Hänga upp ståbrädan

av Anna

Med ett barn som gärna växlar mellan att gå själv och stå på ståbrädan så är det lätt att snabbt börja störa sig på det skramlande ljud som uppstår när en ståbräda utan tyngd rullar bakom barnvagnen. Visserligen kan man haka av hela brädan, men det är ofta lite bökigt och det är inte alltid självklart att det finns utrymme i varukorgen för att lägga ståbrädan där. Många ståbrädor kommer med en egen upphängningsfunktion, t.ex. så är både Bugaboos ståbräda och Lascals Buggy Board utrustade med en sådan. Men har man en bräda som saknar det så kommer här ett tips om hur man enklast löser problemet: en bagagestropp. Ett elastiskt band med en krok i varje ända är en smidig lösning på skramliga ståbrädor. Ena kroken i handtaget och andra runt hjulet eller kanten på själv ståbrädan. Finns att köpa billigt på exempelvis Clas Ohlson. Den på bilden använder jag flitigt när jag kör min Brio Go med ståbräda. Den är 75 cm lång vilket är perfekt längd för att få upp ståbrädan från marken lagom mycket. Förutom att man slipper oljudet så ger man också sig själv lite extra benutrymme om man har ståbrädan upphängd när den inte används.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar