Babyskydd + barnvagnschassi = sant?

av Anna

Att kombinera sin barnvagn med babyskyddet, är det en bra idé? Fråga inte mig, höll jag på att skriva!  För trots två barn har jag ännu inga egna erfarenheter inom området. Och då har jag ändå med båda haft vagnar som det funnits adapter för babyskydd till. Vad jag minns med säkerhet är att jag ett antal gånger under båda bebisperioderna svurit långa haranger när barnen somnat till precis lagom till att vi anlänt till vår destination, och sen förstås missnöjt vaknat när vi flyttat dem från babyskydd till liggdel. Jag är väl medveten om diskussionen kring hur länge en bebis kan och bör sitta i ett babyskydd, men jag tänker mig att det främsta användningsområdet för vår del skulle vara just när man ska åka och storhandla och en sömnig bebis slumrar till redan i bilen på väg dit. Med sunt förnuft kommer man långt!

Nu när vi ska få tillökning till familjen vill jag förstås verkligen utforska dessa delar av barnvagnsvärlden som för oss hittills förblivit oupptäckta. Bebis ska åka i ett babyskydd från Maxi Cosi, något vi delvis valde eftersom att det till väldigt många barnvagnar finns adapters just för Maxi Cosis babyskydd. Förutom de på bilderna nedan så har även den Babyzen Zen som vi har hemma nu möjlighet att köras med vårt babyskydd på, bilder på det kommer att finnas med i recensionen av Zen.

maxicosi_bee

Bugaboo Bee+ med Maxi Cosi-adapter och babyskydd på chassit. Sittdelen tas av helt, adaptrarna kläms på direkt på chassit och det finns bara ett ställe man kan fästa dem på så det går inte att göra fel. Konstruktionen känns stabil, babyskyddet sitter stadigt fast och kommer upp i en bra höjd. För att chassit ska kunna fällas ihop så måste både babyskydd och adapter tas av.

maxicosi_donkey

Bugaboo Donkey, på bilden i monoläge men adaptern funkar även i duoläge, med Maxi Cosi-adapter och babyskydd. Babyskyddet ska sitta på vänster sida, sett ur den som körs synvinkel. Adaptern sätts på där ligg/sittdelen annars sätter och tas loss med samma typ av konstruktion – två vita sockerbitar som ska tryckas in. Även här kommer liggdelen upp i en bra höjd och sitter väldigt stabilt på vagnen. Jag har hört att det kan bli lite trångt mellan babyskydd och sittdel om man kör vagnen i duo, hur jag upplever det samt allt annat kring att använda barnvagnschassi ihop med babyskydd får jag återkomma om när bebis har anlänt och vi har hunnit testa på hur lösningarna funkar i praktiken!

Du kanske också gillar

10 kommentarer

linda 27 januari, 2014 - 15:46

Jag har använt bee+ adaptrar på mitt bee+ med sittdelen på, och det går att fälla ihop vagnen utan att ta av adaptrarna. Jag har då haft sittdelen framåtvänd. 🙂

Reply
Anna 27 januari, 2014 - 20:42

Hej! Ja sant, jag kanske skulle ha skrivit att sittdelen KAN tas av helt, det går bra att ha den på med och det även om den är bakåtvänd! Dock står det väldigt tydligt i instruktionsboken att adaptrarna ska tas av innan chassit fälls. Det är säkert fullt möjligt att fälla vagnen med dem på men jag utgår ifrån att Bugaboo anser att det är bäst för chassit att ta av dem först.
/Anna

Reply
Tanja 27 januari, 2014 - 16:09

Jag ÄLSKAR Funktionen att sätta babyskyddet direkt på chassit!
På min vagn (Brio) så behöver man inte ens någon adapter, vilket är super!

Reply
Therese 28 januari, 2014 - 17:35

Det är verkligen en superbra funktion MEN det kräver verkligen flera vagnar eller att man har någon bra förvaring av vagnen i hus eller liknande (i alla fall om man använder vagnen utan bil dagligen). Vi bor i lägenhet och måste gå ned två halvtrappor, ta loss liggdelen, bära upp i lägenheten och sedan köra ut chassit. Omvänt sedan då den ska in igen (för med liggdelen i bagaget får vi inte plats med matkassarna). Då jag inte har körkort så används vagnen dagligen varav den inte kunde ligga i bilen jämt, det blev bara världens projekt för att få ut chassit med adapter varav vi knappt använt funktionen. I efterhand hade jag hellre investerat i en bilvagn (men nu är jag för snål då sonen snart växer ur skyddet ;))

Reply
Anna 30 januari, 2014 - 10:24

Hej, ja det har du nog rätt i. Antingen att man har flera vagnar, en stor bil med rymligt bagageutrymme eller bra förvaring i övrigt!
Och en speciell bilvagn vet jag många som har, så det är ju också en bra lösning även om jag gärna växlar mellan vagnar efter humör ändå och nog inte skulle vilja vara låst till en särskild bilvagn.
/Anna

Reply
Hanna 1 februari, 2014 - 12:12

Hej! Vi har en brio go till vår lilla kille och har använt babyskyddet på vagnen otaliga gånger! Varit fantastiskt skönt att slippa bära och/eller lyfta ur titt som tätt. Nu är dock dags för byte till en större bilbarnstol och jag sörjer lite att vi tappar den möjligheten!

Jag håller också tummarna för en smart och snygg brio go syskonvagn!

Reply
Jonna 6 maj, 2015 - 11:30

Hej!
Jag har en emmaljunga city cross från 09.
Finns det adaptrar att köpa till så man kan montera på babyskyddet?
Mvh Jonna

Reply
Anna 7 maj, 2015 - 22:54

Hej Jonna,
det tror jag inte ska vara något problem, men det beror ju lite på vilket babyskydd du har? Kolla med din EL-återförsäljare vad som funkar!
/Anna

Reply
Elvira 8 maj, 2015 - 13:37

Hej!
Jag undrar om det går att använda brio go babyskydd på donkey. Något speciel adapter kanske?

Reply
Anna 13 maj, 2015 - 09:53

Hej Elvira,
finns ingen godkänd kombination men det ska vara möjligt om man använder dubbla adaptrar.
/Anna

Reply

Lämna en kommentar