Allt om Bugaboo Cameleon

Skrivet onsdag, 6 november, 2013 · 77 Kommentarer

cam_cam+_cam3Klicka gärna på bilden för att se den i ett större format.

Bugaboo Cameleon är en populär vagn i Sverige och som en följd därav så är det många som har frågor om denna vagn. Jag tänkte försöka samla några av de vanligaste frågorna i detta inlägg, samt besvara dem så gott jag förmår. Till min hjälp har jag bilden ovan, ett collage bestående av tre av mina egna fotografier av (ett urval av) Cameleons som befunnit sig i mitt hem. Klicka gärna på bilden för att se detaljerna bättre i ett större format och för att enklare förstå hur man ser skillnaden mellan olika versioner av Bugaboo Cameleon.

Har Bugaboo Cameleon årsmodeller?
Nej, inga av Bugaboos vagnar har årsmodeller och Bugaboo släpper inte heller nyheter utifrån kalenderåret – nya vagnar och tillbehör kan komma lite när som, även om de förstås ofta är säsongsbetonade (sittdyna av ull kommer inför vintern, ny sommarsufflett kommer inför sommaren o.s.v.). Det händer också att Bugaboo gör mindre uppdateringar på sin vagnmodeller utan att göra något större väsen av det, oftast mindre fel som man sedan bygger bort utan att det är något som syns eller märks för konsumenten mer än att gamla fel då inte uppstå på den vagnen. Men framför allt släpper Bugaboo olika versioner av sina vagnar – och av Cameleon finns det i dag tre stycken varianter: Cameleon, Cameleon+ och Cameleon3.

Men varför skriver man ofta ”Bugaboo Cameleon 2011”, som rubrik på Blocket till exempel?
En Cameleon från 2011 skiljer sig inte från en från 2010 i det avseendet att några årsmodeller som sagt inte existerar. Det många som säljer sin vagn på begagnatmarknaden vill betona när de skriver ut årtal är istället själva tillverkningsåret eller inköpsåret, vilket är en slags åldersbestämning av vagnen. Mitt tips är att minnas att skick alltid går före ålder. Det finns barnvagnspedanter vars tre år gamla vagn är fläckfri och som ny, medan andra kör ner en vagn totalt i fördärvet på ett halvår. Men i viss mån är ju formuleringen ”Bugaboo Cameleon 2011” en indikation på hur länge vagnen kan ha använts.

Vad skiljer de olika varianterna av Cameleon åt?
Den äldsta versionen heter Cameleon, rätt och slätt, och började tillverkas år 2005 och slutade tillverkas år 2007, men såldes troligtvis ända in under år 2008. Cameleon känner man bäst igen på vingmuttrarna på handtaget. För att justera höjden på detta så lossas vingmuttrarna, en på vardera sida, och skruvas sedan fast igen när man är nöjd med handtagets läge. Cameleon såldes med lufthjul baktill och med tredelat topset i fleece.

När Cameleon+ kom så var den främsta skillnaden från föregående version just handtagsregleringen (se grön ring på bilderna ovan). Istället för vingmuttrar fanns nu snäppfästen, som helt enkelt är snabbare att använda sig av. Öppna upp fästena på båda sidor, reglera höjd, knäpp ihop fästena igen. På den första omgången av Cameleon+ som nådde marknaden fick Bugaboo problem med det som kom att kallas för glidchassin. Det som hänt då var att gummit i snäppfästen tappat spänsten eller gått sönder, ibland av sig självt och ibland av oförsiktigt användning (vagnen får ej dras upp för trappor med barn i, helst inte utan heller utan ska bäras). När detta inträffade så kunde handtaget glida vid belastning – både inåt och utåt. Klart obehagligt för den som körde vagnen men handtagen lossnade förstås aldrig helt, de hamnade bara i yttersta eller lägsta läget. Detta var ett fel som sedan raskt åtgärdades och skulle man idag råka komma över ett glidchassi så finns det färdiga repairkits att köpa hos Bugaboos återförsäljare av reservdelar, till en kostnad av cirka 150 kronor. En annan skillnad var att vagnen nu som Cameleon+ såldes med tredelat topset i canvas istället, de i fleece blev rätt snabbt solblekta och tappade ibland formen, samt med foamhjul baktill. Ingen risk för punktering längre.

I september 2012 släpptes den senaste, och kanske den slutgiltiga, varianten – Cameleon3. Jag var närvarande vid releasen i Amsterdam och trots att jag stirrat på barnvagnar dagligen i fem år nu så kan jag intyga att även ett tränat öga hade svårt att vid första anblicken se vad som var så nytt med denna vagn – såg den inte exakt ut som sin föregångare? I själva verket är Cameleon3 samma grundidé men med till 90% nya lösningar och uppbyggnader. Det ser alltså ut som samma vagn, men i funktion och körkänsla skiljer Cameleon3 och tidigare modeller sig åt. Det enklaste sättet att se skillnad är på två olika ställen på chassit. Dels framhjulen (rosa ring), som på Cameleon3 till skillnad från på Cameleon och Cameleon+ inte längre sticker upp genom chassit utan nu har fått en annan upphängning. Dels genom att chassits mittnav (gul ring) består av två delar istället för tre, något som syns bäst om man står nära vagnen och tittar på den uppifrån, och genom att de svarta plastförstärkningar ner på chassit har förlängts rätt rejält. Estetiskt snyggare men det gör också chassit mer stabilt och ger mindre rörlighet i handtaget, något som många är tveksamma till vad gäller äldre versioner av vagnen. Cameleon3 har även en hel del andra förändringar som ni med fördel kan läsa mer om i två tidigare inlägg om Cam3 här på bloggen – om vagnen och om bygeln.

”Rörlighet i handtaget” – ska handtaget på Cameleon gå att vicka på?
Ja det ska det. Cameleon har fjädring i framhjulen men det finns även en rörlighet i både chassi och handtag, vilket tillsammans också utgör en stötdämpning. Att handtaget på Cameleon kan vickas på, i flera centimeter både höjdleds och i viss mån också sidledes, är helt normalt och precis som det ska vara. På Cameleon3 är denna rörlighet mycket mindre, så gillar man inte den rörliga känslan men vill ha en Cameleon så är det definitivt den senaste versionen man ska satsa på.

 Kan man använda delar från olika versioner av Cameleon tillsammans med varandra?
Både ja och nej. Cameleon och Cameleon+ är till 100% kompatibla med varandra och där kan man mixa och matcha precis hur man vill (de flesta delar funkar dessutom mer eller mindre bra ihop med Frog, en annan vagnsmodell från Bugaboo). Cameleon3 sticker ut lite mer från sina föregångare. Bland annat kan dess swing away-bygel bara användas med Cameleon3-ramen, och en Cameleon3-ram kan inte sättas på ett äldre Cameleon-chassi. Cameleon3 har även sina egna framhjul och sina egna vinterhjul. Däremot är topset för Cameleon3 fullt möjliga att använde på äldre versioner, och en äldre sufflett funkar lika bra på Cameleon3.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bugaboo Cameleon hos: Babyshop


77 Comments

 1. Kommenterat av Sandra :
  november 6, 2013,4:31 e m

  Har aldrig hört ordet plastförstärkning förut, känns ju som att plast är det sista man ska använda om man vill förstärka något.Men det blir väl billigare för bugaboo.

 2. Kommenterat av Ellen :
  november 8, 2013,9:00 f m

  Sandra: Det är ju en speciell slags plast, hårt beprövad. Skulle tro att en orsak är att vagnens vikt påverkas negativt om alla delar ska förstärkas med exempelvis metall.

 3. Kommenterat av Sandra :
  november 22, 2013,9:49 e m

  Ska köpa vinterhjul til min cam+, läser detta och blir fundersam. Dem somfinns i div webb butiker, det står ju inte om dem är till en cam 3, hur vet man att dem passar?

 4. Kommenterat av Anna :
  november 22, 2013,10:41 e m

  Hej Sandra,
  märkligt, det ska stå! Men du kan också se skillnad, jämför tex dessa för Cam3: http://www.barnbutiken.net/bugaboo-cameleon-terranghjul-p-1185-c-430.aspx

  Med dessa för Cam/Cam+: http://www.barnbutiken.net/bugaboo-cameleon-vinterhjul-p-111-c-430.aspx
  /Anna

 5. Kommenterat av Sandra :
  december 10, 2013,5:16 e m

  Tack nu har jag luskat ut däck problemet. Läste även ditt inlägg om fejk buggor. Jag har köpt min cam+ bättre begagnad och är väldigt nöjd. Men tyckte idag att det såg väldigt trångt ut i ergo sitsen för min snart 8mån kille. Han hade overall och åkpåse och såg ut som en sardin.
  Började då tänka att frog delar passar ju cam osv (har jag hört). Hur vet jah att ramen och klädseln är en cam och inget annat? Åh vart på chassit hittar jag produktions år?

 6. Kommenterat av Stina :
  april 13, 2014,12:10 e m

  Tack för alla fantastiska tips och råd!!

 7. Kommenterat av Anna :
  maj 8, 2014,2:53 e m

  Hej!

  Har precis köpt en begagnad Cam+ o skulle vilja köpa en ny sittdel. Kan man köpa den till Cam3??

 8. Kommenterat av Anna :
  maj 8, 2014,7:34 e m

  Hej Anna,
  enligt de uppgifter jag har fått så ska det inte fungera men jag har inte kunnat testa själv så jag har inget svar som är 100% säkert.
  Men då syftar jag på ramen. Menar du själva sittdelsklädseln så ja, den funkar även på äldre ramar!
  /Anna

 9. Kommenterat av Johanna :
  juni 26, 2014,8:52 f m

  Hur skilljer sig sitsarna I storlek?

 10. Kommenterat av Anna :
  juni 26, 2014,8:06 e m

  Marginell skillnad!

 11. Kommenterat av Malin :
  september 10, 2014,4:12 e m

  Vilka delar kan jag återanvända från min cameleon+ om jag köper ett chassi från cameleon3?
  Tacksam för svar

 12. Kommenterat av Anna :
  september 10, 2014,7:19 e m

  Du kan inte använda hjulen, men sittdelsbas, sufflett osv funkar! Även alla accessoarer!
  /Anna

 13. Kommenterat av Erika :
  oktober 5, 2014,10:41 e m

  Hej Anna!

  Jag testar att fråga dig här eftersom det var denna sida jag halkade in på när jag försökte googla mig fram 🙂 Det jag undrar över är om säkerhetsselen till cam3 fungerar till en frog?

  Vi har nämligen kommit över en frog som vi har använt med stor behållning men nu börjar det bli dags för sonen att flytta över till sittdelen. Dock finns inte selen kvar (enligt tidigare ägare blev den stulen…) men grenbandet finns. Så det jag funderar på är om det är bäst att beställa selen som reservdel, köpa en ”lös” sele och då inte ha grenband eller försöka få tag på ny sittdel till froggen, vad tror du? Hur går det att ha en cam-sittdel på frog?

  Tack på förhand 🙂

 14. Kommenterat av Anna :
  oktober 7, 2014,8:27 e m

  Hej Erika!
  Ja, du kan ha Cam-sittdel på din Frog, och i ditt fall är det absolut vad jag skulle göra! Du kan även köpa en hel sittdelsram för Cam, med klädsel förstås, och ha på ditt Frog-chassi. Cams sittdel är ju större så den kombinationen är både vanlig och väldigt populär!
  /Anna

 15. Kommenterat av Sandra :
  oktober 29, 2014,1:21 e m

  Hej! Jag undrar om man kan använda cam framdäck till en frog. Jag tycker dom ser precis likadana ut men jag kan inget om vagnar så bättre att fråga ett proffs

 16. Kommenterat av Anna :
  oktober 29, 2014,10:26 e m

  Hej, ja det kan du göra! Och Cam-framhjul har dessutom ställbar fjädring, något Frogens framhjul saknar. De är alltså bättre!
  /Anna

 17. Kommenterat av Mona :
  november 28, 2014,4:01 f m

  Hej

  Jag har en Cam3 tänkte köpa en ny liggdel och undrar då om de äldre cam liggdel går att använda till Cam3
  / Mona

 18. Kommenterat av Anna :
  november 28, 2014,11:33 f m

  Hej Mona, ja ramen har samma storlek så det ska funka!
  /Anna

 19. Kommenterat av Sandra :
  januari 19, 2015,6:27 e m

  Hej,

  Har läst att framdäcken från en cam+ ej går att använda på ett cam3 chassi, hur är det med bakhjulen fungerar dom att använda på cam3?

  Med vänlig hälsning,
  Sandra

 20. Kommenterat av Anna :
  januari 20, 2015,9:05 f m

  Hej Sandra, tyvärr är även bakhjulen annorlunda så du kan inte ha Cam3-hjul på ett äldre chassi och vice versa.
  /Anna

 21. Kommenterat av Emma :
  maj 22, 2015,11:24 f m

  Hej,

  Har precis köpt en begagnad bugaboo cameleon från 2010. Selen är dock en aning trasig. Kan man köpa en reservdelssele till en cam3, eller är de annorlunda?

 22. Kommenterat av Anna :
  maj 25, 2015,11:02 f m

  Hej Emma,
  ja det är skillnad. på Cameleon3 sitter selen fast i tyget, men på Cameleon+ sitter axelremmarna fast i ramen och träs in genom klädseln. Men köper du ett Cameleon3-sittdelstyg och sätter på din ram så funkar ju det!
  /Anna

 23. Kommenterat av Anna :
  juli 30, 2015,10:03 e m

  Hej,

  Om jag köper en begagnad Cameleon + kan jag då köpa sufflett till Cameleon3 och den passar? Samt hur fungerar det med adapter till babyskydd, hittar bara till cam3.

  Tack på förhand!
  /Anna

 24. Kommenterat av Anna :
  juli 30, 2015,10:10 e m

  Hej Anna!
  Ja, du kan använda Cameleon3s suffletter på din Cam+, och det är även samma adaptrar för babyskyddet!
  /Anna

 25. Kommenterat av Amanda :
  september 1, 2015,3:51 e m

  Hej jag har en bugaboo cameleon+ och funderar om man bara kan köpa ett cameleon3 chassi och ta allt från min gamla cameleon+ till den eller funkar inte det? Mvh

 26. Kommenterat av Anna :
  september 3, 2015,8:34 f m

  Hej Amanda, jag vet att när Cameleon3 kom så sades det att det inte funkade, men sedan tycker jag mig i efterhand ha läst att folk ändå använda den kombinationen. Så jag är tyvärr lite osäker på vad som faktiskt gäller. Tyvärr! 🙁
  /Anna

 27. Kommenterat av Jacqueline :
  december 29, 2015,2:30 f m

  Hej! Jag undrar över adapters till babyskydden.
  Jag har en cam3 och besafe babyskydd. Så mycket jag vet passar maxicosis adapter även min babyskydd. Finns det olika adapter till olika cam?

 28. Kommenterat av Anna :
  december 31, 2015,12:32 f m

  Hej, nej, det är samma adapter för bilstol oavsett vilken version av Cameleon du har!
  /Anna

 29. Kommenterat av Angelica Persson :
  januari 4, 2016,7:40 f m

  Hej.
  Jag har en bugaboo frog.
  Jag är ute efter en liggdel till den men det verkar inte finnas. Kan man använda sig av en annan bugaboo modell till mig frog?
  Typ liggdelen till cameleon?

  Mvh Angelica

 30. Kommenterat av Lina :
  mars 19, 2016,8:21 f m

  Hej!
  Jag har en bugaboo cameleon där undersittsklädslen, där axel mag spännena sitter,är mörkgrå. Dvs det hela klädsättet inte det tyget som man tar över efter som kan vara i olika färger. Vad jag vet finns inte undersittdelsklädslen att köpa i svart utan då måste man köpa en helt ny vagn,”Bugaboo Cameleon all black limited edition”. nu undrar jag om man kan köpa cam3 undersittdelsklädsel och använda på min caneleon?
  Mvh lina

 31. Kommenterat av Anna :
  mars 19, 2016,10:59 f m

  Hej Lina!
  Du kan absolut använda Cameleon3s sittdelsklädsel på din Cameleon. Då är det alltså en sånhär du ska köpa: http://www.bonti.se/produkt/bugaboo-cameleon3-sittdelskladsel/ Då får du dessutom nya selen som är mkt bättre än den gamla. Det enda som är, är att på din Cameleon så är midjeremmarna av selen fästade i ramen, så de kommer du få ha hängande om du köper ny sittdelsklädsel. Hoppas det var svar på din fråga!
  /Anna

 32. Kommenterat av Tora :
  april 13, 2016,8:27 f m

  Hej, behöver en ståbräda till äldre syskon och undrar om bugaboos ståbräda funkar till både cam och cam+ då jag jag verkar ha en blandning av dessa….fleeceöverdrag men med snäppfästen (som glider) på chassit? Har insett att jag behöver en adapter, men på deras hemsida nämner dom att den funkar på cam+ och cam3 men inte cam…
  Tack på förhand!
  Med vänlig hälsning,
  Tora

 33. Kommenterat av Anna :
  april 14, 2016,12:03 e m

  Hej Tora, den ska funka vad jag hört! Omfånget på chassit ska vara precis samma, förra modellen av ståbräda funkade både på äldsta Cameleon och Cam+, och nu när nya ska funka på Cam+ och Cam3 så borde det enligt all logik gå utmräkt på äldsta Cam också! Men med det sagt: har din vagn snäppfästen på handtaget så ÄR det en Cameleon+!
  /Anna

 34. Kommenterat av Malin :
  maj 15, 2016,9:22 e m

  Hej

  Har precis köpt en begagnad bugaboo Cameleon 3, dock är den svarta suffletten solblekt. Min fråga är om jag kan köpa suffletter som är för cam/cam+ på min cam3? Om ja, är det bara att köpa ”tyget” eller måste jag ha andra fästen? Tacksam för svar!

 35. Kommenterat av Anna :
  maj 16, 2016,9:57 f m

  Hej Malin, ja det funkar, du behöver inte byta ut några delar alls! Alla Cam-suffletter går att ha på alla modeller av Cameleon.
  /Anna

 36. Kommenterat av Anders :
  juni 7, 2016,1:21 f m

  Hej undrar om man kan använda cameleon3s fram hjul till cameleon+ ?,eller om man kan blanda några Bugaboos fram hjul över huvudtaget?. Och hur ser du det ut för övrigt med reservdelar och blanda cam3 och cam+?. Säljs cameleon+ forttfarndade och är det lätt att få tag på reservdelar till just den modellen. Funderar på köpa en cam+ Begagnad men kommer nog behöv byta fram hjulen, bygeln och så vill jag ha en utdragbar sufflett. Tacksam för svar

  Med vänlig hälsning
  Anders

 37. Kommenterat av Anna :
  juni 10, 2016,11:59 f m

  Hej Anders!
  Nej, du kan inte ha Cameleon3-framhjulen på ett Cameleon+-chassi rakt av, dock ska det tydligen finnas adaptrar att köpa som ska få hjulen att passa. Jag har dock aldrig testat detta eller ens sett dessa adapters live men det verkar funka. Det mesta andra funkar, alla klädslar, sufflett och varukorgar osv kan sätta på Cameleon oavsett version. Cameleon+ slutade tillverkas sommaren 2012 så reservdelar slutade tillverkas förra sommaren. Men många återförsäljare verkar ha en del i lager fortfarande. Den svängbara bygeln för Cam3 funkar inte på en Cam+-ram.
  /Anna

 38. Kommenterat av Gw :
  juni 7, 2016,11:02 e m

  Hej. Fungerar CAM+ sittdel på CAM3 ram? Vet du om det finns adapters så man kan ha en CAM3 ram på en CAM+ chassi samt om det finns adapters så man kan ha en CAM+ ram på en CAM3 chassi?

  //G

 39. Kommenterat av Anna :
  juni 10, 2016,12:03 e m

  Hej,
  ja klädseln funkar på alla ramar, så du kan ha Cam+-sittdelstyg på Cameleon3 ram och även vice versa. Sen nya sittdelstyget med nya selen kom så tog Bugaboo öljetterna på remmen som spänns ihop runt ramen men det funkar ändå. Jag har för mig att Cam+-ram funkar på ett Cam-3 chassit men inte vice versa, men dubbelkolla det för det var ett tag sedan jag rotade fram den informationen ur hjärnan så jag kan minnas fel. Har dock aldrig hört talas om adaptrar för ramarna.
  /Anna

 40. Kommenterat av Elin :
  juni 27, 2016,1:12 e m

  Hej!
  har en Cameleon+ tror jag men min dragkedja på liggdelsklädseln är sönder och undrar om man kan köpa ny liggdelsklädsel Cameleon3 om den passar på den äldre? Mvh Elin

 41. Kommenterat av Anna :
  juni 27, 2016,1:25 e m

  Hej, ja, Cameleon3s liggdelstyg funkar på din Cameleon+ ram, inga problem!
  /Anna

 42. Kommenterat av kathrine :
  november 13, 2016,10:59 f m

  hei, vet du om bugaboo sun canopy som er laget til camelon3 passer til camelon+? 🙂

 43. Kommenterat av Anna :
  november 13, 2016,5:45 e m

  Hej Kathrine, ja, den passar – inget problem alls! 🙂
  /Anna

 44. Kommenterat av Cornelia :
  december 16, 2016,7:03 e m

  Köpte en cameleon+ begagnad och som enligt utsago skulle vara köpt januari 2013, är det möjligt? Hur kan jag se tillverkningsår? :/

 45. Kommenterat av Anna :
  december 16, 2016,9:43 e m

  Hej Cornelia, Bugaboo lanserade Cameleon3 september 2012 och slutade samma sommar tillverka Cameleon+. Det är dock fullt möjligt att en Cameleon+ sålts i butik i januari 2013, det tog ett tag innan alla gamla modeller hade reats ut minns jag. Om tillverkningsår för vagnen finns angivet så är det inget serienr som ska tolkas, utan då står det rakt upp och ned på ett klistermärke på chassit tex ”May -13” eller om det är tvårtom, iaf månad och år är tydligt angivet.
  /Anna

 46. Kommenterat av Cornelia :
  december 16, 2016,7:05 e m

  Glömde tillägga att det står på bugaboos hemsida om serienr ”Seatframe Cameleon 07”
  Är den från 2007 då?

 47. Kommenterat av Cornelia :
  december 17, 2016,9:39 f m

  Vart hittar man tillverkningsår på vagnen :)?

 48. Kommenterat av Anna :
  december 17, 2016,4:48 e m

  Hej, om det står, så står det på ett klistermärke på chassit. På den tjocka stången som går över varukorgen!
  /Anna

 49. Kommenterat av Cornelia :
  december 18, 2016,10:32 f m

  Det var avskrapat men på bugaboos sida står det ”seatframe cameleon 07”
  Är den från 2007 då? /)

 50. Kommenterat av Anna :
  december 19, 2016,10:46 f m

  Hej Cornelia, det kan jag inte svara på. Men är det en Cameleon+ torde den vara från 2008 eller senare. Bugaboo har ju inte heller årsmodeller så exakt tillverkningsår spelar eg inte så stor roll.
  /Anna

 51. Kommenterat av Elin :
  december 19, 2016,9:19 f m

  Hej, jag har en Bugaboo cameleon + och undrar om suffletter från typ CAM 3, Buffalo etcetera passar till min?

 52. Kommenterat av Anna :
  december 19, 2016,10:47 f m

  Hej! Du kan ha alla olika Cameleon-suffletter på din Cam, men inte Buffalons, Donkeys eller Bees suffletter.
  /Anna

 53. Kommenterat av Sigrid :
  december 20, 2016,10:46 e m

  Hej!
  Vet du när första all black cameleon modellen släpptes?
  Vänligen, Sigrid

 54. Kommenterat av Anna :
  december 20, 2016,11:16 e m

  Hej, ja enligt Bugaboos BOO Magazine Celebration Issue, där de skrivit en del om när olika saker släpptes, kom Cameleon All Black våren 2010! Här är länken till en digital version: https://issuu.com/bugaboo/docs/boo-us
  /Anna

 55. Kommenterat av Katarina :
  januari 13, 2017,9:21 e m

  Hej! Jag har kommit över allt till en Cam 3, förutom chassit. Kan jag sätta den ramen på Cam+ chassi? Adapters för framhjul har jag hittat och allt annat verkar ju funka 🙂
  Tacksam för hjälp!
  Mvh Katarina

 56. Kommenterat av Anna :
  januari 18, 2017,11:04 e m

  Hej Katarina,
  det där har jag vetat men jag blandar hela tiden ihop det så jag vågar inte svara något säkert. Prova fråga Bugaboo på deras FB-sida eller kolla om en återförsäljare har bättre koll än jag! :/
  /Anna

 57. Kommenterat av Mia :
  februari 4, 2017,10:42 e m

  Hej Anna.
  Jag köpte ett svart bugga chassi i helgen, begagnat. ( cameleon ) inte för att de spelar någon större roll men är nyfiken jag tror att de står sep 2005, i annonsen stod de -2011, från när kan den va??
  Mvh Mia

 58. Kommenterat av Anna :
  februari 13, 2017,3:03 e m

  Hej Mia! Det du har sett på chassit är inte tillverkningsår utan sep 2005 har att göra med en viss säkerhetsstandard vagnen är testad mot. Tillverkningsår står ibland – men inte alltid – på klisterlappen på chassit. Cameleon fanns inte ens 2005 mig veterligen, och har du en från 2011 så ska det ju vara en Cameleon+ och den versionen kom 2008!
  /Anna

 59. Kommenterat av Mia :
  februari 4, 2017,10:44 e m

  Allså tror att de står sep 2005 på ramen.

 60. Kommenterat av Frida :
  juni 4, 2017,8:14 f m

  Hej!
  Jag har köpt en begagnad cameleon men funderar på att byta ut chassit, vilka chassi kan jag välja bland? Och kan jag använda ramen ifrån cameleon då?
  Mvh Frida

 61. Kommenterat av Anna :
  juni 30, 2017,9:14 e m

  Hej Frida, vilken version av Cameleon har du köpt? Den allra äldsta? Jag tror att du ska kunna köpa ett Cam3-chassit och använda med din ram men för att vara helt säker kanske du kan ta ramen till en återförsäljare och testa först?

  Din kommentar hade tyvärr fastnat i ett spamfilter, så jag såg den först nu.
  /Anna

 62. Kommenterat av Sofia :
  juli 23, 2017,5:27 e m

  Hej,

  Har köpt en Cameleon 3 begagnat och efter tvätt och pyssel upptäcker jag att liggdelen är en tidigare modell. Det som händer är att liggdelen ”guppar” när man sätter den på marken då ”fotstöden” under liggdelen är kortare än rambenet (inte helt lätt att förklara :-). Vet du om träplattan till en Cam 3 kan fungera i en Cam liggdelsklädsel?
  Med vänlig hälsning,
  Sofia

 63. Kommenterat av Anna :
  juli 23, 2017,9:41 e m

  Hej Sofia, det var en unik fråga som jag inte fått förut! Jag är inte helt hundra procent säker på mitt svar men ramen ska ju ha samma storlek och själva liggdelstyget vet jag att man kan använda på båda ramar så rent logiskt borde det inte vara något problem med bottenplattan tycker jag. Men mer säkert än så kan jag inte säga.
  /Anna

 64. Kommenterat av Carin :
  juli 25, 2017,10:11 f m

  Hej!

  Har köpt en begagnad cameleon 3. Ser nu att handtaget/styret är lite snett (mer plats på höger sida mellan sittdelsram och handtag) och att det längst upp på handtaget finns ett litet hål. Ska det vara så eller har alltihop glidit isär?

  Med vänlig hälsning, Karin

 65. Kommenterat av Anna :
  juli 25, 2017,9:34 e m

  Hej Carin, om det lilla hålet är på mitten av handtaget så är det helt normalt, det ska vara så. Dock så ska det ju sitta ett säkerhetsband där på mitten mellan skumdelarna. Men jag misstänker att det är så att skummet på din Cam har glidit ned och därför ser det snett ut och därför kan säkerhetsbandet glida åt sidan så du ser hålet. Stämmer det? Det är isf ganska enkelt fixat, blöt upp handtaget med vanligt ljummet vatten och dra det till rätt position och låt det sedan torka igen. Lycka till!
  /Anna

 66. Kommenterat av Carin :
  juli 28, 2017,9:02 e m

  Hej!
  Tack för tipset:). Ja det stämmer. Men det är också hela handtaget som ser ut att sitta snett, mer plats på höger sida mellan handtag och liggdelsram, trängre på vänster sida. Meckigt att få in regnskyddet där. Kan chassit ha blivit snett? Har du något tips på hur/om man kan fixa det eller måste man köpa ett helt nytt chassi då?
  Tack för engagemang och fin blogg 🙂

  Med vänlig hälsning, Karin

 67. Kommenterat av Anna :
  juli 29, 2017,10:10 e m

  Hej igen, det kan vara ett problem som kan åtgärdas genom att helt enkelt fälla ihop och upp vagnen igen. Kan vara chassit inte blivit 100% uppfällt.
  /Anna

 68. Kommenterat av Carin :
  juli 30, 2017,11:38 f m

  Hej igen!
  Nä, det verkar inte vara det heller Men tack för svar
  Med vänlig hälsning, Karin

 69. Kommenterat av Anna :
  juli 31, 2017,11:35 f m

  Hej igen,
  då kan det vara att du behöver öppna upp den i sidan för att laga chassit. Det är dock inte jag kan i detalj. Om du bor i Sthlm, kontakta Meccus – de är auktoriserad Bugaboo-verkstad!
  /Anna

 70. Kommenterat av Carin :
  juli 31, 2017,12:17 e m

  Hej!
  Tack för hjälpen 🙂 🙂 🙂 det ska jag göra!
  Med vänlig hälsning, karin

 71. Kommenterat av Carin :
  juli 31, 2017,8:55 e m

  Hej igen!
  Måste bara berätta vad det var, haha.
  Skumgummit på handtaget hade ju åkt ner, mer på ena sidan än andra tydligen. Det gjorde att man inte kunde sänka handtaget till sista snäppet på vänster sida men däremot på höger. Trodde dock att det var längst ner på båda sidorna men eftersom sista snäppet doldes av skumgummit på vänster sida satt det på näst sista där och sista på höger vilket gjorde hela handtaget snett och att det gick i bakhjulet när man fällde ihop vagnen. Märkte det när jag skulle höja handtaget…Ibland känner man sig skarp;) Får maila tillbaka till meccus imorgon… Tack för hjälpen och alla tips!

  Med vänlig hälsning, Karin

 72. Kommenterat av Tischa :
  augusti 28, 2017,10:57 f m

  Hej. Jag har köpt en Cameleon och tänkte fråga om man vill köpa ny klädsel och sufflet vilken fungerar bäst, cameleon3 eller cameleon+? Eller måste man leta efter begagnat? Mvh Tischa

 73. Kommenterat av Anna :
  augusti 29, 2017,10:46 e m

  Hej,
  du kan använda Cam3s klädsel och sufflett på din Cameleon, och det är vad jag skulle rekommendera för nuvarande sele och sufflett med förlänging är ju mycket bättre än de äldre varianterna!
  /Anna

 74. Kommenterat av Roxana :
  november 2, 2017,7:48 f m

  Hej! På bugaboos hemsida går det att köpa ersättningsset med låsklämmor för styret, då antar jag att det är för att byta mot vingmuttrarna på cameleons äldre modeller, vet du om någon har gjort det och om det fungerar? Jag skulle vilja göra det men hittar ingen som har testat. Mvh Roxana

 75. Kommenterat av Anna :
  november 2, 2017,10:36 e m

  Hej Roxana, den info jag har är att de klämmorna är reservdelar för Cameleon+ och ev även för Cameleon3-chassina (är inte helt säker på att de har identiska klämmor). De funkar inte på ett vingmutterchassi.
  /Anna

 76. Kommenterat av Anna :
  april 17, 2018,12:05 f m

  Hej

  Jag undrar om framhjulen från Cameleon 3 passar till vanlig Cameleon?

  Tack på förhand

  Anna

 77. Kommenterat av Anna :
  april 17, 2018,8:38 f m

  Hej Anna,
  nej Cameleon 3s framhjul funkar inte på en äldre Cameleon, det är dessa hjul du behöver: https://bonti.se/produkt/bugaboo-cameleon-framhjul-med-faste/
  (Säljs på fler ställen.) Sen har jag hört att man med någon slags adapter ska kunna fästa Cam3-framhjul på äldre chassin men jag har ingen vidare kunskap om det. Men direkt som de är, så är de iaf inte kompatibla.
  /Anna

Leave a comment