En första titt på Babyzen Zen

av Anna

babyzenzen_1

Säg hej till Babyzen Zen! Det här är en vagn som inte nått svenska marknaden än men funnits ute i Europa i ett par år. Zen är en duovagn med sitt- och liggdel, sittdelen är framåtvänd med tre lägen och liggdelen kan göras om så att den får ett sittläge. Zen kommer till svenska återförsäljare i februari i år i special edition-färger, för mer info se Babyzens hemsida, och i april i år med ordinarie färger på klädsel. Vagnen kommer kosta 9995 kr för duopaket i ordinarie utförande (classic colours) och en tusenlapp mer för special edition (limited colours). Givetvis kommer det komma en utförlig recension på vagnen sen, både på sittdel och liggdel, men jag kan redan nu visa lite bilder och berätta att den solcellsdrivna lampan framtill på chassit är mycket populär bland både vuxna och barn. Första intrycket är att vagnen känns stabil och väldigt lättrullad, lättare än jag trodde, samt att sittdelen är rymlig. Vagnen blir dessutom löjligt liten ihopfälld, men mer bilder på allt sådant kommer senare!

bild

Värt att notera är att sittdelsryggen slutar högre upp än den blåa dynan, som syns bäst på bilderna ovan, så båda barnen har fortfarande stöd för huvud och nacke. 4,5-åringen har väl aningen för långa ben, tror jag att den utomstående kan tycka, men han själv har slappat i vagnen efter en lång promenad ute och tyckte att den var skön att åka i. Treåringen sitter riktigt bra och både hon och vi uppskattar att det är enkelt att klättra i och ur vagnen. Den blåa dynan är för övrigt vändbar, med en neutral baksida i svart.

bild 1

Liggdelen är ju lite one of a kind. Med några dragkedjor och ett spänne som omvandlas den enkelt från en vanlig liggdel med plant liggläge (måtten är djup ca 19 cm ned till madrassen, 22 cm till botten, bredd ca 38 cm men den är rundad i fot- och huvudända, samt längd på ca 78 cm) till ett riktigt bra sitt/viloläge för den lite större bebisen. Så även om sittdelen på Zen är enbart framåtvänd så möjliggör ju den smarta liggdelen för en längre period då man kan ha sitt barn mot sig. Ovanpå det så kan liggdelen med sitt stativ också fungera både som babysitter och som resesäng.bild 2

Precis som hela vagnen blir liten ihopfälld så blir liggdelen verkligen yttepytteliten – endast 15 cm hög. Den viks ihop på mitten och väger bara 3,6 kg, så att bära iväg den är en enkel match, likaså att förvara den när den inte används. Det ska bli riktigt kul att testa en vagn som viker av lite från mängden, och såklart roligt att se hur den står sig i klurighet och problemlösning gentemot sin lillasyskon Babyzen Yoyo!

Du kanske också gillar

3 kommentarer

Hanna 6 januari, 2014 - 16:25

Hej! Jag har precis hittat till din blogg, gillar den och väldigt intressant.
Jag är i farten och ska beställa en barnvagn till mitt första väntande barn. Och funderar på en Tako Jumper X. Jag undrar om du har några erfarenheter av denna vagnen eller hört bra eller dåliga saker.

Hälsningar / Hanna

Reply
Anna 8 januari, 2014 - 23:27

Hej Hanna!
Nej, tyvärr, det har jag inte. Men du är inte den första som frågar om den, så jag ska se vad jag kan göra för att få mer erfarenhet av den!
/Anna

Reply
Babyskydd + barnvagnschassi = sant? 27 januari, 2014 - 14:52

[…] finns adapters just för Maxi Cosis babyskydd. Förutom de på bilderna nedan så har även den Babyzen Zen som vi har hemma nu möjlighet att köras med vårt babyskydd på, bilder på det kommer att finnas […]

Reply

Lämna en kommentar