Beemoo Sulky Easy Fly

av Anna
Beemoo Easy Fly recension

Recension av Beemoo Easy Fly

Less is more! Det känns som att jag har skrivit de orden här på bloggen några gånger tidigare i år. Men de små barnvagnarna blir bara mer och mer populära. Nu har också Jollyroom utökat sitt utbud av små sulkys och nyast i klassen är lilla Beemoo Sulky Easy Fly, som jag via Jollyroom nu har fått testa och utvärdera.

Beemoo Easy Fly bygger på samma grund som flera andra vagnar, den som sett Carena Kobbe känner nog igen formen. Det är en sulky som blir kompakt ihopfälld. Den ligger precis på gränsen för att vara liten nog för att gå som handbagage. En del lyckas få med sig den ändå, men det är något utav en chansning. Om flygresor inte finns på kartan så funkar dock Beemoo Easy Fly utmärkt som smidig bilvagn eller lättkörd vagn för shopping och korta promenader.

Körkänslan i Beemoo Easy Fly

Jag har rullat Easy Fly över grusade asfalt utan problem. Den är lätthävd över trottoarkanter och har ett helt okej rull med tanke på hjulens storlek och material. Ihopfällningen kräver lite inlärning men sen är det riktigt enkel och sker med hjälp av knappar på handtaget. Chassit måste låsas ihop manuellt. En enklare förvaringsväska ingår med vagnen. Den är inte bra bara vid resa, utan även om man vill packa in en smutsig vagn i bilen med mycket annat bagage som inte får bli blött eller skitigt.

Beemoo Easy Fly omdöme på körkänslan

Så ryms barnen i Beemoo Easy Fly

En normalstor matkasse (och mitt yngsta barns pinnsamling, fråga inte) går in i varukorgen. Och sittdelen är rymlig nog för att själva pinnsamlaren ska sitta bekvämt! Han fyller strax 3 år och är uppskattningsvis 95 cm lång. Inte ens med full vinterklädsel blir det trångt under den ned- och uppfällbara bygeln, som även kan tas loss helt.

Maxvikten för vagnen är 15 kg. Själva Beemoo Easy Fly väger 6,7 kg och den har en bärrem som gör att den faktiskt kan bäras över axeln när den fällts ihop. Utifrån Jollyrooms nuvarande prissättning av vagnen så tycker jag att Beemoo Easy Fly är otroligt prisvärd med tanke på dess storlek och funktioner.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Beemoo Easy Fly hos: Jollyroom

Du kanske också gillar

51 kommentarer

Kenneth 29 december, 2016 - 15:07

Hej!
Undrar om du vet om Beemoo sulky easy fly är samma vagn som Carena Kobbe? De ser väldigt lika ut.

Reply
Anna 31 december, 2016 - 10:39

Hej, ja det är i grunden samma vagn som gamla Carena Kobbe. Nu har ju Carena vidareutvecklat modellen och släppta Kobbe Lux, och den och Easy Fly är lite mer olika om man jämför dem.
/Anna

Reply
Frida 30 december, 2016 - 22:34

Denna maxvikt ställer till det Dottern har precis passerat 25 kg och då kännaren ju meningslöst att köpa denna vagn… Vågar man använda den på ett större barn?

Reply
Anna 31 december, 2016 - 10:38

Hej, jag skulle nog inte vara rädd för att låta ett barn som väger något kilo extra sitta i Easy Fly, men jag skulle inte sätta ett barn som väger nästan dubbelt så mycket som maxvikten i den.
/Anna

Reply
Peggy 31 december, 2016 - 13:33

Vet du vad skillnaden är mellan C.Kobbe/Beemo S.E.F. och C.Kobbe Lux?
Sorry för alla förkortningar 🙂
//Peggy

Reply
Anna 31 december, 2016 - 13:37

Hej Peggy!
Mellan gamla Kobbe och Easy Fly: typ ingen vad jag kunde märka. Förvaringsväska ingick till Easy Fly dock, det gjorde den inte till Kobbe. Och några mindre skillnader på färg på chassi och klädsel osv. Kobbe Lux har däremot fått annan klädsel, högre maxvikt, längre sufflett och automatisk låsning av chassi vid ihopfällning!
/Anna

Reply
Peggy 31 december, 2016 - 13:51

Har du bild eller filmsnutt på hur man fäller ihop Easy Fly?

Reply
Anna 31 december, 2016 - 14:01

Hej, nej men det är samma som Carena Kobbe, tryck in knapparna på handtaget (först den på baksidan, sen den lilla på sidan och sedan håll allt intryckt när du trycker in den stora knappen), och sedan viker du ihop vagnen. Bygeln måste fällas framåt först. Har film på ihopfällningen av Kobbe här, dock går det att fälla in handtaget i samma svep som vagnen också: https://www.youtube.com/watch?v=yshUDG2DdoY
/Anna

Reply
Rebecca 2 januari, 2017 - 11:13

Hej, hur är Easy Fly i liggläge, har du någon bild? 🙂

Reply
Anna 3 januari, 2017 - 21:21

Hej, japp! Liggläget är bilden längst till höger i collaget i inlägget!
/Anna

Reply
Sara 7 januari, 2017 - 14:28

Hej , finns det någon nackdel anser du att handtaget fram inte går runt hela vägen ? Sara

Reply
Anna 8 januari, 2017 - 23:10

Hej, bra fråga. Har funderat lite men nej, jag tycker inte jag kan komma på någon. Ingen bygel är egentligen tillräckligt ut ett säkerthetsperspektiv, man ska och bör ju alltid använda selen också. Men jag tycker inte att denna bygel sämre håller ett barnet på plats än en ”hel” bygel!
/Anna

Reply
Ann-Sofie 14 januari, 2017 - 11:10

Hej! Är det nån slags fjädring på easy fly? På babyzen står det att den ska ha lite fjädring iaf. Vårt barn kommer vara ett år och tre månader när vi åker på resan. Funderar ang fjädringen då jag gärna vill att hon ska åka någorlunda skönt och inte ”skaka” i vagnen. Hälsningar Ann-Sofie

Reply
Anna 16 januari, 2017 - 15:50

Hej Ann-Sofie, nej, någon direkt fjädring kan man inte påstå att den har. Tycker inte den var så farligt skakig men det är ju absolut inget för terrängkörning och hjulen är i plast, så körkänslan kan ju inte jämföras med en större, mer rejäl vagn.
/Anna

Reply
Sara 15 januari, 2017 - 20:20

Tack för svaret , ytterligare en fråga . Vet du om denna kan gå som handbagage när man flyger ? Sara

Reply
Sara 15 januari, 2017 - 20:22

Sett svaret redan 🙂

Reply
Sigrid 15 januari, 2017 - 20:28

Finnes det regntrekk og myggnetting til denne?

Reply
Anna 16 januari, 2017 - 15:48

Hej Sigrid, inget som ingår iaf! Vad gäller myggnät så borde universalnät funka tycker jag, regnskydd kanske blir knepigare. Detta som är för Carena Kobbe borde ju funka men som du ser själv så är det inte heltäckande: http://lekmer.se/barn-och-baby/barnvagnar/regnskydd-o-insektsnat/carena-kobbe-regnskydd
/Anna

Reply
Ann-Sofie 18 januari, 2017 - 23:00

Hej. Okej! Tack för svaret!
Du har testat babyjogger city tour oxå va? Hur är den i dämpning/fjädring om man jämför med Beemoon?
Hälsningar Ann-Sofie

Reply
Anna 18 januari, 2017 - 23:02

Hej! Ja det har jag, jag skulle säga att den har mer fjädring än Easy Fly.
/Anna

Reply
Lucia 30 januari, 2017 - 21:49

Hej! Tycker du att vagnen funkar bra till en 5 månader bebis? Jag ska ha många bytte i min resa och vill gärna ta vagnen med mig /Lucia

Reply
Anna 31 januari, 2017 - 10:27

Hej, liggläget är bra nog för en femmånaders, sen är ju nackdelen att vagnen är framåtvänd men det är ju alla vagnar som är så små att de kan eller är på gränsen för att kunna ha med sig som handbagage! Att ha med sig vid mellanlandningar lär den funka utmärkt för, blir det för mycket intryck för bebisen får du försöka skärma av lite framtill med en extra solskärm eller tunn filt eller så.
/Anna

Reply
Ida 10 mars, 2017 - 20:02

Hej, hur är den här vagnen i jämförelse med babyzen yoyo?
Och skildnad mellan yoyo+ och yoyo 6+? Om man vill ha en vagn med på flyget som sen får funka som bil/stadsvagn, är det någon modell du skulle föredra framför den andra?

Reply
Anna 16 mars, 2017 - 22:41

Hej, den här är större ihopfälld och mer basic i sina funktioner skulle jag säga. Du kan läsa lite mer om skillnaderna här, Easy Fly och denna version av Kobbe är i princip identiska: http://ombarnvagnar.com/2016/04/carena-kobbe/
Skillnaderna mellan Yoyo och Yoyo+ hittar du här: http://ombarnvagnar.com/2016/02/babyzen-yoyo-allt-om-skillnaderna-mellan-gamla-och-nya-yoyo/

Jag tycker absolut att senaste versionen av Yoyo är den bästa, mycket tack vare den högre maxvikten och den större varukorgen!
/Anna

Reply
Emelie 11 maj, 2017 - 15:32

Hej!
Ditt inlägg är ett par månader gammalt men jag chansar ändå och skriver till dig!
Igår fick vi hem denna vagn och jag får verkligen inte till HELA ihopfällningen av vagnen! Jag fastnar när själva handtaget ska fällas ner. Det går inte att rubba! Upplevde du det också? Är det något steg jag har missat?

Med vänlig hälsning, Emelie

Reply
Anna 16 maj, 2017 - 21:12

Hej Emelie,
här har jag en video där jag fäller ihop Kobbe, Easy Fly fälls likadant: https://www.youtube.com/watch?v=yshUDG2DdoY
När man fått in snitsen kan man fälla hela vagnen, även handtaget, i ett och samma svep men i början tyckte jag det var enklare att göra det i två steg. Det är viktigt att du trycker in alla tre knappar och att de trycks in i rätt ordning!
/Anna

Reply
Sigrid 24 maj, 2017 - 18:29

Til Emelie: Se på denne videoen: https://www.youtube.com/watch?v=LcDvaF_Mbdk
Bruksanvisningen er feil. Du skal trykke inn den firkantete knappen før du trykker inn den store under (om det er forståelig). Jeg får ikke til å svare direkte på innlegg, så kanskje eier av bloggen kan videreformidle dette.

Reply
Frida Rondin 26 augusti, 2017 - 00:35

Hej! Vet du något om moweo compact fly? Den ser ut att vara lik denna du nämner ovan men har vändbart handtag. Det ser lite obekvämt ut med så kort benstöd men det kanske var ok ändå? Min pojk är dock 10 mån så han kanske inte når ut så mycket med benen ändå.
Är ute efter en vändbar sulky och försöker välja mellan joie mirus, Akta Graco evo, bt Brighton eller moweo compact fly. Känner du till dem och vilken skulle du isf ha valt i avseende bekvämlighet för barnet, köregenskaper och lätt att ta med på utlandsresa men då i stadskörning.

https://www.jollyroom.se/barnvagnar/sulkys/sulkys/moweo-sulky-compact-fly-gra-silver

Tack på förhand!

Reply
Anna 29 augusti, 2017 - 22:47

Hej, jag har ingen egen erfarenhet av den och har inte ens sett den live men läst om andra upplevelser och de flesta verkar ense om att den tydligen är väldigt kort i ryggen. Det är tyvärr all info jag kan ge!
/Anna

Reply
Johannah 29 september, 2017 - 19:21

Hej! Jag har problem med ihopfällningen av vagnen. Har du någon video som jag kan ta hjälp av?

Med vänlig hälsning, Johannah

Reply
Anna 1 oktober, 2017 - 22:38

Hej, det bästa jag har är filmen här: http://ombarnvagnar.com/2016/04/carena-kobbe/
Scrolla längst ned i inlägget. Kobbe och Easy Fly är samma vagn i grunden så ihopfällningen är samma! Hoppas det ordnar sig, gäller att lära sig trycka in knapparna tillräckligt mycket och i rätt ordning!
/Anna

Reply
Elin 23 november, 2017 - 13:18

Hej, chansar och frågar även fast det är ett gammalt inlägg 🙂
Men är det gummi eller plasthjul på vagnen?
/Elin

Reply
Anna 23 november, 2017 - 20:42

Hej Elin, snarare plast än gummi, och jag tror jag minns att det fastnade en del grus i dem?
/Anna

Reply
Hanna 11 januari, 2018 - 16:50

Har precis köpt denna och kan för mitt liv inte fälla ihop den sista steget. Vad gör jag fel?

Reply
Anna 11 januari, 2018 - 22:26

Hej Hanna, man måste trycka in alla tre knappar, hela vägen in OCH i rätt ordning! Blir enklare med tiden!
/Anna

Reply
Gaga 20 mars, 2018 - 14:03

Hej
Har du möjligtvis testat bemoo easy fly plus? Vad är skillnaden??? Hjälp

Reply
Gaga 20 mars, 2018 - 14:29

Villen hade du valt en beemoo easy fly plus eller en mclaren techno xt??? Behöver hjälp

Reply
Anna 21 mars, 2018 - 13:51

Hej!
Jag har inte testat Beemoo Easy Fly Plus och kan därför inte säga något om den. Jag är inte så förtjust i paraplyvagnar personligen men just Mclarens är ändå okej i kvalitet, har dock inte kört den modell du nämner.
/Anna

Reply
Emelie 13 juli, 2018 - 11:38

Ang beemoo easy fly… kan man ha en mjuklift i får inga svar från återförsäljare och ev retur kostar mig 100kr så känns onödigt att chansa finns en mjuklift ute för 299 nu ju på jollyroom

Reply
Anna 13 juli, 2018 - 22:45

Hej Emelie!
Jag har inte testat att ha en mjuklift i Easy Fly, men jag tror att det går. Carena Kobbe är ju i grunden samma vagn och den finns det ju mjuklift till. Det viktiga blir väl att hitta en som är kort nog så den inte sticker ut, allra bäst om den får plats innanför bygeln så att den inte kan glida nedåt? Den ska förstås alltid förankras ordentligt ändå men kanske tryggt med extra säkerhet i fotändan.
/Anna

Reply
Jennifer 31 december, 2018 - 09:47

Gammalt inlägg men testar att skriva. Har du testat easy fly lux eller easy fly plus?
Är mest inne på en easy fly lux men såg att kobbe hade en lux variant också. Ser ut som att de är rätt lika men vad jag kan se är sufflten lite längre på EFLux och att KLux har bättre hjul?
Hoppas på svar 🙂

Reply
Anna 31 december, 2018 - 15:36

Hej Jennifer,
ja jag har också förstått det som att det har gjorts en del uppdateringar men tyvärr har jag inte testat dessa, bara sett dem på bild på Jollyrooms sida.
/Anna

Reply
Guro 13 februari, 2019 - 14:19

Hei!
Vi skal ut å reise med vår sønn på 78cm og litt over ett år snart. Ønsker en vogn som vi kan ha lenge. Kriteriene er: kan tas med inn på fly, dyp liggestilling med lang rygg, sekk/Bag til å bære vognen i og ikke for dyr. Har sett på baby jogger city tour, beemoo easy fly+ og mountain buggy nano2. Noen av disse du ville anbefalt, eventuelle noen andre? Håper på svar 🙂

Reply
Anna 17 februari, 2019 - 11:01

Hej! Ja vänta någon vecka till och köp nya Baby Jogger City Tour 2. Klickar du av hjulen på den så ska den gå som handbagage, och den har liggläge och lång rygg. Jag har inte kört den än för den har inte släppts, men jag har höga förväntningar!
/Anna

Reply
Ingrid 15 mars, 2020 - 14:37

Hej, tack för alla bra recensioner!
Vet du hur man fäster adapter till babyskydd Maxi-cosi på denna? 🙂

Reply
Marianne 2 maj, 2022 - 13:00

Hei,

Vi har en gutt på 1,5 år som er 85 cm lang og vi skal kjøpe en reisevogn som vi kan ha med på fly som håndbagasje. Vi har også tenkt å kunne bruke den litt ellers, blant annet som sovevogn i barnehagen. Er det fortsatt baby jogger city tour 2 du ville anbefalt? Mange av vognene vi har prøvd er ganske korte i lengden allerede og vi vil gjerne at han kan bruke den en liten stund til 🙂 Marianne

Reply
Marianne 2 maj, 2022 - 13:11

Og et spørsmål til, har du testet Beemo easy fly lux 3 og er den bedre enn den som er testet her (altså sulky easy fly)? Tenker da spesielt på om den kanskje er mindre sånn at man vet at man får den med som håndbagasje.

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:57

Hej igen!
Nej den jag skrivit om här är den enda versionen av Beemoo Easy Fly som jag har testat!
/Anna

Reply
Anna 3 maj, 2022 - 15:56

Hej Marianne!
Jag tycker fortfarande att BJ City Tour är bra, ja! Vill man ha högt ryggstöd kan man även kolla på Joolz Aer eller nya Bugaboo Butterfly.
Dock verkar många flygbolag ha blivit mer strikta med sina handbagagemått sen pandemin, så det är värt att dubbelkolla exakt vilka mått ditt flygbolag godkänner. Dubbelkolla även maxvikt för handbagage, en del vagnar vet jag väger mer än vissa tex charterbolags tillåtna maxgräns!
/Anna

Reply
Coworking Stockholm 25 augusti, 2022 - 10:56

Tack för videon:
https://ombarnvagnar.com/2016/04/carena-kobbe/
Jag hade problem med hopfällningen av vagnen också.

Reply

Lämna en kommentar