Uppdateringar från Bugaboo

av Anna

Bugaboo har nu officiellt bekräftat en del uppdateringar av existerande produkter:

  • Ett nytt myggnät som ska passa alla vagnsmodeller förutom Bugaboo Bee. Hittills har myggnät ingått vid köp av en Cameleon, men inte vid köp av Donkey eller Bee, men från och med nu kommer myggnätet vara ett tillbehör som kunden får köpa separat.
  • En ny åkpåse! Det här har jag känt till sedan mitt besök hos Bugaboo i Amsterdam i början av maj i år, därför är jag extra glad över att det nu är officiellt. Bugaboo släpper en ny åkpåse som låter riktigt genomtänkt. Den kommer med två olika lock, ett lite varmare och ett något svalare. Bra för oss i Sverige som kan behöva lite extra skydd med vinterkylan. Tyvärr har vinterlocket en fyllning av ankdun vilket gör att många allergiker inte kommer att kunna använda det. Åkpåsen ska vara mer smutstolerant och klara av både väta och skitiga skor bättre än tidigare versioner. Alla material är alltså genomtänkta och åkpåsen verkar skapad för en familj med barn som lever runt men ändå sitter eller sover i vagnen ibland. Baksidan av åkpåsen ska även gå att använda som sittdyna. Åkpåsen är kompatibel med alla vagnar, även med nya Cameleon3. Jag tror och hoppas innerligt att detta innebär att den har en ny sellösning som åtminstone är anpassad för den justerbara sele som finns i Donkey och Cam3.
  • Slutligen har Bugaboo i morse gått ut med att Donkey-chassit kommer i ett uppdaterat format. Skillnaden är att det nya chassit kommer att bli mindre i ihopfällt format än det tidigare, detta gäller dock endast när man tar av hjulen från chassit. Inget som gör någon skillnad i den dagliga användningen för oss flesta men om man till exempel ofta reser med fullpackad bil så är det självklart trevligt att vinna lite mer utrymme. Det nya chassit kommer även att ha en till knapp för att den ska leva upp till högre säkerhetskrav. Troligtvis kommer detta chassi även att ha en del ”osynliga” uppdateringar som justerar några av de problem som varit vanliga vid reklamationsärenden under Donkeyns första levnadsår.

 

Du kanske också gillar

29 kommentarer

Pauline 21 juli, 2012 - 22:44

Vad fin headern blivit.

Reply
alltombarnvagnar 22 juli, 2012 - 14:30

Tack snälla du, nu blev jag glad! 🙂
/Anna

Reply
Sandra 23 juli, 2012 - 16:36

Hej!
Vi har en bugaboo cameleon utan liggdel och ska få en till bebis i vinter och måste skaffa oss en liggdel men sen så funderade jag på om det inte går att lägga i en cocoon i sittdelen? Visst det ser ju omöjligt ut men tänkte att jag skulle höra mig för så jag får det bekräftat. 🙂 Med vänlig hälsning, sandra

Reply
alltombarnvagnar 23 juli, 2012 - 22:54

Hej Sandra!
Nej tyvärr, en cocoon i sittdelen kommer inte funka. Men att hitta en billig begagnad liggdel till Cameleon är inte svårt. Om du inte redan är med där så tycker jag du ska bli medlem i min barnvagnsgrupp på FB, fanns flera till salu där inne under helgen: https://www.facebook.com/groups/141568512604292/
/Anna

Reply
Adam 26 juli, 2012 - 22:58

Hej!
Har du fått någon info om när det nya donkey chasit kommer så man inte går och beställer det gamla? Tacksamma för svar.
Ha en fortsatt trevlig sommar

Reply
alltombarnvagnar 27 juli, 2012 - 19:38

Hej Adam!
Ja, någon gång i september är det senaste jag hört men det verkar inte vara helt hugget i sten. Och sen vet jag inte hur det är från återförsäljare till återföörsäljare, en del kanske först säljer slut på de chassin som finns i lager? Mitt tips är att du hör efter med dem du tänkt beställa/köpa vagnen från. Den enda skillnaden på det gamla och det nya chassit är ju dock hur litet det blir ihopfällt UTAN hjul. Jag har haft min Donkey i 1 år och tagit av hjulen vid ihopfällning en gång, så har ni behov av vagn mer omgående skulle jag inte invänta det nya chassit bara för att, så att säga.
/Anna

Reply
Emelie 1 augusti, 2012 - 11:44

Hej!
Vilken bra blogg du har 😀 Jag är helt kär i brio go och undrar om du har hört något mer om när år 2013 års modell kommer? Kommer det hända något mer än vinterdäck?
/Emelie

Reply
alltombarnvagnar 1 augusti, 2012 - 14:24

Hej Emelie, tack! Brio går ut med information till säljare och återförsäljare i slutet av augusti så precis efter det lär de offentliggöra alla sina modeller och uppdatering för år 2013. Vagnarna brukar sedan finnas tillgängliga i butik i oktober, kanske början på november. Jag kommer givetvis att uppdatera bloggen så fort jag fått mer information från Brio, vilket alltså blir precis i början på september!
/Anna

Reply
Jenny 1 augusti, 2012 - 22:11

Hej Anna! Jag undrar om du vet när det går att köpa myggnät till donkeyn? Har använt mitt som jag hade till cameleon tid men har nu sålt denna och skulle behöva ett myggnät. Vet du annars något bra alternativ? Sedan undrar jag över regnskyddet (tullsa) som du visar i ett inlägg, jag har en liggdel & en sittdel på min donkey och funderar vilket regnskydd man skall köpa, finns ju så många av det märket. Både för sittvagn enkel & dubbel samt liggvagn enkel & dubbel? Har sett att det sitter/hänger i vit lapp under varje sitt/liggdel där det står något nummer samt att det bevisar att den är oanvänd typ? På min vagn finns inte denna lapp endast på en av sittdelarna (den som var som extra). Detta kanske inte har någon betydelse jag vet inte…? Har de ändrat handledsremmen på senaste? Jag och en bekant beställde nästan samtidigt fast från olika affärer och min vagn har samma typ som på cameleon (lång rem) och min bekant har bara en lite kort rem man kan sticka in handen i. / Jenny

Reply
alltombarnvagnar 2 augusti, 2012 - 08:42

Hej Jenny!
Jag antar att om Cameleon3 börjar säljas 1 september och det inte ingår myggnät då, så är det väl samtidigt som de börjar sälja det separata myggnätet. Men du kan absolut köpa ett universalmyggnät och använda på din Donkey innan dess. Tullsa har, själv har jag haft Brios myggnät också.

Vad gäller min Tullsa-regnskydd så är det ena för liggdel och det andra för sulky, det har ett hål för handtaget. Bägge sätter ungefär lika bra, möjligtvis sitter det för sulky lite bättre men jag tror att det till ganska stor del kan bero på att det är mycket nyare och inte alls lika mycket använt. Jag har två stycken separata regnskydd, de funkar lika väl på Donkeyns sittdel som på liggdelen. Skulle inte köpa ett dubbelskydd, om det är det du menar? Mycket smidigare att använda sig av två singelskydd.

Det här med en vit lapp under känner jag inte till alls? Det ska ju finnas tvättråd och varningslappar och sånt på vagnen men en lapp som bevisar att den är oanvänd, det har jag aldrig hört talas om. Var har du hört det någonstans? Att din vagn saknar sådan lapp skulle jag inte bry mig om alls för mig veterligen finns det ingen lapp med den funktionen.

Japp, det stämmer att Bugaboo kortat handledsremmen. Det gjorde någon gång under hösten/vintern. Men det var inget annat som ändrades på chassit då så inga funktionsskillnader eller så.

Hoppas det var svar på dina frågor! 🙂
/Anna

Reply
terese 3 augusti, 2012 - 14:41

Vet du om det kommer bli ngn prisskillnad på Donkeyn’ med det nya chassit?

Reply
alltombarnvagnar 3 augusti, 2012 - 17:51

Hej Terese!
Jag är 99% säker på att priset förblir detsamma.
/Anna

Reply
Em 4 augusti, 2012 - 20:59

Har du någon aning om när man kan köpa den nya åkpåsen? Den verkar ju hur bra som helst

Reply
alltombarnvagnar 4 augusti, 2012 - 21:24

Hej Em!
Nej, det har jag inte. Men Cam3 släpps ju 1 september så min gissning blir att den ska finnas strax därefter. Jag har tät kontakt med Bugaboo så jag återkommer när de har ett datum som de gått ut med!
/Anna

Reply
Anna 5 augusti, 2012 - 07:23

Hej! Tack för en suverän blogg! Behöver råd från dig, jag har tidigare haft Urban Jungle (till två barn och varit nöjd med vagnen). Nu ska vi ha barn nr 3 och jag är jätteintresserad av en Bugga. Frågan är hur den fungerar vintertid, kontra Urban Jungle? Vi bor i mellan Sverige, men är en del i fjällen och måste ha en fungerande vagn i snö. Vinterhjulen ser funktionella och bra ut, är de också det?
Vi ska ha en singel vagn. Tacksam för svar!

Reply
alltombarnvagnar 5 augusti, 2012 - 09:42

Hej Anna!
Jag skulle nog säga att Urban Jungle är en aning, aning bättre än Cameleon i snö, men att det verkligen är en liten skillnad om man har vinterhjulen på Camen. Utan vinterhjul funkar den inte bra i snö alls. Så jag tycker absolut att du ska satsa på en Bugaboo inför barn nummer tre, kul att prova något nytt ju! Men köp till vinterhjulen, det lär du inte ångra. 🙂
/Anna

Reply
Marielle 21 augusti, 2012 - 18:56

Attans, vi som köpte en just för att man kan få den så liten som möjligt i bilen för en mån sen.. och inte har vi börjat använda den ännu 🙁

Reply
alltombarnvagnar 21 augusti, 2012 - 20:56

Skillnaden är verkligen inte stor, och de flesta jag känner tar väldigt sällan av hjulen på sin Donkey. Men det är klart att det är trist om de centimetrarna gör skillnad för er! Hoppas ni kommer vara nöjda med ert val av vagn ändå!
/Anna

Reply
Johanna 3 september, 2012 - 11:58

Hej, får jag fråga varifrån du har fått informationen om att donkeyn kommer med ett nytt chassi?!

Jag ska nämligen beställa en donkey och frågade jollyroom.se om dom väntade in det nya chassit men dom hade inte hört talas om att det skulle komma ett nytt. Om det kommer ett nytt chassi snart väntar jag gärna med att beställa vagnen tills dess att det är släppt.

Tacksam för svar. Superbra blogg har du också!!

Reply
alltombarnvagnar 3 september, 2012 - 20:58

Hej Johanna!
Det är Bugaboo själva som har gått ut med den informationen, bland annat på sin Facebook-sida. Det nya chassit sägs anlända till Bugaboo nu i mitten på september, så då bårde det nå butik strax därefter.
/Anna

Reply
Marielle 11 september, 2012 - 21:05

När kommer den nya åkpåsen finnas i butik? Jag försökte hitta den på bugaboos hemsida men kunde inte se den där.. Vet du nån sida där man kan se fler bilder på den och vilka färger den kommrer finnas i?

Reply
Nina 23 september, 2012 - 08:00

Hej!! Har nya donkey chassit kommit till butik än, om inte vet du när det kommer?? Måste ha en syskon vagn nu men känns som att jag ändå vill ha senaste uppdateringen om den ändå är på väg. Vet du vad bugaboos Facebook sida heter?? Med vänlig hälsning, Nina

Reply
alltombarnvagnar 23 september, 2012 - 20:21

Hej Nina!
Jag är faktiskt lite osäker på när det nya chassit kommer eller om det kommit, har fått en del motstridiga uppgifter kring det. Men det bör finnas i butik inom kort! Och ja, Bugaboos Facebook-sida heter ”bugaboo”.
/Anna

Reply
Anna 5 november, 2012 - 15:21

Hej
Om man har den gamla versionen av bugaboo cameleon där det inte finns ngn dragkedja att fästa topplocket med, vad ska man använda då? Kan man använda det nya locket som finns till donkey som man verkar trä över ramen eller är det för litet för cemelon?
Med vänlig hälsning,
Anna

Reply
alltombarnvagnar 5 november, 2012 - 18:35

Hej Anna!
Nu hänger jag nog inte riktigt med, alla versioner av Cameleon har samma slags liggdelslock. Är det en Bugaboo Frog du har? Den har samma typ av liggdelslock som på Donkeyn, dvs ingen dragkedja. Brukar finns Frog-lock på Tradera och Blocket ganska ofta!
/Anna

Reply
Michaela 28 januari, 2013 - 23:00

Hejsan

Jätte bra blogg:-)

Jag har sett på flera familje sidor och sett endel på blocket som säljer sina nya chassin till donkeyn för de gamla är reklamerat. De jag undrar vad som är räknas till reklamation eller har de varit något produktionsfel på dom. Har själv en donkey 1 år gammal.

Hoppas du förstår min fråga MVH MICCIS

Reply
alltombarnvagnar 29 januari, 2013 - 09:04

Hej Michaela! Tack! 🙂
Jag förstår vad du menar med frågan. Det har varit en hel del reklamationsärenden på Donkeyn, just för att chassina krånglat och låtit mycket, ibland har det uppstått skrapmärken från nitar på sittdelsramen som nött små hål. Det är de reklamerade, alltså de felaktiga chassina som säljs på Blocket och lite varstans. I höstas gick Bugaboo ut med info till alla som reklamerar att det är förbjudet att sälja dessa delar, men det är inte alla som lyder det. Om din Donkey funkar som den ska så är det toppen, det är långt ifrån alla Donkeys som är drabbade av problem!
/Anna

Reply
Anna 18 februari, 2013 - 11:22

Hejsan! Jag undrar om du har något bra förslag på myggnät till bugaboo bee eftersom ja har förstår att den som finns inte passar till been.? Hade varit skönt att ha ett nu till sommaren och alla jäkla myggor!

Reply
alltombarnvagnar 18 februari, 2013 - 19:53

Hej Anna,
jag har använt ett universalmyggnät – minns inte om det var från Brio eller från Tullsa, och det funkade på Bee!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar