Standardbredd på syskonbarnvagnar

av Lofsan

Det blir allt vanligare att barnvagnsföretagen gör vagnar där syskon sitter på höjden eller längden men fortfarande är det nog vanligaste att ha en syskonvagn på bredden. Bland syskonvagnar där barnen sitter bredvid varandra finns det något som kallas ”Stockholmsmått”. Stockholmsmåttet är 75 centimeter och innebär att bussar, tunnelbanespärrar, entréer i offentliga miljöer och så vidare alla är minst 75 cm breda. De allra flesta syskonvagnar på bredden är inom denna standardbredd med några undantag. Syskonvagnar som är inom 75 cm är bland annat de i listan nedan, de vanligaste nämnda, fyll gärna på med flera modeller och märken:

 

 • FirstWheels City Twin
 • Phil & Teds e3 Twin
 • Bugaboo Donkey
 • Koelstra Flexxo Twin
 • Mountain Buggy Urban Jungle Duo
 • Chicco Ct 0.5 Twin
 • Brio Twinsitty
 • Brio Duette
 • Teutonia Team Alu S4
 • EasyWalker Duowalker Sky
 • BabyTravel Dublin
 • Carena Double swing

Värt att nämna är Mountain Buggy Duet som bara är 63 cm bred med fullt liggläge för båda barnen. Om du är osäker på om hissen, porten eller bilen verkligen kommer att rymma din vagn rekommenderar vi att du mäter med måttstock och/eller lånar en vagn av samma modell och provar. Barnvagnsmärken mäter olika och det är skillnad på om den bredaste punkten är över bakhjulen, bygeln, handtaget eller liknande. Om du bor i en gammal fastighet med smalare hiss än 75 cm kan du överväga Bugaboo Donkey som du vid passagen klickar av en sittdel och sedan justerar chassit så att bredden blir smala 60 cm.

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Sandra 8 januari, 2012 - 18:06

För det första finns det ingen vagn som heter Emmaljunga Twin. För det andra finns det ingen Emmaljunga-syskonvagn som är så smal som 75 cm.

Reply
lofsan 9 januari, 2012 - 15:29

Sorry, den heter Emmaljunga Twin Nitro, och du har helt rätt, den är 79 cm bred. Tack!

Reply
Sara 11 januari, 2012 - 19:15

Jag har en basson duo till mina tjejer (en 2-åring & en 3-månader) den är 74 bred och har det som är viktigast för mig, sittdelar vända mot mig!!!

Reply
Stockholmsmåttet @ mammaTEA 24 april, 2012 - 09:45

[…] undrar jag om grinden in till vår lilla trädgård har det så kallade Stockholmsmåttet på 75 cm så att vi kommer in med Åsnan i […]

Reply
Kristoffer 13 juli, 2012 - 21:27

Var hittar jag en lista på syskonvagnar och hur breda de är?
Vi har en hall som blir lite smalare än Stockholmsmåttet och det vore kanon med en sammanställning på vilka vagnar som är riktigt smala.

Reply
alltombarnvagnar 13 juli, 2012 - 21:49

Hej Kristoffer!
Mig veterligen finns det ingen bra sådan sammanställning. Men du kan få en liten spontan lista av mig:
Av vagnar där barnen sitter på bredden så finns ju Mountain Buggy Duet som är 63 cm bred, Donkey Duo 74 cm, MB UJ Duo 74 cm. Sen har du ju alla vagnar där barnen sitter på längden/höjden, dels måååånga modeller från Phil&Teds men även City Select, iCandy, Britax med flera. De är alla smalare än Stockholmsmåttet.
/Anna

Reply
Robin 7 mars, 2015 - 10:00

Hejsan! Jag behöver en tvillingvagn, och vill så gärna att barnen ska ligga, och senare sitta, bredvid varandra. Mitt problem dock är att dörren till hissen e ca 65-67 ca bred. Vad finns det för alternativ för oss? Tacksam för svar. 🙂 /Robin

Reply
Anna 10 mars, 2015 - 15:10

Hej, mailade dig också, men mitt bästa förslag är nog MB Duet 2.5!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar