Bugaboos ulldyna

av Anna
Bugaboos ulldyna i Bugaboo donkey

I slutet av november skrev jag ett blogginlägg om två olika sittdynor i ull för barnvagnen, och nu har jag hunnit använda Bugaboos dyna tillräckligt för att tycka till om den. Först av allt – Bugaboo tar det här med ull väldigt seriöst och det märks att de inte snålat på materialkostnaderna. Bebisen fick Bugaboos fina ullfilt i present och jag tror inte jag känt på något som är så mjukt men samtidigt så varmt och kompakt. Utöver dyna och filt så har ju Bugaboo även släppt madrassöverdrag till liggdelsmadrassen i samma Wool-kollektion. För den som vill veta mer finns en snygg infographic på Bugaboos hemsida.

Ulldynan har samma form som Bugaboos vanliga dynor men saknar fickan upptill som träs över sittdelsryggen för att dynan inte ska glida. Den har dock flärpen som ska fästas under plattan i sittdelen. Jag trodde att dynan skulle glida i ryggen eftersom att den inte går att förankra lika ordentligt i sittdelen, men trots många i och urstigningar så har den inte glidit en cm. Dynan är vändbar med en en vit sida i 100% ren ull, och en quiltad, grå sida i 100% bomullsjersey. Sittdynan kan öppnas i ryggen så man behöver inte trä om selen för att sätta den på plats. En annan sak jag oroade mig över var att dynan skulle se väldigt smutsig ut när ett barn i valanvänd overall satte sig på den fina vita ullen, men den mesta smutsen har väldigt enkelt gått att liksom borsta av ytan. Dynans främst funktion, att hålla värmen, får gott betyg från oss då sittdelen aldrig känts kall med den i. Dynan går att tvätta i maskin men jag har inte behövt testa det än. Nu börjar det bli varmare i luften så det är snart dags att vända sida och testa hur bomullsjerseyn gör sig i vårvädret.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo sittdyna hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Sandra Berg 25 mars, 2014 - 15:33

Hej!
Först, tack för bra info!! Har oxå undrat över om den inte glider och hur den vita ullen håller sig fin.
Nu skulle jag även vilja veta hur det funkar när du vänder den. Vad gör man med den biten som är under sitsen? Blir det snyggt och går det att vika under den även på andra hållet?
Tack för en mycket bra blogg! Du gör ett fantastiskt jobb.
Mvh Sandra

Reply
Anna 27 mars, 2014 - 23:39

Hej!
Ja det funkar absolut, du viker bara runt den runt dynan och så trär du fast dynan i sittdelen på samma sätt igen!
Ska se om jag kan fixa dig en bild på det.
/Anna

Reply
Cecilia 26 mars, 2014 - 08:47

Åh den är så fin den där ulldynan! Du som har Brio Go, skulle du vilja vara så snäll och svara på om den passar till Brio Go/Next?

Reply
Anna 27 mars, 2014 - 23:39

Hej Cecilia, det tror jag absolut att den gör men jag ska testa och försöka ta en bild åt dig på det också!
/Anna

Reply
jenny 7 oktober, 2014 - 12:53

lite gammalt inlägg men aktuellt nu igen 🙂
jag undrar vad du tyckte om den andra dynan du testade? prisskillnaden är ju rätt så stor…

Reply
Anna 7 oktober, 2014 - 20:26

Hej Jenny!
Ja den var ju absolut varmt och satt bra i alla sittdelar jag testade den i här hemma, enda skillnaden var väl kanske finishen men funktionen var ju absolut god. Tycker att båda dynorna kunde haft en bättre upphägning dock, så de inte glider nedåt i vagnen.
/Anna

Reply
Nicklas 6 april, 2016 - 14:58

Hejsan!

Tack för att du tar dig tiden att skriva om baby-produkter.

Hur är dynan i praktiken jämfört med teorin. DVS kyler den tillräckligt för att man ska kunna ha den en varm sommardag samt om den värmer en kall vinterdag? Hur mycket skillnad gör den? Läser man om produkten i butiker och hemsidor så är det en himla massa säljsnack och man vill gärna framställa sin produkt lite bättre än vad den är.

Tacksam för svar 🙂

Reply
Anna 6 april, 2016 - 21:35

Hej Nicklas,
jag skulle säga att ulldynan fyller en bra funktioner på vintern, jag tycker den isolerar mer än Bugaboos vanliga dyna iaf. Sen vet jag att den enligt instruktionen ska funka bra som avsvalkande sommartid men päls och värme går inte riktigt ihop i mitt huvud så jag har valt att inte använda den på sommaren!
/Anna

Reply
Nicklas 7 april, 2016 - 20:22

Tackar för informationen! Lite av vad jag trodde med andra ord. Dock ett bra komplement till vintern o kallare dagar 🙂

Reply
Anna 8 april, 2016 - 15:26

Ja det tycker jag, ett barn som inte ska sitta i åkpåse men kanske ändå sitter en del i vagne, då är ulldynan bra som extra isolering under rumpan!
/Anna

Reply
Paulina 26 september, 2016 - 10:36

hej vilken sittdyna passar till britax smile 2?

tack

Reply
Anna 26 september, 2016 - 13:05

Hej Paulina, tror de flesta universalmodeller ska funka bra. Jag har tex använt Outlook i Smiles sittdel och tyckte den satt väldigt bra!
/Anna

Reply
Terese 13 september, 2017 - 09:16

Hej, anser du att denna dyna behövs i vinter om barnet sitter i en hp-påse från Bugaboo? Tack på förhand.

Med vänlig hälsning,
Terese

Reply
Anna 18 september, 2017 - 22:32

Hej Terese, nej absolut inte, det blir verkligen kaka på kaka! Antingen HP-åkpåsen eller ulldynan, kanske ihop med en vinteroverall då.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar