De nya förlängningsbara suffletterna till Bugaboo Donkey

av Anna
Bugaboo Donkey med förlängningsbar sufflett

För en dryg månad sedan släppte Bugaboo de nya förlängningsbara suffletterna till Donkey och Cameleon. Det nya suffletten för Bugaboo Donkey är dyrare än den gamla, 850 kronor per styck istället för det tidigare priset om 600 kr per styck. För Cameleon är priset för en lös, ny sufflett 800 kronor. Enligt uppgift är de i vissa färger redan slutsålda hos en del svenska återförsäljare, jag fick tag i dem från Baby Plus. För den som är nyfiken och vill veta hur stor skillnad det egentligen är mellan de nya och de gamla, och om det är värt pengarna, så kan jag bjuda på jämförelsebilderna ovan.

Övre raden är bilder av nya suffletten med dragkedjan stängd, och då är den precis lika lång som den gamla suffletten. Med dragkedjan öppnad så kan suffletten dras fram ytterligare ett steg och ser då ut som på bilderna i nedre raden. Man behöver inte nya bågar eller sufflettfästen, vare sig för Donkey eller Cameleon, om man införskaffar den nya suffletten utan man kan använda de man redan har. Enda undantag är att vissa äldre modeller av Cameleon kan ha ett sufflettfäste som inte går att dra fram ett tredje steg, i så fall får man köpa två nya sådana.

Jag upplever skillnaden mellan gamla och nya suffletten som väldigt stor. Min bebis är drygt 3 månader så jag kör fortfarande med liggdel och med den nya suffletten så kan jag dra för precis lagom för att den lågt stående vårsolen inte ska blända honom men det är ändå en bra öppning så att luft kommer inte. Det är lite svårare att se bebisen i liggdelen men jag ser det inte som ett stort problem. Fördelarna överväger med stor marginal eventuella nackdelar. Även för sittdelen så känns nya suffletten som en förbättring. I upprätt sittläge vet jag inte varför man skulle vilja ha den helt fördragen, för då försvinner i princip hela barnet i den, men i vilo- och liggläget så blir solskyddet superbt med nya suffletten. Innan nya suffletten fanns så tyckte jag att den gamla modellen funkade helt okej men nu när jag har de nya så känns det som att jag aldrig kommer kunna nöja mig med den kortare varianten igen. Med det sagt så vill jag ändå tillägga att om man har lite större barn i vagnen som inte längre sover dagtid så är det inte säkert att man kommer ha lika stor nytta av förlängningen.


Länkarna nedan är affiliatelänkar. Om du väljer att handla via dem så får jag provision på ditt köp och det kostar inte dig något extra. HÄR kan du läsa mer om varför jag har affiliatelänkar på bloggen. Tack för att du väljer att supporta din lokala barnvagnsnörd!

Se pris för Bugaboo suffletter hos: Bugaboo

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Hanna 10 maj, 2014 - 08:48

Hej Anna!

Jag funderar på att köpa antingen super Viking eller brio go. Det som jag gillar med S Viking är att den känns rejäl och tyget i bättre kvalité än brios. Brios känns väldigt tunt och sladdrig och inte lika bra för svenska vintrar. Hur har du upplevt brio gos sufflett?

Det jag gillar med brion är att den är mer lätt och inte lika klumpa som S Viking och att den är så liten och lätt när den fälls ihop. Jag är bara runt 150 cm så jag får kämpa in med den Emmaljunga vi nu har i bagaget.

Vårt barn är bara 3 månader och jag undrar hur mycket mer man börjar åka med ex bil och vara aktiv när barnet blir större? För just nu har jag aldrig varit själv och behöver lyfta in den Emmaljunga vi nu har som är tung och stor. Min man har alltid varit med och lyft in den.

Vi funderar även på försöka få syskon tätt och då kanske man ändå måste skaffa syskonvagn och kommer givetvis fråga dig då sen vilken som är bäst 😉

Vilken vagn har bättre andrahandsvärde?

Trevlig helg! 🙂
Kram Hanna

Reply
Tina 12 maj, 2014 - 20:58

Det verkar inte som min kommentar kom med…så jag testar igen. Jag funderar också mellan dessa två vagnar. Kan man reglera Super Vikings selen på höjden?

Vi vill också ha syskon tätt och är det bättre då köpa en annan vagn (vi vill inte ha Super Viking som syskonvagn) och i sådant fall vilken?

Har Brio sämre kvalité än EL?

Tina

Reply
Anna 12 maj, 2014 - 22:47

Hej Tina!
Jodå, din kommentar kom fram men på grund av mycket problem med spam så har jag inläggt att jag måste godkänna kommentarer från nya användare innan de syns på bloggen.

Ja den kan regleras på höjden! Och nej jag upplever inte att BRIO har sämre kvalitet på sina barnvagnar än Emmaljunga. Båda märkena verkar ha vissa vagnar som håller bättre och vissa som har lite mer problem, och så tror jag att det egentligen är för samtliga barnvagnstillverkare.

Om jag visste med mig att jag ville ha syskon tätt så skulle jag personligen köpa en Bugaboo Donkey, iom att den är så smidig att växla mellan singel och syskon.
/Anna

Reply
johanna 14 maj, 2014 - 19:41

hej!

Jag ska köpa nytt regnskydd till Donkeyn, Tullsa eller Elodie med plastskydd för hålet. Vilket tycker du är bäst?
Saknar du något att stänga för hålet på Tullsas när det regnar och/eller blåser in i hålet?
Blir det mörkt för barnet med svart?
Går Elodies också att dra över sidokorgen?

Tack på förhand!

MVH Johanna

Reply
Anna 14 maj, 2014 - 20:41

Hej Johanna!
Åh de är lika bra funktionsmässigt men jag gillar verkligen hur snygga EDs regnskydd är! Jag gillar plastluckan för hålet men har inte saknat den på mina regnskydd som inte har den. Ja det blir ganska mörkt med svart. Ja, de går att dra över sidokorgen!
/Anna

Reply
Lisa L 18 maj, 2014 - 10:12

Hej!
Jag letar skötväska som hänger bra på Donkey. Och undrar om du eller någon läsare har något tips. Kommer att ha en 2-åring och en nyfödd i vagnen, så det är två blöjbarn. Dvs mycket ska få plats och många ombyten. Vi har ingen bil, så vagnen kommer användas flitigt och packas väl. Vår förstfödda var riktigt kass i magen som liten och att byta kläder tre gånger eller mer per dag var ingen ovanlighet. Därför behöver väskan vara stooor…
Jag tycker att utbudet är rätt kasst och undrar om du har något tips? Letar liknande storlek som Skip hop duo double, men med den stör jag mig på att det inte finns något lock, vilket jag tycker är extremt viktigt när man bor i Sverige och vädret kan variera…

Mvh
Lisa

Reply
Anna 20 maj, 2014 - 21:10

Hej Lisa!
Hm, du kanske skulle gilla Bugaboo Bag, deras egen skötväska? Den är stooooor med massa fack, och den viks över så det blir som ett lock.
Annars så har jag en Elodie Details Black Edition som faktiskt är väldigt rymlig. Och sen ska jag, för min blogg på Bonti, precis testa och recensera den här, som också verkligen väldigt stor: http://www.babyshop.se/chelsea-svart/p/71470
/Anna

Reply
Emelie 18 maj, 2014 - 15:42

Hej Anna!
Blir det för varmt med förlängningsbar på sommaren? Kan man ha den helt ute om barnet sover, kanske på promenad eller i halvskugga? Blir det en ugn därinne?
Med vänlig hälsning, Emelie

Reply
Anna 20 maj, 2014 - 21:12

Hej Emelie,
jag tyckte det funkade bra med Buffalon jag hade förra sommaren, den har ju också förlängningsbar sufflett. Breezyn är absolut luftigare men ställer man vagnen i skuggan så är det ju lugnt, och när man är ute och går med den så tyckte jag ändå inte att det blev så varmt i vagnen att det inte gick att ha ett barn däri. Men jag måste använda Breezy-suffletterna lite mer innan jag kan göra en riktig jämförelse de emellan!
/Anna

Reply
Zozo 27 augusti, 2014 - 17:32

hej!
jag är sugen på en beemoo dou som liknar buggan vet du ifall den nya sufletten passar till beemoon?

tacksam för svar.

tack för ett sådant fin arbete
kram

Reply
Anna 31 augusti, 2014 - 21:29

Hej jag har hört att Cameleons sufflett eventuellt kan funka, men jag har inte testat själv så jag kan inte lova att det faktiskt är så, tyvärr.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar