Bugaboo High Performance Regnskydd

av Anna
Recension av Bugaboo High Performance regnskydd

Recension av Bugaboo HP regnskydd

Strax före årsskiftet 2017-2018 släppte Bugaboo sitt nya regnskydd, High Performance Rain Cover. Detta är Bugaboos andra High Performance-produkt, den första är den mycket omtyckta High Performance-åkpåsen. På bilderna ovan skymtar den i en av Bugaboos nya färger, den vackra blå nyansen kallas Sky Blue och har utan tvekan tagit över som min favorit efter den förra blå, Ice Blue. Dessutom passar Bugaboo High Performance Skye Blue så mycket bättre till Donkey2-färgen Blue Melange. Vad som mer kommer komma i HP-serien vet jag inte, men efter att ha fått testa HP-regnskyddet kan jag konstatera att Bugaboo gör helt rätt i att kalla dessa för deras högpresterande produkter. Det är kvalitet och design i bästa format.

I nuläget medföljer regnskydd med alla Bugaboos barnvagnsmodeller. De är i klarplast och i ärlighetens namn är de både klumpiga att ta på vagnen och väldigt utrymmeskrävande när de inte används. Detta High Performance regnskydd måste alltså köpas till separat. Det finns en modell för Bugaboo Bee, en för Cameleon och en som funkar för Donkey, Buffalo och Runner. Regnskydden finns i två färger: svart och blå. Alla regnskydd kostar 660 kr hos svenska återförsäljare. Jag har testat Donkey/Buffalo/Runner-regnskyddet i svart färg på Donkey2.

Så funkar Bugaboo High Performance regnskyddet på barnvagnen

Så funkar HP-regnskyddet på vagnen

Precis som Bugaboos ordinarie regnskydd är också HP-regnskyddet till stor del tillverkat av klarplast. Men inte enbart. Såväl fotända som huvudända är tillverkat av ett mer slittåligt material i blått eller svart, beroende på vilken färg man väljer. På huvudändan av regnskyddet ser man den dragkedja som följer förvaringsfickan. Tvärs över regnskyddet, längs med sufflettens kant, löper också en dragkedja. Den ligger dold under ett reflexband, som faktiskt syns väldigt väl i mörkret. På båda sidor av regnskyddet finns en kil med meshnät, för bättre ventilation i sittdelen när regnskyddet är på.

Bugaboo High Performance regnskydde i användning, med suffletten utfälld

Kompakt regnskydd med smarta funktioner

Jag var initialt skeptisk till detta regnskydd. Ännu ett originalregnskydd som ska ligga och ta upp plats, tänkte jag. Men det fick jag äta upp. Sen jag tog på HP-regnskyddet på Donkeyn första gången så har jag faktiskt inte använt något annat regnskydd på vagnen en enda gång. Detta regnskydd går ruskigt snabbt att ta på vagnen och är nästan lika enkelt att ta av. Men det bästa är hur smidigt det är att ha på vagnen om man ska ta ur eller sätta i barnet. Dragkedjan kan öppnas från ena långsidan till den andra.

Regnskyddet håller fortfarande bra form och skyddar suffletten, och viker man den nedre delen av regnskyddet åt rätt håll så förbli sittdelens insida helt torr. När jag kom hem från en promenad i regnet kunde jag alltså lätt lyfta ur min bebis ur vagnen utan att först ta loss regnskyddet. Men också när jag växla mellan att vara utomhus och att åka buss, tunnelbana eller gå in i en affär, så var det supersmidigt att kunna öppna upp så mitt barn kunde se bättre när vi var under tak.

Universalregnskydd har fortfarande en styrka i att man kan dra ut dem så att de även täcker sidokorgen. Men har man en Donkey2 så behövs det inte längre, eftersom att sidokorgslocket är i princip helt vattentätt. Har man den äldre versionen av Donkeyn så kan man köpa till sidokorgslocket även till den.

Immar Bugaboo High Performance regnskyddet igen?

Blir det imma i HP-regnskyddet?

En av de vanligaste frågorna jag har fått är om Bugaboos High Performance-regnskydd lätt immar igen. Min erfarenhet har varit att om jag gått ute med vagnen i regnet medan min bebis sovit, så har regnskyddet inte immat. Men däremot har det blivit en lätt immig effekt, som på bilden till vänster ovan, om jag växlat mellan att gå ute och inne och därför öppnat upp och stängt igen regnskyddet. Det har dock aldrig blivit helt igenimmat utan mer lite suddigt, jag har dock utan problem fortfarande kunnat se in tillräckligt väl för att exempelvis kunna avgöra om hon somnat eller inte. Jag har inte upplevt att mitt barn på något sätt blivit mer svettig eller varmare av detta regnskydd än av något annat regnskydd. Jag upplever alltså inte alls att det blir instängt i sittdelen. Kilen i meshtyg verkar således göra ett bra jobb med att släppa in luft.

Bugaboo High Performance regnskydd kan vikas ihop till ett platt, litet paket

Enkelt att vika ihop och packa in i dess egen förvaringsficka

Ofta är regnskydd i klarplast minst sagt jobbiga att packa ihop, och så blir de dessutom stora också. Det är inte sant om Bugaboos HP-regnskydd. Efter att man låtit regnskyddet torka helt utspänt på vagnen så är det bara att lägga ned det på marken i C-form och ta tag i ändarna och dra ihop skyddet till en oval. Sen öppnar man upp dragkedjan i skyddets förvaringsficka och drar kanterna runt om regnskyddet och stänger igen dragkedjan igen. Man vänder på sätt och vis helt regnskyddet ut och in när den packas ihop.

Så litet blir Bugaboo High Performance regnskyddet när det vikts ihop

Storleksmässigt blir High Performance-regnskyddet precis lagom för att förvara i den främre förvaringsfickan i Donkeyns varukorg. Den blir ungefär dubbelt så stort som ett universalregnskydd från Eloide Details, men något plattare.

Mitt omdöme av Bugaboo High Performance regnskydd

Om man irriterar sig på Bugaboos ordinarie regnskydd, men tycker att universalregnskydd har för pösig passform, så kommer man älska HP-regnskyddet. Det är utan tvekan det regnskydd jag haft för Donkeyn som haft smartast funktioner och varit snyggast. Att det är så enkelt att använda är dock det allra viktigaste. Funktionen att kan öppna upp regnskyddet så rejält utan att det faller av sittdelen är fenomenalt och en grej jag lovordat regniga dagar då jag sprungit på stan i olika ärenden. Att jag som har en hel arsenal av regnskydd hemma ändå väljer detta först och främst säger nog allt. Nu ligger det permanent under Donkey och väntar på att vara guldkanten på framtida mulna dagar.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo High Performance Regnskydd hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Erika 29 januari, 2018 - 20:38

Så sugen på att köpa ett sådant regnskydd till min Buffalo! Har inte ens packat upp det som följde med vagnen… Men det här nya verkar ju vara perfekt 🙂

Reply
Maria 8 oktober, 2018 - 17:38

Hej! Har en Bugaboo Buffalo och är galen på deras originalregnskydd. Det är ju så svårt att sätta på vagnen! Och, man måste krångla av det när man ska ta ut barnet. Har funderat på att köpa ett regnskydd från Elodie men vad hade du rekommenderat? Ett Bugaboo Hugh Performance eller ett Elodie? /Maria

Reply
Anna 9 oktober, 2018 - 14:27

Hej Maria!
Gammalt inlägg men vill du se bilder på Elodies regnskydd på Buffalo så har jag lite här: http://ombarnvagnar.com/2013/03/varfint-med-elodie-details/
Det går snabbare att ta på en HP-regnskyddet, det har en stormlucka, det finns dragkedja så du kan öppna upp och ta ut barnet utan att ta loss regnskyddet och det kommer med en förvaringsväska. Det är ett toppenbra regnskydd tycker jag, fullt tillräckligt. Fördelen med HP är väl att det sitter lite snyggare, är enklare för barnet att se ut ur och att det har reflex. Men det är mkt dyrare, så inte alltid säkert att det känns värt det ändå.
/Anna

Reply
Malin 3 december, 2018 - 10:34

Hej! Är sugen på detta regnskydd men har en avgörande fråga som jag hoppas att du kan hjälpa mig att reda ut? Jag upplever att det ordinarie Bugga-regnskyddet blir väldigt styvt av kyla! Med blotta ögat ser ju detta ut som samma typ av klarplast. Har du testat detta i minusgrader och upplevde du då att detta skydd också blev stelt och och liksom oformbart? Tack på förhand! 🙂

Reply
Anna 3 december, 2018 - 15:58

Hej Malin, jag använde detta förra vintern men kan inte minnas att jag tyckte att det blev så stelt. Det är ju mycket mindre klarplast i HP-regnskyddet än i det vanliga, så det blir ju i alla fall aldrig stelt att ta på eller av för de delarna som träs över ramen är ju inte i klarplast. Så nej, jag tycker inte det är oformbart!
/Anna

Reply
Malin 11 november, 2020 - 14:54

Hej!

Har du tvättat regnskyddet någon gång? Står att man kan köra i 39 grader men separat. Förstår inte riktigt då jag inte hittar att man kan del på det.

Mvh
Malin

Reply
Anna 11 november, 2020 - 15:41

Hej Malin,
nej det har aldrig behövts. Men om tvättmärkningen är samma som för andra Bugaboo-tillbehör så tror jag att de menar att man inte ska tvätta den ihop med något annat föremål, tror det finns risk att den kan gå sönder eller att plasten kan repas!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar