GB Pockit, Qbit och Qbit+ – en första titt på en liten trio!

av Anna

GB-Qbit-Pockit-forsta-titt

Just nu testkör jag en pigg liten trio från märket GoodBaby, allmänt förkortat GB. Det handlar förstås dels om världsrekordlilla GB Pockit samt om storasyskonen GB Qbit och Qbit+. Skillnaden mellan Qbit och Qbit+ är inte stor. Vanliga Qbit kostar 2700 kr, har viloläge på ryggstödet och lite mindre hjul. Qbit+ kostar 3000 kr, har fullt liggläge och en aning större hjul. De är i stort sett exakt lika stora ihopfällda och viktskillnaden är minimal. Jag kan inte riktigt förstå varför GB valt att tillverka vanliga Qbit när Qbit+ finns, det är helt klart den senare man ska satsa på av de två modellerna. Och jag tror ganska många kan finna Qbit+ intressant. Vagnen har som sagt ett liggläge som gör att den kan funka från nyfödd, suffletten täcker bra och fotstödet kan vinklas. Handtaget kan inte justeras i höjd men framhjulen kan låsas och vagnen blir riktigt kompakt när den fälls ihop. Jag har själv hunnit köra Qbit och Qbit+ här i min Stockholmsförort men även skickat iväg Qbit+ på en semesterresa till Gotland, för att verkligen hårdtesta den som resevagn.

GB Pockit är som sagt soklart minst av de tre men det kommer också med en del kompromisser vad gäller funktioner. Pockit har ingen riktigt sufflett, bara ett platt soltak som antingen kan fällas fram eller vinkls helt bak. Ryggstödet kan inte justeras alls utan det finns endast sittläge på vagnen. Ihopfälld blir Pockit så liten att den faktiskt får plats i Qbitarnas varukorg! Maxvikten är 17 kg och sittdelen är faktiskt riktigt rymlig, speciellt höjden på ryggstödet är imponerande. Pockit har jag inte hunnit köra så mycket än, men det har jag hela sommaren på mig att göra.

Självklart kommer jag återkomma senare i sommar med recensioner, har du någon särskild fråga du vill ha svar på angående dessa tre vagnar får du gärna lämna en kommentar till inlägget, så ska jag försöka inkludera det i min recension!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Ellenor 29 juli, 2016 - 09:09

Fungerar qbit+ på ojämt underlag, säg lite halvtaskig asfalt och hårt packad grusväg – eller är det bara i affären/gallerior den fungerar? Tänkte om vi kunde ha i bilen här upp i Norrland.

Reply
Anna 3 augusti, 2016 - 11:30

Hej Ellenor, alltså dålig asfalt går och lite grusväg går också. Det är kanske inte en jätterolig körtur på sånt underlag, men du kommer komma fram. Men välj absolut Qbit+ i så fall, vanliga Qbit har ju mindre hjul.
/Anna

Reply
Emelie 23 september, 2016 - 00:32

Hur står sig qbit+ gentemot BJ tour och BJ zip? Tänker främst som resevagn, bilvagn. Tack på förhand

Reply
Anna 27 september, 2016 - 10:15

Hej! De är ganska olika, jag kommer lägga upp en recension av Qbit och Qbit+ inom kort. Qbit+ har väldigt smidig ihopfällning och fullt liggläge, men blir större än City Tour och har sämre körkänsla än Zip.
/Anna

Reply
Emma 29 januari, 2017 - 22:13

Hej!
GB Pockit väska vart kan jag hitta en?

Mvh Emma

Reply
Anna 31 januari, 2017 - 10:31

Hej, vad jag vet finns det ingen särskild förvaringsväska för Pockit, men samtidigt går den ju ned i de flesta vanliga, något större väskor än en liten handväska – skulle jag säga!
/Anna

Reply
Sofia 20 februari, 2017 - 16:29

Hej och tack för en bra recension!
Jag undrar om det finns någon vädringslucka att öppna när vagnen är i liggläge?
Mvh Sofia

Reply
Anna 20 februari, 2017 - 16:35

Hej Sofia, har är utförliga recensionen av Qbit och Qbit+: http://ombarnvagnar.com/2016/10/gb-qbit-och-qbit/
Som jag minns det är det endast tittluckan i klarplast, inte någon vädringslucka tyvärr.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar