Bugaboos minsta vagn hittills – säg hej till Bugaboo Ant!

av Anna
Bugaboo Ant - vändbara resevagn som går som handbagage

Hur länge har vi inte väntat på en liten resevagn från Bugaboo? Och äntligen händer det! Bugaboo släpper idag nyheten om det nyaste djuret på zoo – till Fox, Donkey, Bee och Cameleon adderas nu den flitiga lilla myran Bugaboo Ant. Vagnen kommer släppas i Asien i juli 2019, vi här i Skandinavien får vänta till september 2019. Men den som väntar på något gott… Efter att ha läst in mig på all tillgänglig information om Bugaboo Ant kan jag nämligen meddela att mina förväntningar är skyhöga. Kan Ant bli den ultimata resevagnen? Jag skulle inte bli förvånad!

Allt om Bugaboo Ant

Bugaboo Ant vändbar resevagnen som går som handbagage

Kompakt nog att gå som handbagage

Det är väl inte mer än rätt att Bugaboos minsta barnvagn döps efter det minsta djuret? För Bugaboo Ant är verkligen liten. Ihopfälld mäter den i sitt mest kompakta läge endast 55 x 38 x 23 cm. Kompakta resevagnar har vi ju dock i princip överrösts med de senaste åren. Men Ant sticker ut. Den är nämligen inte enbart liten nog att gå som handbagage, IATA-måtten för rekommenderad maxstorlek för handbagage är 56 x 45 x 25 cm. Den är dessutom vändbar. Och ja, vagnen kan fällas ihop i ett stycke med sittdelen på oavsett hur sittdelen är vänd. Min gissning är dock att den blir lite mindre i ena fällningspositionen.

Bugaboo Ant väger 7,2 kg vilket förstås gör det enkelt att bära vagnen med sig när den väl har fällts ihop. Ant kommer kunna köpas med svart chassi och med aluminium chassi, och man kan välja på 5 olika klädslar. Priset för Bugaboo Ant med alu chassi är 5650 kr och för Bugaboo Ant med svart chassi landar priset på 6350 kr.

Bugaboo Ant med vändbar sittdel

Vändbar sittdel med fullt liggläge

Lilla Ant kan alltså köras både med barnen vända bakåt och med barnet framåtvänt i vagnen. I bakåtvänt läge finns tre positioner på sittdelen: liggläge, viloläge och sittläge. Framåtvänd kan man använda sittläge och viloläge. ryggstödet kan dessutom, precis som på Bugaboo Bee5, justeras i höjd. På det sättet kan Ant växa med barnet.

Bugaboo Ant är uppbyggd lite grann som en resväska, vilket jag tycker syns direkt när man granskar chassit. Plattorna på sidorna finns där för att skydda sittdelen när vagnen är ihopfälld. Bugaboo Ant är utrustad med fjädring både i framhjul och baktill i chassit. Bakhjulen är 6 tum och framhjulen är 5 tum stora.

Bugaboo Ant har en sittdel med plant liggläge och en förlängningsbar sufflett

Lång användningstid – från nyfödd till 22 kg

Bugaboo Ant har en riktigt bra användningstid! Tack vare att ryggstödet kan fällas ned till plant liggläge när sittdelen är bakåtvänd så kan Ant användas direkt från födseln och är godkänd att kombineras med Bugaboo Bee Cocoon. Maxvikten för sittdelen är hela 22 kg, vilket gör att de flesta barn kan åka i Ant i minst 4-5 år.

Bugaboo Ant har en förlängningsbar sufflett, och väljer man sin Ant med Bugaboos premiumtyger (det vill säga de som är i canvas, ej den mjuka pikén) så kommer suffletten dessutom med en tittlucka. Tyget i suffletten har oavsett material UPF50+.

Bugaboo Ant med rymlig varukorg som alltid är lätt att komma åt

Liten vagn men rymlig varukorg

Bugaboo Ant har två varukorgar. En under sittdelen, som är godkänd för 3 kg. Vagnen har också en bakre varukorg, som man får lasta med 5 kg. Den bakre varukorgen kan kommas åt även när vagnen är ihopfälld, som bilden nederst till vänster i collaget ovan visar. Det innebär att man inte måste tömma den varukorgen när vagnen ska fällas ihop, utan man kan behålla de viktiga sakerna där och fortfarande kunna komma åt dem.

Bugaboo Ant kan man dra bakom sig, precis som en resväska

Tunn linje mellan barnvagn och resväska

Bugaboo Ant har ett handtag som kan ställas i två lägen. Det lägsta är 95 cm från marken och det högsta 104 cm högt. När vagnen fälls ihop så kan man ha handtaget fullt utfällt för att på så sätt kunna dra Ant bakom sig, precis som en resväska.

Bugaboo Ant tillbehör:

Till Ant kommer Bugaboo erbjuda följande skräddarsydda tillbehör:

  • Bugaboo Ant åkpåse
  • Bugaboo Ant Organizer
  • Bugaboo Ant regnskydd
  • Bugaboo Ant babyskyddsadaptrar
  • Bugaboo Ant transportväska

Vagnen kommer dock inte vara kompatibel med Bugaboos smartphone-hållare, med sittdynan, med parasollet, med HP-åkpåsen, med skötväskorna och det finns i nuläget inte någon breezysufflett för Bugaboo Ant.

Eftersom att jag har en vag misstanke om att det inte bara är jag som redan sitter på ett stort utbud av Bugaboo-tillbehör man gärna använder mer så kan jag glädja er alla med att Bugaboo Ant kommer med integrerade fästpunkter för Bugaboos mugghållare, organizer (antagligen då för Ant-organizern och inte den som säljs idag) – och för Bugaboo Comfort+ Ståbräda. Japp! Du kan alltså köra Bugaboo Ant med två barn. Känns inte detta väldigt mycket som den ultimata resevagnen?

Vad jag tror om Bugaboo Ant

När Bugaboo hintade om sin nyhet under Kind + Jugend mässan hösten 2018 så fick jag av någon anledning för mig att det handlade om något ”sportigt”, vilket väl i sig är ytterst förtjust. När så mailet med förhandsinfon om Bugaboo Ant landade i min inkorg så var jag först inte direkt överväldigad av nyheten om en liten resevagn. Efter några minuters läsning blev jag dock det. Man vet aldrig vad en vagn går för enbart av att läsa specifikationer. Men banne mig om inte Bugaboo Ant har riktigt imponerande specifikationer.

Vändbar sittdel, handbagageliten ihopfälld, hög maxvikt, plant liggläge, ställbart handtag, förlängningsbar sufflett, ryggstöd som kan höjas, fjädring i hjul och chassi – is this real life!? Mina förväntningar är SKYHÖGA och om Bugaboo Ant kan leva upp till ens hälften av det så kommer jag vara mer än lovligt imponerad i september!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboos vagnar hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Malin 3 juni, 2019 - 09:04

Så tråkigt att den kommer i september, vill ha den nu innan sommarens alla resor, definitivt innan flygresan i slutet av augusti. Detta är ju vagnen man velat ha så lääänge.. Största minuset enligt mig nu är att den kanske inte va så snygg, men här vinner det praktiska.

Reply
Anna 3 juni, 2019 - 09:37

Hej! Ja det hade ju varit perfekt om den släppts innan sommaren, men antagligen har de inte hunnit tillverka tillräckligt många för att släppa världen över på samma gång. Vi får hoppas att sommaren går snabbt! 😉
/Anna

Reply
Kristin 12 augusti, 2019 - 15:49

Jag beställde min ANT på bonti för 2 v sedan och de ringde för några dagar sedan och meddelade att den kommit in och att de fått tillstånd att släpps iväg dem redan!

Reply
Emma 3 juni, 2019 - 14:25

Åh, kan du inte jämföra den med Babyzen? ☺️

Reply
Anna 4 juni, 2019 - 14:29

Hej Emma,
ja det kommer jag nog absolut göra. Yoyo har ju länge varit storsäljaren #1 när det kommer till resevagnar! Ant är visserligen dyrare, men har ju en hel del egenskaper som Yoyo saknar. Kanske kommer de konkurrera med varandra? Kanske inte? Ska bli spännande att se!
/Anna

Reply
Emma 3 juni, 2019 - 17:55

Sååå spännande. Äntligen en ny vagn som erbjuder något som inte redan finns! Trodde jag hittat den ultimata i kombinationen Yoyo och Easywalker Mosey för vårt stads/reslig men Ant verkar ha exakt de funktioner vi behöver, i en vagn! Hurra!

Reply
Anna 4 juni, 2019 - 14:28

Åh jag håller helt med! Tycker också att det känns så kul och även utmanande, många gånger har man fått höra att en så liten vagn inte kan göras bakåtvänd. Men nu har Bugaboo lyckats med det!? Som sagt – höga förväntningar från min sida!
/Anna

Reply
J 3 juni, 2019 - 22:00

Tror du denna kommer konkurrera ut Bee? Finns det marknad för båda? Och vad kommer hända med andrahandsvärdet på Bee5 nu ? (undrar en som nyss köpt en men vill ha en Ant istället….)

Reply
Anna 4 juni, 2019 - 14:27

Hej!
Nej jag tror faktiskt inte det. Bee är en mycket mer komplett vagn, som säkerligen har en annan körkänsla men också har större varukorg, en separat liggdel, liggläge även framåtvänd etc. Jag tror Ant mer är ett komplement till utbudet då Bugaboo helt saknat en liten resevagn, vilket alla de andra stora barnvagnstillverkarna haft i sitt sortiment sedan en bra tid tillbaka.
/Anna

Reply
Marie-Louise 4 juni, 2019 - 21:10

Hej. Har du fått någon uppfattning om hur stabiliteten i vagnen när den körs är? Kan känna att dessa små resevagnar (har en babyzen, haft en Bee) har en tendens till att bli lite wobbliga, specielt på ojämnt underlag. Är det värre på denna då eftersom den är så liten?

Reply
Framtidsbekymrad Mamma 4 juni, 2019 - 21:51

Har kollat på #bugabooant och sett typ alla videos som finns tillgängliga på youtube om denna spännande barnvagn. Och för att jag inte vet vem jag ska vädra denna kritik till så gör jag det här. Jag tycker det är problematiskt att bugaboo så tydligt i sin lansering av Ant marknadsför hur bra den passar på flygplatsen/flygplan. Varför kan de inte försöka fokusera på tåg mer? Och typ bara att ha en smidig vagn i livet i allmänhet. Vi människor i allmänhet och företag borde verkligen försöka uppmuntra livsstilsförändringar som gynnar kommande generationer! / lilla surtanten som ändå kommer konsumera en ny vagn ja jag vet fan allt är åt pipsvängen…

Reply
Anna 5 juni, 2019 - 14:11

Hej!
Jag håller helt med dig i sak! Men jag förstår också varför Bugaboo trycker så hårt på just handbagagemåtten. Det är ju ett försök att positionera sig mot de barnvagnsmodeller som just nu är mest populära inom kategorin resevagnar. Tänker på tex Babyzen Yoyo som till och med har ett samarbete med Air France där Yoyon är enda vagnen som man garanterat får ta med sig ombord.
/Anna

Reply
Snartentill 10 juni, 2019 - 10:34

Väntar barn vilken dag som helst nu, men tänker på resevagn som komplement till vår viking. Ska man satsa på ant eller babyzen? Har även äldre barn som skulle kunna sitta i den ibland..,

Reply
Anna 12 juni, 2019 - 23:25

Hej!
Supersvårt att svara på, jag har inte ens sett Ant live! Ska du ha vagnen till en bebis och vill ha plant liggläge mot dig så skulle jag definitivt kolla på BJ City Tour Lux också!
/Anna

Reply
Elin 14 juni, 2019 - 17:48

Vet du om man kan låsa framhjulen? Tycker det ser så ut men det är inget som marknadsförs…

Reply
Emilia 6 augusti, 2019 - 22:46

Vet du något om sittdelens mått? Har hört att Ant bara fungerar till 1,5- 2 år pga att sufletten sitter fast och inte går att höja, så äldre barn får inte plats, trots den höga viktgränsen. Söker en vändbar resevagn som klarar av en 6 månaders och en på 3,5 år. Har du något tips? Hade hoppats på Bugaboo Ant eller Babyjogger City Tour Lux men ingen av dem verkar klara av en 3,5-åring.

Reply
Anna 8 augusti, 2019 - 16:15

Hej Emilia,
jag fick hem Ant för någon vecka sedan och min 2,5-åring får plats i den utan problem. Hon är drygt 90 cm lång. Jag ska testa vagnen med min femåring också. Men visst, sittdelen är inte jättestor men den rymmer absolut större barn än en 1,5-åring. Tour Lux är funkar för en 3,5-åring i framåtvänt läge, tycker jag. Men måste du ha en resevagn som går som handbagage då?
/Anna

Reply
Sara 8 december, 2020 - 11:09

Hej Anna,

Jag köpte denna vagn efter att ha läst din recension och är så nöjd. Vill bara fråga om du vet om man kan köpa parasoll till ant? Isåfall vilket passar? Behöver man adapter eller speciellt fäste? Samma med mugghållare, jag har sett att det finns många olika mugghållare och undrar vilken jag skatorna efter begagnat.

Tack för en superbra blogg! 🙂

Med vänlig hälsning, Sara

Reply
Anna 8 december, 2020 - 11:34

Hej Sara!
Du behöver senaste versionen av både parasoll och mugghållare. De mugghållare och parasoll som fanns innan Bee 5 och Fox, det vill säga de första modellerna med inbyggda fästen, funkar inte med just de inbyggda fästena. Jag är liiiite osäker på hur man ser skillnad på dessa, har haft både gamla och nya varianterna av både tillbehören men har man dem inte bredvid varandra är de väldigt lika varandra…
/Anna

Reply
Sara 8 december, 2020 - 11:10

Oj, autocorrect. Inte skatorna, skulle ju stå: ”undrar vilken jag ska kolla efter begagnat”. Haha!

Med vänlig hälsning, Sara

Reply

Lämna en kommentar