Barnvagnsnörd in the making

av Anna

anno86Sommaren 1986 tillhörde denna barnvagnsnörd fortfarande de åkandes skara, numera får jag ju nöja mig med att köra mina egna barn i barnvagn men det är inte fy skam det heller. Bilden är från ViFöräldrar och är tagen i Kungsträdgården i Stockholm våren 1986. Jag sitter i den röda vagnen, en Emmaljunga Softline från 1985. Den blåa är en Gesslein, troligtvis från samma år. Notera gärna hur snyggt matchad jag som bebis är med både vagn och parasoll! Nätkasse på handtaget verkar dessutom ha varit ett synnerligen populärt barnvagnstillbehör på 80- och 90-talet, jag har många barndomsminnen av sådana men numera ser jag dem sällan på vagnar som rullar runt här i stan.

För den som har egna barndomsbilder på sig själv i barnvagn kan jag varmt rekommendera gruppen Retrovagn på Facebook, det finns ingen retrovagn som medlemmarna där inte har koll på. Och vill man snacka barnvagnar i allmänhet, oavsett tillverkningsår, så finns ju även min ”lilla” baby Barnvagnar! som snart får sin 11000e medlem.

Du kanske också gillar

1 kommentar

Sara A 17 oktober, 2013 - 09:34

Vad kul att du redan då modellade med barnvagnar. Det ska börjas i tid!

Reply

Lämna en kommentar