Liggdelar till Mountain Buggy

av Anna

Om det är någon som mot all förmodan läser den här bloggen och undrar vad för nytta man kan ha av en tvättäkta barnvagnsnörd så kan jag besvara den frågan med det här inlägget. Tack vare Anna Atmers kunskaper och välfyllda barnvagnslager blir bilder som den nedan möjliga. Måtten är mätta av Anna själv så som alltid finns det viss felmarginal. Jag tycker att den här bilden med vidhängande information ger en intressant översikt för hur liggdelarna kan skilja sig åt mellan samma barnvagnsmärkes olika modeller. Alla mått är i centimeter.

Swift från år 2010, färg: röd
Längd yttermått: 74,5
Längd innermått: 72,5
Fotände yttermått: 29,5
Fotände innermått: 27
Huvudände yttermått: 29,5
Huvudände innermått: 26,5

Duet från år 2011, färg: svart
Längd yttermått: 75
Längd innermått: 73
Fotände yttermått: 28,5
Fotände innermått: 26
Huvudände yttermått: 29,5
Huvudände innermått: 27

 UJ Duo från år 2008, färg: pumpkin
Längd yttermått: 75
Längd innermått: 72
Fotände yttermått: 30
Fotände innermått: 27,5
Huvudände yttermått: 30
Huvudände innermått: 27,5

 UJ Single från år 2008, färg: matruschka
Längd yttermått: 75
Längd innermått: 72
Fotände yttermått: 38
Fotände innermått: 35
Huvudände yttermått: 38
Huvudände innermått: 35

Sammanfattningsvis kan man säga att liggdelen till Single är klart bredast men att de olika liggdelarna längdmässigt inte skiljer sig åt i någon större utsträckning. UJ Duo motsvarar alltså UJ Single, fast som syskonvagn, medan Duet blir Swiftens version av en syskonvagn. En bra sak att veta är att det inte går att använda liggdelen för Single till Duon eller vice versa. Däremot så kan man rent teoretiskt byta fästen på en Swift-liggdel och då få den att funka på UJ Duo, men det kräver en hel del arbete och rätt utrustning. Om man har köpt en MB-vagn och ska köpa till liggdel separat är det alltid enklast att köpa ”rätt” liggdel direkt. För Duo och Single gäller att alla liggdelar från och med år 2004, då de fick snäppfästen, går att använda på respektive vagnen från och med 2004 oavsett exakt årsmodell. Liggdel från 2005 ska alltså funka fint på chassi från 2009!

 

Du kanske också gillar

48 kommentarer

ulrika 21 juli, 2012 - 18:51

Hej! jag skulle vilja veta hur mycket liggdelen klarar av alltså hur mycket bebisen kan väga innan man byter till sittdelen?

Trevlig sommar!

Reply
alltombarnvagnar 21 juli, 2012 - 21:35

Hej Ulrika! Nu har jag googlat mig gul och blå men just för MBs liggdelar har jag inte hittat någon uppgift om maxvikt, det står inte ens på deras egen hemsida. Endast att liggdelen är lämplig upp till 6 månader. Men en vanlig maxvikt på liggdel hos andra barnvagnsmärken är ca 9 kg, så det kanske ger ett hum i alla fall. Ledsen att jag inte kunde vara till mer hjälp. Jag ska dock kolla upp det här framöver!
/Anna

Reply
Ida 23 juli, 2012 - 22:41

Hej!
Ramlade in på din sida när jag googlade för att ta reda på följande: vilka årsmoddeller av liggdelar passar mountain buggy duo årsmodell 2010 (den med delade suffletter)? Både nyare och äldre eller någon specifik? Hoppas att du som ”barnvagnsnörd” kan hjälpa mig med detta!
Mvh,
Ida

Reply
alltombarnvagnar 23 juli, 2012 - 22:55

Hej Ida! Alla liggdelar som har snäppfästen ska funka på alla chassin som är anpassade för snäppfästena. Och de kom år 2004, om jag minns rätt. Så liggdelar från 04 och framåt ska vara kompatibla med din vagn. 🙂
/Anna

Reply
Julia 13 mars, 2013 - 10:22

Hej, tack för en väldigt bra sida!
Jag undrar om du kan hjälpa mig med följande..

Håller på att leta efter beg. mountain buggy duo. Än sålänge har jag hittat en liggdel till duo från 06. Kan du hjälpa mig att reda ut vilka modeller av chassi som denna passar till? Du nämner ovan ngt om snäppfästen, hur ser de ut? På den modellen som jag har sett ser det ut att vara ett avlångt svart fäste på sidan om liggdelen..

Tack!
/Julia

Reply
alltombarnvagnar 15 mars, 2013 - 21:59

Hej Julia,
alla liggdelar för Duo från 2004 och framåt ska funka på din MB Duo, som jag har förstått det! Snäppfästen är att de liksom ”knäpps” fast på chassit, det svarta fäste du beskriver låter som att det kan vara ett sådant.
/Anna

Reply
Hanna 20 oktober, 2013 - 17:30

Hej!
Vi har en mountain buggy Swift sittdel från 2010 eller 2011 (kommer inte riktigt ihåg när vi köpte den). Nu har vi hittat en liggdel från 2012 som har fästen på sidorna. Säljaren sa att den kanske inte passar vår vagn iom att den är av äldre modell. Har du nån koll på om den nyare liggdelen passar på vår årsmodell?

Har googlat halft ihjäl mig så jag vore sååå tacksam för svar!

Hanna

Reply
Anna 20 oktober, 2013 - 23:18

Hej Hanna, mitt spontana svar är ja, det går absolut, sen rådfrågade jag även en kompis som är extra duktig på Swift och hon sa samma sak! Så en liggdel från 2012 ska absolut funka på chassi från 2010 eller 2011! 🙂
/Anna

Reply
Sofia 3 december, 2013 - 21:56

Hejsan,
Är grymt sugen på en Phil & Teds Navigator, men undrar om man kan ha UJ single liggdel på en sådan..?
Tacksam för svar!

Reply
Anna 3 december, 2013 - 22:03

Hej Sofia,
nej det kan du inte. Men P&T har sina egna liggdelar och det finns en för Navigator också!
/Anna

Reply
Karin 29 januari, 2014 - 20:20

Hej!
Hur bred är UJ single ’08 i cm?
Ha det gott
Karin

Reply
Anna 31 januari, 2014 - 13:06

Hej Karin,
dagens Single-vagnar från MB är ju 63 cm breda och om jag minns rätt så är de äldre UJ Single 4-5 cm bredare, så 67-68 cm tror jag.
/Anna

Reply
malin 21 februari, 2014 - 14:33

Passar dom nya liggdelarna till chassin från 2009? Mb duo syskonvagn..

/Malin

Reply
Anna 22 februari, 2014 - 21:56

Hej! Ja det ska de göra, alla från 2004 och framåt ska ha samma fästen!
/Anna

Reply
Anna 16 april, 2014 - 20:01

Hej,

Jag skulle behöva veta vikten på liggdelen till Duet.

Mvh
Anna

Reply
Anna 21 april, 2014 - 20:49

Hej Anna,
det vet jag tyvärr inte men kolla MBs hemsida, de brukar vara duktiga på sånt, så det bör stå i manualen för liggdelen och den i sin tur bör finnas online.
/Anna

Reply
Anna 9 juli, 2014 - 19:48

Hej,

Vi är intresserade av en urban jungle swift. Vi undrar om det är någon skillnad mellan årsmodell 2011, 2012 och 2013. Vi är bara intresserade av sittdelen. Hoppas du kan hjälpa oss. Tusen tack/ Anna

Reply
Cecilia 10 juli, 2014 - 05:38

Hej!
Passar de nya liggdelarna till chassin från 2009? Mb duet syskonvagn?

Mvh
Cecilia

Reply
Anna 14 juli, 2014 - 11:34

Hej Cecilia!
Alla Duet-liggdelar ska funkar till alla Duet-chassin, dock så finns inte Duet år 2009. Tänker du på MB Duo? I så fall är svaret ja, Duo-liggdelar från idag ska funka även på chassi från 2009.
/Anna

Reply
Sofia 18 juli, 2014 - 04:31

Hej!
Vilken sida, vad grym du är!
Vet du vilket solskydd (spf) det är i liggdel för mb duo -08 eller -09?
Mkt tacksam för svar!
PS. Även gärna på mail om det funkar.

Mvh Sofia

Reply
Anna 23 juli, 2014 - 21:10

Tyvärr, det vet jag inte! Kolla om du kan ladda ned instruktionsböckerna från MBs hemsida, där borde det väl stå?
/Anna

Reply
Linnea 11 augusti, 2014 - 15:31

Hej! Jag såg att man kan köpa nytt tyg till UJ. Då står det att de passar vagnar från år 2010. Tänkte köpa en beg o sen nytt tyg. Men jag har googlat på skillnaden mellan 2009 vs 2010 för att säkerställa att jag inte köper ”fel”. Hittar inget! 🙁

Tack för en super sida!

🙂

Reply
Anna 16 augusti, 2014 - 14:15

Hej Linnea, jag vet tyvärr inte tillräckligt säkert för att kunna svara på din fråga. Vet att Bonti tidigare fixade med klädslar för UJ, prova att ringa dem eller den som säljer klädseln och hör med dem om det ska funka! Vilken modell är det, Single?
/Anna

Reply
Therese 26 december, 2014 - 14:46

Hej
Vi har en MB Swift från 2012 med liggdel och allt. Vi funderar nu på att köpa en begagnad duo eller en duett eftersom vi får tillökning i januari. Passar vår liggdel Swift till duo och duett vagnen? Tacksam för svar.

Med vänlig hälsning, Therese

Reply
Anna 30 december, 2014 - 23:53

Hej Therese, känner att min kunskap är ringrostig men jag är så gott som säker på att Swift-liggdelen funkar på Dueten och vice versa, men inte på Duon. Och för att kunna ha en Swift-liggdel på Dueten så måste du byta fästena på liggdelen, alltså skruva loss och sätta dit nya. Så det är inte så, tyvärr, att man smidigt kan flytta liggdelen mellan vagnarna.
/Anna

Reply
Rebecka 27 december, 2014 - 05:46

Hej! Vilken bra sida du har. Jag har en undran angående mountain buggy duett. Vi ska resa till Thailand med pojkarna på precis 4 år, ca 108 cm och 16 kg, samt lillebror på 22 månader. Tror du att stora killen får platsen sådan med sufletten uppfälld? Vi vill inte ha en syskonvagn a la p&t då ledsen sitter ”unde4” och bredare kan vi tyvärr inte ha heller.. Du får jättegärna svara till min mail så jag inte missar svaret som jag är så angelägen om 🙂 Mvh. Rebecka

Reply
Anna 6 januari, 2015 - 00:01

Hej Rebecka, maila mig din fråga så kan jag svara på mail, inga problem! Men kort svar nu direkt är att jag tror att det kan bli tight för honom tyvärr, men svårt att säga för det beror verkligen på hur kroppsformen ser ut. Så jag kan inte ge ett säkert svar, försök hitta en åf där ni kan testa honom i Dueten!
/Anna

Reply
Therese 16 januari, 2015 - 09:57

Hej Anna! grym sida!! 🙂
Jag funderar på att köpa en begangnad MB urban jungle, modell 2009. Den har en gemensam sufflett…Nu ska vi inte använda den till tvillingar, utan till en 2 åring och nyfödd. Går det att byta ut den gemensamma suffletten mot två enkla, passer dem?
Mvh Therese

Reply
Caroline 29 januari, 2015 - 13:34

Hej.
Kom fram till din sida via Google. Jag har precis köpt en beg mountain buggy duet. Och idag köpte jag en liggdel av en annan kille från blocket som sa att den fungerade till vår vagn (men van visste inte alls hur man satte dit den). Och nu sitter jag här med en liggdel som jag inte vet hur jag ska få på SÅ min fråga är, fungerar liggdelen Swift till en duet? Det står på en lapp på liggdelen ”for use with swift stroller”…
Så himla tacksam för ett svar.
Mvh
Caroline

Reply
Anna 29 januari, 2015 - 15:31

Hej Caroline, som jag förstått det ska ska du kunna använda Swifts liggdel på Dueten men du måste byta ut fästena för att den ska gå att sätta på chassit. Prova att höra med t.ex. Bonti.se, de har iaf tidigare varit bra på reservdelar till MBs vagnar!
/Anna

Reply
nana 1 april, 2015 - 13:16

jag undrar exakt samma sak som Therese här ovan angående suffletterna 🙂 vagn från 2009 o har gemensam suffletter o om man kan byta till enkla istället?=)

Reply
Anna 5 april, 2015 - 22:09

Hej Nana, jag har inget säkert svar på din fråga. När jag kollat runt har jag hört att det inte ska vara möjligt utan att byta chassi, vilket får mig att tro att det är mer jobb än vad det är värt det. Tyvärr har jag ingen mer info än så. :/
/Anna

Reply
Iris Ros 30 april, 2015 - 11:05

Hej!
Vet du om liggdel från MB Duet 2012 model passar til en MB DUO vagn, äldra model som har gemensam suffletter?? På bilden här uppe ser dom lika stora ut. Och är det samma system för att fästa dom på vagnen?
Tack för bra hemsida!
Iris Ros

Reply
Anna 30 april, 2015 - 11:28

Hej Iris,
tyvärr. Duet och Duo har inte lika stora liggdelar, så du kan inte använda en Duet-liggdel på en Duo, eller vice versa.
Till en MB Duo årsmodell 2004 eller senare ska du kunna ha en Duo-liggdel från 2004 eller senare, dvs alla delar och chassin tillverkade sedan 2004 ska vara kompatibla med varandra.
/Anna

Reply
Michelle 14 juli, 2015 - 08:12

Hej!
Jag har köpt en begagnad MB syskonvagn duo och undrar om det går att ta av tyget från liggdelen för att tvätta det. Känns som om det sitter fast. Går det eller finns det något knep? 🙂 Med vänlig hälsning, Michelle

Reply
Anna 14 juli, 2015 - 14:28

Hej Michelle, frågade en tjej som är superduktig på att meka med vagnar, och haft många MBs, om tyget var avtagbart. Hon svarade såhär:

”NJA….. Jag har på en 08 skruvat bort alla fästen o tvättat tyget och sen skruvat tillbaka allt. Utan större problem men är nog inte tanken. Bör vara samma på nyare så går gör det ju”

Lycka till!
/Anna

Reply
Mikaela 23 maj, 2016 - 10:43

Hej
Jag undrar om man skulle kunna ha en duo liggdel till en duet vagn ? Ser att det skiljer en cm drygt. Men kanske är någon som fått det att funka ☺
Mvh mikaela

Reply
Anna 23 maj, 2016 - 23:07

Hej Mikaela, tyvärr, det funkar inte.
/Anna

Reply
Anna 9 december, 2016 - 13:51

Hejsan!
Söker desperat efter svar på detta:
Vi har en Mountain buggy från 2010 som vi saknar liggdel till. Finns det någon liggdel som passar 2010 års chassi?
Med vänlig hälsning Anna

Reply
Anna 13 december, 2016 - 13:55

Hej Anna, vilken modell har ni? Vanliga MB Single? Isf tror jag att alla andra liggdelar för MB Single ska funka på den, om de är från 2005 eller senare. Det är vad jag fått höra, men dubbelkolla med en MB-återförsäljare kanske?
/Anna

Reply
Ulrika 4 januari, 2017 - 23:00

Hej!
Jag har ett chassi till en MB duet -15 med varukorg och face to face del men ingen liggdel. Vet du om den äldre liggdelen och bilstolsadaptern från 2013 passar??
/ Ulrika

Reply
Anna 6 januari, 2017 - 10:46

Hej Ulrika, jag har hört att det ska funka men det var andrahandsinformation så jag vet inte om jag skulle lita på det till 100% dessvärre. Kolla med tex Syskonhuset, du kanske kan maila dem och fråga – jag tror de har rätt bra koll på detta.
/Anna

Reply
Linda 30 januari, 2017 - 07:26

Hej! Ser att du inte har bild på en liggdel till duet 2.5. Jag ska köpa en 2.5 i dag och tänkte köpa en begagnad liggdel till. Har hört att fästena ska vara annorlunda på modellen innan dvs 2.0. Så min fråga: är det bara liggdelen från 2.5 som jag kan köpa och som kommer att passa? Tacksam för svar!
Med vänlig hälsning, Linda

Reply
Anna 31 januari, 2017 - 10:32

Hej, det stämmer. Detta inlägg är från sommaren 2012 och då fanns inte Duet 2.5, den kom väl först ett par år senare om jag minns rätt. Tyvärr vet jag inte helt säkert hur det ligger till med äldre vs nyare liggdelar för Dueten så jag törs inte ge dig något svar, men det ska en MB-återförsäljare kunna hjälpa dig med. Hoppas du kan reda ut hur det ligger till!
/Anna

Reply
Agnes 3 november, 2018 - 17:00

Hej! Köper en MB duo. Kan jag få ha en liggdel till från en MB singelvagn? Så tacksam för svar.

Reply
Anna 4 november, 2018 - 12:54

Hej Agnes,
nej tyvärr, liggdelen till en Single kan du inte använda på ett Duo-chassi.
/Anna

Reply
Sofie 2 april, 2019 - 23:28

Hej! Gammalt inlägg men detta är aktuellt för mig just nu. Har köpt en begagnad MB duet, men den hade ingen liggdel. Min svärmor köpte en liggdel men i instruktionsboken står det att den passar till swift, jungle och duo, passar den då inte till duet? Blir knäpp av detta!

Reply
Anna 9 april, 2019 - 22:37

Hej,
jag har tyvärr inte stenkoll på detta. Men jag förvirras mest av du du säger står i din instruktionsbok. Mig veterligen har samma liggdel som funkar på en Duo-syskonvagn aldrig gått att fästa på en Urban Jungle Single eller Swift också? Det är antingen eller. Och Duet har sin egen liggdel, ej samma som till den bredare Duo-vagnen.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar