Orbit Baby G3 med Helix-handtag

av Anna

helixhandtag_1

Allt sedan jag testade Orbit Baby G3 i somras så har jag funderat över hur vagnen skulle vara om den hade ett helt handtag i stället för ett delat. Jag är lite allergisk mot delat handtag. Visst funkar det, men som trebarnsmamma är det oftare jag inte kan hålla två händer på handtaget än att jag faktiskt kan det. Och att köra en vagn med delat handtag med endast en hand är sällan en njutningsfylld upplevelse. För mig duger det därför inte riktigt att det funkar, jag vill att det ska vara bra! Därför blev jag väldigt glad över möjligheten att få omvärdera den punkten hos G3 nu när jag kunde testköra vagnen med Helix-handtaget. Helix är alltså vad Orbitens syskonvagnslösning kallas. Det är en bas + sitt/liggdel som kopplas på bakom chassit, och som därför kräver en annan handtagslösning. Kör man Orbit Baby G3 med Helix så monterar man loss det delade handtaget och sätter dit detta hela handtag. Detta handtag kan även förlängas, så att den som kör kommer ännu en bit bort och får ökat benutrymme. Men utan Helix på så räcker handtaget absolut till som det är, i en perfekt värld skulle det renutav ha kunnat få vara något kortare. Handtaget kan ställas i en massa olika vinklar och även snabbt fällas ned helt, vilket gör att vagnen inte blir klumpig att ha med sig på buss eller ned i tunnelbanan. Det gör även chassit mindre när det fälls ihop.

helixhandtag_2Jag måste säga att körkänslan hos Orbit Baby G3 förbättrades avsevärt med Helix-handtaget, det var enkelt att manövrera vagnen med en hand och jag tycker det är skönare att hålla handlederna i den vinkeln också. Vagnen blir ganska lång med handtaget utfällt men inte så att den blev ohanterlig, jag åkte fullpackad Djurgårdsfärja med den och kände mig inte mer eller mindre i vägen än jag gjort med andra vagnar. Tyvärr säljs in handtaget separat än, men jag hoppas att det en dag kan bli så för jag tycker att det gör G3 till en snäppet bättre vagn när den kan styras med en hand medan den andra är upptagen med snoriga näsor och russinpaket!

Slutligen vill jag tillägga att Skansen, precis som andra djurparker eller liknande utflyktsmål, var perfekta stället att köra G3 på. När lammungarna var på ena sidan kunde jag enkelt vända sittdelen åt det hållet så att lillebror såg precis lika bra som sina syskon, och när sedan en spännande ankdamm dök upp på andra sidan så gick det lika snabbt att snurra runt sittdelen åt det hållet. Mycket smidigt!

 

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Johanna - Mamma Kaos & Mini-Terroristerna 25 augusti, 2015 - 08:59

Hur och vart köpte du enbart Helix-handtaget? 🙂

Reply
Anna 25 augusti, 2015 - 20:08

Hej Johanna, det har jag inte, tyvärr. Jag testade vagnen direkt från Orbit Baby i Sverige, hade kört den tidigare med vanliga handtaget men vill nu prova på med Helix-handtaget. Gillade det mkt mer, hoppas de börjar sälja det separat snart!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar