Gästblogg: Recension av Orbit G2 Ruby Red

av Lofsan

Vi har bjudit in en gästbloggare för att recensera barnvagnen Orbit G2. Lofsan (en av oss bakom bloggen Allt om barnvagnar) äger en Orbit som hon bloggar flitigt om men idag gästbloggar Lina, som är helt ny ägare till en Orbit i färgen Ruby Red med liggdel och sittdel, hon har än så länge bara använt sittdelen i väntan på syskon i vår.

22 månader gammalt barn i Orbit G2 färgen Ruby Red, skötväskan undertill saknas samt klädsel till bygel.

Utseende:

UFO, toalettstol, köksmaskin, cool, ful, snygg…kärt barn har många namn. Orbit är en vagn som vänder huvuden och väcker intresse. De flesta människor verkar ha en åsikt om vagnens utseende. Jag själv hade svårt att bestämma mig för vad jag egentligen tyckte, men nu står en Orbit hemma i hallen och växer i mina ögon, jag gillar den mer och mer ju mer jag tittar på den… Jag har skrivit ned några tankar om olika funktioner och detaljer på vagnen och vad jag tycker om dem. Om ni har några frågor om underbarnet är det bara att ställa dem!

Suffletten: 

+För paparazziskyddet som går att fälla ut och stänga in barnet lite, skydda för sol etc.
+ Att man kan köpa colourpacks och byta färg på suflett och dyna, precis som på Bugaboo´s barnvagnar.
+ För det lilla hålet man gjort där det är tänkt att man skall kunna hänga en leksak.
– För det sladdriga materialet som släpper in en hel del ljus vilket man kanske inte vill när barnet skall sova, men min son sov dock gott i drygt en timme på vår första promenad.

Suffletten är inte i helt nedfällt läge på bilden, den yttersta delen kan fällas in innanför eller dras ner hela vägen som ett paparazziskydd.

Sittdelen:

+ Min son på 22 månader sitter jättebra i Orbit. Han är 83 cm lång och har en bra bit kvar upp till sufletten.
+ För fotstödet som går att ställa i tre olika lägen väldigt lätt med en hand.
+ För den ergonomiska sitsen som är ställbar i tre olika lägen.
+ För att stolen kan ställas i 360 grader. Du kan välja om barnet skall vara emot eller från dig eller ha vagnen vid ett matbord och då vrida sitsen åt sidan – då tar vagnen inte upp mer plats än en barnmatstol (perfekt på cafeer etc märkte jag idag!) och barnet hamnar i bra höjd i förhållande till bordet.
+ För bumperbaren/bygeln som är lätt att klicka ur när barnet ska i och ur vagnen. Det räcker med att klicka ur på ena sidan så sitter den kvar på andra (böjbar led) vilket känns supersmidigt. Lätt att ta bort helt också.
+ För de små fickorna i sitsen där man kan ha små leksaker lättåtkomligt för barnet!
+ Sele som kan ställas i tre olika lägen. Läget på selen (tre olika lägen) ändras på baksidan av sittdelen genom att man med en dragkedja öppnar upp tyget i ryggen på sitsen och kommer åt, och det är lätt att göra.
+/- Snacksbrickan som hör till underhåller min son länge som öppnar och stänger den tusen ggr. Nackdel att den är så lätt att ta bort att han lika gärna kan ta loss den och sula den i backen.
+ För att sittdelen kan klickas på skenorna som man får till liggdelen, så blir det som en babysitter med upprätt sittläge.
– Att man använder samma spakar till att vrida stolen (på sidan av sittdelen sitter det en på varje sida), ställa in läget på stolen och som man tar loss hela sitsen med då det är lätt att råka klicka loss den med barnet i. Nu har jag lärt mig att man använder EN spak att justera läget på sitsen och TVÅ när man ska ta loss sitsen eller vrida den. Därför lätt hänt att man gör fel, och det känns lite läskigt om man skulle klicka ur stolen och tappa den eller liknande när man bara skall vrida sitsen.
– För att fotstödet bara kan vara på lägsta (vilket i och för sig räcker för min son) när man har barnet emot sig. Troligtvis har man tänkt att mot sig har man små barn, då behövs inte mer än lägsta inställningen – har man barnet ifrån sig kan fotstödet ställas i det läge man önskar.

Körvänlighet:

+ Jag tycker att den är väldigt lätt och skön att köra. Jag har provat den på långpromenad (ca 2 h häromdagen) med varierat underlag samt shopping och museum och den funkar jättebra till båda, även om min uppfattning är att det är mer en stadsvagn/cityvagn än gjord för skogspromenader.
+/- Till handtagen. Jag var skeptisk till delat handtag som för mina tankar till en resevagn/sulky men den är förvånansvärt lätt att styra med en hand med barn och packning i. Jag hade ändå önskat ett helt handtag, men det är en smaksak.
+ Mycket lätt att ställa in handtaget i olika höjd med en knapp på varje handtag. ”Perfekt om man har olika långa armar!” utbrast min sambo. Kanske inte det vanligaste, men jag kan inte annat än att hålla med, hahaha.
+ Stabila hjul och snurrar lätt, lättstyrd.
– Stötdämpningen är inte den bästa, men det är ungefär samma som i Bugaboo Cameleon upplever jag, så som det blir med punkteringsfria däck.

Förvaring:

+ För skötväskan under stolen (där varukorgen brukar vara). Jag tyckte vid en första anblick att den var helt värdelös. MEN. Den rymmer otroligt mycket och var jättebra att ha med idag när vi skulle iväg på museum. Minus för att handtaget på skötväskan är lite krångligt att öppna och stänga tills man får in snitsen.
+ Att man kan köpa till sidokorgar att packa i (även om de är onödigt dyra enligt mig, 1650:- per par), även om de kanske inte rymmer en storhandling. Perfekt att de går att fälla in under vagnen så de inte är i vägen när de inte används.
– Att det inte finns någon stor varukorg att ha matkassar i.

Övrigt: 

+ Vagnen känns genomtänkt med mycket fiffiga funktioner. Jag är säker på att jag kommer hitta fler fiffiga grejer med vagnen ju mer vi bekantar oss, jag och min Orbit.
+ Tar väldigt liten plats ihopfälld, tog knappt upp någon plats alls i bakluckan på vår v70 (och då jämför jag främst med Bugaboo Cameleon)
+ För fast mugghållare i handtaget!
+/- Jag tycker den är snyggast med sittdelen vänd mot den som kör, när sittdelen är vänd bort så blir det ett stort tomrum mellan den som kör vagnen och barnet, och det både känns och ser konstigt ut tycker jag.
+ Lätt att fälla ihop och fäller upp sig smidigt.
– Att bromsarna är i plast, känns som att de skulle kunna gå av om det är riktigt kallt ute och man trycker till lite för mycket. Hade hellre sett att de var i metall.
– Vagnen känns lite längre än nödvändigt, men det är troligtvis för viktfördelningen, stabiliteten för vagnen.
– Att tillbehören till vagnen känns dyra.

Detta är min uppfattning so far – kanske är det som man säger – ”ett utseende bara en mor kan älska”. Jag säger fulfulful -MÅSTE HA!

/Lina, nybliven stolt ägare till Orbit

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar