Bugaboo says: refresh, recolor! + 1 extra år med garanti!

av Anna

Bugaboo_new0214

För en vecka sedan släppte Bugaboo en efterlängtad nyhet som jag nu när jag kommit lite längre upp ur nyföddhetsdimman tänkte försöka fördjupa mig lite mer i – det handlar om ett för märket helt nytt mix & match-koncept! Det kommer nu vara fritt fram för konsumenten att plocka ihop sin egen vagn och färdiga paket så som Bugaboos All Black-vagnar slopas till förmån för möjligheten att på alla vagnar fritt välja färg på chassi, basklädsel och topklädsel. Bugaboo Buffalo kommer således, precis som alla andra av Bugaboos vagnar, finns med chassi både i aluminium och i svart från att dessa nyheter släpps i april i år.

Det tillkommer även tre nya färger – de i högerspalten på bilden ovan. Färgerna heter Ice Blue, Soft Pink och Dark Khaki. Sofit Pink har tidigare funnits som ltd edt och då endast till Cameleon och Bee, men kommer nu alltså till samtliga vagnar. Enligt uppgifter jag har fått så försvinner tråkigt nog en del gamla färger. Pink, den nuvarande knallrosa färgen, försvinner helt som toppfärg (sufflett och liggdelslock) för alla vagnar, och färgerna Sand och Royal Blue försvinner som toppfärg för Cameleon3 och Donkey. För Donkey och Buffalo försvinner sand som basfärg, alltså färg på själva sitt-/liggdelen. En nyhet som inte förvånar mig så mycket, jag tror aldrig jag sett en Buffalo med sandbas och bara ett litet fåtal Donkey med sand som basfärg. För Cameleon3 försvinner både Sand och Dark Brown som basfärg.

En nyhet jag känt till ett bra tag nu och verkligen längtat efter att få berätta om, är att även Cameleon och Donkey nu kommer få samma sorts utfällbara sufflett som Buffalon redan har! Hurra, vilket genidrag från Bugaboos sida! Jag är 99% överlycklig över denna nyhet och 1% lite ledsen över alla fina gamla sufflett för dessa vagnar som finns i min ägo men som jag nu kanske inte längre kommer vilja använda när jag ju vet hur bra den förlängbara suffletten är. Se bara bilderna till vänster på collaget ovan, verkligen ultimat skydd för barnet på de soligaste och mest blåsiga dagarna.

Apropå sol så kommer Breezy-suffletten, tänkt för sommaranvändning, numera att finnas i fyra följande färger: Artic Grey, Dhark Khaki, Soft Pink och Ice Blue. Kul med färg även på dessa, de äldsta modellerna av solsufflett för Cameleon och Frog var ju riktiga fina små färgkarameller så det tycker jag känns roligt att man nu åter igen kan ha en smart sommarsufflett men ändå inte behöva ha en vagn i monokrom färgskala. Även sittdynor och åkpåsar, dock inte HP-åkpåsen, kommer finns tillgängliga i dessa nya färger och Dark Brown kommer försvinna.

Vis av tidigare erfarenheter av produktbilder så ser jag med nyfikenhet fram emot på att live få möjlighet att se de nya färgerna, jag är ju alltid svag för blå så kanske kan Ice Blue bli en ny favorit här i mitt barnvagnsstall. Som för övrigt har en liten ledsen vagn i vårt Bee+, när ska Beet få lite nya färger och förlängbara suffletter? Jag säger som skomakarn i Bullerbyn: det är det en får se.

cameleon3_classiccollectionI början av året släppte Bugaboo även nyheten sin Classic Collection för Cameleon3 – som finns tillgänglig från nu i februari, ett utförande som springer ur hur Frog-vagnarna såg ut på sina storthetstid med det quiltade innerfodret i suffletten och inne i liggdelen. Även dessa vagnar har den förlängbara suffletten och finns i färgerna Navy Blue och Dhark Khaki.

Utöver dessa nyheter så kommer Bugaboo också från och med nu att erbjuda ett extra år med tillverkningsgaranti om man registrerar sin Bugaboo-vagn på hemsidan inom 3 månader från inköpsdatum. Till skillnad från tidigare två år så får man då alltså tre års tillverkningsgaranti! Generöst drag från Bugaboos sida, men just bra service är något som detta märke är välkänt för.

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Jenny/ Ekomamma i stan 14 februari, 2014 - 16:47

Attans, inser nu att den där lappen med ”tre års extra garanti” sitter kvar på kylskåpet. Hade inte fattat att det var inom tre månader, och skjutit upp det tills jag skulle ha ”tid över”… Gissar på att det är försent nu alltså.

Har varit inne och skulle fylla i en gång men fastnade på att man var tvungen att fylla i stat och det fanns bara de amerikanska och så kom det ungar springande och ville klicka på allt och jag tänkte att jag kollar upp det där sen.

Reply
Anna 14 februari, 2014 - 20:28

Åh typiskt! Men 2 år är ju ganska bra det med, så passa på att registrera den nu i alla fall!

Reply
Anna 14 februari, 2014 - 20:50

Några vänner beställde precis en Cameleon från Babyplus och BP sa att det var Cameleon 4. Men antar att det är med nya suffletten eller finns det fler förändringar?

Reply
Anna 16 februari, 2014 - 18:18

Hej Anna, ja att kalla den Cameleon4 är nog verkligen att ta i. Det är samma vagn men med en sufflett som kan förlängas, inget annat vad jag vet och det skulle nog Bugaboo ha gått ut med vid det här laget! 🙂
/Anna

Reply
Jenny/ Ekomamma i stan 15 februari, 2014 - 08:20

Ja, det borde ju stå på den där orangea lappen som man får med att det är inom tre månader men det står bara ”register now”.

Ska registera den, bara jag kommer förbi problemet med att slippa fylla i stat…

Reply
Irene 16 februari, 2014 - 02:32

Hej och tack för en toppenblogg! Är i USA nu och höll precis på att köpa en Donkey Duo men såg nu ditt inlägg om ny suflett. Tror du det är ok att köpa allt utom själva sittdelen och köpa den hemma i april? Är det bara sittdelen som får den nya sufletten eller är det även liggdelen?
Kramar från en trogen läsare
/Irene

Reply
Anna 16 februari, 2014 - 18:19

Hej Irene! Bugaboos vagnar säljs ju i paket, och det är dessutom samma sufflett till liggdelen som du sen använder till sittdelen. Jag skulle om jag var du köpa en Donkey Duo precis som den är nu, och sen kan du ju alltid köpa till de nya suffletterna sen när de har kommit. Om inte förstås butiken går med på att sälja vagnen utan sufflett, men det ”får” de nog egentligen inte för Bugaboo, för i så fall kan du ju absolut göra så som du skriver.
/Anna

Reply
Jullan 16 februari, 2014 - 21:55

Hej Anna!
Tack för en toppen blogg! 🙂 Har lärt mig massor här! 😛
Jag undrar om du vet om man kan beställa Cameleon 3 med nya suffletten från Babyplus.nl redan nu eller måste man vänta till april?

Reply
Jullan 16 februari, 2014 - 21:56

Alltså om man kan lägga in en beställning nu så att de skickar när de får in den?

Reply
Anna 17 februari, 2014 - 15:07

Hej! Ja det tror jag absolut att du kan göra, de brukar ta emot förhandsbeställningar på andra nyheter som inte finns i lager en så det ska nog inte vara något problem alls! 🙂
/Anna

Reply
Irene 17 februari, 2014 - 15:32

Hej Anna, Tack för snabbt svar! En fråga till. När man köper duon, får man med en sittdel och en liggdel eller får man två sittdelar och en liggdel?
/irene

Reply
Elina 19 februari, 2014 - 20:52

Hej Anna,

tack för en toppenblogg! Så informativ och välskriven.
Jag har en fråga gällande garantin, då jag ska lägga in en beställning på Bugaboo Buffalo inom de närmsta dagarna.
Har försökt att maila Bugaboo via deras hemsida, men är tveksam till att det kommer fram.
Vet du om extra året även gäller för Buffalo?
Kommer det att appliceras även om jag köper vagnen nu i februari eller gäller efter alla ”new releases”?

Tack på förhand!

Reply
Anna 20 februari, 2014 - 11:10

Hej Elina, kul att du gillar bloggen! 🙂
Det nya extra året ska gälla för alla vagnar som jag förstått det, men jag vet faktiskt inte NÄR Bugaboo har tänkt börja med detta. Rimligtvis borde det redan gälla i och med att de går ut med information om det nu! Ska se om jag kan få något mer klart besked i frågan, återkommer i så fall.
/Anna

Reply
Lovisa 22 februari, 2014 - 14:21

Kul det här med den utfällbara suffletten till CAM! Vet du något mer? Kommer det krävas nya sufflettfästen och bågar? Kommer det funka till CAM+?

Reply
Anna 22 februari, 2014 - 21:55

Hej! Ja visst är det kul, äntligen liksom! Nej du kan använda samma fästen och bågar och ja den funkar även på Cameleon+. Äldre modeller av Cam kan ha ett gammalt fäste där man inte kan fälla fram suffletten ett tredje snäpp, i så fall behöver man köpa nytt, men de flesta har alltså ett fäste som gör det fullt möjligt.
/Anna

Reply
Hanna 23 februari, 2014 - 10:54

Hej!
Jag ska få en Cameleon 3 All black inköpt i USA. Behöver köpa den innan 24 mars då min ”kurir” kommer hem från USA.
Betyder det då att jag kommer missa den nya suffletten med ett par dagar eller kan jag kanske få den tidigare? Vet du?
Och hur fungerar det med tax etc när man tar med sig en vagn från USA?
Mycket tacksam för svar!
Mvh

Reply
Anna 23 februari, 2014 - 12:10

Hej Hanna, ja jag ror tyvärr att du kommer missa de nya suffletterna då, men hör med den återförsäljare du tänkt handla från och se om de kan/får göra ett undantag. Bugaboo brukar dock inte tillåta sådant så kanske kan de bli svårt. Du kommer tyvärr inte heller kunna få det extra, tredje garantiåret då det också bara gäller från april.
/Anna

Reply
Sandra 11 mars, 2014 - 10:02

Kommer det att hända något med priserna? Nu är ju all black dyrare än de vanliga, hur blir det med det nya systemet? Jag är inne på att beställa ett litet bee+ men bör jag i så fall vänta? Jag hade tänkt ta original då jag inte tycker det är värt att betala extra för all black då den mest kommer att användas till resor och bilen. Kommer soft pink inte att finnas till bee+?

Reply
Anna 12 mars, 2014 - 19:53

Hej, ja, priserna kommer öka lite så alla vagnar blir snäppet dyrare! För Donkey gäller följande: En Duo kostade tidigare 14800 kr i Sverige, nu är priset femhundra kronor mer – alltså 15300 kr. Mono går från 12000 till 12250 och Twin från 16000 till 16900.

Dock så är Bee+ faktiskt enda undantaget – så vitt jag vet får den ingen ny sufflett så den stannar kvar på samma prisnivå som tidigare. Du kan alltså köpa den när det passar dig och behöver inte invänta nyheter eller ev prisförändringar!
/Anna

Reply
Caroline 19 september, 2014 - 07:41

Hei 🙂
Fin side! Så mye nyttig info 🙂
Jeg har to spørsmål;

– jeg har kjøpt en bugaboo cameleon brukt. Den er produsert i juli2011. Hvordan vet jeg hvilken modell dette er, om det er cameleon 2, + eller annet?
– passer den nye lange uttrekkbare kalesjen til min vogn?

Hilsen caroline

Reply
Emma 9 april, 2015 - 20:46

Hej!

Undrar om du har erfarenhet av hemsidan moeders mooiste från Holland. Tänkte beställa en bugaboo donkey därifrån.

Med vänlig hälsning,
Emma

Reply
Anna 10 april, 2015 - 07:59

Hej Emma,
ja det har jag, jag köpte en Bee+ All Black därifrån för 2-3 år sedan. Det var smidigt, den kom när den skulle. Men när man hade frågor per mail så kunde svar dröja länge, om man fick ett svar öht. Och jag vet att andra har haft problem att få tag i dem vid reklamationsärenden.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar