Bugaboo Classic Collection 2018 – Bee5 Classic, Donkey2 Classic och Fox Classic!

av Anna

Glada nyheter från Bugaboo för den som är förtjust i märkets Classic Collection – äntligen utökas kollektionen till att gälla samtliga modeller! Tidigare har Cameleon3, Buffalo och Donkey funnits i Classic-utförande men nu när både Donkey och Buffalo har utgått så har utbudet Classic-vagnar under en period varit väldigt litet. Men redan i höst kommer samtliga Bugaboo-vagnar finnas med – Cameleon3, Bee5, Donkey2 och Fox. Bugaboo Runner borträknad förstås. Classic Collection kommer i denna nya tappning att omfattas av tre färger – dels gråmelerat som finns kvar i Classic-utbudet sedan tidigare, dels en ny mörk marinblå och ny khaki. Alla tyger är tillverkade av återvunna material. Det kommer också finnas fler möjligheter att välja mellan svart och alu på chassit, men exakt vilka kombinationer som finns tillgängliga kommer variera i olika delar av världen.

En generell nyhet är att färgen på fodret på Classic-vagnarna har bytts ut. Från Off white, vilket såg lite champagnefärgat ut på det quiltade innerfodret i suffletterna, till nya Fresh White, vilket är en mer kritvit nyans. Bugaboo kommer även ha åkpåsar i matchande färger till försäljning med start i höst. Gråmelerad åkpåse finns redan men då släpps åkpåsen även i den nya marinblå färgen och i nya khakinyansen.

Den glada nyheten är att redan nu i 1 juni 2018 kommer Bugaboo Bee5 Classic släppas till försäljning. Bee5 Classic kommer givetvis att gå att köpa med både sitt- och liggdel. Hjulen kommer vara blankt svarta och vagnen kommer finnas i gråmelerat, khaki och marinblå. Bee5 Classic-liggdelen kommer finnas i alla tre färger och ha ett pris cirka 1300 kr. Bee5 Classic med sittdel kommer kosta cirka 7500 kr för vagnen med aluchassi och gråmelerad klädsel, och det är enda färgkombon tillgänglig med aluchassit. Med svart chassi kommer Bee5 finns med klädsel i gråmelerat, marinblå och khaki. Vagnen får då ett pris på cirka 8100 kr. Det kanske inte syns så mycket på bilderna ovan men varukorgen kommer ha samma färg som sittdelsklädseln.

Att Donkey2 kommer som Classic såhär pass snabbt efter lansering är förstås ett glädjande besked för många! Jag själv är oerhört förtjust i den Classic-klädsel jag har till min Donkey. Nya Bugaboo Donkey2 Classic kommer med mattsvarta hjul, vilket vi inte sett så mycket av förut men att de är matta istället för blanka beror förstås på att Fox och Bee5 har avtagbara hjulsidor medan Donkey2 inte har det (än i alla fall). De blanka navkapslarna för Bee5 och Fox funkar förstås inte på DOnkey2.

Bugaboo Donkey2 Classic finns att köpa från återförsäljare från 1 september 2018. Jag har inga prisuppgifter för vagnen men med tanke på att prispåslaget på en Bee5 Classic verkar ligga på ungefär 10% jämfört med en vanlig Bee5 så lär en Donkey2 Duo Classic med svart chassi kosta omkring 17, 500 kr, gissar jag på. Donkey2 Classic kommer finns med gråmelerad klädsel, till vilken man kan välja mellan alu eller svart chassi. Till den marinblå Classic-klädseln kan man bara få Donkey 2 med aluchassi.

Sist ut är Bugaboo Fox som också den 1 september 2018 släpps som en Bugaboo Fox Classic Collection. Fox Classic kommer ha svarta, blanka hjul och givetvis samma quiltade, vita Fresh White-foder i suffletten. I Europa kommer Bugaboo Fox Classic att finnas tillgängliga i alla tre klädslar. Fox Classic Grey Melange kommer finnas med både svart och alu chassi. Med den mörkt marinblå Classic-klädseln kommer Fox med alu chassi och vill man ha en Bugaboo Fox Classic Khaki så får man den med svart chassi till. Även här gissar jag på att prispåslaget jämfört med en vanlig Bugaboo Fox hamnar på omkring 10%.

Vad säger alla Bugaboo-fans där ute om den här nyheten? Jag är själv oerhört sugen på att få se den nya marinblå färgen live och även nyfiken på hur pass mycket vitare den nya nyansen på fodret är. Ska sanningen fram är villhöver-suget efter en Fox Classic Dark Navy nästan oemotståndligt stort just nu men vi får väl se hur det känns efter sommaren när Donkey2 Classic och Fox Classic finns att klämma på i butik!


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboos vagnar och tillbehör hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar