En första titt på Brio Go Next!

av Anna

briogonext_forstatittenJag har väntat sen september på den här vagnen och nu när jag kört den sen förra veckan så är det faktiskt hittills allt jag drömt om och lite till! Brio Go Next är den uppdaterade formen av Brio Go, som även finns i en ”vanlig” årsmodell 2014 i butik just nu. Next förväntas finnas tillgänglig hos återförsäljare redan nu i mars. Skillnaderna mellan Go och Go Next är på lite avstånd kanske inte så väldigt uppenbara, men det är faktiskt ganska mycket som är nytt och för den som har koll på Bugaboos uppdatering av Cameleon till Cameleon3 så är det här ganska snarlikt. Samma idé – nya komponenter och allt ligger i detaljerna!

Den skillnad som jag tror är mest omtalad är hjulen. Go Next har lufthjul baktil och en ny typ av framhjul med annat gummi, som helt klart är mer slitstarkt. I dessa hjul fastnar inget grus, ett problem som vissa Go-vagnar dragits med. Varukorgen har, och det syns tydligen på den stora bilden ovan, utrustats med en uppvikbar kant som förhindrar att stenar och löv hoppar in i den. Liggdelen har fått en solkeps med magnetlås, nytt liggdelslock som också fästs med magnet och kan öppnas upp med dragkedjor. Själva chassit är detsamma som på Go -13 och och -14. Även sittdelen har en del nyheter, några av dem är en klädsel som är enkel att ta av och tvätt, solkeps i suffletten och en förvaringsficka på baksidan. Läs mer om Go Next i mitt tidigare inlägg från Brios release av vagnen i höstas. Där finns även mer ingående info om priser och färg på klädsel, men kortfattat kommer Go Next i 4 olika utförande, säljs endast som duopaket och kostar 10995 kronor för

Jag kommer publicera ett lite mer ingående inlägg om Go Next också, men jag har ju sedan tidigare kört Brio Go-vagnar från år 2009, 2010, 2011 och 2013, har erfarenhet av Go med både liggdel och sittdel och har kört barn från nyfödd och 3 kg upp till 3-4 år och 15 kg… så jag har en del att jämföra med. Mitt första intryck av Next är verkligen att den som redan älskar Go kommer älska Go Next ännu mer! Liggdelen är riktig mysig och gunget… Om min fem veckor gamla bebis kunde tala är jag övertygad om att han skulle fråga mig vad det för mysig, gungande båt jag kör runt honom i. Ser fram emot fler vårpromenader i solen och återkommer som sagt kring huruvida mitt första intryck blir bestående eller ej!

(PS! Den snygga barnvagnsreflexen går att hitta här, den är en symbol för min barnvagnsgrupp på Facebook och det hänger minst en på alla vagnar jag kör runt!)

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Sandra 12 mars, 2014 - 09:50

En dröm på hjul!

Visst är det fortfarande så att de nya hjulen passar på Brio Go 13? Du har skrivit det förut och i och med att det är samma chassi så borde det ju inte vara något problem.

Reply
Anna 12 mars, 2014 - 19:50

Ja men faktiskt!

Ja enligt Brio ska de göra det och när jag tittar på hjulen själv så ser de precis likadana ut som hjulen till -13.

Reply
Lina 13 mars, 2014 - 02:41

Om vi lyckas få till en träff snart så kan vi testa byta hjulen på min -13 🙂

Reply

Lämna en kommentar