Baby Jogger Zip – en första titt!

av Anna

BJZIP_forstatittenDags för en första titt på Baby Jogger Zip, Baby Joggers nyaste modell av barnvagn. Mitt första inryck är riktigt gott. Zip är liten och smidig, lättkörd, jag kan utan problem manövrera runt min fyraåringen i vagnen med bara en hand. Zip fälls både med Baby Joggers karaktäristiska Quick Fold-teknik och med den uråldriga parplyvagnstekniken. Vagnen blir alltså både kortare och smalare vid hopfällning och är riktigt smidig att hantera i och ur bilen. Dessutom har Zip ställbart fotstod, lång sufflett och en maxvikt om hela 20 kg. Min ettåring får inte åka framåtvänt än, annat än tjugo meter mellan port och bil, så det är främst fyraåringen som kommer rullas i denna. Faktum är att jag hittills gillar vagnen så mycket att den på ett spontant infall får följa med oss på vår weekend i Göteborg.

Ställ gärna frågor om vagnen i kommentarerna så ska jag se till att de besvaras ordentligt i kommande recension!

 

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Caroline 13 februari, 2015 - 12:29

Hej!
Jag undrar om det finns möjlighet för en fyraåring att sova/vila i vagnen? Tanken är tex på en semesterresa då både 1,5åringen och 4åringen ska följa med. Är van vid ställbart handtag på mina baby jogger, hur fungerar det utan det?
Mvh
Caroline

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:21

Hej, ja absolut. Min fyraåring sitter i vagnen på bilderna och hon är stor för sin ålder, vagnen har ju fullt liggläge och hon kan absolut ligga i den bra nog för att kunna sova. Att ha fast handtag är ju lite av en vanesak, om handtagets höjd är ungefär i den höjd men brukar ha handtaget så tänker man inte så mycket på det (även om jag förstås alltid föredrar ställbart handtag). Det är mer om man är antingen åt det kortare eller längre hållet som det kan bli svårt att köra en vagn med fast handtag bekvämt.
/Anna

Reply
Martina 13 februari, 2015 - 13:30

Hej
Går de att ha ståbräda till zip?

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:30

Inte testat själv men BJ skriver ju på deras sida att deras egenståbräda ska passa alla deras vagnar, så då borde den göra det. Även Bumprider borde funka på den! Sen hur enkel den är att köra med en ståbräda… det är en annan fråga.
/Anna

Reply
Kristin 13 februari, 2015 - 15:56

Undrar om du tycker den är värd sitt pris jämfört med en vanligt paraplysulky (typ Trille traveller) som kostar runt tusenlappen?

Vad finns det för fördelar med denna jämfört med vanlig paraplysulky, förutom det uppenbara med litenheten ihopfälld? 🙂

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:22

Hej Kristin, har inte hunnit köra vagnen så mycket än men hittills gillar jag den skarpt. Förutom stordelen, och det blir verkligen avsevärt mkt mindre än en ”vanlig” paraplyvagn, så gillar jag att den har så rymlig sittdel och hög maxvikt, samt den långa suffletten.
/Anna

Reply
Madde 13 februari, 2015 - 16:06

Jag undrar ifall du kan visa hur pass liten plats vagnen tar i bilen. Jag funderar lite på den här till vår (snart) 3åring. Tänker mig att ibland vill man inte ha med dubbelvagnen utan om vi är båda så vill vi kunna ha två vagnar med oss i bilen. Har en smile just nu också och funderar på om de skulle få plats i ett bagage (plus lite packning också) ? 🙂
Och en liten fråga till..Hur är den att gå med ute? Kan man gå en lite snabbare promenad med den? Eller blir den för stötig då, eller så man kanske emot den med fötteran?

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:23

Hej, du menar utöver bilden i det här inlägget? För den är vagnen lutad i vår bagagelucka (en VW Touran) bredvid en EW Mosey som är fullt uppfälld. Den är riktigt liten ihopfälld, den ryms i varukorgen på en Brio/Britax Go (iaf om man har en liggdel på sin Go).

Skulle inte ha den som vagn för powerwalks men den är stabil och lätt att köra, jag tycker jag kan gå normalt med den utan att behöva korta steget.
/Anna

Reply
Emelie 14 februari, 2015 - 08:03

Vad är det för skillnad mellan denna och baby jogger city mini zip? Är den värd sitt pris? är selen bra för längre barn?

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:27

Hej, det är samma, jag bara hoppade över orden City Mini eftersom att så många av deras modeller heter så och jag ville inte att de skulle blandas ihop. Men det fulla namnet på Zip är alltså: Baby Jogger City Mini Zip!
/Anna

Reply
Carolina Ye 14 februari, 2015 - 13:31

Zip eller Sulky S till 2-3åring?

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:28

Ska vagnen köras mycket i snö/terräng så absolut Sulky/S, sen funkar den förstås också i stadsmiljö men jag skulle inte ha med mig Zip på en powerwalk. Däremot blir ju Zip mindre ihopfälld och är lite lättare än Sulky/S, så den kanske mer som en rese/bilvagn? Tror en 2-3 åring skulle sitta väldigt bra i båda vagnarna!
/Anna

Reply
Mian 14 februari, 2015 - 15:07

Tips: Tävla hos min vän Anna: Haga 26

Reply
Mia 15 februari, 2015 - 09:48

Jag skulle vilja se den ihopfälld bredvid andra vagnar för att jämföra storlek. Gärna babyzen yoyo bla.

Reply
Anna 16 februari, 2015 - 09:29

Absolut, det ska jag se till att få med i recensionen!
/Anna

Reply
Mia 17 februari, 2015 - 11:18

Jo tyckte det var svårt att avgöra storleken ihopfälld av bilden ovan så gärna någon utanför bilen bredvid någon annan ihopfälld vagn. Typ sulky/s el yoyo eller en ”vanlig” paraplysulky.

Reply
Cecilia 14 mars, 2015 - 18:50

Hej! Vi ska köpa oss en resevagn till vår dotter som kommer att vara nästan sex månader gammal när vagnen ska användas första gången. Vi står och väljer mellan en Baby Jogger City Mini Zip, Baby Jogger City Mini eller Baby Jogger Lite. Vilken av dessa vagnar skulle du rekommendera. Att vagnen är lättkörd, enkel att fälla ihop (samt blir liten) och stabil är viktigt för oss. Helst vill vi ha en vändbar vagn men dem blir inte tillräckligt små när dem fälls ihop plus att vår budget är Max 3000kr. /Cecilia

Reply
Anna 16 mars, 2015 - 22:48

Hej Cecilia, vill du ha en stabil vagn så ska du satsa på en med fyra hjul, en trehjuling kan aldrig bli riktigt lika stabil. Har ni kollat på BJ City Mini 4W? Brukar ligga runt 2000 kr i pris för begagnade. Annars, om vändbar är prio, så finns ju tex Bugaboo Bee i alla prisklasser – dock blir den ju inte direkt mini ihopfälld. :/
/Anna

Reply
Max 15 mars, 2015 - 19:52

Har du upplevt något problem med bromsarna? Våra bromsar har slutat att fungera helt och hållet! Enligt affären har de fått in reklamationer på i princip alla sålda vagnar. BJ har ingen lösning på problemet, de erbjuder alla kunder en annan modell istället.

Reply
Anna 16 mars, 2015 - 22:37

Hej! Nej, jag har inte upplevt det med det ex jag kör, men du är inte den första jag hör skriva om det. Så himla tråkigt, jag hoppas BJ kommer till rätta med det där snabbt för Zip är ju en bra vagn. Men den måste ju funka och den måste ju vara säker!
/Anna

Reply

Lämna en kommentar