Nuna Pepp Luxx

av Anna

Nuna-Pepp-Luxx-frontNuna Pepp Luxx är en den uppdaterade versionen av Nuna Pepp, som jag skrev om på bloggen för drygt tre år sedan. Pepp är överlag en i mina ögon underskattad barnvagn, som har en hel del kvaliteter som man inte så ofta ser. Den är mycket mer lättrullad och klarar mer terräng än vad man kan tro av att titta på den, i synnerhet med tanke på att hjulen är ganska små och ser en aning plastiga ut. Jag har kört Pepp Luxx på kullersten i Gamla Stan i Stockholm och självklart blir det en skakig åktur, men inte någonstans fastnade vagnen i hjulen utan den guppade fram i bra tempo. Sittytan är dessutom rymlig och på Pepp Luxx känns den ännu mer ombonad. Mycket med Pepp Luxx är sig i grunden likt de äldre versionerna av  vagnen men förändringar som gjorts är mer än bara en längre sufflett, det finns ganska mycket med vagnen som utvecklats i mindre eller större omfattning. Jag som redan gillade Nuna Pepp är förstås ännu mer förtjust i Pepp Luxx och hoppas att vagnen nu kanske kan nu ut till fler konsumenter, då jag vet att de som har ett ex alla verkar vara väldigt nöjda med sin barnvagn.

Nuna-Pepp-Luxx-detaljer-fotstödDet är rätt fantastiskt hur många små förbättringar Nuna lyckats addera till Pepp Luxx. Först av allt har vi det ställbara fotstödet, som verkligen gör att vagnen funkar ännu bättre även för de lite mindre barnen, och som förlänger liggläget. Fotstödet kan ställas i ett vågrätt läge (1) eller i ett nedfällt läge (2). Fotstödet är skönt vadderat och enkelt att reglera med de två knapparna på vardera sida. Nuna Pepp Luxx har även fått en bygel (3). Tyvärr inte en swingaway men den är lite böjlig och ändå enkel att klicka på och av helt. Det är lite åt det tighta hållet med utrymmet mellan bygeln och sittytan, inte så att det blir för trångt för barnets ben utan mer så att det är att föredra att ta av bygeln, placera barnet i vagnen och sen sätta dit bygeln igen, snarare än att försöka lyfta i barnet under bygeln. Framhjulen är låsbara (4) för ökad framkomlighet i lättare terräng. Insidan av fotstödet är klätt med ett extra slitstarkt material (5) som tål vatten och slask som skorna för med sig. Ovanpå allt detta så har Nuna gjort varukorgen en aning större (6). Den är fortfarande åt det mindre hållet men med högre kanter kan man åtminstone packa mer på höjden.

Nuna-Pepp-Luxx-ihopfallningNuna Pepp Luxx blir precis som förra modellen av Pepp mycket kompakt ihopfälld, och själva ihoppfällningen är löjligt enkel. Vagnen viks helt enkelt ihop på mitten. Det är när jag fäller den här typen av vagn som jag återigen funderar över varför paraplyvagnar fortfarande är så populära. Missförstå mig rätt, paraplyvagnar fyller alltjämt ett syfte på marknaden men att de fortfarande anses som lätta att fälla och små när de är ihopfällda känns lite som ett skämt om man jämför exempelvis med Pepp Luxx. Den här typen av vagn är perfekt för den som vill ha en lättkörd och smidig bilvagn, eller som resevagn också för den delen. För att fälla Nuna Pepp Luxx så drar man i spärrarna på båda sidorna av chassit och fäller sedan handtaget framåt. För att bli enklare att hantera så finns en gummistropp med hål som trycks fast över en nit på chassit. Enkelt men effektivt. När stroppen inte används och vagnen körs så finns en likadan nit på baksidan av chassit, så att stroppen är prydligt uppspänd och inte släpar i marken.

Nuna-Pepp-Luxx-ryggstöd-ligglägeFällningen av ryggen är densamma, ett system med två dragkedjor bakom varandra på båda sidor av ryggstödet. Öppnar man upp den första så får man ett blygsamt viloläge och öppnar man upp även den mindre så fälls ryggstödet ned till ett lutat liggläge, bra nog för en ettåring tycker jag. Vagnen sett bakifrån med ryggstödet fullt nedfällt syns på bild längst ned till höger i collaget ovan. Det finns en liten tittlucka högst upp på bakstycket, så man kan kika in till barnet för en statuskoll. Som bilden ovanför den visar så blir liggläge rätt bra när man även fäller upp fotstödet.

Nuna-Pepp-Luxx-sufflettEtt stort minus på Nuna Buggy, den äldsta versionen av vagnen, och Nuna Pepp var den snålt tilltagna suffletten. Den kritiken har Nuna tagit till sig och sedan presenterat en ganska okonventionell lösning på. En vanlig förlängning av en suffletten är att den öppnas upp med dragkedja baktill och sedan dras fram ett tredje steg. Alternativt att det finns en solskärm invikt i suffletten som kan vikas ut. Men på Nuna Pepp Luxx så är det istället en dragkedjeöppning framtill och sedan en solskärm som dras ut och över den lilla solkepsen på Luxx sufflett. Förlängningen är helsvart i mitten, för blockage av solstrålar, och har meshtyg på sidorna för bättre ventilation. Denna nya sufflett för att Pepp Luxx känns som en vagn mer lämpad för sommar och värme än dess föregångare.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Handla Nuna Pepp Luxx hos: Babyland

Du kanske också gillar

36 kommentarer

Johanna 20 november, 2015 - 16:06

Jag ångrar så att kag skickade tillbaka den och nu finns ingen möjlighet att köpa en ny pepp. Så jag hoppas att jag vinner en istället. Den var ju så bra på många olika sätt!

Reply
Caroline 20 november, 2015 - 20:10

Varje dag måste jag putta upp två barn för en brant backe för att komma hem från förskolan. Den ena på cykel och den andra på en gammal och sliten vagn som knappt går att styra. Däcken kärvar och varje gång jag försöker svänga den för tvärt så välter den nästan. Varje dag skriker jag inombords för att vagnen vi har till förskolan bara krånglar och inte alls är så smidig som jag vill ha den. En sån fin vagn som Nun Pepp Luxx skulle förgylla vår vardag och med funktionerna som finns skulle den vara det självklara valet när vi reser till Stockholm för att hälsa på släkten. Smidig, liten ihopfälld men ändå rejäl så sonen skulle sitta som en kung.

Reply
Linda 20 november, 2015 - 21:44

Vi blir snart med våran första bil Wohoo!! 😀
Men problemet är att vi idag har en Urvan Jungle som inte kommer få plats i bilen och behöver nu en mindre vagn som vi alltid kan ha i bilen.
Sen att Nuna pepp är en vagn jag suktat efter sedan jag såg en tysk familj ha en sådan i Egypten för ett år sedan gör ju att jag skulle vilja vinna denna ännu mer!
Jag håller tummarna helt enkelt 😀

Reply
Katarina 21 november, 2015 - 08:06

Önskar vinna denna vagn som en rese/shoppingvagn till min 7 månaders bebis:) Vi reser ofta med flyg till Oslo för att hälsa är brorsan där och det skulle verkligen underlätta att ta med den här vagnen istället för den stora vanliga!! Kramis

Reply
Jessica 21 november, 2015 - 10:25

Med släkt spridd på flera olika ställen blir det mycket bilåkande.
Med släkt spridd på flera olika ställen blir det mycket packning.
Den kombinationen är inte alltid kompatibel med vår stora, vanliga vagn.
En Nun Pepp Luxx skulle definitivt lösa det problemet, eller åtminstone underlätta något enormt.

Reply
Emelie Nilsson 21 november, 2015 - 11:01

Verkar vara en perfekt bilvagn.
Vi har en bit till dagis och åker både buss och bil dit men ibland när bussen är full vore det perfekt med en liten smidig vagn man kan fälla ihop lätt på bussen så att man kommer med bussen 🙂

Reply
Cilla 21 november, 2015 - 11:05

Åh! Vi har en Emmaljunga till Siri som hon inte varit särskilt förtjust i (kanske inte är vagnens fel) men jag är inte heller så förtjust. Den är ganska klumpig och nästa vagn vi införskaffar ser jag är mer smidig. Eftersom jag ofta får dra både vagn och barn i sele samtidigt vore en smidigare vagn lättare att hantera. Jag tänker också att Siri kan gilla en sån här variant bättre eftersom hon kommer upp lite mer och därmed ser bättre. Jag har ännu inte gett upp hoppet om att barnet ska börja gilla vagn så jag får njuta av barnbagnspromenader 🙂

Reply
Linda 21 november, 2015 - 11:37

Vi ärvde min systers gamla Teutonia, och den har väl funkat helt ok, förutom att den är så jäkla OTYMPLIG!! Liften är tung och svårburen, den får knappt plats i hissen, tar massa plats hemma och: låsknappen funkar inte längre så vi får stå och hålla i den efter bästa förmåga på bussar och tåg. Nu börjar barnet vilja se grejer och vägrar ofta ligga i vagnen, så det börjar bli dags att börja med sittvagn. Det går att ta bort liften från Teutonian, så det är inte riktigt försvarbart för oss att köpa nån ny vagn pga inga pengar, men asså…. Jag oooorkar inte med den mer!! Snälla hjälp oss :(((

Reply
Louise mj liendeborg 21 november, 2015 - 11:44

Jag ”behöver” luxx för att jag faktiskt inte har köpt eller provat någon ny vagn på flera månader och det gör ju att jag snart kommer gå banans det borde vara en barnvagnsnörd rättighet att prova nytt iaf varannan månad nä men den 4e december kommer vår andra lilla son och då blir det i vanlig ordning en tripp från småland till dalarna för att hälsa på alla gamlingar som inte ids ta sig ner hit och då skulle den ligga bra bagaget

Reply
Susanna 21 november, 2015 - 11:58

Jag ska berätta en liten historia för er om en blyg liten tonåring som trodde att hon som vuxen aldrig skulle hitta en man att bilda familj och dra barnvagn med, hon hade helt enkelt en skadad självkänsla. Hon trodde att hon skulle leva sitt liv som en kattsamlande och bitter kvinna. Men så en dag träffade hon mannen som hon trodde var kärleken i hennes liv men som visade sig vara en elak och otrogen snubbe som utnyttjade hennes snällhet och osäkerhet. Så till slut valde hon att lämna honom och insåg att hon faktiskt var ganska stark och modig som vågade något sådant och självkänslan växte. Det gick ett år, hon fick ett nytt jobb och träffade åter igen ”kärleken”, den här gången en snäll och trygg man, de flyttade ihop ganska snabbt. Men den här mannen ville inte ha barn ännu och hon gav honom fyra år för att ge honom tid och när han till slut kunde prata om det utan att få panik och ångest hade hennes kärlek tagit slut menhon försökte ge det en chans till. En kväll i December 2012 åkte hon och bästa kompisen på en kryssning bara för att de skulle få en helg för att ha kul och mysa tillsammans på spa. De gick på båten, in i hytten för att spackla sig lite. När de var klara gick de till första bästa bar för att beställa första ölen och sen sätta sig och bara njuta av att ha en kväll för sig själva. När hon sätter sig ner på bänken där två platser är lediga bredvid ett högljutt grabbgäng så ser hon killen mittemot som tittar på henne med hans fina gröna bländande ögon och säger hej. Hela kvällen och natten umgicks de utan att släppa blickarna från varandra. Hon svävade på moln. Stora moln! Hon frågade honom var han hade varit hela hennes liv och han svarade att han har suttit och väntat på henne hela sitt liv. När klockan vart för mycket blev hon trött och han följde henne till hytten och vi sa god natt… Nästa morgon trodde hon att han skulle vara borta som vinden för att hon inte släpte till (hon ville!!, men att vara otrogen ville hon inte, så…) Men han sökte upp henne och bjöd på frukost!! När jag frågade varför så sa han bara att när man hittat sin ängel släpper man inte henne!

Här är de idag 3 år senare med två barn och ska gifta sig i Thailand om ett år! OCH hennes självkänsla är starkare än en oxe!

Det vore najs att få dra den här snyggingen till barnvagn runt om i Thailand nu när jag har det jag alltid önskat mig, en familj att älska…och två katter 😉

P s det blev ett lååångt bidrag men det är mitt bidrag 🙂

Reply
irini 21 november, 2015 - 12:04

Jag behöver luxx då jag precis kommit hem från ett skyddat boende utan vagn eftersom att jag lämnade min emmaljunga scooter till en kvinna jag bodde med som knappt själv har pengar. Står nu utan vagn till min dotter som är 1,5 år. Kram

Reply
Pia 21 november, 2015 - 12:14

Vi åker mycket buss och det gör många andra och ibland får man vänta flera turer och vill ha en smidig vagn som kan fällas ihop lätt och är ombonad som passar liten 10 månaders så vi kan åka med fast det är fullt med vagnar. 🙂

Reply
Isabella Gillstedt 21 november, 2015 - 12:53

Min dotter skulle gärna sitta i en Nun Pepp Luxx och rulla omkring på små äventyr. Jag älskar det faktum att dom har tänkt till med en sådan smidig lösning med ett ställbart fotstöd trots en liten och smidig vagn. Så vi håller en lite tumme här hemma!

Reply
Emma Lindgren 21 november, 2015 - 13:01

Jag behöver den för att slippa släpa med min Brio Smile till New York i maj 🙂

Reply
Jossan 21 november, 2015 - 13:38

Som ensamstående mammaledig med två småttingar (snart tre små) och trång baklucka, så känns den här superfina vagnen perfekt för vårt behov! En perfekt julklapp till oss helt enkelt!

Reply
Malin 21 november, 2015 - 13:52

Jag önskar vinna denna underbara vagn då jag ligger på sjukhus efter att ha åkt på en ryggskada och väntar på operation. Efteråt kommer jag mer än någonsin behöva en liten, smidig vagn som jag klarar att hantera men som samtigt är sä perfekt för sonen som denna! ❤️

Reply
Marie-Louise 21 november, 2015 - 14:12

För det skulle bli min absolut sista vagn () och var alltid varit sugen på en!

Reply
Liza 21 november, 2015 - 14:14

Med syskon som väntas till sommarn, vore det perfekt att vinna den här till storasyster så bebis kan ärva hennes Bee! 🙂

Reply
Emma 21 november, 2015 - 15:17

Jag vill ha din Nuna pepp Lux, för jag kan inte bestämma mig för vilken sulky jag ska köpa. Det är mycket lättare när någon Anna(n) väljer åt mig!

Reply
Martina 21 november, 2015 - 16:52

Jag skulle vilja ha Nuna Pepp Luxx för den verkar väldigt smidig att fälla och lasta in i bilen, och vi åker bil väldigt mycket och har bara en klumpig vagn just som blir stor ihopfälld. Skulle bli så himla himla glad!! 🙂

Reply
Sophie 21 november, 2015 - 16:56

Nuna pepp luxx skulle verkligen vara perfekt för oss eftersom att vi just nu är ute efter en lite enklare vagn som komplement att ha på resor och att kunna packa lätt i bilen. Denna verkar ha precis det vi är ute efter! Håller tummarna för att turen ska vara på våran sida denna gång

Reply
Lisa 21 november, 2015 - 19:55

Jag har länge nyfiket kikat på nuna peppar i smyg. Precis som du skriver så har jag underskattat vagnen pga av designen. Men nu, efter att ha läst dina erfarenheter av luxx är jag övertygad! Det verkar som att Nuna pepp luxx är drömvagnen för oss som ofta tar med vagnen i bilen och på resor och behöver en smidig men samtidigt stabil vagn. Eftersom min sambo tittar snett på mig varje gång jag antyder att jag behöver en till vagn (vem orkar släpa runt på en Brio Nova överallt? ) så sätter jag mitt hopp till att jag vinner drömvagnen istället!

Reply
Angelica 21 november, 2015 - 20:06

Denna vagn hade passat oss till alla resor till släkten och den hade även fått plats i bagaget på vår lilla bil. Hade varit underbar när vi snart måste åka till Thailand till mina släktingar och visa dottern på över året. Liten och kompakt men ändå bra komfort.

Reply
Jacqueline 21 november, 2015 - 21:21

Har två barn, 4 och 6 år. Sedan augusti pendlar vi från Älvsjö till sollentuna (jobb/skola/förskola), och trots att jag visste att det skulle bli tufft att pendla. Så har min 4 åring gjort det liiiite svårare. Han har börjat somna på tåget på väg hem. Hade ju slutat använda vagn, så jag får bära min ”lilleman” upp/ner från tåget,trapporna och sen från bussen hem…Så den här mindre och behändiga vagnen skulle verkligen underlätta vardagen en del. Tror den skulle passa vår familj superbra!

Reply
Johanna 21 november, 2015 - 21:45

Jag vill gärna Luna Pepp Luxx vinna
för att smidigt till föris hinna.
Med treåring i vagnen och plats som är liten
skulle vara nice pröva vagn som ej är sliten.
I Prag skulle den testas till jul’
se den klara kullersten, kul!

Reply
Annelie 22 november, 2015 - 14:21

Efter att ha köpt en Donkey som är stor och krånglig att fälla ihop vore denna Nuna Pepp Luxx perfekt att kunna ha som bilvagn.

Reply
Stina Olsson 22 november, 2015 - 14:23

Är helt rådvill vad nästa vagn ska vara för nån. Att få testa en ny modell gratis till vår Isse-man vore ju tokbra!

Reply
Karin 23 november, 2015 - 20:39

Jag skulle bli jätteglad om vi vann vagnen eftersom den är precis vad vi behöver. Vår 3-åring har ingen vagn eftersom hon vuxit ur sin sulky. Vi skulle behöva en liten, smidig och tålig vagn som vi kan ha med vid tillfällen då hon kan behöva vila benen och även kunna somna en stund i. Nunan har bra format och får plats tillsammans med lillasysters Brio både i bilen och i vår hall vilket gör att den alltid kan vara tillgänglig.
Med vänliga hälsningar!

Reply
carola johansson 24 november, 2015 - 16:43

Oj. Den här vagnen lät intressant.
jag väntar just nu mitt absolut sista barn, kommer inte bli fler efter denna. Jag vet inte vilket kön det är och den ekonomiska biten är väl rätt överkörd när det kommer till just vagn. Jag vet att denna inte är anpassad till bebisar men den kommer användas flitigt när den lilla blir större om vi nu har den enorma lyxen att vinna den. Eftersom vi är en familj som går överallt och är väldigt aktiva så kommer vagnen användas otroligt mycket. Vore kul att ha en sån här snygging då. Kram från oss

Reply
Charlotte 24 november, 2015 - 16:57

Vi behöver den har i dagsläget tre begagnade vagnar, den ena värre än den andra. En hemsk och klumpig teutonia med trasiga bromsar i förrådet. En hemsk paraplysulky där ena framhjulet alltid vrider sig på tvären, och dottern har kanten på sitsen precis nedanför knäna så hon halvligger i den. Den är kanske också på väg till tippen! Det tredje ”underverket” är nåt slags märkeslöst trehjuligt vidunder, som är otroligt låg i handtaget så man får puckelrygg… Extremt svår att få upp för minsta kant, men dottern sitter klockrent och varukorgen är enorm! Vi skulle i alla fall bli väldigt glada för ett fint vrålåk såhär i juletid och restid lillskruttan vill åka med stil på alla bussar, tåg och flyg vi ska hinna med i helgerna ⛄

Reply
Gabriella Steneback 24 november, 2015 - 19:39

Förra veckan lyckades jag ha sönder paraplysulkyn som används mest just nu. Har sedan dess försökt komma på vad jag ska köpa istället. Satt och läste recensioner på Allt om barnvagnar när jag snubblade över den här tävlingen och tänkte, ”varför inte? Nån gång kanske man vinner!” Så nu håller vi tummarna för en tidig julklapp:)

Reply
Szilvia Fredriksson 24 november, 2015 - 20:31

Hej och tack för din hensida, älskar läsa dina recensioner.
Jag har alltid tyckt att nuna pepp (luxx) var en superhäftigt vagn, lite som en moonwalker. Jag har köpt en, men då var min lilla pojk förliten och därför blev vagnen returnerad. Men jag har tänkt på den här vagnen ofta, men tyvärr har jag () köpstopp på grund av utbyggnad och får bara drömma om att kunna testa flera vagnar. Hur som helst så hoppas på turen även om jag aldrig vinner. Vem vet, kanske plötslig händer det

Reply
Maddo Kvist 25 november, 2015 - 06:48

Att köra en nuna det är verkligen min stil,
Snygg, enkel, smidig och går lätt in i vår bil.
När det kommer till resevagn har jag en riktig favorit
Nuna är det som gäller, jag hoppas den kommer hit!
Men sambon säger stopp, vår brio funkar bra.
Jag försöker att förklara att man med en nuna lättare kan dra
Dra iväg med barnen och åka på galej,
Nu hoppas jag att jag vinner nunan till min lilla tjej!

Reply
örjan 25 november, 2015 - 20:40

Kör MC med begränsad plats.
Behöver in liten vagn, när det är dags för rast.
Nuna pepp, my next step…

Reply
Åsa 25 november, 2015 - 22:16

Smart, smidig och stabil är en vagn som jag behöver till mitt kommande barn. Blir ensamstående med vissa begränsningar i vardagen, utrymme främst . Denna kanske man inte kan använda direkt från födseln men skulle bringa glädje, möjligheter till att använda som resevagn som är lätt på buss eller i bil.

Reply
Grattis – Nuna Pepp Luxx har funnit sina nya ägare! 2 december, 2015 - 09:01

[…] till vinnare av mitt testex av Nuna Pepp Luxx Chocolate. Tävlingen hölls i recensionsinlägget av Nuna Pepp Luxx och den vinnande kommentaren lyder som […]

Reply

Lämna en kommentar