En första titt på Emmaljunga Super Viking

av Anna

elsupervikingIs it a bird? Is it a plane? No, it’s Super Viking! Jag är ju inte direkt känd för mina Emmaljunga-kunskaper (har hittills bara kört en Nitro) och har alltid kallat det för det svarta hålet i min barnvagnskunskap. Men nu ska det bli ändring på det! Efter en grundlig genomgång på Babyexperten som hjälpt mig att få kontakt med Emmaljunga, så inleder jag med att testköra den första av Emmaljungas vagnar som verkligen tilltalat mig personligen – den för år 2014 nya Super Viking. Vagnen har en imponerande hög maxvikt på hela 40 kg när den körs som singelvagn och ändå är den endast 57 cm bred, och den kan dessutom med hjälp av adaptrar göras om till syskonvagn. Ovanpå det har vagnen en del tillbehör, såsom sidokorg och enkelt utbytbara suffletter, och helt enkelt ett koncept som jag antar tilltalar mig. Jag har aldrig haft något emot Emmaljungas vagnar men heller aldrig varit så lockad av dem – fram tills nu. Och hittills gillar jag verkligen Super Viking! Gunget är riktigt skönt, handtaget hyllas som ”bra för stora händer” av min man och hela vagnen har en i mina ögon mer stilren siluett än andra vagnar från Emmaljunga har haft. Nu ska vi testa den rejält och sen återkommer jag med en detaljrik recension precis som vanligt.

Låt mig gärna veta i en kommentar om det finns något särskilt du undrar över kring Super Viking, dess egenskaper och hur den står sig mot liknande vagnar!

 

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Nina 5 mars, 2014 - 12:43

Jag vill veta om den drar åt sidorna om man går på en väg som lutar lite/är lite ojämn. Vi är ute efter en syskonvagn en kan gå långpromenader med, och min erfarenhet är att vagnar med små hjul framme drar åt sidorna. Och eftersom den är så ”lång” blir jag orolig att det skulle bli jättetungt för rygg/axlar att hålla vagnen rak om en är ute och går mycket varje dag?

Reply
Anna 5 mars, 2014 - 21:29

Hej! Ja det kan jag ju säga nu att det problemet uppstår i princip alltid med syskonvagnar på längden, jag har provat en del olika. Det går ju att avväga till stor del om man låser framhjulen. Super Viking drar också lite på lutande underlag när man har ett barn i syskonsätet där framme, men inte mer än andra vagnar som det känts hittills!
/Anna

Reply
Nina 5 mars, 2014 - 18:11

Jag är intresserad av hur bra det större barnet ryms och framför allt trivs när man använder den som syskonvagn med ligg- och sittdel. Funderar på att köpa en till sommaren och är mest fundersam över hur den fungerar med två barn.

Reply
Anna 5 mars, 2014 - 21:30

Hej, ja det var inga problem för min treåring att rymmas och hon är stor för sin ålder. Med suffletten uppfälld på liggdelen kan jag inte se henne alls men kikar jag lite åt sidan så fick vi ögonkontakt. Jag tror hon ännu hellre hade suttit framåtvänd men det funkar tyvärr inte.
/Anna

Reply
Caroline 6 mars, 2014 - 14:05

Hej Anna!

Hjärtligt grattis till att ni blivit en medlem till i familjen!

Äntligen kollar du på Viking! Jag undrar om du kan jämföra Superviking med brio go next. Jag har länge varit i kvalet o funderade på att kombinera supervikingunderstället med nitro ligg- o sittdel. Jag ville i så fall ha hårdliften från nitron då det blev för klumpigt att bära i suffletten som man måste på Viking. Bor tre trappor utan hiss. Det är alltså underställer t Viking som är av intresse. Uppfattade brion som bättre gung, bättre svängradie på småhjulen plus att man kan ha terränghjul (luft) på vintern vilket gör att den klår Vikings hjul. Nu när du provat, vilken hade du valt?
Vi har har beställt nya brio go next men har möjlighet att ändra oss. Är tacksam för ditt råd, du är experten! Mvh Caroline ps: gillar eg inte utseendet på de typiska emmaljungavagnarnas sitt o liggdelar. Så väldigt mycket ”polster”. Gillar, som du kanske, enklare linjer men vill såklart att barnet ska sitta o ligga mysigt. Ds

Reply
Lina 8 mars, 2014 - 10:02

Hej
Jag är intresserad av hur Super Viking är som singelvagn. Framför allt som sittvagn då min pojke snart vuxit ur sin liggdel.

Reply
Elisa 8 mars, 2014 - 16:59

Väntar vårt första barn och föll direkt för super vikingen. Beställde den för två veckor sedan och är väldigt spänd inför att prova den själv men även att få läsa dina tankar kring denna vagn när du har testkört den lite!

Reply
Ehlin 9 mars, 2014 - 09:59

jaaa, vi ska nog byta till en superviking efter krångel med våran nitro city Längtar efter utförlig recension, men vi byter nog oavsett. Älskar känslan i super vikingen!

Reply
Hilde 9 mars, 2014 - 22:27

Hej

Titta gärna på en uberchild eller en twingo 3 i 1 system

hittade dem på denna sajt, http://www.bebisplaneten.se

Reply
Maya 10 mars, 2014 - 00:14

Hej!

Jag vill jättegärna veta hur super vikingen som syskonvagn funkar i kollektivtrafiken (framförallt på bussar). Undrar om det är svårt att få plats med tanke på hur lång den blir som syskonvagn. Vore också tacksam för reflektioner om hur super vikingen mäter sig mot Bugaboo Donkey (duo) och Kronans nya syskonvagn!

Tack för en jättebra blogg!

Reply
Stella 13 april, 2014 - 18:01

hej!
jag började med en teutonia fun, har nu en bugga (cam3) men funderar på att köpa vikingen (inte super, men de måste ju likna varandra rätt bra) till min son som snart är 6 mån. skulle gärna ha lite av en jämförelse, eller i alla fall vad du gillar med vikingen som du inte gillar med buggan?

det jag ogillar med buggan är att sittdelen är smal/kort, känns som att min son (som är rund och go 🙂 sitter trångt och snart kommer vuxit ur den, att den är låg, varukorgen är omöjlig att nå med liggdel, samt att den drar jättemycket, speciellt när jag ska upp på en buss eller dyl.

tack!!

Stella.

Reply
Anna 15 april, 2014 - 19:58

Hej Stella,
Det jag gillade med Super Viking jämfört med Cameleon3 är att sittdel och liggdel är högre upp, varukorgen är mer lättåtkomlig och den har mer fjädring. Sittdelen är rymligare också! Så det låter ju som något som du kan gilla med tanke på att det var precis de punkterna du radade upp att du inte gillade med Camen!
/Anna

Reply
Anna 2 maj, 2014 - 09:03

Hej. Vi står mellan super Viking chassi och en city cross. Vi bor mer på landet så jag är rädd att super Viking blir för stötig. … Vad tror du? Vilken vagn är bäst för föräldrar mer på landet? Mvh Anna

Reply
Anna 3 maj, 2014 - 20:42

Hej Anna!
Jag ska erkänna att jag kanske inte är den bästa att svara på det eftersom att jag själv bor i storstan. Men jag har kört mycket vagn på Gotland också och jag tror utan problem att Super Viking skulle funka där. Personligen är jag inte så mycket för fyra fasta hjul så jag skulle tagit en SV om jag var ni och valde mellan de två vagnarna! Men det beror också på exakt var vagnen ska köras – handlar det om leriga åkrar och riktig terräng? Ja då är stora lufthjul att föredra!
/Anna

Reply
Gia 2 juli, 2014 - 16:28

Hej Anna!

En liten fråga till dig bara. Har jag förstått det hela rätt om att super Viking sittdelen INTE går att ha framåtvänd? 🙁

Mvh Gia

Reply
Anna 4 juli, 2014 - 15:33

Hej, oh nej, inte alls, sittdelen går absolut att ha framåtvänd! Eller menar du när man använder den som syskonvagn kanske? För i så fall så är den tyvärr inte godkänd för att ha liggdel upptill och sittdel framåtvänd nedtill. 🙁
/Anna

Reply
Lena 7 oktober, 2014 - 18:16

Hej,

Skulle vilja veta mer om Emmaljunga viking. Inte super viking. Kanske kan köpa ett utställnings ex nämligen billigare men jag vet inte om det är värt det eftersom jag redan ställt in mig på en super viking.

Emmaljunga vikingen har de gamla hjulen, vet du om det år svårt att byta dem till de nya?
Skulle också vilja veta mer om fjädringen ar tillräcklig på båda och hur de är för långpromenader.

Tack,

Lena

Reply
Anna 7 oktober, 2014 - 20:25

Hej Lena, tyvärr kan jag nog inte svara på din frågor, då jag bara kört Super Viking och inte vanliga Viking alls.
/Anna

Reply
Lena 7 oktober, 2014 - 21:19

Ingen fara Anna!

Tack,

L

Reply

Lämna en kommentar