånger hellre än att fotstödet måste lossas innan vagnen fälls ihop.

Mitt omdöme av Bugaboo Ant fotstöd

Min kortfattade mening om Ants fotstöd är att det känns som ett måste-tillbehör om man ska använda Ant till ett barn som är mindre än tre år. Faktiskt känns fotstödet så givet att jag kan tycka att det borde ingå med vagnen. Även om det skulle höja Ants pris en aning. För mig är fotstödet absolut värd sitt pris. I synnerhet om man tänker sig att barnet ska sova i Bugaboo Ant.

Bugaboo Ant med hopfällningsrem

Bärrem för enklare hantering av Ant

På samma sätt som jag känner att fotstödet borde vara ett tillbehör som medföljer vid köp av Bugaboo Ant, så kan jag tycka att bärremmen också känns given som en inkluderad funktion. Nu köper man till remmen separat för en mindre summa pengar. Den träs sedan fast runt chassit, tydliga instruktioner medföljer. Och sen är det klart och redo att bäras.

Remmen i sig är inget särskilt, men lyckas ändå ha en särpräglad Bugaboo-design. Jag uppskattar att den har en vaddering på sig. Det är inte alltid resevagnars bärremmar har det. Och en plastig rem som skär in i axeln är väldigt oskönt. Så att vadderingen finns där gör väldigt mycket för komforten om man ska ha Bugaboo Ant över axeln en längre tid.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo Ant och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Jamie 30 augusti, 2020 - 21:43

Hej. Jag har en Bugaboo Ant till min son som precis fyllt 2 år. Jag upplever att fotstödet inte har kraft nog att hålla uppe sig själv och åker nästan hela vägen ner till nerfällt läge och min son för liksom inget bra stöd alls. Jag vill ha det som på exempelvis en Emmaljunga där fotstödet håller sig uppe. Så fort min son belastar stödet med fötterna åker det ner och han får ändå ha benen ner som när man sitter på en stol om du förstår hur jag menar 🙂 Har jag monterat det rätt? Eller skall det vara så? Hur kände du över detta?Tack för en super bra blogg! Mvh

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:17

Hej Jamie,
jag har inte själv upplevt problemet med fotstödet – men jag har tyvärr hört andra beskriva samma sak. Så det verkar dessvärre vara något som förekommer. Om det handlar om vissa ex av fotstödet eller om det händer alla efter en viss vikt vet jag inte. Jag skulle absolut kontakta butiken där du köpte fotstödet och så får de kolla upp detta med Bugaboo åt dig!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar