Thule Chariot Cross 2

av Anna
Recension av Thule Chariot Cross 2

Recension av Thule Chariot Cross 2

Inköp: Ordinarie inköpspris för vagnen är ca 9999 kr. Detta är ett recensionsexemplar från Thule.
Tillbehör: Kit för att springa eller åka skidor med vagnen köps till separat, det finns även gott om andra originaltillbehör.
Typ av vagn: Cykelvagn.

Det är återigen vår och återigen dags för min årliga recension av en cykelvagn. Jag försöker beta av dem så att jag har en ny att presentera inför varje sommar och det tempot har fungerat fint hittills. Denna vagn har rullat hos mig under nästan ett helt år (även om den varit undanställd under vintern) och det som är bra med en längre testperiod är se hur väl cykelvagnen kan anpassas efter växande barn. De cykelvagnar jag tidigare har recenserat är Hamax Outback, North 13.5 Speeder, Nordic Cab Explorer samt Thule Coaster och även om denna recension inte kommer innehålla någon jämförelse med dessa modeller så kan jag redan nu konstatera att Cross 2 är den mest uppdaterade vad gäller funktioner. Det är samtidigt inte så konstigt, den är ju också senast ut på marknaden.

Thule Chariot Cross 2 i siffror

Cross 2 heter så för att den tar två barn. Men cykelvagnen finns också som Thule Chariot Cross med bara en sittdel. Jag vet dock att många köper syskonvarianten även om det är bara ett barn som ska sitta i vagnen. Dels för att få mer lastutrymme och dels för att prisskillnaden mellan singel- och dubbelversionen är väldigt liten. Thule Cross 2 är 80 cm bred med hjulen på och väger 14,5 kg. Jag har kunnat rulla vagnen genom ytterdörren på vårt radhus utan problem. Ska vagnen in genom en något smalare dörr så är det enkelt att snabbt klicka av ett bakhjul om det skulle behövas.

Thule Chariot Cross 2 har en maxvikt på 45 kg totalt. Vagnen väger 14,5 kg. När man fäller ihop Cross 2 blir den 87 x 80 x 37.5 cm stor.

Rymlig sittutrymme med bra vaddering

Sele och sittutymmet i Thule Chariot Cross 2

Sittutrymmet i Cross 2, som jag märkt att jag har en tendens för att kalla kupén även om det knappast är ett vedertaget begrepp, är väldigt rymligt. Golvytan är mjuk. Det är alltså inte en hård bottenplatta men det är ju en bidragande orsak till att Thule Cross 2 är så lätt. Ytan där barnen sitter har lite extra vaddering och sittdelarna uppfattas av mig som bekväma. De av mina barn som har kunnat uttala sin åsikt har alla hållit med. Alla har tyckt om att sitta i vagnen. På sidorna av sittutrymmet finns små förvaringsfickor, där man kan stoppa saker som man vill att barnen ska ha till hands under färden. Exemplevis vattenflaskor eller en napp.

Selen i Cross 2 är utan tvekan den smidigaste jag råkat på i en cykelvagn hittills. Och då älskar jag i synnerhet att man kan stoppa i selspännena ett och ett i fästet. Man behöver alltså inte stå dubbelvikt över cykelvagnen och försöka para ihop dem först. Utan de kan med lätthet klickas i en i taget. Selremmarna går att justera i längd och axelremmarna kan också justeras i höjd, så selen hamnar rätt runt barnets kropp. Remmarnas vadderingar är också precis så rejäla som man vill ha dem. De har även ett bra skydd så att de inte skaver. Något som är extra viktigt på sommaren, när barnen kanske inte har så många lager kläder mellan kroppen och selen.

Så ryms stora barn i Thule Chariot Cross 2

Så ryms barn av olika storlek i Thule Chariot Cross 2

Thule Chariot Cross 2 är godkänd för transportera en vikt på 45 kg totalt, vilket betyder att jag med marginal kan köra en 3,5-åring och en 6,5-åring i vagnen. När min yngsta till slut blev stor nog att sitta i vagnen under cykelturer så hade vi så mycket vikt över att vi kunnat lasta på rejält med annan packning om vi skulle vilja. Åldersrekommendationen är 6 månader men vi började använda vagnen så först när hon var 1 år.

Utrymmesmässigt har Cross 2 också känts väldigt rymlig. En snart sjuåring kan sitta väldigt bekvämt. Visst får hon böja på benen men på bredden är det inga bekymmer. Och huvudet slår inte ens nästan i cykelvagnens tak fast hon har hjälmen på sig. Sittdelarna är för övrigt väl utformade just för att barnet ska kunna luta sig bekvämt även om de har hjälm på. Ännu är det inte lag på att barn ska ha hjälm i cykelvagn, märkligt nog. Men förhoppningsvis ändras det i framtiden. Och självklart ska man alltid använda hjälm när man cyklar med barn – oavsett hur de åker.

Ställbara ryggstöd som kan vinklas ned till viloläge

Thule Chariot Cross 2 har ställbara ryggstöd som kan vinklas ned till viloläge

Den funktionen som jag först fastnade för hos Cross 2 är de individuellt ställbara ryggstöden. När Thule presenterade vagnen på mässan i Köln hösten 2016 så var det den då enda vagnen jag hade hört talas om, där det var godkänt att använda ryggstöden i viloläge även när man cyklar med vagnen. Vilket förstås är ett stort plus för alla som cyklar med små barn som tenderar att somna under åkturen. Eller som vill kunna passa på och ta ett cykelpass just när barnet ska sova middag.

Ryggstöden på Cross 2 är enkla att fälla. På baksidan finns ett handtag som ska tryckas in med en hand. Sedan kan man ställa ryggstödet i två olika vilolägen. Det mest fällda läget är fullt tillräckligt för att en ettåring med hjälm på sig ska kunna sova bekvämt utan att huvudet faller framåt. Jag gillar också att det går att välja att ett barn sitter upp medan det andra lutar sig bakåt. Väldigt lämpligt om ettåringen ska sova men fyraåringen inte ska göra det och vill kunna sitta upp normalt och se sig omkring.

Inbyggt insektsnät som täcker för öppningen

Thule Chariot Cross 2 har inbyggt inseksnät som täcker öppningen

Framtill på Thule Cross 2 finns ett insektsnät, och man ska alltid ha det neddraget när man cyklar med vagnen. Detta för att det är lätt hänt att småsten och annat sprätter upp från cykelns bakhjul och kan flyga in rakt mor barnen och i värsta fall skada dem. Nätet spänns fast med dragkedjor längs sidorna av vagnen. Längst framme vid fotändan så kan man klämma fast nätets kortsida i små öppningar i ramen, så nätet sitter helt stadigt på plats. Vill man inte använda nätet, exemplevis om man bara är ute och promenerar med vagnen, så kan det vikas ihop och stoppas in upptill så att det är helt ur vägen.

Justerbart solskydd och regnskydd för öppningen

Thule Chariot Cross 2 har justerbart solskydd och regnskydd för öppningen

På bilderna ovan ser man hur Thule Chariot Cross 2 ser ut med insektsnät på (1), men också hur det blir om man fäster dit de separata regn/vindskyddet i klarplast (2). Det skyddar bara cykelvagnens öppning, och fungerar alltså inte som ett regnskydd för om hela vagnen ska förvaras utomhus vid dåligt väder. Regnskyddet fästs snabbt på plast med hjälp av elastiska snoddar (3). Det funkar smidigt men jag är ändå inte helt förtjust i att skyddet kan tas loss helt. Detta eftersom jag ser att det finns en liten risk för att det glöms kvar hemma efter att det hängts på tork och då kanske inte finns till hands när det plötsligt börjar regna vid nästa cykeltur. Klarplasten har också blivit lite mjölkig efter användning. Inget som störde barnen men det är inte fullt så genomskinligt som när det var nytt.

Ett annat tillbehör som också det kan tas loss helt från Cross 2 är solskyddet (4). Det är väldigt praktiskt när solen ligger på rakt i barnens ansikte och också det kan riktigt snabbt fästas på vagnen. Solskyddet har fyra clips som bara trycks på plats på ramen (5). Och vad som är riktigt smart är att solskyddet kan dras upp och ned längs med vagnens framsida, samt även tryckas ihop (6). På Så sätt kan man ställa in så att det blir precis lagom mängd skugga för barnen, utan att skymma mer än nödvändigt av sikten utåt. Det funkar precis som man vill att det ska vara. Men återigen så gäller det att aldrig lägga undan det någon annanstans än i Cross 2 egna packutrymmen, så det inte glöms hemma vid nästa utflykt.

Lätt att montera med smart, justerbar fjädring

Thule Chariot Cross 2 har bra hjul och fjädring

Det är en fröjd både att montera upp och ihop Thule Chariot Cross 2. Ingenting är komplicerat, inga spärrar är tröga. Bakhjulen klickas enkelt på plats och när de sedan ska lossas igen så trycker man bara in den blåa, gummerade knappen mitt på hjulnavet och drar hjulet utåt. Förutom de stora, luftfyllda bakhjulen så bidrar även den ställbara fällningen på Cross 2 till en mjuk åktur för barnen. Att justera fällningen är också enkelt. Tack vare de små symbolerna är det enkelt att se hur fjädringen ska vara inställd beroende av om cykelvagnen är tungt eller lätt lastad.

Fälls lätt ihop till kompakt paket

Thule Chariot Cross 2 kan lätt fällas ihop och bli kompakt

Vill man fälla ihop vagnen, för att den ska bli mindre när den förvaras eller inför en bilresa, så är det också något som görs i ett nafs. På båda sidorna om Cross 2 finns en stor, blå knapp. På ena sidan har knappen ett skydd i plast över. Detta för att inte båda knapparna på något sätt ska råka tryckas in samtidigt så att vagnen fälls ihop med barnen i. Nu måste man medvetet föra plastskyddet åt sidan och trycka in knappen för att kunna vika ihop chassit.

Thule Charit Cross 2 blir platt när den fälls ihop, men ännu plattare blir den förstås om man tar bort bakhjulen också. Dessutom finns det gott om utrymme att packa in alla fyra hjul i sittutrymmet och stänga igen. Även cykelarmen får plats däri. Väldigt smidigt att kunna ha koll på alla tillbehör på det sättet när man ska transportera vagnen.

Begränsat med packutrymme på Thule Cross 2

Begränsat med packutrymme på Thule Chariot Cross 2

Det förvaringsutrymme som finns på Cross 2 är dels nätfickor på baksidan av ryggstöden, dels en väska som hänger baktill vars insida är uppdelad i fack. Ibland kanske man inte vill använda förvaringsväskan. Exempelvis om man springer med Cross 2 och vill ha maximalt med utrymme för att ta ut stegen. Då är det himla smart att väskan kan fällas upp och hållas på plats uppfälld med hjälp av ett plastclips som klickar i runt ramen.

Själva förvaringsutrymmet är inte så väldigt imponerande i sig dock. Det här är inte vagnen man lassar in en hel strandkasse i. Faktiskt inte ens en matkasse. Dock får man plats men en del i väskan baktill om man packar direkt i den. Men ska man handla med vagnen så kräver det egentligen att man har en sittplats ledig. Då kan man ställa matkassarna inne i kupén.

Vill man maximera lastutrymmet så har Thule även ett Cargo Rack som de säljer som tillbehör. Detta ställ monteras på vagnen så man kan fästa packning ovanpå själva sittkupén. Dock får den lasten väga max 2,3 kg, så det är främst till för stora men lätta saker. Såsom en filt och handdukar, om man ska cykla ned till stranden och bada.

Så kopplar man Thule Chariot Cross 2 till cykeln

Så kopplar man Thule Chariot Cross 2 till cykeln

Att cykla med Thule Chariot Cross 2 är mycket enkelt att få till. Med vagnen kommer ett snabbfäste som monteras på cykelns bakhjul. Cykelarmen kan sedan snabbt passa in i snabbfästet och säkras på plats dels med en sprint, dels med en extra säkerhetsrem. Den sitter där ifall sprinten på något sätt skulle lyckas lossna. Andra ändan av cykelarmen fästs i karossen genom att man öppnar upp samma spärr som används för att fästa promenadhjulen. Också denna sida av cykelarmen har en extra försäkring i form av en liten säkerhetsrem.

Det märks att Thule har fokus på säkerhet. Cross 2 känns lätt att cykla med och svänger följsamt efter cykeln. I ärlighetens namn tycker jag att det är mycket svårt att känna skillnad på olika cykelvagnar under själva cyklandet. Annat än om vagnen känns väldigt tung. Det är främst ur barnets perspektiv som skillnaderna är tydliga. Samt när vagnen ska kopplas till och från cykeln och om cykelvagnen ska byggas om till promenadvagn, vilket är olika smidigt på olika modeller.

Smart lösning för förvaring av framhjulen

Thule Chariot Cross 2 har smart lösning för förvaring av framhjulen

Till Thule Cross 2 medkommer två stycken promenadhjul, som klickas i på båda sidor av vagnen. Man drar bara den blåa spärren utåt, och för hjulet upp in i chassit. Sen trycker man in den blå spärren igen och den ska hela vägen in, så inget av det röda fältet syns och spärren klickat ordentligt i låst läge. Sen är det så himla smart att man häpnar över hur praktiskt det är. Att promenadhjulen lika lätt fästs i samma hål fast ovanifrån när man ska cykla med vagnen är genialt. På så sätt är de helt ur vägen men finns redo till hands när man ska växla till promenadläge igen. Supersmart lösning!

Promenadhjulen är rätt små men det är ändå relativt enkelt att köra med Cross 2 i lättare terräng. Vagnen kan då balanseras upp på bakhjulen när man ska ta sig över större hinder. Faktum är att sämst körkänsla hade jag inne i ett trapphus med väldigt glatta golv. Det var som att ingen friktion alls uppstod mellan golvyta och framhjul. Cross 2 kändes på det underlaget helt omöjlig att styra. Jag vet nu att hjulen som finns idag har fått ett mer gummerat yttre lager och därför finns inte detta problem längre. Och skulle man ha en äldre Cross 2 med de ”gamla” hjulen så kan man köpa till de nya som reservdel. Det ska dock noteras att på asfalt och andra underlag utomhus var det aldrig problem för framhjulen att få grepp. Det uppstod endast inne i trapphus eller köpcentrum med väldigt blanka golv.

Cross 2 som barnvagn för promenader

Thule Chariot Cross 2 som barnvagn för promenader

Att promenera med Cross 2 är lika fröjdefullt som att cykla med den. Handtaget kan enkelt vinklas i ett stort antal olika lägen. Både jag med mina 170 cm och min man som är cirka 183 cm lång kunde gå riktigt bekvämt bakom vagnen. Den är lättstyrd och funkar som sagt att rulla både på asfalt och på lite grusväg och gräsmatta med. Även när Thule Chariot Cross 2 ska parkeras efter användning så är det praktiskt att handtaget kan vikas hela vägen in mot vagnen. På så sätt blir den så kort som möjligt när den förvaras.

Cross 2 som smidig och lättanvänd cykelvagn

Min man har cyklat mer med Cross 2 än vad jag har. Under en period användes den dagligen för att lämna barnen på morgonen. Han tyckte omedelbart att detta var den bästa cykelvagnen som han använt. Det han föll för främst är att den var så enkelt att använda. På den punkten kan jag bara hålla med. Inget kändes någonsin krångligt med Cross 2.

När vår minsta blev gammal nog för att sitta i cykelvagn medan man cyklar så har viloläget på ryggstödet varit guld värt. Det går då att ta en cykeltur efter lunch så att hon kan sova, istället för att ta en promenad med vagnen. Extra bra dessutom att storebror på 4 år kan sitta bredvid utan att behöva halvligga ned han också. Det enda jag verkligen saknar är ett packutrymme där man kan ställa in en matkasse eller två som de är. Det går att handla med Cross 2 men man får packa in alla matvaror för sig där bak. Orkade jag inte det fick jag förmå något av barnen att ha en kasse framför fötterna.

Mitt omdöme på Thule Chariot Cross 2

För alla lägen då man vill ha en för barnen maximalt bekväm och välanpassad cykelvagn som dessutom ska vara smidig att göra om för olika användningsområden så känns Thule Chariot Cross 2 optimal. Priset ligger lite högre än för många andra cykelvagnar. Men man får ändå funktioner som motsvarar det värdet kan jag känna. Om att cykla med barnen är en del av vardagen, kanske till och med den främsta transportmetoden, då är det en Thule Cross 2 man ska ha och man kommer bli ruskigt nöjd med den också.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se för Thule Cross 2 hos: Jollyroom
Se för Thule Cross 2 hos: Baby V

Du kanske också gillar

32 kommentarer

nicklas 30 maj, 2018 - 01:28

Hejsan!

Tackar för genomgången av cross 2!

Sitter just nu i funderingar kring att göra oss av med vår bugaboo donkey till förmån av en cykelvagn, våra barn är 2 respektive 4 år, då det börjar bli lite mer mobilt och mindre nödvändigt med en barnvagn.

Kollar dock på denna, thule chariot sport 2 och Hamax Outback eller liknande där komfort och rymlighet spelar stor roll. Den bör ju hålla tills dess att den äldsta är runt 6 år.
Frågan är om chariot sport 2 är värt den extra ventilationen och mjukare sätena eller om man ska ta en av de andra istället. Man kan ju trotts allt köpa till en del av komforten man får i sport 2 till cross 2 men man missar de avtagbara sidofönstren som kan vara bra vid stillastående.

Eller du kanske sitter på andra tips!? Hur som helst så vore det skönt med lite input och tankegångar kring hur jag ska välja.

MVH
Nicklas

Reply
Mattias 1 augusti, 2018 - 19:51

Hej,

Vlken bra genomgång! Kan du dela med dig hur lång din 6,5åring är? Vi har en 4 åring som är 112cm och jag klurar lite på hur hon får plats. På dina bilder ser det OK ut men det skulle vara fint med lite marginal.

Reply
Anna 1 augusti, 2018 - 23:16

Hej Mattias, och tack! Jag skulle tro att hon var mellan 122 och 125 cm lång när bilderna togs. Strl 128 i kläder har hon i alla fall! Så en 4-åring på 112 cm ska utan tvekan få plats med hjälm och allt anser jag!
/Anna

Reply
Erica 9 september, 2018 - 20:14

Hej!
Fint med en bra genomgång av hela cykelvagnen. Tack!
Fråga… Är, liksom Nicklas, inne på att byta ut vanlig promenadvagn och bara ha cykelvagn/promenadvagn i ett. Hur skulle det fungera? Då tänker jag framförallt på hur smidig den är att ha med sig. Kan man åka kollektivt med den? Kommer den in genom vanliga dörrar?
Mvh
Erica

Reply
Anna 11 september, 2018 - 22:33

Hej Erica,
för transport och promenad ute så funkar den alldeles utmärkt som syskonvagn skulle jag säga. De ska komma igenom en standarddörr, som ju ska vara 80 cm bred. Men jag vet ändå att vissa haft problem med dörrar som inte kan öppnas hela vägen (för att dörren tar emot något annat) och då blir det för tight. Jag har sett cykelvagnar i tunnelbanan men jag skulle själv inte vilja ha med mig en, de är riktigt stora och känns i sådana sammanhang väldigt klumpiga tycker jag…
/Anna

Reply
Lars Ström 10 januari, 2019 - 09:35

Hej Anna, tack för en fin recension.
Jag har föregångaren ”chariot cougar 2” men funderar på att byta till en ”cross 2” då jag har behov av en vagn som tar mindre plats när den falls ihop och skall transporteras. Allt som jag velat ändra på min vagn verkar vara uppfyllt på ”cross 2”. Det enda som jag funderar på är ventilationen.
Har du någon uppfattning om hur den fungerar varma dagar med/utan regnskydd?
I ”chariot cougar 2” så finns två ventilationsinsläpp längst fram, längst ned på kupén. Samt att hela ryggen bakom sitsarna är ett väl tilltaget ventilationsnät. Jag har inte riktigt fått någon uppfattning om hur ventilationen fungerar på ”cross 2” av de bilder/filmer jag sett.

Vänligen Lars

Reply
Anna 12 januari, 2019 - 11:43

Hej Lars, det var en bra fråga. Jag brukar vanligtvis testa cykelvagnar under sommaren men Cross2 är den enda jag testat under höst, vinter och vår istället. Har du bara meshnätet framtill på vagnen så är ju ventilationen superbra. Med solskyddet kan du ju ändå skapa skugga och så blir luftmotståndet lite bättre också. Jag har för mig att ventilation i sidorna finns bara på den dyraste versionen, alltså på Sport 2? Kan inte minns något sånt på Cross2, tyvärr.
/Anna

Reply
Anna 22 januari, 2019 - 14:33

Hej,
Vi funderar på vilken cykel/skidvagn vi ska köpa. Vi har ett barn men funderar på en dubbelvagn. Har läst att man kan centrera sätet på Nordic cab. Vet du om man kan göra det på Thule och hamax också?

Reply
Anna 22 januari, 2019 - 14:42

Hej Anna,
nej det går inte att centrera. Men det finns tydligt angivet i manualen på vilket säte barnet ska sitta när man cyklar/går/skidar med ett barn i vagnen.
/Anna

Reply
Poria 13 april, 2019 - 00:00

Hej Anna. Mycket bra och utförlig recension. Vi har en snart 5åring samt en snart 1åring och funderar på Cross2. Om man jämför Cross2s säten med tex Hamax Outbacks verkar den senare ha mycket skönare säten, speciellt för de mindre barnen. Är detta något som du håller med om?
Thule har en Baby Supporter för sina Chariot-vagnar. Det kanske också bekräftar att sätena kanske inte är anpassade för de allra minsta. Vad skulle du säga som provat att åka med en ettåring?

Tack

Mvh Poria

Reply
Anna 14 april, 2019 - 17:40

Hej Poria!
Hm, nej jag skulle nog inte säga att jag tänkte på någon särskild skillnad i komfort mellan de olika säten. Vill man göra det lite mjukare så kan man ju alltid sätta i en vanlig sittdyna eller lägga en filt under rumpan för lite mer vadderad sittyta. Och det stämmer att Thule har bebisinlägg, men för en ettåring skulle jag tycka att det är överflödigt! Skulle hellre prioritera att välja en cykelvagn där du kan ha viloläge på sätet medan du cyklar!
/Anna

Reply
Poria 14 april, 2019 - 22:51

Tack snälla för input

Reply
Sandra 12 maj, 2019 - 13:34

Hej!
Tack för en väldigt informativ och bra recension. Kommer du att släppa någon ny cykelvagnsrecension inom kort?

Reply
Anna 12 maj, 2019 - 16:19

Hej!
Japp, inom väldigt kort kommer en recension av Nordic Cab Active 2-in-1. Och av cykelvagnarna jag testa denna sommar så är Hamax Avenida först ut!
/Anna

Reply
Anna-Maria Feldhoffer 13 maj, 2019 - 15:47

Beställde en chariot cross idag, googlade och hittade denna blogg! Jag var kompis med Alexander som du gick i högstadiet med och kände nu igen dig också, lite roligt 🙂 tack för recensionen och ha det så gott! (ps. bra jobbat med fyra barn, är själv bara inne på nr 2 :))
Mvh
Anna-Maria

Reply
Anna 15 maj, 2019 - 10:10

Hej Anna-Maria, men vad kul att höra av dig! Toppen att du hade glädje av bloggen och haha, tack! Två barn är fullt ös det också, det minns jag väldigt väl. 😉
/Anna

Reply
Izabella 15 juli, 2019 - 22:04

Hej!
Vilken bra recension. Tack!
Har just köpt Chariot X2 och ser fram emot att använda den.
Vilken transportväska (för flyg) rekommenderar du till denna vagn?
Tacksam för svar!
Mvh,
Izabella

Reply
Anna 16 juli, 2019 - 19:52

Hej Izabella, och tack! Jag har faktiskt aldrig flugit med någon cykelvagn, så vilken väska som funkar är jag osäker på. Men AirShells är väldigt rymliga, så väljer du en sådan i rimlig storlek (tex den för syskonvagn?) så får du absolut ned en cykelvagn däri!
/Anna

Reply
Natalie P 14 februari, 2020 - 14:50

”HEJ! TACK FÖR EN MYCKET BRA RECENSION. JAG UNDRAR HUR STOR LUTNINGEN ÄR. HAR EN 1,5 ÅRING SOM JAG TÄNKT SKA SOVA MIDDAG I DENNA VAGN. LUTAR DEN TILLRÄCKLIGT MYCKET I LIGGANDE LÄGE FÖR ATT BARNET SKA KUNNA SOVA GOTT DAGLIGEN? ”

Reply
Anna 16 februari, 2020 - 14:57

Hej Natalie, du ser lutningen bäst nere till höger i denna bild: https://ombarnvagnar.com/wp-content/uploads/2018/04/Thule-Chariot-Cross-2-ryggstod-vilolage-1170×936.jpg
Det funkade för min dotter att sova i detta läge, huvudet föll inte fram. Så ja, jag tycker att det är tillräckligt!
/Anna

Reply
Christina 18 mars, 2020 - 11:20

Hej, hur upplever du att vagnen fungerar utan broms? Har du upplevt att det varit ett problem med två stora barn i vagnen utan att ha möjlighet att bromsa i nedförsbackar?

Reply
Anna 22 mars, 2020 - 13:08

Hej Christina, jag har aldrig känt mig stark nog att jogga med två barn så jag har inte testat att springa med cykelvagn med två barn i. Däremot har jag gått många promenader så, även i nedförsbackar, och då har jag inte saknat handbroms! Skulle absolut vara positivt att ha handbroms men det har gått fint utan också.
/Anna

Reply
Pia 19 augusti, 2020 - 16:58

Hej!
Har du koll på hur man kan sätta en sittdyna i denna? Selen sitter ju ihop mellan axlar och midja, eller har jag missat att selen går att ta lös? Någon specifik sittdyna du kan rekommendera?
Tack så mycket för en bra recension!

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:26

Hej Pia!
Jag har aldrig använt sittdyna i Thules cykelvagnar, så jag är osäker på vad som gäller kring detta. Har tyvärr inte kvar Cross 2 så har ingen möjlighet att titta närmare på hur selen ser ut. Men ett tips annars kan ju vara en dyna som inte kräver att selen tas isär! Jag gillar tex Outlooks sittdyna väldigt mycket, Bugaboos dynor har också kardborrelösning.
/Anna

Reply
sanna 6 september, 2020 - 20:06

Hej! Vi har just köpt en Thule Chariot Cross 2. Vi har jätteproblem att dra ur ”cykelarmen” från själva karossen. Den sitter hur trögt som helst. När jag har cyklat exempelvis till mataffären och vill ta med mig endast cykelvagnen och inte cykeln med in till affären, har jag inte lyckats dra ur cykelarmen från vagnen. Ska man olja den eller har du upplevt samma problem?
Tack för bra recension!

Reply
Anna 7 september, 2020 - 15:04

Hej Sanna!
Jag har faktiskt varit med om detta bara på en enda cykelvagn av alla jag har testat, så jag skulle säga att det är ett relativt ovanligt problem. Jag är övertygad om att lite siliconsprat bör hjälpa det. Men kanske bra om du dubbelkollar med Thule först? Har svårt att se hur säkerhet öht skulle kunna påverkas av att du smörjer armen, men alltid bra att dubbelkolla.
/Anna

Reply
Sanna 7 september, 2020 - 20:29

Tack! Ska kolla upp det.

Reply
Emma 10 maj, 2022 - 09:20

Hej!
Funderar på att köpa en thule chariot cross 2. Tack för utförlig recension om denna modell.
Jag kollar lite begagnat och undrar om du vet om det skiljer sig något mellan vagnar som är tillverkade olika årtal (ex från 2016)? Har Thule gjort någon stor förändring förutom designen och det yttre?

Mvh
Emma

Reply
Emmy 27 maj, 2022 - 11:38

Hej! Åh va skönt och läsa om. Jag och sambon letar nu till våra barn. Vi väljer nu mellan Thures chariot cross 2 och hamax outback. Vilken av dessa gillar du bäst?
Med vänlig hälsning, Emmy

Reply
Anna 8 juni, 2022 - 09:53

Hej Emmy!
Av just de två modellerna skulle jag välja Outback, av ett enda skäl: större packutrymme. Min erfarenhet är att man aldrig kommer tycka att en cykelvagn har för mycket packutrymme, det finns alltid nån till väska, filt, hink och spade som man vill kunna trycka in. I övrigt är båda två riktigt bra cykelvagnar. Thule är något lättare, men jag tycker inte det märks när jag cyklar med dem utan egentligen bara/främst när jag lyfter in vagnen i bilen eller lyfter in för förvaring i förråd/garderob etc.
/Anna

Reply
Linnea 17 januari, 2024 - 12:49

Hej, en bra och genomförlig recension!
Jag undrar lite över regnskyddet, var har du köpt det? Vi har införskaffat en Cross 2 och behöver regnskydd. Dom regnskydd jag hittar står bara att dom är kompatibla med Thule Candance och Coaster. Men dom ser ut som det du använde till din Cross. Tacksam för svar 🙂
Vänligen Linnea

Reply
Anna 17 januari, 2024 - 13:53

Hej Linnea!
Regnskyddet som syns i den här recensionen är det som medföljer Cross vid köp. Det är bara en plastbit som endast täcker öppningen, så inte ett komplett regnskydd för hela vagnen tyvärr. Och lika mycket tyvärr så känner jag än så länge inte till något bra, universellt regnskydd för cykelvagn!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar