Skicka barnvagn!

av Anna

Ibland hittar man den perfekta vagnen till det perfekta priset men inte så perfekt lokaliserad långt ifrån ens egen hemort. Då, och förstås även vid många andra tillfällen, kan det vara en god idé skicka vagnen. Här nedan följer lite information om fraktbolag, mått och priser som medlemmar i gruppen Barnvagnar! på Facebook har delat med sig av efter egna erfarenheter:

POSTEN
Ett tips är att inte förlita sig på Postens egen tabell för fraktkostnad då den ofta inte överensstämmer med verkligheten. Kontakta ditt eget ombud direkt och be dem om prisuppgift på de mått och den vikt paketet som du vill skicka har.

– UJ Swift: 412 kronor.
– Urban Jungle Single: 450 kronor.
– Cameleon chassi: 337, 50 kronor. Vikt: 5,8 kg. Mått på kartong: 95x54x27.
– Bugaboo Bee: 280 kronor.
– Bugaboo  Donkey chassi: 340 kronor.
– UJ Swift: 280 kronor.
– Bugaboo Bee+: 280 kronor.
– Bugaboo Cameleon i transportväska, med extra topset och åkpåse: 480 kronor. Mått ca: 100x50x30.

BLOCKET-PAKETET (SCHENKER)
Schenker har en egen hemsida men om du sålt din barnvagn via Blocket kan du använda dig av det så kallade Blocket-paketet. Du skickar fortfarande med Schenker med maxmåtten är något mer generösa.

– Bugaboo Frog: 279 kronor.

BUSSGODS
Erbjuder även efterkrav, dvs vagnen hämtas ut mot betalning som sedan överförs till dig. Det kan dock ta ett bra tag innan du faktiskt får in pengarna på kontot, upp till två veckor enligt uppgift. Ett tryggt alternativ för både säljare och köpare.

– Bugaboo Cameleon: 550 kronor.
– Bugaboo Cameleon: 550 kronor. Från Sundsvall till Stockholm. Paketets vikt: 16 kg (vagn, kartong + extra sittdelsbas).

Ett tips är att använda sig av www.fraktjakt.se för att hitta den billigaste lösningen. Har du skickat en vagn får du gärna lämna en kommentar med så mycket fakta som möjligt så kan vi lägga till uppgifterna i inlägget.

En viktig sak att tänka på när man frakta en barnvagn är att packa vagnen ordentligt. Det är en god idé att både säljare och köpare i förväg kommer överens om hur vagnen ska packas så att ansvaret är delat om packningen skulle gå sönder under transporten. Har man en stor kartong är det perfekt att stoppa ned barnvagnen i, eventuellt också med något mjukt runtom. Man kan prova att fråga på sin närmaste barnvagnsåterförsäljare för att se om de har någon gammal kartong att undvara. Flyttkartongen kan funka till en liten vagn eller om man modifierar dem något. Den enklaste typen av packningen är att vira in vagnen i bubbelplast eller golvfoam, det material man använder sig av när man lägger golv, och sen plastsäckar runt om. Fota gärna vagnen inpackad innan inlämning, så har du något slag bevis för att den var väl packad om den skulle anlända till destinationen trasig.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar