Två tips för åsnan

av Anna

Det här är ju inte en Bugaboo Donkey-blogg men Donkeyn är en vagn jag lärt mig mycket om och därmed också får många frågor om. Så här kommer två stycken korta Donkey-tips:

IMG_5225

1: Söker du just nu efter varma åkpåsar som funkar i Donkeyns sittdel? Förra vintern körde jag en 2-åring och en nästan 4-åring i Bugaboos High Performance-åkpåse med varma dunlocket, till höger, och med en lika varm och gosig Brio Technical, till vänster. De fick plats, och de höll värmen så väl att allt som behövdes var en skaljacka på överkroppen trots att det var flera minusgrader. (Disclaimer: vantar åkte på efter att bilden togs.)monoiduo2: Idag fick jag en fråga om vilken vagn som hade största varukorg av Bugaboo Buffalo och Donkeyn. På Buffalon finns mer utrymme för att bygga på höjden eftersom att ramen sitter en decimeter högre upp, men Donkeyn kan ju faktiskt även som mono dras ut i duoläget, något många inte verkar känna till. Såväl varukorgen som sidokorgen expanderar då. Perfekt vid storhandlingen! Kom dock ihåg att maxbelastningen fortfarande är densamma; 10 kg för varukorgen och 5 kg för sidokorgen. Men ska man köpa många mjuka klappar att ge bort på julafton så ryms de ju onekligen bättre såhär!

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Sara 20 december, 2013 - 21:23

Hej,

Har en fråga som är helt off topic men som jag skulle bli jätteglad om ville svara på. Jag har en brio smile sittvagn och undrar vilken åkpåse som du skulle rekommendera till den? Köpte en åkpåse från Buppa brand men den ligger inte så bra i vagnen då den halkar ner hela tiden och jag kan inte komma på något sätt att fästa den heller då sufletten och ryggstödet ju sitter ihop…

jättetacksam för svar 🙂

Reply
Sana 30 december, 2013 - 16:25

Hej Anna!

Appropå bilden med Donkey i snö med dina barn, vad är körs känsla i Stockholms snö? Jag kan inte hitta någon bra information någonstans. Kanske du kan göra en kort film och lägger den upp på bloggen någon gång?

Reply
Anna 16 januari, 2014 - 11:41

En annan ”tillbehörsfråga”..:) Har du fått någon information om att donkeyn och bee suffletterna skall uppdateras och bli som den på buffalon? Isf inom snar framtid? Och … Kommer donkeyn få petrol färgen till suffletten liksom den är i basfärgutbudet till CAM och Buffalo?

Reply
Anna 16 januari, 2014 - 14:31

Hej!
På första frågan så säger jag att det finns ingen officiellt information än, men många rykten…
På andra frågan så vet jag verkligen inte. Jag har önskat det sååå länge, sen jag först såg Cameleon3 i maj 2012, men hittills har jag inte hört ett knyst om att något sådant skulle vara på gång! Men jag hoppas!
/Anna

Reply
MLO 21 februari, 2015 - 16:13

Hej,
Får en nyföding när storsyster fyller 3 år. Är det onödigt att köpa en donkey då? Du har ju så grymt stor erfarenhet av den

Reply
Anna 22 februari, 2015 - 21:22

Hej! Så svårt att svara på, beror ju helt på hur ni använder vagn. Förstås! Men, jag köpte en Donkey nu inför mitt tredje barn och då var mitt andra barn precis 3 år fyllda när hon fick en lillebror. Vi använde den i duo MYCKET första perioden och sen på helgerna en del. Sen ganska mycket igen på sommaren då vi var lediga två månader och sedan dess bara en enda gång. Nu älskar jag Donkeyn i Mono också så jag hade räknat med att det var en begränsad tid den skulle köras i duo, men för oss var det inte onödigt alls. Min erfarenhet av att få syskon är dessutom att det nyblivna storasyskonet ofta under den första perioden ”blir lite mindre” igen och då gärna vill åka vagn precis som bebisen. 😉 Skönt att slippa onödiga konflikter när allt ändå är nytt.
/Anna

Reply
MLO 24 februari, 2015 - 19:35

Tack snälla du för input!

Reply
Christina 2 oktober, 2016 - 20:09

Hej.
Toppen med så mycket bra info på samma ställe.
Jag är nybörjare på donkey.
Behöver få tips hur du fäste din brio åkpåse. Hur gjorde du med selen (jag har den gamla selen )?
Gissar att man tar bort sittdynan när man kör åkpåsen.
Undrar även om det är olika sortersätt sittdynor till donkey och Buffalo? Ska sätta Buffalo sittdelstyg i donkey för bättre plats.
Tack på förhand

Reply
Anna 2 oktober, 2016 - 21:32

Hej Christina!
Med gamla selen så är det tyvärr en del pill, du måste få upp selremmarna ur sitt fäste antingen vid axelfästena eller vid höftspännena. Om du scrollar ned en bit i denna uråldriga recension av Donkey så hittar du en bildinstruktion: http://ombarnvagnar.com/2011/11/bugaboo-donkey/
Och ja, bort med sittdynan när du har åkpåse, annars blir det trångt! Du kan ha precis samma sittdynor i Donkeyns sittdelstyg som i Buffalons!
/Anna

Reply
Christina 2 oktober, 2016 - 22:38

Tack snälla Anna för snabbt svar

Reply

Lämna en kommentar