Bugaboo Komfort Ståbräda på Bugaboo Bee³

av Anna
Bugaboo Bee med Bugaboos egen ståbräda.

För ett knappt år sedan publicerade jag en recension av Bugaboo Komfort Ståbräda här på bloggen. Då visade jag hur den monterades på Bugaboo Donkey. Men Komfort-ståbrädan har såklart adaptrar även för Bugaboos övriga modeller och här kommer några bilder på hur samma ståbräda fungerar på Bugaboo Bee³. För den som undrar över skillnaden mellan olika modeller av ståbräda, så har jag även en guide till Bugaboos ståbrädor här på bloggen. Att jag gillar ståbrädan i sig framkommer ganska tydligt i min recension av den. Men det är värt att tillaga att Bugaboo Bee³ är en av få mindre, vändbara vagnar som faktiskt är riktigt smidig att använda ihop med ståbräda – och använder man då Bugaboo Komfort så får man en med sittpall dessutom.

Så monterar man Bugaboos ståbräda på Bugaboo Bee 3

Så monterar man Bugaboos ståbräda på Bugaboo Bee.

Bugaboo Komfort Ståbräda säljs för sig, och adapter säljs för sig. Denna Bee³ adapter kostar 170 kr och utgörs av två delar samt tillhörande skruvar (1). Instruktionsboken som medföljer är väldigt tydlig, kortfattat så behöver man lossa varukorgen bakre fästen från chassit för att kunna få fast adaptrarna. På adaptrarna finns sedan kardborrefästen (2) vilket gör att man, när man skruvat fast dem, åter igen kan fästa varukorgen fast nu ovanpå ståbrädeadaptrarna (3). När de väl är på plats så låtar man själva ståbrädan glida på plats tills den klickar i rätt läge (4). Precis som på Donkeyn är ståbrädan också på Bee³ väldigt enkelt att ta loss genom att man håller in de vita spärrarna (5).

Bugaboo Bee 3 med bakåtvänd sittdel och med Bugaboo Komfort Ståbräda.

Kör man Bee³ med sittdelen framåtvänd så funkar det utmärkt oavsett om man har pallen på eller inte. Men även med sittdelen bakåtvänd som på bilden, så tycker jag att det finns bra med utrymmet både för barnet i vagnen och för det äldre syskonet. Pallen kan ju dessutom klickas av och på ståbrädan på ett ögonblick, så det är lätt att växla mellan lägena. Bugaboo Komfort Ståbräda kan ju fällas upp när den inte används, och stannar i den positionen utan någon upphängningsrem.

Så stora barn kan använda Bee 3 med Bugaboos ståbräda

Så stora barn kan använda Bugaboos ståbräda.

På bilderna syns mina barn som då var en normalstor tvååring och femåringen. När tvååringen satt bakåtvänd och femåringen satt på pallen, så slår deras knän i varandra. Så länge de håller sams så är det dock inget problem, det blev inte obekväm för dem att sitta så. Men börjar de där små fötterna sparka på varandra så är läget förstås ett helt annat…

Bäst utrymme för äldre syskonet är det givetvis om sittdelen är framåtvänd med ryggstöd i sittläget eller i viloläge. Vill man har det lilla barnet i liggläget så är nog det bästa att ha sittdelen vänd bakåt. Med sittdelen framåtvänd får dock en femåring plats både att stå och att sitta ned. Har man vagnens handtag på högsta läget så finns det dessutom gott om plats för det äldre syskonets rygg och huvud. Och eftersom att ståbrädan är avsmalnande i formen så tycker jag även att utrymmet för mig som kör vagnen är riktigt gott, jämfört med hur benutrymmet är hos många andra vagnar när en ståbräda monteras på.

Då ska man välja att köra Bee 3 med Bugaboos ståbräda

Den främsta nackdelen med Komfort Ståbräda på Bee³ är att vagnen har en centrerad broms, och att den blir svårare att komma åt när ståbrädan sitter på. På Donkey och Buffalo sitter bromsen på ena sidan och påverkas inte alls av ståbräda, och Cameleon har ju handbroms så med den modellen är det inte heller ett problem. Men man lär sig att sticka in tåspetsen framför ståbrädan så det är nog till stor del en vanesak.

Har man ett litet barn, kanske rentutav en bebis (Bee³ funkar med både liggdel och mjuklift/cocoon), som man vill kunna ha vänt mot sig och samtidigt har ett äldre barn som ibland får trötta ben och behöver kunna få med sig båda två på ett smidigt sätt – då tycker jag att Bee med ståbräda i många lägen kan vara en väldigt praktisk lösning på det barnvagnsdilemmat.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Bugaboo ståbräda hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Johanna 14 januari, 2017 - 16:18

Hej! Tänkte köpa en begagnad Bugaboo donkey duo som syskonvagn.
Tänkte kolla om du har några tips man ska tänka på, tex om det är några bra funktioner på dom som är lite nyare eller om man mest ska kolla om den ser hel och fräsch ut?
Kan man köpa en mono och köpa till en sits?
Och får en treåring plats i vagnen, då vi har långt till förskolan?
Med vänliga hälsningar Johanna

Reply
Nina 3 februari, 2017 - 11:05

Hej Anna,
Du är ju så insatt (läser alltid dina recensioner innan jag slår till!:)) så jag vill höra om du vet något om detta: Vi ska köpa en Bugaboo Komfort Ståbräda till dottern nu, och den verkar slutsåld nästan överallt. De flesta butiker säger att den är på väg in, MEN en tjej på Bonti i Sthlm sa i telefon att den utgått och att de kommer få in en ny sort om några veckor. Stämmer detta? Jag kan inte hitta
den infon varken hos dig eller någon annanstans så jag undrar om hon hade missuppfattat något. Det känns ju dumt att köpa en nu om det kommer en ny och kanske bättre version snart?
Stort tack på förhand för svar!:) Med vänlig hälsning, Nina

Reply
Anna 13 februari, 2017 - 15:19

Hej Nina, ledsen för segt svar, jag födde barn samma dag som du frågade och sen har jag halkat efter lite med kommentarerna på bloggen. Men jag läste din fråga redan då och har inte sett någon annan nämna detta, har själv inte hört ett ord om det vare sig från Bugaboo eller från återförsäljare. Så jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Men om de säger så på Bonti så borde det ju vara sant. Blir bara lite förvånad, nuvarande ståbrädan har ju bara funnits i 1,5 år ungefär? Undrar om det isf har att göra med nya Bee5, som ju ska ha integrerade fästen för ståbräda i sitt chassi. Men det är bara ren spekulation från min sida, jag får forska vidare i detta! Om du får någon mer klarhet i det får du gärna lämna en till kommentar!
/Anna

Reply
A (Allt enligt A) 7 april, 2017 - 16:37

De verkar helt klart ha ändrat ngt, för jag hade beställt extra adapter till min Donkey (har en på Buffalo och en på Bee3 sedan tidigare) som kom från Bonti idag, och den är av fel sort!!!
Köpte ståbrädan i somras, och har inte hört något alls om att den skulle ha ändrats, så snacka om att jag blev snopen…

Reply
Anna 9 april, 2017 - 22:12

Hej, tråkigt att höra! Har uppdaterat min ståbrädeguide med info nu!
/Anna

Reply
Roxana 24 oktober, 2017 - 18:17

Hej
Kan man ha ståbrädan på en Donkey i duo-läget? Alltså promenera med 3 barn samtidigt?

Reply
Anna 26 oktober, 2017 - 23:39

Hej Roxana, ja det kan man, det har jag gjort många gånger! Den kan även sitta på när man växlar mellan mono och duo.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar