Bugaboos nya sufflett och yllefilt

av Anna
Bugaboo-Petrol-Gramelerad

Jag har ovanligt många barnvagnar hemma just nu och en majoritet av dem är gråa. Det finns inget hetare än grått i barnvagnsvärlden år 2016 och äntligen – ÄNTLIGEN – har Bugaboo anammat trenden. Idag den 1 mars släpps deras fantastiska topset i gråmelerat till försäljning och färgen är om möjligt ännu finare live än på produktbilderna. I samma veva har jag även lagt vantarna på min tredje yllefilt från Bugaboo, som kommer i ett nytt set av färger och stickad enligt ett nytt mönster än den första kollektionen Bugaboo Wool Blanket. Eftersom att min Bugaboo-förälskelse är ett kostsamt beroende så har jag valt att i samarbete med den holländska återförsäljaren Baby Plus alltså falla till föga för mitt eget trånande och beställt både sufflett och filt. Prisskillnaden mellan Sverige och Nederländerna var betydligt större för 4-5 år sedan än den är idag, då privatimport var lönsamt. Men en annan fördel kan vara att sådant som tagit slut i lager i Sverige kan finnas tillgängligt utomlands och vad jag hört om den gråa suffletten så verkar de första omgångarna från fabriken gå åt som smör i solsken.

Buagboo-Sufflett-Gra

Såhär ser den alltså ut – Bugaboos nya färg Gråmelerad! Ja, namnet är lika tråkigt som kulören brukar anklagas för att vara, men själva suffletten är amazing. Det är inte att ta i. Jag är så kär i den här versionen av färgen grå. Det är lika neutral som svart men mycket ljusare. Det här känns som en färg för våren – så klart allra helst parat med färgglada tillbehör! Jag packade undan med mattsvart/glansigt svart mönstrade Shiny Chevron-sufflett till förmån för denna och det kändes som en helt ny vagn. (Nu återstår bara att tvätta chassit som ju faktiskt ska vara svart och inte grått som det är just nu…) Precis som alla Bugaboos suffletter numera så är förstås också de gråmelerade förlängningsbara. Suffletten säljs som topset till Donkey, Buffalo och Cameleon för 1200 kr, och som lös sufflett endast till Donkey för 850 kr. Bee har ju redan en gråmelerad sufflett sen Bee3 släpptes september 2014.

Bugaboo-Wool-Petrol

Bugaboo släpper faktiskt inte bara nya färger av yllefilten och utan också en helt ny bomullsfilt, som kommer i snygg design med blockfärger. Den vet jag inget om, utom att de ser fina ut på bild, men yllefilten har jag erfarenhet av då jag fick ett exemplar (i grått!) av den första kollektionen när mitt tredje barn var nyfödd, och jag använda den riktigt flitigt. Det tråkigt med Bugboos yllefilt är att den blir rätt ful om det råkar fastna kardborre i den så en maska dras upp. Det bra med den är att den på samma gång är väldigt tjock, värmande och mjuk och följsam. Den är lite stretchig och verkligen som gjord för att stoppa om ett sovande barn med. Jag har inte bara använt den i vagnen utan också hemma och tycker den är perfekt att ha till hands vid bilresor vintertid, i och med att barnet aldrig ska ha vinterkläder på sig när det är fastspänt i bilstolen samtidigt som själva bilen kan vara ruskigt kall första tiden av åkturen. Med tanke på att den är 100 x 80 cm stor så är den nästan tillräcklig i storlek för mig att krypa in under. Och ja. Som bilderna ovan antyder så är den petrolblå färgen på yllefilten även den helt jäkla amazing.

Med det sagt, nu längtar jag efter att få testa alla mina sittdynor och andra tillbehör till min nya gråa sufflett och se vilken färgkombination som blir bäst!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bugaboos barnvagnar och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Johanna 6 mars, 2016 - 13:28

Denna gråa är ju to die for!
MEN vad är grejen med att de endast säljs i set, hade önskat bara suffletten till lin CAM.
Vet du om de kommer sälja suffletterna lösa?

Reply
Anna 6 mars, 2016 - 23:27

Hej Johanna,
vet ej! Deras senaste ltd edt har också bara varit i topset om jag minns rätt, t.ex. Shiny Chevron. Men dessa ska ju vara nya bland ordinarie färger och de brukar det ju gå att köpa lösa suffletter av. Antar att vi får se hur de gör i framtiden… :/
/Anna

Reply
Emma 11 april, 2016 - 15:09

Anna! Vad är skillnaden på alu och black chassi förutom priset? Har du några fördelar och nackdelar? Jag ska beställa från babyplus idag, donkey mono med grey melange men kan inte bestämma mig gällande chassi..

Sista frågan.. Tycker du jag bör beställa en breezy sun för 63 euro extra? Vilken sittdyna är finast till grey melange.. som sagt jag ska beställa snart så tacksam för svar. Kram Emma Eklöf (Maria och Max kompis)

Reply
Anna 11 april, 2016 - 21:53

Hej Emma! Ledsen för segt svar, sjuka barn så mindre datortid! Enda skillnaden på alu och all black chassi är just färgen och priset. Inget annat, det är enbart en estetisk grej!

Breezyn är toppen om det är varmt, men den har som syfte att svalka! Är det bara soligt men inte så varmt är den inte alls lika bra att ha. Så det beror lite på hur du tror att sommaren kommer bli? 😉 Men 63 euro blir ungefär vad du får betala för en begagnad breezy i Sverige, så det är ett bra pris i alla fall.

Har testat lite olika dynor till grey melange, tycker alla färger funkat hittills. Ska komma en dyna i grey melange i höst sägs det!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar