Mina bästa tips när man ska sälja barnvagnstillbehör

av Anna

Mina bästa tips inför försäljning av barnvagnar har jag skrivit om tidigare här på bloggen. I detta inlägg följer jag upp med tips på vad som kan vara bra att tänka på inför försäljning av barnvagnstillbehör. Inget av mina råd är något jag har någon slags vetenskapliga belägg för (men visst borde någon forska på barnvagnskunskap?) utan allt är baserat på min egen erfarenhet av barnvagnstillbehörsmarknaden:

– Säsong är allt!
När det är dags att sälja barnvagnstillbehör så är det viktigaste av allt att hålla koll på vilken årstid man befinner sig i. Det gäller också att, om man vill ha ut maximalt värde, kunna invänta rätt tidpunkt på året. Att sälja sin åkpåse på våren när man själv precis slutat använda den är absolut ingen omöjlighet, men då är efterfrågan som allra lägst. Tvätta den istället och lägg undan den till hösten. När temperaturen börjar närma sig nollan eller snöfallet kommer, då är det dags att göra en säljesannons. Vintersaker ska alltså säljas på hösten, sommartillbehör på våren. Tillbehör som saknar säsong – såsom skötväskor till exempel – kan säljas när som på året.

– Planera för försäljning redan vid inköp
Det här är på sätt och vis ett tråkigt råd. Jag tycker man ska köpa de tillbehör man behöver eller vill ha för att man ska använda dem, och inte vara rädd om dem bara för att åverkan kan påverka andrahandsvärdet. Men om man redan vid inköp av ett tillbehör vet med sig att saken kommer säljas framöver, då är det värt besväret att spara originalkartongen om sådan finns.  Jag vet inte varför, men jag tror att kartongen bidrar att att saken – trots att man vet att den är använd – ändå känns lite mer ny om man får den i dess originalförpackning.

– Att rengöra är en dygd
Man skulle kunna tycka att det säger sig självt men väldigt många överser med denna detalj: rengör ditt tillbehör. Så noga som möjligt. Självklart kan du sälja en sufflett med en fläck eller en dyna med en lös tråd eller en solkig åkpåse. Men man kan inte förvänta sig att få ut varans fulla värde. Att tvätta eller städa tillbehöret så noga som möjligt lönar sig alltid ekonomiskt.

– Kompatibilitetskoll
Många som söker tillbehör till sin vagn är osäkra på vilka tillbehör som passar. Det kan handla om allt ifrån exakt vilken babyskyddsadapter som hör ihop med deras chassit till om åkpåsen har selhål för selen i deras sittdel. Något som kan bidra till en lyckad försäljning är att i sin annonstext informera om detta i den mån man kan. Antingen genom att länka till en sida där informationen finns eller genom att upplysa ihop med vilken/vilka vagnar man själv använt tillbehöret.

– Sälj separat
Det är lockande lätt att vilja vara lat när man säljer sin barnvagn och då slänga med alla tillbehör på köpet. Och visst, om man vill bli av med grejerna så snabbt som möjligt så är det utan tvekan smidigt. Men vill man maximera sin ekonomiskt vinst så lönar det sig i princip alltid att sälja tillbehören separat.

Min slutgiltiga råd är samma som jag alltid ger när det gäller försäljning, och det är att satsa på snygga bilder. Lägg inte upp en bild på tillbehöret när det används, utan rengör det ordentligt och fota det mot en snygg, stilren bakgrund. Rent psykologiskt ska man inte fota åkpåsar, sittdynor eller andra mjuka tillbehör liggandes på marken utomhus, då känns de smutsiga. Lycka till med försäljningen!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar