Aeromoov sittdyna

av Anna

I barnvagnsvärlden är det väl nu i juni och juli som vi fortfarande kan diskutera sommartillbehör för barnvagnen, så fort vi gått in i augusti så är det direkt åkpåsar som är det hetaste samtalsämnet. Men nu är det ju inte augusti riktigt än, så därför tänkte jag informera lite kort om en sittdyna jag haft tillgång till sedan förra sommaren men bara hann testa mycket kort då. Därför blir det först denna sommar som jag kommer kunna skriva om den och nu har jag precis plockat fram den ur mina tillbehörsgömmor.

Sittdynan heter Aeromoov och finns i tre olika modeller: för babyskydd, för bilbarnstol och för barnvagn. På min bild nedan syns modellen för barnvagn, som rent storleksmässigt passar väldigt bra i Donkeyns sittdel.

Aeromoov Sittdyna

Så funkar Aeromoov Sittdyna

Det speciella med Aeromoovs sittdynor är hur de är uppbyggda. Jag försökte fånga strukturen med en närbild men det är knepigt att på ett bra sätt kunna återge att dynan faktiskt består av fasthållen luft. Dynan är alltså konstruerad för att hålla barnet svalt och torrt när det är varmt, genom att luft tillåts cirkulera mellan barnet och ytan det sitter på.

På samma sätt ska dynan kunna generera värme på vintern, när luften värms upp av barnets kroppsvärme. Riktigt bra för barnen som lätt blir svettiga och sedan tenderar att bli alldeles klibbiga av att sitta i sitt eget svett, förstås inte någon trevlig upplevelse. Sittdynan för barnvagn har ett hål för grenselet samt två snören på baksidan, dessa träs genom selfästena och knyts ihop så man slipper att dynan glider i sittdelen.

Jag återkommer med rapport så snart sommaren återvänt till Stockholm och bebis, som faktiskt är av den svettiga sorten, hunnit provsitta den under några åkturer!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Aeromoov sittdyna hos: Babyland
Se pris för Aeromoov sittdyna hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Emelie 4 juni, 2014 - 21:37

Det här blir spännande! Har själv precis köpt en till babyskydd (som jag också lägger i liggdelen) inför bilresa på 65 mil.

Reply
Maria 10 juni, 2014 - 16:03

Jag är grymt nyfiken på vad domen blir! Har en varm svettig bebis här i vagnen… Funkar den?

Reply
Tima 10 november, 2015 - 20:09

Hittar inte den slutgiltiga rapporten på den här dynan… Vad kom du fram till?

Reply
Anna 10 november, 2015 - 22:28

Hej Tina, använde inte dynan så mycket den sommaren, men hade tre stycken i barnens bilstolar denna sommar. De håller sig ganska svala, det tycker jag, men har man ett väldigt svettigt barn så gör de ingen större skillnad. Men de andas bra mkt bättre än vissa glansiga dynor.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar